Poista Ecosia.org virus (Poisto-ohjeet) - päivitetty tammi 2018

Ecosia.org viruksen Poisto-ohje

Mikä on Ecosia.org virus?

Ecosia viruksen ei tule koskaan antaa vaihtaa kotisivuasi

Ecosia.org esimerkki

Ecosia virus on kyseenalainen hakukone, joka on lisätty selaimen kaappaajat kategoriaan. Kun se on asennettu, niin se muuttaa ensisijaisen hakukoneen omakseen ja alkaa uudelleenohjaamaan uhrit Ecosia.org sivulla.

Tämän kaappaajan pääasiallinen levitystapa on niputus. Siksi se voi levitä yhdessä eri ilmaisohjelmien kanssa, jotka olet ladannut netistä. Voit ladata Ecosian sen viralliselta sivulta, suoraan Chrome, Firefox, Internet Explorer tai muille selaimille.

Tämän ohjelman kehittäjät esittelevät sen ilmaisena hakukoneena, joka luo mainostuloja puiden istuttamisesta. Heidän tietojensa mukaan, he ovat istuttaneet yli 9 miljoonaa puuta, 5.5 miljoonan aktiivisen käyttäjän avulla Indonesiassa, Madagascarilla, Nicaraguassa, Perussa, Burkina Fasossa, sekä Tansaniassa. Vaikka heillä on kunnianhimoinen tavoite istuttaa miljardi puuta vuoteen 2020 mennessä, Ecosia.org virusta pidetään silti potentiaalisesti ei toivottuna ohjelmana (PUP).

Kun se on ottanut nettiselaimet haltuunsa, niin tämä kaappaaja alkaa näyttämään sponsoroitua materiaalia hakutuloksissaan. Tämän lisäksi, sitä voidaan käyttää myös seuraamaan käyttäjien hakuja, vierailtuja sivuja, IP-osoitetta ja vastaavia tietoja. Kerätyt tiedot auttavat käyttämään käytösmarkkinointi strategiaa.

This browser extension might also deliver an intrusive, aggressive, and in some cases, even dangerous commercial content. To protect yourself from redirects caused after clicking one of its ads, you should think about Ecosia.org removal from your computer.

Tämän selaimen kaappaajan aiheuttamat muut ongelmat

Kuten me olemme jo maininneet, Ecosia kaappausta voivat seurata harhaanjohtavat tai tekaistut mainokset, jotka voivat uudelleenohjata vaarallisille sivuille. Nämä sivut voivat olla verkkorikollisten luomia, jotka etsivät sinisilmäisiä käyttäjiä. Sen lisäksi, että se ohjaa käyttäjiä epäilyttäville sivuille ja häiritsee heidän nettiselaamistaan online mainoksilla, tässä hakukoneessa on myös toinen negatiivinen ominaisuus, liittyen sen toiminnallisuuteen.

Ei ole väliä, vaikka Ecosia.org väittää voimanlähteenään olevan Bing search, sivuston Yksityisyyden suoja ilmoittaa, että se voi muokata hakutuloksia. Siksi kaikkien hakutulosten yllä, voit nähdä paljon kaupallista materiaalia. Tämän takia hyödyllisten tietojen löytäminen voi olla monimutkaista.

Projektin idea on todella kaunis. On kuitenkin parasta poistaa Ecosia.org ja lahjoittaa rahaa suoraan organisaatiolle, joka ratkoo erinäisiä ympäristö ongelmia. Eri tutkijat ovat paljastanee, että tämä ohjelma luo useita online mainoksia, jotka voivat ohjata sinut useille verkkouhille. Tarkista siis tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, ettei mitään muita epäilyttävää ole asennettu PC:lle.

Ecosia.org viruksen kuvaEcosia.org voi kaapata selaimesi, huolimattoman freeware tai shareware ohjelman asennuksen jälkeen.

Ecosia.org kyseenalainen tunkeutumistapa

Ei ole väliä vaikka hakukoneella on virallinen sivusto, sen kehittäjät ovat käyttäneet myös kyseenalaista levitystapaa, nimeltä ”ohjelmien niputus” tai vain ”niputus”. Tämä markkinointitapa antaa lisätä PUP ohjelmia ylimääräisenä komponenttina ohjelma paketteihin.

Useat ohjelmat, jotka voidaan ladata ilmaiseksi P2P verkoista, tiedoston jakosivuilta, torrenteista ja muista turvattomista lähteistä ovat nipuissa, joihin kuuluu useita PUPeja. Ecosia virus on juuri tällainen. Jos olet huomannut sen olevan tietokoneellasi, niin olet luultavasti ladannut jonkin freeware tai shareware ohjelman Pika/Suositellulla asetuksella.

Näiden asetusten ongelmana on, etteivät ne kerro yleensä kolmansien osapuolien sovelluksista, jotka ovat nipussa mukana. Kun käyttäjät asentavat ohjelmia näiden asetusten avulla, niin käyttäjät antavat luvan koko nipun asentamiseen. Kun taas Edistynyt/Kustomoitu asennustapa paljastaa mitä ylimääräisiä sovelluksia on lisätty pakettiin ja sallii niiden asennuksen eston.

Jotta voidaan välttää ei toivotut ohjelmat, sinun pitää aina valita tämä asetustapa ja seurata vaiheita tarkasti.

Ecosia viruksen poisto

Teknisesti, Ecosia ei ole virus. Se on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma. Sen negatiivisten ominaisuuksien takia ja sen takia, että se voi ilmaantua selaimille odottamatta, tämä PUP nimettiin virukseksi. Vaikka se ei voi aiheuttaa suurta vahinkoa tietokoneelle, sinun ei kannata pitää tätä kaappaaja asennettuna tiekoneellasi.

Poistaaksesi Ecosia viruksen, sinun pitää valita manuaalinen tai automaattinen poistotapa. Sinun kannattaa valita yksi niistä, heti kun se on päässyt järjestelmääsi, koska muuten se voi aiheuttaa lisää ongelmia. Tämän lisäksi, meidän tiimimme on valmistellut kuvitetut poisto-ohjeet. Seuraa niitä tarkasti ja varmista, että poistat kaappaajaan liittyvät merkinnät kokonaan.

Jos manuaaliset Ecosia.org poisto-ohjeet vaikuttavat monimutkaisilta, niin sinun kannattaa valita toinen tapa. Automaattinen poistotapa tarjoaa kaappaajan poiston haittaohjelman poistajalla.

Voit poistaa viruksen vahingot FortectIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Ecosia.org viruksen Poisto-ohje

Poista Windowsista

Poistaaksesi tämän kaappaajan Windows järjestelmästä, tarkista asennettujen ohjelmien lista ja poista epäilyttävät merkinnät, jotka voivat liittyä selaimen kaappaajaan.

Poistaaksesi Ecosia.org virus Windows 10/8 laitteilta, ole hyvä ja seuraa näitä askeleita:

 1. Kirjoita Control Panel/Ohjauspaneeli Windows hakulaatikossa ja paina Enter tai paina hakutulosta.
 2. Osiossa Programs, valitse Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Löydä listalta merkinnät, jotka liittyvät Ecosia.org virus (tai muut viimeksi asennetut epäilyttävät ohjelmat).
 4. Klikkaa oikealla sovellukseen ja valitse Uninstall.
 5. Jos User Account Control ilmaantuu, paina Yes.
 6. Odota, kunnes poistoprosessi on valmis ja paina OK. Poista Windowsista

Jos olet Windows 7/XP käyttäjä, jatka seuraavia ohjeita seuraamalla:

 1. Paina Windows Start > Control Panel oikealla (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs).
 2. Ohjauspaneelissa, paina Programs > Uninstall a program. Poista Windowsista
 3. Valitse ei toivotut sovellukset painamalla sitä kerran.
 4. Ylhäältä, paina Uninstall/Change.
 5. Vahvistuslaatikossa, paina Yes.
 6. Paina OK kun poistoprosessi on valmis.

Poista Ecosia.org Mac OS X järjestelmästä

Voidaksesi suojella Mac laitetta ja poistaaksesi Ecosia viruksen tietokoneelta, sinun pitää poistaa epäilyttävät sovellukset järjestelmästä.

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Ecosia.org tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Puhdistaaksesi Microsoft Edge selaimen kaappauksen jälkeen, seuraa alla olevia askeleita.

Poista ei-toivotut laajennukset MS Edge selaimelta:

 1. Valitse Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Extensions.
 2. Listalta, valitse laajennukset ja paina Hammasratas kuvaketta.
 3. Paina Uninstall alhaalta. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Poista evästeet ja muut selaintiedot:

 1. Paina Menu (kolme pystypistettä selainikkunan oikeasta yläkulmasta) ja valitse Privacy & security.
 2. Osiossa Clear browsing data, valitse Päätä mitä poistat.
 3. Valitse kaikki (paitsi salasanat, vaikka voit laittaa myös medialisenssit mukaan, jos käytössä) ja paina Clear. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa uuden välilehden ja kotisivun asetukset:

 1. Paina menu kuvaketta ja valitse Settings.
 2. Etsi On startup osio.
 3. Paina Disable jos löydät epäilyttäviä sivustoja.

Nollaa MS Edge jos yllä olevat askeleet eivät toimineet:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc ja avaa Tehtävienhallinta.
 2. Paina More details nuolta ikkunan alareunassa.
 3. Valitse Details välilehti.
 4. Selaa nyt alas ja etsi kaikki merkinnä, joissa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa oikealla jokaista ja valitse End Task jotta MS Edge sammuu. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Jos tämä ratkaisu ei auttanut sinua, sinun pitää käyttää edistynyttä Edge nollaustapaa. Muista pitää mielessäsi, että sinun pitää varmuuskopioida tiedostosi ennen jatkamista.

 1. Etsi seuraava kansio tietokoneeltasi: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Paina Ctrl + A näppäimistöltäsi ja valitse kaikki kansiot.
 3. Klikkaa oikealla ja valitse Delete Nollaa MS Edge/Chromium Edge
 4. Nyt Klikkaa Start painiketta Oikealla ja valitse Windows PowerShell (Admin).
 5. Kun uusi ikkuna aukeaa, kopioi ja liitä seuraava komento ja paina sitten Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Ohjeet Chromium-pohjaiselle Edge selaimelle

Poista laajennukset MS Edge selaimelta (Chromium):

 1. Avaa Edge ja paina valitse Settings > Extensions.
 2. Poista ei-toivotut laajennukset painamalla Remove. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Tyhjennä välimuisti ja sivustotiedot:

 1. Paina Menu ja mene Settings.
 2. Valitse Privacy and services.
 3. Osiossa Clear browsing data, valitse Choose what to clear.
 4. Osiossa Time range, valitse All time.
 5. Valitse Clear now. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Chromium-pohjainen MS Edge:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Valitse vasemmalta Reset settings.
 3. Valitse Restore settings to their default values.
 4. Vahvista painamalla Reset. Nollaa MS Edge/Chromium Edge

Nollaa Mozilla Firefox

Poista Ecosia selaimen laajennus, sekä muut lisäosat, jotka on voitu asentaa Firefox selaimeen. Resetoi sitten selain. Se auttaa poistamaan seurantaevästeet.

Poista vaarallinen laajennus:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu (kolme vaakaviivaa ikkunan oikeassa yläkulmassa).
 2. Valitse Add-ons.
 3. Täällä, valitse laajennus, joka liittyy Ecosia.org virus ja klikkaa Remove. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa kotisivu:

 1. Klikkaa kolmea vaakaviivaa valikon oikeassa yläkulmassa.
 2. Valitse Options.
 3. Home vaihtoehdon alla, anna sivu, jonka haluat avautuvan, kun avaat Mozilla Firefox selaimen.

Tyhjennä evästeet ja sivustotiedot:

 1. Klikkaa Menu ja valitse Options.
 2. Mene Privacy & Security osioon.
 3. Selaa alas ja etsi Cookies and Site Data.
 4. Klikkaa Clear Data…
 5. Valitse Cookies and Site Data, sekä Cached Web Content ja paina Clear. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Mozilla Firefox

Jos Ecosia.org virus ei poistunut yllä olevien ohjeiden avulla, niin nollaa Mozilla Firefox:

 1. Avaa Mozilla Firefox selain ja klikkaa Menu.
 2. Mene Help osioon ja valitse Troubleshooting Information. Nollaa Mozilla Firefox
 3. Give Firefox a tune up osiossa, klikkaa Refresh Firefox…
 4. Kun pop-up ilmaantuu, niin vahvista toiminto painamalla Refresh Firefox – tämän pitäisi suorittaa Ecosia.org virus poisto. Nollaa Mozilla Firefox

Nollaa Google Chrome

Korjataksesi Chrome selaimen, etsi epäilyttävät laajennukset ja poista ne. Se on voinut asentaa seurantaevästeitä. Siksi sinun pitää poistaa ne ja resetoida selain.

Poista vaaralliset laajennukset Google Chrome selaimelta:

 1. Avaa Google Chrome, paina Menu (kolme pystypistettä oikeassa yläkulmassa) ja valitse More tools > Extensions.
 2. Uudelleen avautuvassa ikkunassa näet kaikki asennetut laajennukset. Poista epäilyttävät laajennukset painamalla Remove. Nollaa Google Chrome

Puhdista välimuisti ja verkkotiedot Chrome selaimelta:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Privacy and security, valitse Clear browsing data.
 3. Valitse Browsing history, Cookies and other site data, sekä Cached images ja files.
 4. Paina Clear data. Nollaa Google Chrome

Vaihda kotisivusi:

 1. Paina menu ja valitse Settings.
 2. Etsi epäilyttäviä sivustoja On startup osiosta.
 3. Paina Open a specific or set of pages ja paina kolmea pistettä löytääksesi Remove vaihtoehdon.

Nollaa Google Chrome:

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua, nollaa Google Chrome poistaaksesi kaikki komponentit:

 1. Paina Menu ja valitse Settings.
 2. Osiosta Settings, selaa alas ja paina Advanced.
 3. Selaa alas ja etsi Reset and clean up osio.
 4. Paina sitten Restore settings to their original defaults.
 5. Vahvista painamalla Reset settings viimeistelläksesi poiston. Nollaa Google Chrome

Nollaa Safari

Seuraa näitä askeleita poistaaksesi kaappaajan Safari selaimelta.

Poista ei-toivotut laajennukset Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Uudessa ikkunassa, paina Extensions.
 3. Valitse ei-toivottu laajennus, joka liittyy Ecosia.org virus ja valitse Uninstall. Nollaa Safari

Poista evästeet ja muut sivustotiedot Safari selaimelta:

 1. Paina Safari > Clear History…
 2. Avautuvasta valikosta, osiossa Clear, valitse all history.
 3. Vahvista painamalla Clear History. Nollaa Safari

Nollaa Safari elleivät yllä mainitut askeleet auttaneet sinua:

 1. Paina Safari > Preferences…
 2. Mene Advanced välilehteen.
 3. Laita ruksi Show Develop menu valikkopalkissa.
 4. Paina valikkopalkissa Develop, ja valitse Empty Caches. Nollaa Safari

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Ecosia.org rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä