Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Shark lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Lucia Danes - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Shark lunnasohjelma viruksen pääpiirteet:

Shark virus on jälleen yksi lisä listaan “Ransomware-as-a-Service” (RaaS) ohjelmia joista on tullut tasaisesti kasvava trendi Pimeässä Verkossa. Näiden vaarallisten ohjelmien kehittäjät voivat tarjota käyttäjälle osallistumista heidän yhteistyökumppani kampanjaa ja tulla heidän petollisten luomusten levittäjiksi, kuten Petya & Mischa RaaS. Muuta ohjelman on luotu ilmaisiksi lunnasohjelman rakentajiksi jotka antava verkkorikollisuuden aloittelijoille mahdollisuuden luoda oman tiedoston lukitus tartunnan. Shark lunnasohjelma on esimerkki tällaisesta vapaasti kustomoidusta keksinnöstä. Palveluntarjoajan mukaan, tällä ilmaisella työkalulla, aloitteleva haakkeri voi valita tiedostotyypit jotka he haluavat lukita, valita määrätyt kansiot lukittavaksi, asettaa lunnassumman he haluavat salauksen poistoavaimesta ja jopa kohde maan valinta on vapaa. Shark lunnasohjelma rakennuspaketti sisältää itsessään kolme tiedostoa ReadMe.txt, Payload Builder.exe, ja Shark.exe joka voidaan saada vain suoraan Shark Projektin viralliselta sivulta. Valmiin lunnasohjelman sanotaan olevan virusohjelmien tunnistamaton joka ennustaa tulevaa menestystä. Vaikka saat tartunnan niin älä joudu paniikkiin. Sinun pitää ottaa muutamia askeleita jotta voit poistaa viruksen manuaalisesti mutta me voimme taata, että ammattilaisten anti-virus, kuten Reimage voi poistaa Shark viruksen tietokoneelta ilman suuria ongelmia.

An image of the Shark ransomware virus

Jos olet kiinnostunut lunnasohjelmista niin tiedät varmasti, että niiden luojat ovat todella ilkeitä. Ne lukitsevat uhrien tiedostot ja pyytävät rahaa lukituksen poistosta. Vaikka uhri maksaa niin usein he jäävät silti ilman tiedostoja ja menettävät myös rahansa. Siksi vaikuttaa siltä, että RaaS on myös osa huijareiden uutta suunnitelmaa jolla he voivat levittää vaarallisia ohjelmiaan yhä leveämmälle ja saadakseen lisää laitonta voittoa. Vaikuttaa siltä, että rakentajat saavat myös rahaa. Joka 20% jonka Shark pohjainen lunnasohjelma kerää uhreiltaan lähetetään alkuperäisille luojille. Turvallisuusasiantuntijat epäilevät kuitenkin, että Sharkin kehittäjät ottavat suuremman osan luoduista voitoista ja lunnasohjelma aloittelijoita käytetään hyväksi levittäjinä. Olet sitten jo muokatun virus version uhri tai olet mukana sen levityksessä, me todella suosittelemme suorittamaan Shark poiston välittömästi. Tällaiset vaaralliset ja huijaavat ohjelmat eivät ansaitse paikkaa tietokoneella ja jos käytät sitä saadaksesi itse rahaa niin sinun kannattaa miettiä asioidesi tärkeysjärjestystä.

Mitkä ovat askeleet jotka pitää ottaa tietokoneen suojaamiseksi lunnasohjelmalta?

Vaikka se vaikuttaakin huolestuttavalta niin on melkein mahdotonta suojautua Shark lunnasohjelmalta 100% varmuudella. Voit kuitenkin pienentää riskiä näiden askeleiden avulla:

 • Hanki ammattimainen ja luotettava anti-virus ohjelma joka voi estää sinua vierailemasta vaarallisilla sivuilla tai lataamasta saastuneita ohjelmia tietokoneelle.
 • Koeta pysyä erossa epäilyttävän näköisiltä sivuilta, älä luota anti-virus ohjelmaan kokonaan vaan ole tarkkana. Jos päädyt potentiaalisesti ei toivotulle sivulle niin älä lataa sieltä ohjelmia tai täytä mitään asiakaskyselyä vaan poistu sieltä heti.
 • Pysy erossa roskapostilaatikostasi. Älä avaa sähköposteja tuntemattomilta lähettäjiltä. Kaikkein tärkeimpänä, älä lataa outoja liitteitä.

Voitko palauttaa tiedostosi ja poistaa Sharkin tietokoneeltasi?

Ei ole ilmaista salauksen poistajaa näihin tiedostoihin. Maksaminen ei takaa, että saat tiedostosi takaisin ja ei ole toista tapaa murtaa virusta. Mitä sinulla on sitten tehtävissä? Suunnitelma on yksinkertainen, poista Shark tietokoneeltasi niin pian kuin mahdollista. Mitä kauemmin annat viruksen olla PC:llä niin sitä suurempi uhka on saastuttaa tiedostosi ja järjestelmäsi. Suorita siis tarkistus maineikkaalla anti-virus ohjelmalla ja jos se ei käynnisty niin seuraa ohjeita artikkelin lopussa. Kun olet tehnyt kaikki askeleet niin tarkista tietokoneesi uudelleen ja puhdista se tästä vaarallisesta lunnasohjelmasta. Nopea Shark poisto voi pelastaa joitain tiedostojasi salaukselta. Jos se on jo liian myöhäistä niin koeta palauttaa tiedostosi  PhotoRec, R-Studio tai Kaspersky virus-fighting utilities ohjelmilla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen Shark viruksen Poisto-ohje:

Poista Shark käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Shark

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Shark poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Shark käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Shark pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Shark on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Shark ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-shark-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä