Poisto Facebook scams (Ilmainen Opas) - Opas

Facebook scams Poisto-ohje

Mikä on Facebook huijaukset?

Facebook huijaukset- ryhmä petollisia aktiviteetteja maailman suurimmalla sosiaalisella verkolla

Facebook huijauksetFacebook huijaukset - termi jota käytetään kuvailemaan petollisia aktiviteetteja sosiaalisessa verkostossa.

Facebook huijaukset ovat verkkohuijauksia, jotka kohdistavat sosiaalisen verkoston käyttäjiä. Huijarit loivat erilaisia huijauksia, joita levitetään Facebookin Uutissyötteen ja Messengerin avulla. Jotkut niistä pyytävät jakamaan julkaisuja tulevista maksetuista palveluista tai epäselvyyksistä käyttää heidän henkilökohtaisia tietoja luodakseen kaaosta ja levittääkseen harhaanjohtavia uutisia. Muut levittävät vaarallisia linkkejä saastuneille verkkosivuille ja pyytävät asentamaan haittaohjelmia lisäosien muodossa. Voit myös löytää useita osto-, palkinto-, arvonta- ja rahankeräyshuijauksia. Niiden kaikkien päätavoite on kuitenkin huijata rahaa tai henkilökohtaisia tietoja.

Verkkouhan yhteenveto
Nimi Facebook huijaukset
Levitys Vaaralliset linkit Messengerissä ja Uutissyötteessä, saastuneet selaimen laajennukset, sähköpostit, henkilökohtaiset viestit
Vaaran taso Korkea. Voi varastaa henkilökohtaisia tietoja ja asentaa haittaohjelmia
Julkaisupäivä Ainakin 2012
Levitystapa Maailmanlaajuinen
Poisto Poistaaksesi vaaralliset linkeistä ladatut komponentit, jotka jaettiin Facebookissa, käytä FortectIntego ohjelmaa. Vahvistaaksesi tiliäsi, vaihda salasanasi.

Facebook huijaukset ilmaantuivat pian sen jälkeen, kun sosiaalisen verkoston suosio pääsi huippuunsa. Turvallisuusasiantuntija varoittivat erilaisista huijauksista, jotka leviävät verkossa. Me olemme kuitenkin jakaneet ne neljään kategoriaan niiden tarkoituksen mukaan:

 • huijaukset, joita käytetään levittämään tekaistuja uutisia ja harhaanjohtavia tietoja (esim., Facebook alkaa veloittamaan käyttäjiä tai jakavat henkilökohtaisia tietoja julkisesti);
 • huijaukset, joita käytetään huijaamaan käyttäjien rahoja (esim. tekaistut rahankeräykset, ostohuijaukset, jne.);
 • huijaukset, joita käytetään keräämään henkilökohtaisia tietoja (esim. arvontahuijaukset, palkinnot, jne.);
 • huijaukset, joita käytetään levittämään haittaohjelmia (esim. erilaiset versiot Facebook viruksesta).

Siksi nämä verkkouhat voivat aiheuttaa vaaran yksityisyydellesi ja tietokoneesi turvallisuudelle. Jos sinut huijattiin asentamaan joitain epäilyttäviä sovelluksia tai liitteitä, ole hyvä ja tarkista laitteesi FortectIntego, Malwarebytes tai muulla haittaohjelman poistajalla, jotta voit tarkistaa onko PC:si saastunut. Hyökkäyksen sattuessa, sinun pitää poistaa Facebook huijaukset sekä vaihtaa myös salasanasi.

Facebook huijausten esimerkkiFacebook huijaukset ovat ryhmä petollisia sovelluksia, mainoksia sekä viestejä, jotka koettavat varastaa käyttäjien henkilökohtaisia tietoja, rahaa tai saastuttaa haittaohjelmilla.

Muutetut Facebookin käyttöehdot ovat yksi suosituimmista huijauksista

On vaikeaa löytää Facebook käyttäjä, joka ei ole saanut viestiä maksullisista palveluista. Tällaiset Facebook huijaukset ovat levinneet vuodesta 2012 alkaen, mutta sosiaalinen verkosto on edelleen maksuton. Seuraava viesti kuitenkin on levinnyt henkilökohtaisten viestien kautta:

”Now it's official! It has been published in the media. Facebook has just released the entry price: £5.99 to keep the subscription of your status to be set to ”private”. If you paste this message on your page, it will be offered free (I said paste not share) if not tomorrow, all your posts can become public. Even the messages that have been deleted or the photos not allowed. After all, it does not cost anything for a simple copy and paste.”

Löytyy tietenkin muita versioita viesteistä. Pääasia kuitenkin on, että tiedot eivät ole tosia. Siksi ystäväsi postilaatikossa ei ole roskapostia hyödyttömillä ja harhaanjohtavilla tiedoilla.

Samanlainen huijaus ilmaantui vuoden 2015 tienoilla. Henkilökohtaisten viestien sijaan, tällä kertaa sinua voidaan kehottaa julkaisemaan määrätty viesti, jotta et anna Facebookin käyttää tietojasi:

As of January 4th, 2015 at 5pm Central standard time. I do NOT give Facebook, or any entities associated with Facebook, permission to use my pictures, information, or posts, both past and future. By this statement I give notice to Facebook that it is strictly forbidden to disclose, copy, distribute, or take any other action against me based on this profile is private and confidential information. The violation of privacy can be punished by law (UCC 1-308-11 308-103 and Rome statute). NOTE: Facebook is now a public entity. All members must post a note like this. If you prefer, you can copy and paste this version. If you do not publish this statement at least once it will be tactically allowing the use of your photos, as well as information contained in the profile status updates. DO NOT SHARE. You MUST copy and paste to make this your status. I will leave a comment so it will be easier to copy and paste!!!

Samanlaiset viestit leviävät kaikkialla maailmassa eri kielillä. dieviren.de tutkijat kertovat, että samanlaiset huijaukset leviävät Saksaksi, Espanjaksi, Ranskaksi, Liettuaksi, sekä usealla muulla kielellä. On vaikeaa kertoa, miksi tämä naurettava huijaus ilmaantui ensin. Jos olet huolissasi yksityisyydestäsi, sinun pitää lukea Facebookin yksityisyyden suoja, tarkistaa tilisi asetukset ja mitä henkilökohtaisia kannattaa jakaa Facebookissa.

Facebook mainokset voivat promotoida tekaistuja kauppoja

Toinen Facebook huijaus kohdistaa käyttäjiä, jotka haluavat ostaa joitain vaatteita tai tuotteita halpaan hintaan. Sosiaalisessa verkostossa on valitettavasti joitain vikoja mainospalvelussa, joten huijarit voivat promotoida tekaistuja verkkokauppoja helposti.

Jotkut tekaistut verkkokaupat varastavat kuvia laillisista ja tarjoavat vaatteiden ostoa halpoihin hintoihin. Todellisuudessa ihmiset saavat kamalia tuotteita, jotka eivät vastaa kuvan tuotetta. Joissain tapauksissa, uhrit eivät saa tilaustaan ollenkaan. On sanomattikin selvää, että heillä ei ole rahojen palautusta.

Facebook huijaukset mainoksetFacebook huijaukset mainokset voivat promotoida olemattomia kauppoja, jotta ne voivat huijata rahaa käyttäjiltä.

Muut tekaistut Facebook mainokset promotoivat tietokoneita tai muita laitteita matalilla hinnoilla. Facebook foorumit ovat täynnä tekaistuja tarinoita, kuten hxxp://laptopmall.co.uk/ tai hxxp://iepcsale.com/, josta he ovat tilanneet kannettavan, mutta eivät koskaan saaneet sitä:

I have actually ordered one of the cheap laptops from hxxp://www.hiusmla.com/index.php?route=common%2Fhome
I have made the payment as well.
I received auto-mail confirming my payment success (refer the picture attached).
But have not heard back since.
I can claim my money back through my Bank, but i am just seeing how they really operate.
I am going to get prove that they are a scum or what.

Me haluamme varoittaa sinua olemaan varovainen mainosten kanssa. Jos näet tuotteen kolme- tai neljäkertaa halvemmalla hinnalla, niin sinun kannattaa tarkistaa tiedot jälleenmyyjältä. Etsi yrityksen nimi, tarkista niiden luotettavuus etsimällä tietoja verkosta ja lue asiakkaiden arvostelut.

Facebook arvontahuijaukset voivat saavuttaa sinut sähköpostilla tai Mark Zuckerbergin tilillä

Arvonnan voittaminen on aina jännää. Ihmiset kuitenkin unohtavat, että voidakseen voittaa jotain, sinun pitää ottaa ensin osaa kilpailuun. Huijarit ovat kuitenkin tietoisia, etteivät ihmiset kiinnitä huomiota tähän tärkeään tosiasiaan.

Facebook arvontahuijaus sähköpostitFacebook arvontahuijaus voi levitä sähköpostien kautta.

Useimmat Facebook arvontahuijaukset leviävät sähköpostien välityksellä. Nämä kirjeet näyttävät tulleen Facebookilta ja näyttävät laillisilta. Huijaus yleensä toimii siten, että ”arvonnan voittajan” pitää ottaa yhteyttä ”agenttiin”, joka pyytää maksamaan määrätyn summan rahaa palkinnon saamiseksi. Tämä ei kuitenkaan vaikuta loogiselta; silti useat ihmiset lankeavat huijaukseen ja seuraavat naurettavia sääntöjä voiton kiinnostuksen takia, koska he voisivat voittaa muutamia tuhansia euroja.

Uhrien mukaan, huijarit käyttävät tekaistuja henkilökortteja huijatakseen ihmiset uskomaan, että he ovat Facebook työntekijöitä. Me haluamme kuitenkin kertoa, että mitään arvontoja ei pidetä yrityksen toimesta, jos siis sait tällaisen sähköpostin, poista se heti.

Facebook arvontahuijausFacebook arvontahuijaukset väittävät, että käyttäjä on voittanut valtavan summan rahaa.

Huhtikuussa 2018, toisen Facebook huijauksen huomattiin leviävän sosiaalisessa verkostossa, huijaten ihmiset luulemaan, että he voittivat arvonnan. Se on nimeltään Mark Zuckerberg huijaus, ja sitä käyttää tekaistut tilit.

New York Times lehden mukaan, löytyy noin 205 Facebook tiliä, jotka teeskentelevät olevansa Zuckerberg. Sitten huijarit ja viestit kertovat uhreilleen, että he ovat voittaneet satoja euroja. Ne jotka uskovat saaneensa henkilökohtaisen kirjeen sosiaalisen verkoston luojalta, saavat pyynnön lähettää $200 iTunes lahjakortteina tai/ja lähettää rahaa.

Erilaiset Facebook virukset haluavat varastaa henkilökohtaisia tietoja tai asentaa haittaohjelmia

Toisen tyylinen Facebook huijaus yleensä leviää tekaistuna videolinkkinä Messengerissä sekä Uutissyötteessä. Useat Facebook virukset ehdottavat katsomaan järkyttävän tai henkilökohtaisen videon. Yleensä linkissä sanotaan:

 • Oletko sinä tässä videossa?
 • Minun Henkilökohtainen video
 • Ainutkertainen video
 • Erityinen video

Facebook virusFacebook viruksella on eri muotoja, mutta yleensä se leviää vaarallisten videolinkkien avulla.

Videolinkeissä on usein uhrin profiilikuva ja hänen koko nimensä. Kun sitä klikataan, linkki ohjaa vaaralliselle sivulle, joka teeskentelee olevansa YouTube tai muu suosittu videoiden striimaussivu. Käyttäjät kuitenkin saavat pyynnön asentaa lisäosan tai päivityksen nähdäkseen materiaalin.

Ihmiset, jotka asentavat vaaditun materiaalin, lataavat sen sijaan vaarallisen ohjelman laitteelleen, joka käynnistää haitta- tai vakoiluohjelman tietokoneella. Tämän lisäksi, Facebook tilit hakkeroidaan ja käytetään levittämään vaarallista linkkiä heidän koko kaverilistalle.

Facebook haittaohjelma voi huijata ihmiset asentamaan vaarallisia liitteitä tai laajennuksia.Facebook huijaus virus voi huijata ihmiset asentamaan vaarallisia lisäosia tai laajennuksia.

Jos olet klikannut outoa videolinkkiä, jonka kaveri on lähettänyt ja asentanut epäilyttävän laajennuksen, sinun pitää poistaa Facebook huijaus heti. Poista nämä lisäosat selaimelta ja tarkista laitteesi haittaohjelman poistajalla. Tämän jälkeen, vahvista Facebook tilisi turvallisuutta vaihtamalla salasanasi.

Löytyy tapoja huomata ja välttää huijaukset Facebookissa

Useat huijaukset tekevät haastavaksi löytää hoito näiden aktiviteettien pysäyttämiseksi sosiaalisella verkostolla. Tärkein vihje on olla kriittinen ja ei kiirehtiä jakamaan tai klikkaamaan materiaalia, jota kaikki levittävät. Hukutettujen Uutissyötteiden pitäisi motivoida sinua etsimään tietoja mitä on tapahtumassa.

Vihjeet huijauksen välttämiseksi:

 • Älä osallistu epäilyttäviin arvontoihin, jotka tarjoavat kalliita palkintoja, kuten iPhone, MacBook, lomakuponki, jne. Ennen kilpailuun osallistumista, muista varmistaa, että sen järjestäjä on luotettava ja valtuutettu sivu/yritys.
 • Älä lähetä varoitusviestejä kavereillesi. Jos saat viestin, jossa kerrotaan tulevasta maksusta, muutoksista yksityisyyden suojaan tai vastaavista tiedoista, jotka pyytävät jakaa ne kaveriesi kanssa, se on taatusti huijaus. Jos suuria muutoksia on tapahtumassa, niin saat niistä tiedon uutisista tai sähköpostista Facebookista.
 • Älä klikkaa odottamatonta salasanan nollausviestiä. Jos epäilet jonkun yrittävän hakkeroida tiliäsi, sinun kannattaa kirjautua Facebookiin heti ja vaihtaa salasanasi. Tällaisessa sähköpostissa olevien linkkien tai painikkeiden klikkaaminen voi johtaa verkkourkinta sivuille, jotka on luotu tietojen saamiseksi.
 • Älä kiirehdi ostoksille tuntemattomilla verkkokaupoilla. Huijarit ovat oppineet, miten käyttää Facebook mainoksia promotoimaan tekaistuja verkkokauppoja. Tämä huijaus on todella suosittu vaatemyyjien keskuudessa, jotka varastavat kuvia upeista vaatteista, jotka eivät vastaa mainostettuja. Joissain tapauksissa he eivät koskaan saa tilattuja tuotteita, eivätkä saa hyvitystä. Siksi, ennen ostamista, sinun pitää aina varmistaa, että myyjä on luotettava. Foorumien kommenttien lukeminen auttaa paljon!
 • Älä reagoi outoihin julkaisuihin, joihin sinut on merkitty. Jos joku merkitsi sinut videoon tai kuvaan, jossa on linkki videoon tai ostotarjoukseen, älä klikkaa sitä. Se voi ohjata sinut saastuneelle sivulle ja hakkeroida tilisi levittämään samaa huijausta.
 • Älä lisää tuntemattomia ihmisiä kaverilistallesi. He voivat olla rikollisia, jotka haluavat suorittaa online rikoksia ja ryöstää sinut oikeassa maailmassa.
 • Jos sait kaveripyynnön kaverilta, jota et tunne ja on kaverilistallasi, älä kiirehdi lisäämään häntä piiriisi. Se voi olla tekaistu tili, jota voidaan käyttää huijaamaan rahaa kaveriesi nimissä.
 • Ennen kuin lahjoitat rahaa eri tarkoituksiin, luonnonkatastrofien uhreille, kodittomille lapsille, jne. tarkista aina kahdesti ovatko ongelman tiedot oikeita, ja että rahasi käytetään oikeasti auttamaan ihmisiä, jotka sitä tarvitsevat, eikä useiden Facebook huijauksen tekijöitä.

Facebook huijausten poistaminen

Yleisesti puhuen, Facebook huijausten poisto on mahdotonta. Rikolliset etsivät aina uusia tapoja löytää mahdollisia uhreja, ja maailmanlaajuinen sosiaalinen verkosto on taatusti oikea paikka sellaiselle. Vaikka yritys tekee koko ajan töitä verkkorikollisuutta vastaan, rikolliset oppivat aina uusia temppuja. Ei siis ole mitään epäilystä, että näet joitain tekaistuja linkkejä, julkaisuja tai muita huijauksia Facebookissa.

Kaikkein tärkein tehtävä on pysyä erossa tästä materiaalista. Jos sinua kuitenkin huijattiin tai asensit jotain mahdollisesti vaarallista, sinun pitää tarkistaa tietokoneesi tai älypuhelimesi tila. Jos tilisi hakkeroitiin ja levität vaarallisia viestejä tai julkaisuja, sinun pitää poistaa Facebook huijaukset haittaohjelman poistajalla.

Kun kaikki Facebookia käyttäneet laitteesi on tarkistettu FortectIntego, Malwarebytes tai muulla haittaohjelman poistajalla, vaihda salasanasi ja tarkista tilisi asetukset. Jos näet luvattomia kirjautumisia, katkaise yhteys näistä laitteista. Poista myös kaikki kolmansien osapuolien sovellukset, joihin tilisi on liitetty.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä