Poista Maktub virus (Paranneltu Opas)

kirjoittanut Olivia Morelli - - | Tyyppi: Kiristysohjelmat

Maktub viruksen Poisto-ohje

Mikä on Maktub virus?

Maktub virus: Mikä se on ja mitä se tekee?

Nykyisin kannattaa olla todella tarkkana kun selataan nettiä, sillä se on täynnä kaikenlaisia vaarallisia ohjelmia, kuten Maktub virus, josta me haluamme varoittaa seuraavassa artikkelissa. Tämä virus on lunnasohjelman tyyppinen sovellus joka tunkeutuu järjestelmään käyttäjän tietämättä, salaa siellä olevat tiedostot ja kysyy lunnaita niiden palauttamisesta. Tämä voi jo kuulostaa pelottavalta mutta tässä ohjelmassa on paljon muutakin. Kun Maktub pääsee tietokoneelle saastuneen sähköpostin liitteen kautta, se skannaa järjestelmän määrättyjen tiedostojen varalta. Kuvat, video/ääni tiedostot, arkistot ja dokumentit ovat viruksen maaleja. Kun se on löytänyt tiedostot, virus salaa ne monimutkaisella algorytmillä, jota jopa armeija käyttää. On yleistä lunnasohjelmien, kuten Maktub käyttää tällaista monimutkaista salausta koska sen kehittäjät haluavat varmistaa, että tiedostoja ei voida palauttaa muuten kuin maksamalla lunnaat. Salatut tiedostot tunnistetaan määrätystä tiedostopäätteestä, esimerkiksi, .NORV tai vastaava. Heti kun tiedostot on salattu niin viruksen uhrilla ei ole pääsyä tiedostoihin ja ne on periaatteessa menetetty.

Maktub virus toimii samalla tavalla kuin lunnasohjelmat, kuten Locky virus, Rokku virus ja useat muut. Kun se on salannut tiedostot niin lunnasviesti ikkuna avautuu jossa uhria pyydetään maksamaan 0.5 – 1.5 Bitcoinia ($204.55 – $613.65) 12 tunnin sisällä Tor Verkon kautta. Uhrille laitetaan aikaraja jonka jälkeen lunnas uhataan tuplata. Maktub antaa uhrille mahdollisuuden poistaa joidenkin tiedostojen salaus vakuutuksena. Ei kuitenkaan ole viisasta ostaa mitään viruksen luojilta. Älä unohda, että he ovat voittoihin keskittyneitä rikollisia ja tiedostojesi palauttaminen ei ole heille tärkeää. Paras asia jonka voit tehdä on poistaa se järjestelmästäsi. Voit poistaa Maktub viruksen järjestelmästäsi maineikkaalla haittaohjelman poistajalla, kuten ReimageIntego.

Maktub virus example

Kuinka voin estää tämän viruksen kaappauksen?

Vaikka tämä virus on vaarallinen ja petollinen ohjelma niin se voidaan välttää. Sinun tulee tietää, että se leviää petollisten sähköpostien, tekaistujen ohjelmisto päivitysten, Troijalaisten ja p2p verkkojen kautta, joten voit varautua hyökkäykseen. Tämän tekemiseksi sinun pitää asentaa tietokoneellesi luotettava haittaohjelman poistaja. Sinun pitää myös välttää epäluotettavia sivustoja ja epäilyttävien mainosten, ohjelmisto päivitysten ja latausilmoitusten klikkaamista, jotka voivat ilmaantua näytöllesi. Pysy myös erossa ”roskapostista” koska se yleensä sisältää haitalliset postit. Lopuksi, tee tiedostoistasi varmuuskopiot. Parasta on tallentaa ne jollekin ulkoiselle laitteelle, joka ei ole liitettynä PC:lle. Näiden turvatoimenpiteiden tekeminen pitää virukset poissa ja tiedostosi turvassa. Jos kuitenkin olet jo tämän petollisen ohjelman uhri niin sinun kannattaa poistaa Maktub tietokoneelta HETI!

Kuinka poistaa Maktub virus tietokoneelta?

Lunnasohjelmien poistaminen tietokoneelta ei ole erityisen vaikeaa vaikka se vaatiikin aikaa. Vaikea asia Maktub viruksen poistossa on, että sen poisto ei vaikuta tiedostojesi tilaan. Se tarkoittaa niiden pysyvän salattuna. Jos kuitenkin haluat jatkaa tietokoneesi käyttämistä tai palauttaa tiedostosi niin sinun tulee olla varma, että virus on poistettu tietokoneeltasi kokonaan. Turvallisuusasiantuntijat suosittelevat aina automaattista poistoa, anti-virus työkaluilla. Siksi, joissain tapauksissa, anti-virus ohjelma ei aina käynnisty joidenkin viruksen aktiviteettien takia. Tässä tapauksessa, koeta irrottaa tietokoneesi verkosta ja käynnistä anti-virus uudelleen. Jos tämä tapa ei auta käynnistämään anti-virusta niin voit aina tarkistaa ohjeet ja koettaa poistaa Maktub viruksen manuaalisesti. Muista tarkistaa järjestelmäsi anti-viruksella kun olet tehnyt sen jotta voit olla varma, että se on vapaa viruksista!

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Maktub viruksen Poisto-ohje

Poista Maktub käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Maktub

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Maktub poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Maktub käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Maktub pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Maktub on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Maktub ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä