Mikä on flooderit ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Flooderit

Flooderit ovat vaarallisia ohjelmia joita käytetään ylikuormittamaan Internetin/Verkon kommunikaatio ja heikentämään saastuneen PC:n suorituskykyä. Jos kohdetietokone on palvelin niin tällainen ohjelma voi aiheuttaa Denial of Service (DoS) hyökkäyksiä, Ping of Death, ICMP, HTTP ylikuorma ja vastaavia ongelmia. Kaikki nämä ongelmat aiheutuva kun lähetetään useita tietopaketteja järjestelmään ja estämään yhteydet siihen. 

Ole varuillasi sillä kaikki flooderit eivät ole samanlaisia. Useat niistä on suunniteltu aika samalla tavalla kuin troijalaiset hevoset, jotka toimivat hakkerointi työkaluina. Tällaiset flooderin versiot sopivat saamaan etäyhteyden kohde tietokoneen järjestelmään ja varastamaan tietoja sille. Kun hyökkääjä saa mahdollisuuden yhdistää kohdetietokoneelle, se voi varastaa arkaluontoisia tietoja uhrilta (salasanat, pankin kirjautumistiedot, luottokortin tiedot, jne.), muokata järjestelmän komponentteja ja asentaa jopa haittaohjelmia sille.

Mitä nopeammin poistat Flooder viruksen järjestelmästä, sitä parempi. Turvallisuusasiantuntijat suosittelevat luotettavaa turvallisuusohjelmaa poistamaan tällaiset haittaohjelmat ja vastaavat potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat, jotta ne eivät voi aiheuttaa riskiä tietokoneen turvallisuudelle. Flooderit, kuten useimmat tietokoneuhat, eivät tarjoa ”Uninstall” vaihtoehtoa ja koettavat piilottaa niiden tiedostot syvälle tietokoneeseen, estääkseen niiden poiston. Siksi automaattinen poistotapa on kaikkein suositelluin. Ole varuillasi sillä jotkin flooderit voivat blokata lailliset turvaohjelmat ja estää jopa niiden asennuksen järjestelmään. Tehokkaiden haittaohjelman poistajien blokkaus ei onnistu kuitenkaan helposti. 

Oireet jotka näyttävät, että tietokoneesi voi olla saastunut Flooderilla

  • Ongelmia PC:n suorituskyvyssä. Kun saastunut Flooderilla niin voit huomata hidastumisia, järjestelmän tai selainten kaatumisesta, nopeista kaatumisista ja vastaavista ongelmista. Blue Screen of Death voi myös keskeyttää uhrin Flooderin takia.
  • Ongelmia ohjelmien käynnistyksessä. Tällaiset virukset voivat helposti blokata lailliset sovellukset, kuten turvallisuusohjelman, selaimen ja vastaavat sovellukset. Ne voivat myös poistaa laillisia tiedostoja ja hyödyllisiä järjestelmän komponentteja.
  • Ei toivottujen pop-uppien ja hälytysten ilmaantuminen. Ilmoitusten häirintä voi olla myös flooderien aiheuttamia. Ne voivat myös johtaa sellaisiin ongelmiin, kuten uudelleenohjauksia ei toivotuille/vaarallisille sivuille, jotka koettavat lisätä vieraiden liikennettä ja myyntiä. Tällaisia sivuja kannattaa välttää ja niihin ei kannata luottaa.

Tapoja joita käytetään saamaan Flooderit järjestelmään:

  • Laittomat ohjelmat ja ohjelmistopaketit. Useimmat flooderit saastuttavat tietokoneet muiden ohjelmien kautta. Ne voidaan ladata laittomien pelien, lisensoimattomien turvaohjelmien ja jopa laillisten ohjelmien mukana.
  • Saastuneet verkkosivut. Laittomia sivuja on aktiivisesti käytetty levittämään haittaohjelmia, kuten floodereita. Yleensä virukset piileskelevät pornosivuilla, uhkapeli sivuilla ja vastaavilla sivuilla, jotka ovat täynnä promootio materiaalia.
  • Peer-to-Peer (P2P) ohjelmat. Kaikki ohjelmat joita käytetään jaetussa verkossa voivat johtaa haittaohjelmiin, kuten Flooderit, troijalaiset, mainosohjelmat, selaimen kaappaajat ja vastaavat virukset. 
  • Muut haittaohjelmat. Flooderit voidaan asentaa järjestelmään troijalaisten hevosten ja vastaavien uhkien avulla, joita yleensä käytetään levittämään haittaohjelmia. 

Kaikkein kuuluisimmat Flooderit:

ICQBomber. ICQ.Bomber on todella vaarallinen Flooderi, jota on useimmiten käytetty hakkerointi työkaluna. Kun se on järjestelmässä niin se alkaa keräämään arkaluontoisia tietoja, kuten pankkitiedot, kirjautumistiedot tärkeille sivuille, salasanat ja vastaavat tiedot. Näiden tietojen menetys voi johtaa identiteetti varkauteen ja vastaaviin ongelmiin. ICQ.Bomber voi myös asentaa muita haittaohjelmia järjestelmään ja poistaa käytöstä laillisia tietokoneen komponentteja, jotta se voi estää poistonsa. Useimmat sen versiot pitää asentaa järjestelmään manuaalisesti. Siksi tämän viruksen kehittäjät ovat käyttäneet eri tapoja vakuuttamaan uhrejaan lataamaan sen järjestelmäänsä. Kaikkein suosituin tämän flooderin levitystapa on laittomat ohjelmat ja ohjelmapaketit.

KillZone. Tätä Flooderia käytetään useimmiten aloittamaan Denial of Service, ICMP, HTTP ja vastaavia hyökkäyksiä etäkoneelle. Tämä voi estää PC käyttäjää pääsemästä tarvituille palveluille ja käynnistämästä määrättyä ohjelmaa. KillZone sovellusta on aktiivisesti levitetty nipussa vaarallisten haittaohjelman poistajien, lunnasohjelmien ja vastaavien haittaohjelmien avulla, jotka piileskelevät uhrilta niin kauan kuin mahdollista. Tämän lisäksi, tämä haittaohjelma voi auttaa kehittäjiään estämään lailliset turvasivut ja maineikkaat haittaohjelman poistajat, joita yleensä käytetään tällaisen haittaohjelman poistamiseen. Peer-to-peer (P2P) tiedostonjako verkkoja pidetään kaikkein suosituimpana tapana levittää tätä virusta, joten sinun pitää olla todella varovainen kun lataat torrent tiedostoja ja vastaavaa materiaalia tietokoneellesi.

CriminalMSN. Tämä uhka on enimmäkseen toiminut hakkerointi työkaluna, jota on käytetty varastamaan arkaluontoisia tietoja PC käyttäjiltä. Aivan kuten troijalaiset, se voi aiheuttaa kirjautumistietojen, salasanojen, pankkitietojen ja vastaavien tietojen katoamisen tuhansilta PC käyttäjiltä. Kun se on tunkeutunut tietokoneelle niin se voi kuitenkin koettaa ylikuormittaa yhteyden, asentaa tai ladata tarvitut ohjelmat ja aiheuttaa muita ei toivottuja aktiviteetteja järjestelmässä. CriminalMSN virus on vanha virus koska se esiteltiin jo vuonna 2003. Et voi kuitenkaan koskaan tietää mihin tämän ohjelman kehittäjät käyttävät sitä tulevaisuudessa.

Flooderin poistaminen järjestelmästä:

Floodereita pidetään todella aggressiivisina verkkouhkina, jotka voivat piilotella uhreiltaan todella kauan. Ne voivat toimia selkäsi takana ja suorittaa tehtäviään kuukausien ajan. 

Jotta voit olla varma, että kaikki flooderiin liittyvät tiedosto on poistettu, turvallisuusasiantuntijat suosittelevat automaattisen poistotavan. Tässä tapauksessa, me suosittelemme käyttämään yhtä näistä maineikkaista haittaohjelman poistajista, jotka ovat näyttäneet hyviä tuloksia kun poistetaan vaarallisia tiedostoja järjestelmästä: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner. Muista aina varmistaa, että käytät näiden ohjelmien viimeisimpiä versioita, jotta et jätä vaarallisia jäänteitä tietokoneellesi. 

Jos et voi poistaa Flooderia näiden ohjeiden avulla niin voit aina ottaa yhteyttä virukset.fi asiantuntijoihin ja kertoa heille. Voit tehdä tämän Kysy Meiltä sivun kautta. Nämä tietokoneasiantuntijat tutkivat flooderisi ja antavat sinulle parhaat mahdolliset ohjeet.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-11-24

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa