Poista Terdot virus (Viruksen Poisto-ohjeet) - Opas

Terdot viruksen Poisto-ohje

Mikä on Terdot virus?

Terdot troijalainen varastaa sosiaalisen media tunnuksia

Terdot viruksen kuva

Terdot on pankkitroijalainen, joka ilmaantui vuoden 2016 keskivälissä. Virus on versio Zeus troijalaisesta, jonka lähdekoodi julkaistiin verkossa 2011. Marraskuussa 2017 tutkijat kuitenkin raportoivat troijalaisen päivitetyn version leviävän verkkourkinta sähköpostien avulla. Siitä lähtien tämä vaarallinen ohjelma on varastanut sosiaalisen median ja sähköpostin tunnuksia.

Terdot virus on suunniteltu kustomoiduksi mies-välissä (MITM) välityspalvelimeksi, joka pystyy varastamaan Facebook, Twitter, YouTube sekä Google Plus tiedot. Haittaohjelma voi julkaista linkkejä troijalaisten lataussivuille saastuneen tilin puolesta. Tämän lisäksi, haittaohjelma voi hyökätä sähköpostipalveluihin, kuten Yahoo, Gmail, sekä Microsoft live.com kirjautumissivu.

Kiinnostava tosiasia on että Terdot troijalainen ei hyökkää Venäjän suurimpaan sosiaalisen median alustaan – VKontakte. Siksi herääkin suuri epäilys, että kehittäjät voivat olla tästä maasta tai Itä-Euroopasta.

Tämä monimutkainen verkkouhka sisältää automaattisen päivitysominaisuuden, joka antaa hyökkääjien käynnistää uusia komentoja tai ladata vaarallisia tiedostoja. Siksi se voidaan päivittää koska tahansa. On siis suositeltavaa poistaa Terdot heti, kun huomaat hyökkäyksen. Turvallisuusasiantuntijat varoittava, että tartunnan poistaminen voi olla vaikeaa, mutta luotettava turvaohjelma, kuten RestoroIntego, auttaa sen poistamisessa.

Terdot virus luotiin lukemaan selaimen liikennettä

Varastaakseen tietoja sosiaalisista verkoista, troijalaisen pitää muokata selainten asetuksia ja syöttää määrätty koodi. Terdot haittaohjelma uudelleenohjaa kaiken liikenteen ja liittymät sen välityspalvelimella. Se tarkoittaa, että se voi valvoa kaikkea käyttäjän aktiviteetteja, ollen kaiken keskellä.

Tämä aktiviteetti voi auttaa troijalaista muokkaamaan sivuille annettuja tietoja ja seurata arkaluontoisia tietoja. Kaikki kerätyt tiedot ladataan Command and Control palvelimelle. Tämän lisäksi kerrotaan, että haittaohjelma vaikuttaa eniten Mozilla Firefox ja Internet Explorer selaimiin.

Haittaohjelma suurin uhka on sen kyky luoda omat sertifikaattinsa jokaiselle vieraillulle sivulle. Se tarkoittaa sen voivan helposti ohittaa TLS rajoitukset ja se luo myös Certificate Authority sertifikaatin. Siksi ei ole väliä vaikka pankissasi on HTTPS protokolla, Terdot voi nähdä tunnuksesi sekä salasanasi.

Troijalainen voi tehdä useita muutoksia järjestelmään ja asentaa vaarallisia komponentteja. Siksi tämän verkkouhan välttäminen kannattaa. Jos olet joutunut hyökkäyksen uhriksi, niin sinun kannattaa poistaa Terdot, kertoa pankillesi tästä tilanteesta ja estää epäilyttävät aktiviteetit tililläsi ja vaihtaa sosiaalisen median tai sähköpostin salasanat.

Terdot haittaohjelman kuvaTerdot virus aloitti pankkitroijalaisena, mutta nykyään se varastaa sosiaalisen median tunnuksia.

Verkkourkinta sähköpostit salatuilla PDF tiedostoilla levittävät tiedostoja varastavaa haittaohjelmaa

Haittaohjelma leviää vaarallisten sähköpostien kautta. Tutkijat huomasivat, että Sundown Exploit Kittiä käytettiin levittämään sähköpostia PDF tiedostolla tai kuvakkeella. Tämä komponentti sisältää JavaScript koodin, joka aktivoi troijalaisen latauksen.

Jos käyttäjä klikkaa tekaistua PDF tiedostoa, hän aloittaa haittakuorman latauksen. Viruksen monimutkaisuudesta johtuen, vaarallisten komponenttien prosessit ja käynnistys on suojattu.

Sähköpostikampanja kohdistaa pankkiasiakkaita ja pankkeja Kanadassa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, ja Saksassa. Kohdistettujen yritysten joukossa ovat PCFinancial, BMO, Desjardins, Royal Bank, Banque Nationale, Scotiabank, the Toronto Dominion Bank, CIBC sekä Tangerine Bank.

Kohdepankkien asiakkaita neuvotaan pysymään tarkkana ja olemaan avaamatta sähköposteja, jotka vaikuttavat virallisiltakin. Tarkista lähettäjän tiedot aina kahdesti, etsi virheitä tai puuttuvia asiatietoja, jotka voivat paljastaa verkkourkinta sähköpostin.

Terdot poisto-ohjeet

Tiedostoja varastava troijalainen voi olla vaikea poistettava. Kuten luultavasti jo tiedät, se voi asentaa vaarallisen koodin järjestelmäprosesseihin, joka tekee Terdot poistosta vaikeaa. Siksi me emme suosittele manuaalista poistotapaa.

On melkein mahdotonta poistaa troijalaisen komponentit manuaalisesti. Siksi sinun kannatta hankkia maineikas haittaohjelman poistaja (esim. RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes) ja suorittaa järjestelmän täysi tarkistus useaan kertaan. Jos et voi poistaa Terdot virusta turvaohjelmalla, koska haittaa ohjelma estää sen asennuksen, päivityksen tai käynnistyksen, niin lue ohjeet alta.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Restoro tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Restoro Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Restoro Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Restoro Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Restoro ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Terdot viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Jos Terdot pankkitroijalainen estää turvaohjelman käytön, seuraa näitä askeleita:

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Terdot käyttäen System Restore

Koeta poistaa haittaohjelma Järjestelmän Palautuksella:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Terdot pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi RestoroIntego ohjelmalla ja varmista, että Terdot on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Terdot ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Linas Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä