Vakavuus luokka:  
  (99/100)

ElGato lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Lucia Danes - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

ElGato virus Androidille: onko se vaarallinen?

Vaikka sen nimi vaikuttaa viattomalta (“el gato” on Espanjaa ja tarkoittaa “kissa”) ElGato virus ei itsessään ole vaaraton tartunta. Tämän viruksen kohteena on erityisesti Android laitteet, sen kehittäjien aikeet eivät kuitenkaan ole vielä selvillä. Vaikka tämän viruksen periaatteet muistuttavat lunnasohjelmia niin siitä puuttuu jotkut näiden verkkouhkien pääpiirteet. On luultavaa, että tämä virus on luotu täysin huvikseen, koska ElGato uhrien ei tarvitse maksaa jotta tiedostot palautetaan lukitulle puhelimelle. Nämä tiedot voidaan palauttaa kun tutkitaan viruksen koodia hieman tarkemmin. Vaikuttaa siltä, että voit saada viruksen poistamaan tiedostojen lukituksen ilman ylimääräistä ohjelmaa. Tämä ei tee viruksesta yhtään vaarattomampaa. Kokemattomat käyttäjät voivat pitää tätä koodia liian monimutkaisena joten virus voi jatkaa saastuneen laitteen tuhoamista. Voit siis tarvita ammattilaisen apua ElGato poistamisessa. Onneksi Android laitteiden anti-virus markkinat ovat paljon laajemmat, on siis useita vaihtoehtoja mistä valita. Voit koettaa Reimage ohjelmaa.

An illustration of the ElGato ransowmare virus

Mikä ElGato lunnasohjelmassa on mielenkiintoista on se, että se toimii luotettavalla pilvi palvelulla. Tämä tarkoittaa sitä, että viruksen hallinta on verkkopohjainen ja katoaa luultavasti kun laite ei ole enää yhteydessä verkkoon. Mutta niin kauan kun yhteys on olemassa niin virus voi lukita ja poistaa lukituksen Android laitteesi näytöstä, lähettää sinulle viestejä ja varastaa saatuja viestejä. Aivan kuten muutkin lunnasohjelmat, ElGato salaa myös SD kortin tiedot. Salaukseen virus käyttää AES algorytmiä jossa on koodattu salasana. Ole varuillasi sillä lukittu näyttö esittää kissan kuvan, älä pidä tätä vitsinä vaan katkaise laitteen nettiyhteys heti. Käynnistä sitten laitteesi Vikasietotilaan ja tarkista se jollain luotettavalla anti-virus ohjelmalla. Tällä tavalla voi estää lisävahingot tiedostoihisi ja poistaa ElGato viruksen saastuneelta laitteelta.

Kuinka Android laitteeni voi saastua?

ElGato virus voi olla vain hauskanpitoa luojilleen, mutta uhrit voivat vaipua epätoivoon jos he huomaavat, että heidän arvokkaat tiedostot ovat joutuneet tämän tartunnan kynsiin. Paras tapa suojella tiedostoja on estää tartunta. Voit tehdä tämän kun tiedät miten tällaiset virukset yleensä leviävät ja missä niihin yleensä törmäät. Ei ole kovinkaan suuri salaisuus, että lunnasohjelmat yleensä leviävät saastuneiden sähköpostien liitteenä. ElGato voi olla seurausta verkkourkinnasta, Troijalaisesta, vaarallisesta sosiaalisen median linkistä, jne. Kun selaat nettiä puhelimella tai tabletilla niin varmista, että olet suojassa. Asenna jokin luotettava ohjelma jossa on reaaliaikainen suojaus ja pidä silmällä epäilyttäviä linkkejä, mainoksia ja sovelluksia.

Miten voit poistaa ElGato lunnasohjelman laitteeltasi?

Kuten me olemme artikkelissa jo maininneet niin luotettava haittaohjelman poistaja on paras vaihtoehto kun haluat poistaa ElGaton laitteeltasi lopullisesti. Me olemme jo maininneet, että Reimage on luotettava ohjelma jonka voit asentaa korjaamaan Android laitteesi. Tarkista vain tablettisi tai älypuhelimesi täyttä järjestelmän tarkastusta käyttämällä ja virus poistuu alta aikayksikön. Jos virus on kuitenkin Windows järjestelmän niin voit seurata alla olevia ohjeita ja poistaa ElGato viruksen turvallisesti. Mitä tulee tiedostojen palautukseen niin me suosittelemme konsultoimaan ammattilaista joka arvioi onko se mahdollista sinun kohdallasi koska virus toimii eri tavoilla eri laitteilla ja mainittu salauksen poisto koodi voi olla piilotettu myös eri paikkaan.

Me voimme olla yhteistyössä minkä tahansa sivustolla suosittelemamme tuotteen kanssa. Täydellinen selitys Käyttöehdoissamme Lataamalla minkä tahansa tarjotuista Anti-Spyware ohjelmista poistamaan ElGato lunnasohjelma virus suostut meidän yksityistyys käytäntöihimme ja käyttösopimukseemme.
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistossa ohjelmalla Reimage, lähetä kysymys tukitiimille ja anna niin paljon tietoja kuin mahdollista.
Reimage on suositeltu ohjelma ElGato lunnasohjelma virus poistamiseen. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.
Lisätietoja tästä ohjelmasta voita löytää Reimage arvostelusta.
Lehti mainintoja tuotteesta Reimage
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Malwarebytes
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Malwarebytes

Manuaalinen ElGato viruksen Poisto-ohje:

Poista ElGato käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto ElGato

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita ElGato poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista ElGato käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen ElGato pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että ElGato on poistettu onnistuneesti

Kirjoittajasta

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-elgato-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä