Mikä on lsass.exe? Kannattaako minun poistaa se?

lsass.exe — järjestelmätiedosto, jota voidaan käyttää haittaohjelman naamioimiseen 

lsass.exe on laillinen Windows prosessi, joka tunnetaan nimellä Local Security Authority Service. Alkuperäisesti, lsass.exe tiedosto sijaitsee “C:\WINDOWS\SYSTEM32\” kansiossa ja sitä ei voida lopettaa Windows Tehtävien Hallinnassa. Jos lopetat tämän tehtävän, se voi johtaa useisiin tietokoneongelmiin. Siksi sen lopettaminen ei ole suositeltavaa. Tätä tiedostoa voidaan kuitenkin käyttää haittaohjelman naamioimiseen. On hyvin tunnettua, että samaa tiedostonimeä käyttävää prosessia on käytettä kryptovaluutan louhintaan. Tämä louhija käyttää lsass.exe prosessia järjestelmän taustalla, joka teeskentelee olevansa laillinen käynnistystiedosto. Tällä välin se käyttää järjestelmän resursseja kryptovaluutan louhintaan. Voidaksesi varmistaa, ettei lsass.exe tiedosto ole vaarallinen, diagnoosi on todella suositeltavaa.

Nimi lsass.exe
Tyyppi Järjestelmätiedostot
Yhteydet Kryptolouhija/troijalainen hevonen
Mahdolliset vaarat Voi saastuttaa järjestelmän haittaohjelmilla ja käyttää sen resursseja kryptovaluutan louhintaan
Tartunnan oireet Odottamaton käytös, CPU käyttö, vikaviestit, yleinen hitaus
Levitys Roskapostin liitteet
Poisto  Asenna ja käytä FortectIntego ohjemaa tunnistamaan ja poistamaan lsass.exe

Tiedoston laillinen versio on kriittinen järjestelmän komponentti, jotka ei pidä poistaa, koska se on vastuussa tärkeiden tehtävien hallinnasta, kuten:

 • turvallisuuskäytäntöjen täytäntöön pano;
 • käyttää kirjautumisen vahvistusta Windows tietokoneella tai palvelimella;
 • käsittelee salasanan muutokset;
 • luo pääsyluvat.

Jos kuitenkin löydät tämän tiedoston eri kansiossa, ei C:\Windows\System32, tai jos huomaat sen käyttävän paljon tietokoneen prosessoria, se voi olla merkki, että tietokoneesi on saastunut haittaohjelmalla. Verkkorikolliset valitettavasti usein käyttävät laillisten tiedostojen nimiä asentamaan tai suorittamaan haittaohjelmia tietokoneella. Siksi sinun pitäisi tunnistaa tämän tiedoston luonne, ja jos se on vaarallinen, poista lsass.exe tietokoneeltasi.

Löytyy muutamia tapauksia, kun lsass.exe tiedosto on ollut kryptolouhijan prosessi. Nämä hyökkäykset leviävät eri tavoilla ja tämän haittaohjelman päätarkoitus on suorittaa prosesseja taustalla, imitoiden alkuperäistä. Laillinen prosessi on Windows prosessin laillinen turvavahvistus, mutta tekaistu ei tee mitään tällaista. 

lsass.exe virus koettaa louhia digitaalista valuutta saastuneella tietokoneella, tämän prosessin aikana CPU ja GPU ylikuormittuu. Siksi tietokoneestasi tulee hidas ja se kaatuu vähän väliä. Tämän vaarallisen aktiviteetin takia, laitteesi voi näyttää myös vikaviestejä tai blue screen virheitä. 

Rikolliset ovat huomanneet, että käyttämällä hämäävää lsass.exe nimeä, missä he käyttävät pientä “l” kirjainta, ison “I” kirjaimen sijaan. Tällä tavalla huolimaton tietokoneen käyttäjä voi helposti joutua tämän huijauksen uhriksi. Voit epäillä tietokoneesi saastuneen, jos huomasit näitä oireita:

 • tietokoneen yleinen hitaus;
 • kaatuvat tai hitaat ohjelmat;
 • kasvanut mainosten määrä;
 • selaimen uudelleenohjaukset kyseenalaisille sivuille;
 • virheet näytöllä;
 • tuntemattomien ohjelmien tai selaimen laajennusten asennus.

Sinulla voi siis olla virus, joka käyttää samannimistä prosessia ja työskentelee taustalla kaikessa hiljaisuudessa ja suorittaa vaarallisia toimia. Vaikka alkuperäinen prosessi ei ole muuta kuin turvallinen, ongelmat voivat johtua tämän tiedoston saastumisesta. Sinun pitää ehkä päivittää ohjelmat tai ajurit ja ongelmat katoavat. Tarkistaaksesi tietokoneesi, suorita täysi järjestelmän tarkistus maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Meidän suosituksemme ovat FortectIntego ja Malwarebytes. Tämän diagnoosin jälkeen, voit jatkaa lsass.exe poistoon, jos tarpeen.

Yhden saastuneen sähköpostin liitteen klikkaus voi johtaa verkkotartuntaan

Alkuperäinen tiedosto saapuu järjestelmään yhdessä Windows järjestelmän kanssa. Vaarallinen tiedosto voidaan pudottaa järjestelmään muutamalla tavalla, kuten:

 • kun käyttäjät avaa vaarallisen sähköpostin liitteen;
 • kun haittamainokset huijaavat asentamaan tekaistuja ohjelmia tai sen päivityksiä;
 • kun käyttäjä lataa laittomia tai kräkättyä sisältöä;
 • kun selataan vaarallisia sivuja.

Älä lataa tai avaa epäilyttäviä sähköpostin liitteitä roskapostissa. Tämä osio on automaattisesti täynnä hyödyttömiä sähköposteja, ja usein nämä sähköpostit ovat saastuneita. Mainokset tai uudelleenohjaukset eivät ole vaarallisia, mutta kryptolouhijat ovat.

Siksi käyttäjiä neuvotaan olemaan varuillaan, kun selataan nettiä ja erityisesti, kun ladataan materiaalia tuntemattomista lähteistä. Lataa ohjelmat ja päivitykset aina luotettavien kehittäjien sivuilta. Älä kiirehdi asennuksen aikana ja ole tarkkana.

Poista lsass.exe, jos se tunnistettiin vaaralliseksi

Ennen kuin jatkat lsass.exe poistoon, sinun pitää varmistaa, että tiedosto on vaarallinen. Voit tehdä sen tarkistamalla järjestelmän haittaohjelman poistajalla, kuten FortectIntego tai Malwarebytes. Jos vahingossa poistit laillisen käynnistystiedoston, sinun tietokoneesi toiminta vaarantuu. Tämän tuloksena sinun pitää taistella tietokoneen ongelmien kanssa.

Sama turvaohjelma tarkistaa järjestelmän ja poistaa lsass.exe yhdessä muiden epäilyttävien komponenttien kanssa, jos tarpeen. Tällä tavalla voit diagnosoida tartunnan ja poistaa, jos tarpeen. Pidä antivirus ohjelmasi ja haittaohjelman poistajasi päivitettynä, jotta voit välttää uudet tartunnat tulevaisuudessa.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.
Kirjoittajasta
Alice Woods
Alice Woods

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Alice Woods
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa