Poisto Akamaihd (Poisto-opas) - päivitetty maalis 2020

Akamaihd Poisto-ohje

Mikä on Akamaihd?

Akamaihd on laillinen sisällönvälitys verkosto, jota mainosohjelma käyttää hyväkseen – sivustot kuten default120617-a.akamaihd.net kaappaavat käyttäjien nettiselaimet ilman lupaa

Akamaihd hakukaappaus

Akamaihd on isännöintipalvelu ja useat korkean profiilin yritykset, kuten Facebook tai Steam käyttävät tätä palvelua isännöidäkseen osaa sisällöstään, jotta he voivat vähentää palvelimiensa kuormaa. Tämä ei kuitenkaan ole määritelmä, jota tavallinen käyttäjä odottaa, koska sivustot, kuten default120617-a.akamaihd.net, searchinterneat-a.akamaihd.net, rvzr-a.akamaihd.net, sekä useat muut kaappaavat heidän Google Chrome (tai muun selaimen) ja ohjaavat heidät mainosten täyttämille, huijaus ja vastaaville vaarallisille sivuille. Asioiden huonontamiseksi, sekä Windows että macOS/OS X käyttäjät kokevat selaimen kaappausaktiviteetteja Akamaihd toimesta.

Totuus kuitenkin on, että Akamaihd kehittäjällä, Akamai Technologies, ei ole mitään tekemistä tämän epäilyttävän selainkäytöksen kanssa, jota käyttäjät kokevat, sillä päärikollinen on mainosohjelma. Niin kutsuttu mainosten tukema ohjelma on suunniteltu tunkeutumaan tuhansien käyttäjien koneelle ilman lupaa, jotta se voi syöttää pop-uppeja, julisteita, tarjouksia, tekstiin sisällytettyjä linkkejä ja muuta kaupallista materiaalia käyttäjien selaimille ilman lupaa. On todella hyvä onni, että on tapa poistaa Akamaihd mainokset poistamalla siihen liittyvä mainosohjelma tai vaihtamalla nykyinen kotisivu Safarin ensisijaiseen sivuun.

SUMMARY
Nimi Akamaihd
Tyyppi Mainosohjelma/PUP
Alkuperäinen tarkoitus Akamaihd on laillinen sisällönisännöintialusta, jota useat korkean profiilin yritykset, kuten Facebook, Steam, jne. käyttävät
Tunkeutuminen Mainosohjelmat ja muut PUPit leviävät yleensä ohjelmanippujen, epäilyttävien mainosten, vaarallisten sivujen tai tekaistujen Flash päivitysten asennusten mukana
Oireet Heti tunkeutumisen jälkeen, mainosohjelma voi luoda erilaisia merkintöjä järjestelmään, vaihtaa selainten asetuksia (käyttäjät valittavat uudelleenohjauksista Yahoo.com sivulle, joka oli myös täynnä sponsoroituja linkkejä), asentaa ei-toivottuja laajennuksia, ohjata ennalta määrätyille sivuille ja näyttää tunkeilevia mainoksia
Päävaarat Selaimen kaappaajia ei yleensä pidetä vaarallisina, sillä ne eivät itsessään saastuta konetta, vaan käyttäjät yleensä asentavat ne itse (vaikka heidät usein huijataan sen tekemiseen). Käyttäjien verkkohaut voidaan kuitenkin muuttaa täysin ja heidät voidaan ohjata sivuille, jotka isännöivät muita potentiaalisesti ei-toivottuja ohjelmia tai haittaohjelmia
Siihen liittyvät PUPit GoPhoto.it, Advanced Mac Cleaner, Search Pulse, Safe Finder, WindowMix, sekä muut
Poisto Sinun kannattaa nollata selaimesi ensimmäisenä askeleena Akamaihd kaappaajan poistoon; jos se ei auta, niin sinun pitää löytää ja poistaa siihen liittyvä potentiaalisesti ei-toivottu ohjelma; lopuksi, sinun pitää suorittaa järjestelmän täysi tarkistus haittaohjelman poistajalla
Palautus ja optimointi Jos koet vakausongelmia Windows järjestelmässä tai kärsit hitaasta Mac järjestelmästä, me suosittelemme käyttämään RestoroIntego ohjelmaa
Liittyvät
 • Searchinterneat-a.akamaihd.net
 • Fbstatic-a.akamaihd.net
 • Asrv-a.akamaihd.net
 • Rvzr-a.akamaihd.net
 • BrowserGuard-a.akamaihd.net
 • Default120617-a.akamaihd.net
 • Default21076355-a.akamaihd.net
 • lkysearchds1694-a.akamaihd.net

Mainosohjelma, joka ohjaa käyttäjät Searchinterneat-a.akamaihd.net sivuille, yleensä tunkeutuu koneille ohjelmanippujen avulla. Tämä markkinointikampanja on ensisijainen, mitä tulee PUP levitykseen, koska käyttäjät yleensä käyttävät Suositeltua/Ensisijaista asennustapaa, jotta prosessi sujuisi nopeammin. Useimmat eivät kuitenkaan tajua, että Edistyneiden/Kustomoitujen asennustapojen alla on useita vaarallisia ohjelmia ja käyttäjät ohittavat nämä askeleet usein.

Jotkut käyttäjät ovat raportoineet, että he saivat A.akamaihd.net viruksen, kun he törmäsivät tekaistuun Flash Player päivitysilmoitukseen. Tämä on todella yleinen saastutustapa, jota verkkorikolliset käyttävät, kun he täyttävät satunnaiset sivut tekaistuilla hälytyksillä, jotka väittävät, että Adobe Flash Player pitää päivittää, jotta käyttäjä näkee piilevän materiaalin. Heti kun käyttäjä lataa sovelluksen, niin hän huomaa Akamaihd sovelluksen kaapanneen selaimensa.

Akamaihd poisto kannattaa suorittaa HETI, jos se ohjaa sinua vaarallisille sivuille säännöllisesti. Jos olet todella epäonninen, niin voit päätyä haittaohjelmien täyttämille sivuille, jossa verkkotartunnat, kuten lunnasohjelmat tai troijalaiset voidaan saada. Jos selaimesi siis ohjaa sinua tuntemattomille sivuille, niin se voi johtaa järjestelmän saastumiseen, henkilökohtaisten tietojen vuotoon tai haittaohjelmatartuntaan.

Tämän lisäksi, Searchinterneat-a.akamaihd.net mainosohjelma kerää ei-henkilökohtaisia tietoja, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen:

 • IP osoite
 • Tekniset tiedot
 • Vieraillut sivustot
 • Klikatut linkit
 • Lisätyt kirjanmerkit, jne.

Seurantaevästeet, majakat sekä samanlaiset teknologia ovat käytössä, kun kerätään tärkeitä tietoja käyttäjien selaustiedoista, jotta voidaan tukea kohdistettu mainontaa. Vaikka se on oikein suoritettuna laillista, niin useimmat mainosohjelmat vain hukuttavat selaimen roskalla ja potentiaalisesti vaarallisella materiaalilla. Siksi on tärkeää poistaa Akamaihd mainokset poistamalla siihen liittyvät mainosohjelmat.

Akamaihd virus

Joissain tapauksissa mainosohjelma voi kuitenkin olla vaikea löytää ja poistaa, koska usein se on naamioitu hyödylliseksi ohjelmaksi tai siinä ei ole poistotiedostoa. Useimmat kattavat turvaohjelmat pystyvät kuitenkin tunnistamaan potentiaalisesti ei-toivotut ohjelmat tehokkaasti.

Useimmat selaimen kaappaajat voidaan kuitenkin poistaa manuaalisesti – voit seurata poisto-osiomme ohjeita. Useimmissa tapauksissa selaimen nollaus pysäyttää ei-toivotun käytöksen, koska PUP voi olla selaimen laajennus. Asiantuntijat suosittelevat suorittamaan myös tarkistuksen korjausohjelmalla RestoroIntego, jotta estät järjestelmän epävakaudet ja muut ongelmat mainos-/haittaohjelman poiston jälkeen.

Akamaihd mainosohjelman versiot

Kuten yllä jo mainitsimme, Akamai Technologies on tunnettu ja hyvämaineinen tiedostonisännöintipalvelun tarjoaja ja useat korkean profiilin yrityksen käyttävät sitä. Viekkaat mainosohjelman tekijät kuitenkin keksivät useita tapoja manipuloida laillisia palveluita omaksi hyödykseen. Akamaihd viruksesta löytyy useita versioita – ne kaikki on mainittu alla.

Searchinterneat-a.akamaihd.net

Tämä versio on selaimen kaappaaja mainosohjelman komponenteilla. Tunkeutumisen jälkeen potentiaalisesti ei-toivottu ohjelma muokkaa Windows Rekisteriä ja asettaa osoitteensa ensisijaiseksi Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, tai mihin tahansa muuhun selaimeen. Searchinterneat-a.akamaihd.net kaappaajan tiedetään myös promotoivan harhaanjohtavia ohjelmia, kuten optimointityökaluja ja tekaistuja päivityksiä. Tämän lisäksi käyttäjät voivat löytää ylimääräisiä sovelluksia asennettuna koneelleen heidän tietämättään.

Fbstatic-a.akamaihd.net

Fbstatic-a.akamaihd.net on toinen mainosohjelma, jota PUP kehittäjät käyttävät. Se asennetaan yleensä yhdessä niputettujen ohjelmien kanssa tai esitellään petollisten verkkomainosten kautta. Fbstatic-a.akamaihd.net mainosohjelma ohjaa käyttäjät epäilyttäville sivustoille ja mainostaa suosittuja ohjelmia, kuten Java, Flash Player, Media Player, jne. Heti kun käyttäjä suostuu lataamaan nämä sovellukset, heidät uudelleenohjataan sivustoille, jotka asentavat lisää mainosohjelmia (kuten DealCoaster, YoutubeAdBlocker, CouponDropDown).

Tämä versio on myös vastuussa suuresta määrästä tiedostoseurantaa, mitä tulee käyttäjien selaustapoihin. Asiantuntijat suosittelevat poistamaan kaikki epäilyttävät sovellukset ennen arkaluontoisten tietojen antamista selaimelle.

Asrv-a.akamaihd.net

Asrv-a.akamaihd.net on markkinointialusta, jota verkkorikolliset käyttävät hyväkseen rahaa tienatakseen. Aivan kuin aikaisemmat versiot, se koettaa huijata käyttäjät asentamaan muita potentiaalisesti ei-toivottuja ohjelmia järjestelmiinsä ja häiritsee nettiselaamista jatkuvasti häiritsevillä pop-upeilla, kupongeilla, julisteilla, tarjouksilla, alennuksilla ja vastaavalla kaupallisella materiaalilla.

Älä koskaan klikkaa mitään materiaalia tai linkkiä, jota Asrv-a.akamaihd.net tarjoaa. Voit päätyä asentamaan muita mainosohjelmia, lisää PUP ohjelmia tai jopa haittaohjelmia tietokoneellesi. Ole siis todella varovainen ja älä lankea huijauksiin.

Akamaihd

Rvzr-a.akamaihd.net

Rvzr-a.akamaihd.net ohjaa käyttäjät usein huijaussivuille, jotka mainostavat tekaistuja päivityksiä tunnetuille sovelluksille, kuten Java, Adobe, FLV Player, Flash Player, sekä useat muut. Älä usko näitä väitteitä, koska ne kaikki ovat tekaistuja ja yksikään näistä sovelluksista ei tarvitse päivityksiä. Jos jatkat, niin sinulle esitellään lisää ei-toivottuja sovelluksia ja tietokonettasi saastutetaan yhä enemmän.

Jos huomasit Google Chromen tai muun selaimen käyttäytyvän oudosti, kuten uudelleenohjaukset epäilyttäville sivuille, sponsoroitujen linkkien näyttö hakutuloksissa, hitaus ja vastaavat ongelmat, niin on aika suorittaa Rvzr-a.akamaihd.net poisto maineikkaalla haittaohjelman poistajalla tai poistaa se manuaalisesti.

Default290941114-a.akamaihd.net

Default290941114-a.akamaihd.net on jälleen uusi loinen, joka koettaa saastuttaa Mac käyttäjiä. Käyttäjät kuitenkin valittavat, että haittaohjelman etsimisen jälkeen heidän tietokoneeltaan, he eivät löytäneet mitään. Edes tarkistukset haittaohjelman poistajalla eivät tuottaneet tuloksia, joten Default290941114-a.akamaihd.net pysyi ensisijaisena hakukoneena.

Default290941114-a.akamaihd.net asettaa itsensä hakupalveluksi Safari tai Google Chrome selaimille, ohjaten kaikki hakutulokset epäilyttäville sivuille. Käyttäjät kuitenkin kertovat, että ongelmien aiheuttaja oli vaarallinen Profiili (jo poistetusta) mainosohjelmasta. Voidaksesi poistaa Default290941114-a.akamaihd.net kaappaajan macOS/Mac OS X, käyttäjän pitää mennä System Preferences… > Profiles ja poistaa tuntematon profiili painamalla miinus ”-” kuvaketta vasemmassa alakulmassa.

lkysearchds1694-a.akamaihd.net

lkysearchds1694-a.akamaihd.net on sivusto, jolle käyttäjät voidaan ohjata, kun he käyttävät hakukoneitaan, he eivät välttämättä huomaa eroja tavallisen Google Chrome hakukoneen ja vaarallisen välillä, elleivät he katso URL osoitetta.

Aivan kuin sen edeltäjät, lkysearchds1694-a.akamaihd.net selaimen kaappaaja suodattaa verkkoliikennettä näyttääkseen sponsoroituja hakutuloksia, ohjatakseen epäilyttäville sivuille, altistaakseen käyttäjät jatkuville mainoksille (pop-upit, tarjoukset, alennukset, tekstiin sisältyvät linkit, jne.) ja häiritä heidän selaamistaan muilla tavoin. Jos huomaat liikaa mainoksia nettiselaamisen aikana ja hakukonettasi käyttäessä, sinun kannattaa tarkistaa tietokoneesi mainosohjelman varalta ja pysäyttää lkysearchds1694-a.akamaihd.net ei-toivotut aktiviteetit.

BrowserGuard-a.akamaihd.net

BrowserGuard-a.akamaihd.net on jälleen yksi Akamaihd viruksen versio. Aivan kuin aikaisemmat versiot, tämä mainosohjelma pääsee tietokoneelle yleensä ohjelmien niputuksen avulla, vaikka käyttäjät voivat asentaa sen myös klikkaamalla epäilyttäviä mainoksia vahingossa. Heti kaappauksen jälkeen, potentiaalisesti ei-toivottu ohjelma muokkaa selaimen asetuksia näyttääkseen kaupallisia mainoksia aina, kun selaat nettiä. Käyttäjät kertovat myös pop-upeista, pop-undereista, julisteista, tarjouksista, alennuksista ja muista ei-toivotuista mainoksista, joita voidaan näyttää vaikka selain ei ole käytössä.

Me suosittelemme poistamaan BrowserGuard-a.akamaihd.net järjestelmästäsi, koska, kuten mikä tahansa mainosohjelma, se voi aiheuttaa lisää ongelmia myöhemmin.

Varo niputettuja ohjelmia – mainosohjelmat yleensä piilotetaan vaihtoehtoisina asennuksina

Kuten me olemme jo maininneet, ohjelmien niputus on potentiaalisesti ei-toivottujen ohjelmien pääasiallinen levitystapa. Useat käyttäjät eivät valitettavasti ole siitä tietoisia ja PUP tekijät käyttävät sitä hyväkseen. Useimmissa tapauksissa ilmaisohjelman kehittäjät lisäävät ylimääräisiä sovelluksia asennusvelhoihin. Ylimääräisiä ohjelmia ei kuitenkaan näytetä käyttäjille, jotka valitsevat Suositun- tai Perusasennuksen, kirjoittajat voivat käyttää myös muita petollisia tapoja, kuten esivalitut laatikot, pieni teksti, harhaanjohtavat mainokset tai tarkoituksella asetellut ”Skip”/”Decline” painikkeet.

Siksi käyttäjän kannattaa aina kiinnittää huomiota asennusohjeisiin, ei koskaan kiirehtiä tai ohittaa askeleita. Edistynyt tai Kustomoitu asennustapa voi paljastaa täyden listan ylimääräisistä ohjelmista, jotka voidaan estää ennen prosessin lopettamista. Käyttäjän pitää poistaa poistaa ennalta merkityt ruksit.

Toinen tärkeä asian on muistaa, että Flash päivitys pop-upit ovat tekaistuja – erityisesti, jos niihin törmätään Google Chrome selaimella, koska tämä selain käyttää sisään rakennettua plug-in ominaisuutta. Tämän lisäksi on tärkeää pitää mielessä, että tavallisen käyttäjän ei pitäisi käyttää Flash sovellusta, koska se on viallinen ja sen komponentit ovat vanhoja ja pian edes Adobe ei tue sitä.

Tämän lisäksi, asiantuntijat suosittelevat käyttämään ammattilaisten turvaohjelmaa, joka voi estää useimpien ei-toivottujen ohjelmien pääsyn tietokoneelle.

Poista Akamaihd mainosohjelma manuaalisesti tai automaattisesti

Mitä tulee mainosohjelmiin ja potentiaalisesti ei-toivottuihin ohjelmiin, ei aina ole selvää mitä etsiä, koska poistotiedosto voi puuttua, tai ei ole selvää mikä ohjelma PUPiin liittyy. Löytyy kuitenkin useita askeleita, jotka käyttäjät voivat suorittaa poistaakseen Akamaihd viruksen laitteeltaan lopullisesti.

Me suosittelemme koettamaan Akamaihd poistoa tämän artikkelin alla olevien ohjeiden avulla. Meillä on ohjeet, Windows ja macOS käyttäjille. Poiston jälkeen sinun pitää nollata kaikki nettiselaimen manuaalisesti, jotta voit pysäyttää uudelleenohjaukset Searchinterneat-a.akamaihd.net sivulle.

Olemme huomanneet myös suuren määrän macOS/Mac OS X käyttäjiä valittavan vain Safari selaimen kotisivun vaihtuneen. Jos tämä on tapahtunut sinulle, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita, jotta voit vaihtaa selaimesi haluttuun ja poistaaksesi a.akamaihd.net lopullisesti:

Tarkista ei-toivotut laajennukset:

 • Mene Safari > Preferences > Extensions;
 • Sammuta kaikki laajennukset ja katso kärsitkö yhä selaimen kaappausongelmista;
 • Jos ei-toivottu käytös on poissa, niin käynnistä laajennukset yksi kerrallaan ja katso mikä niistä aiheuttaa ongelman;
 • Poista vaarallinen laajennus painamalla Uninstall painiketta.

Aseta haluamasi hakukone:

 • Mene Safari > Preferences;
 • Valitse General välilehti;
 • Homepage kentässä, anna haluamasi osoite (kuten Google.com); Akamaihd kaappaajan lopetus
 • ÄLÄ paina Return tässä kohtaa, muuten muutokset häipyvät;
 • Klikkaa sen sijaan yhtä ikkunan ylälaidassa olevaa välilehteä, kuten Passwords, tai Privacy
 • Jos vahvistusikkuna pomppaa esiin, niin paina Yes
 • Mene takaisin General välilehteen, jotta voit varmistaa kotisivun vaihtumisen

Jos, näiden askeleiden suorittamisen jälkeen, yhä kärsit Akamaihd kaappaajasta, sinun kannattaa suorittaa järjestelmän täysi tarkistus maineikkaalla haittaohjelman poistajalla – turvaohjelman pitäisi pystyä löytämään ja poistamaan kaikki potentiaalisesti ei-toivotun ohjelman jäänteet tai niiden asetukset tietokoneeltasi automaattisesti.

Voit poistaa viruksen vahingot RestoroIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Restoro tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Restoro Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Restoro Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Restoro Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Restoro ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Akamaihd Poisto-ohje

Poista Windowsista

Poistaaksesi Akamaihd mainosohjelman Windows laitteeltasi, seuraa näitä askeleita:

Poistaaksesi Akamaihd Windows 10/8 laitteilta, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita:

 1. Kirjoita Control Panel/Ohjauspaneeli Windows hakulaatikossa ja paina Enter tai paina hakutulosta.
 2. Osiossa Programs, valitse Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Löydä listalta merkinnät, jotka liittyvät Akamaihd (tai muut viimeksi asennetut epäilyttävät ohjelmat).
 4. Klikkaa oikealla sovellukseen ja valitse Uninstall.
 5. Jos User Account Control ilmaantuu, paina Yes.
 6. Odota, kunnes poistoprosessi on valmis ja paina OK. Poista Windowsista

Jos olet Windows 7/XP käyttäjä, jatka seuraavia ohjeita seuraamalla:

 1. Paina Windows Start > Control Panel oikealla (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs).
 2. Ohjauspaneelissa, paina Programs > Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Valitse ei toivotut sovellukset painamalla sitä kerran.
 4. Ylhäältä, paina Uninstall/Change.
 5. Vahvistuslaatikossa, paina Yes.
 6. Paina OK kun poistoprosessi on valmis.

Poista Akamaihd Mac OS X järjestelmästä

Poistaaksesi PUPin macOS järjestelmästä, katso nämä ohjeet:

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Akamaihd tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista ei-toivotut laajennukset MS Edge selaimelta:

 1. Valitse Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Extensions.
 2. Listalta, valitse laajennukset ja paina Hammasratas kuvaketta.
 3. Paina Uninstall alhaalta. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista evästeet ja muut selaintiedot:

 1. Paina Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Privacy & security.
 2. Osiossa Clear browsing data, valitse Päätä mitä poistat.
 3. Valitse kaikki (paitsi salasanat, vaikka voit laittaa myös medialisenssit mukaan, jos käytössä) ja paina Clear. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa uuden välilehden ja kotisivun asetukset:

 1. Paina menu kuvaketta ja valitse Settings.
 2. Etsi On startup osio.
 3. Paina Disable jos löydät epäilyttäviä sivustoja.

Nollaa MS Edge jos yllä olevat askeleet eivät toimineet:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc ja avaa Tehtävienhallinta.
 2. Paina More details nuolta ikkunan alareunassa.
 3. Valitse Details välilehti.
 4. Selaa nyt alas ja etsi kaikki merkinnä, joissa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa oikealla jokaista ja valitse End Task jotta MS Edge sammuu. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Jos tämä ratkaisu ei auttanut sinua, sinun pitää käyttää edistynyttä Edge nollaustapaa. Muista pitää mielessäsi, että sinun pitää varmuuskopioida tiedostosi ennen jatkamista.

 1. Etsi seuraava kansio tietokoneeltasi: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Paina Ctrl + A näppäimistöltäsi ja valitse kaikki kansiot.
 3. Klikkaa oikealla ja valitse Delete Nollaa MS Edge/Chromium Edge
 4. Nyt Klikkaa Start painiketta Oikealla ja valitse Windows PowerShell (Admin).
 5. Kun uusi ikkuna aukeaa, kopioi ja liitä seuraava komento ja paina sitten Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Ohjeet Chromium-pohjaiselle Edge selaimelle

Poista laajennukset MS Edge selaimelta (Chromium):

 1. Avaa Edge ja paina valitse Settings > Extensions.
 2. Poista ei-toivotut laajennukset painamalla Remove. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Tyhjennä välimuisti ja sivustotiedot:

 1. Paina Menu ja mene Settings.
 2. Valitse Privacy and services.
 3. Osiossa Clear browsing data, valitse Choose what to clear.
 4. Osiossa Time range, valitse All time.
 5. Valitse Clear now. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Chromium-pohjainen MS Edge:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Valitse vasemmalta Reset settings.
 3. Valitse Restore settings to their default values.
 4. Vahvista painamalla Reset. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Mozilla Firefox

Kun ei-toivotun ohjelman poisto on suoritettu, päivitä Mozilla Firefox, jotta voit poistaa kaikki PUPin jäänteet:

Poista vaarallinen laajennus:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu (kolme vaakaviivaa ikkunan oikeassa yläkulmassa).
 2. Valitse Add-ons.
 3. Täällä, valitse laajennus, joka liittyy Akamaihd ja klikkaa Remove. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa kotisivu:

 1. Klikkaa kolmea vaakaviivaa valikon oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse Options.
 3. Home vaihtoehdon alla, anna sivu, jonka haluat avautuvan, kun avaat Mozilla Firefox selaimen.

Tyhjennä evästeet ja sivustotiedot:

 1. Klikkaa Menu ja valitse Options.
 2. Mene Privacy & Security osioon.
 3. Selaa alas ja etsi Cookies and Site Data.
 4. Klikkaa Clear Data…
 5. Valitse Cookies and Site Data, sekä Cached Web Content ja paina Clear. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Mozilla Firefox

Jos Akamaihd ei poistunut yllä olevien ohjeiden avulla, niin nollaa Mozilla Firefox:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu.
 2. Mene Help osioon ja valitse Troubleshooting Information. Nollaa Mozilla Firefox
 3. Give Firefox a tune up osiossa, klikkaa Refresh Firefox…
 4. Kun pop-up ilmaantuu, niin vahvista toiminto painamalla Refresh Firefox – tämän pitäisi suorittaa Akamaihd poisto. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Google Chrome

Poista vaaralliset laajennukset Google Chrome selaimelta:

 1. Avaa Google Chrome, paina Menu (kolme pystypistettä oikeassa yläkulmassa) ja valitse More tools > Extensions.
 2. Uudelleen avautuvassa ikkunassa näet kaikki asennetut laajennukset. Poista epäilyttävät laajennukset painamalla Remove. Nollaa Google Chrome

Puhdista välimuisti ja verkkotiedot Chrome selaimelta:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Privacy and security, valitse Clear browsing data.
 3. Valitse Browsing history, Cookies and other site data, sekä Cached images ja files.
 4. Paina Clear data. Nollaa Google Chrome

Vaihda kotisivusi:

 1. Paina menu ja valitse Settings.
 2. Etsi epäilyttäviä sivustoja On startup osiosta.
 3. Paina Open a specific or set of pages ja paina kolmea pistettä löytääksesi Remove vaihtoehdon.

Nollaa Google Chrome:

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua, nollaa Google Chrome poistaaksesi kaikki komponentit:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Settings, selaa alas ja paina Advanced.
 3. Selaa alas ja etsi Reset and clean up osio.
 4. Paina sitten Restore settings to their original defaults.
 5. Vahvista painamalla Reset settings viimeistelläksesi poiston. Nollaa Google Chrome

Nollaa Safari

Poista ei-toivotut laajennukset Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Uudessa ikkunassa, paina Extensions.
 3. Valitse ei-toivottu laajennus, joka liittyy Akamaihd ja valitse Uninstall. Nollaa Safari

Poista evästeet ja muut sivustotiedot Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Clear History…
 2. Avautuvasta valikosta, osiossa Clear, valitse all history.
 3. Vahvista painamalla Clear History. Nollaa Safari

Nollaa Safari elleivät yllä mainitut askeleet auttaneet sinua:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Mene Advanced välilehteen.
 3. Laita ruksi Show Develop menu valikkopalkissa.
 4. Paina valikkopalkissa Develop, ja valitse Empty Caches. Nollaa Safari

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Akamaihd rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä