Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Poista n1n1n1 virus (Poisto-ohjeet) - päivitetty tammi 2021

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Kuinka n1n1n1 lunnasohjelma muuttui sen ilmaantumisen jälkeen?

N1n1n1 Lunnasohjelma ilmaantui Syyskuussa 2016. Sen jälkeen virus ei muuttunut paljoa. Suurin muutos oli, että n1n1n1 viruksen kehittäjät muuttivat viruksen tiedosto merkinnän ja lunnasohjeiden nimen. Nyt niitä kutsutaan nimellä decrypt explanations.html. Viruksen graafinen suunnittelu ei ole muuttunut vielä, joten voit helposti luulla joutuneesi jekun kohteeksi koska lunnasviesti ja maksusivun teema on yhä 90-lukuinen. Tästä huolimatta, tartunnan aliarvioiminen ilman kunnon arviota ei ole viisasta. Tässä artikkelissa me olemme valmistelleet virus katsauksen, joka auttaa sinua huomaamaan ja poistamaan n1n1n1 viruksen tietokoneelta ennen kuin se aiheuttaa lisää vahinkoa.

Tämä haittaohjelma kuuluu virusten ryhmään, jotka perustavat maksujärjestelmänsä pahamaineiseen TOR verkkoon, tämä pitää kehittäjät salassa. Kun Locky virus teki tuhojaan niin tämä palvelimen suosio huononi reilusti, silti lunnasohjelmien kehittäjät vaikuttavat palaavan vanhoihin ja todistettuihin tekniikoihin yhä uudelleen. Tämän viruksen takana olevat hakkerit voivat olla pelkästään innokkaita teinejä, mutta se ei pysäytä virusta aiheuttamasta vakavia tuhoja lukitsemalla henkilökohtaiset tiedostosi. Tällä hetkellä verkkorikolliset pyytävät lunnasohjelman uhreja maksamaan 0.5 – 1.5 Bitcoinia yksityisestä salauksen poistoavaimesta, ainoa työkalu joka voi avata salatut tiedostot. Me emme kuitenkaan suosittele tekemään rikollisten tahtojen mukaan, koska se luultavasti on suunniteltu hyödyttämään vain heitä. Tämän sijaan sinun kannattaa keskittyä n1n1n1 poistoon. Voit poistaa uhan suorittamalla tarkistuksen ReimageIntego ohjelmalla. On tärkeää poistaa loinen ennen kuin se saastuttaa koko käyttöjärjestelmäsi.

The example of n1n1n1 virus

N1n1n1 luojat eivät ota riskejä myöskään tiedostojen salauksessa. He käyttävät tunnettua AES ja RSA salausta, jotka pysyvät purkamattomina. On kiinnostavaa, että tällainen salaus sisältää yleensä tiedostonimen muutoksen tai päätteen lisäämisen saastuneisiin tiedostoihin. Esimerkiksi, tämä viru lisää 8-9 satunnaisen merkin sarjan alkuperäiseen tiedostonimeen ja päätteeseen, joten salattu tiedosto voi näyttää vaikka tältä: randomfilenamejg9bl4mk.jpg. Ota huomioon, että viruksen uudet versiot voivat käyttää .n1n1n1 file extension tai .999999 file päätettä korvaamaan alkuperäisen. Kun tiedostot on salattu niin virus pudottaa tiedoston nimeltä ”How return files.txt” työpöydälle ja saastuneisiin kansioihin. Tiedostossa on lyhyt esittely viruksesta ja tiedostojen palautuksesta. Viesti jatkaa ohjeilla kuinka ladata ja asentaa TOR selain. Lopuksi, hakkerit antavat sähköpostiosoitteen heidän logonaan, strongonion@sigaint.org. Löytyy spekulaatioita, että uhka voi olla yhteydessä Flyper lunnasohjelmaan. He pelottelevat uhrejaan tarjoamalla sähköpostitilin luomista ja ottamalla heihin yhteyttä. Seuraavilla riveillä he varoittavat, että he eivät ehkä saa tai lue uhrien viestejä. Ei ole viisasta seurata mitään hakkerien ohjeita ja suosituksia. Löytyy muutamia mahdollisuuksia palauttaa tiedostot vaikka maksaisit, on siis parasta poistaa n1n1n1 ja koettaa palauttaa tiedostosi toisella tavalla.

Lunnasohjelman levitystavat ja tiedoston palautus mahdollisuudet:

N1n1n1 lunnasohjelma leviää samalla tavalla kuin mikä tahansa lunnasohjelma. Sen epäillään leviävän roskapostien ja haittamainosten avulla. Haittaohjelman kehittäjät ovat todella viisaita ja löytävät useita tapoja huijata ihmisiä lataamaan viruksia tietokoneilleen itse. Esimerkiksi, he voivat teeskennellä olevansa valtion instituution edustajia ja lähettävät sinulle viestin jossa on dokumentti heiltä. Kun dokumentti avataan niin virus ladataan ja aktivoidaan tietokoneella automaattisesti. Tämän lisäksi, virus voi saastuttaa käyttöjärjestelmät joissa on enemmän haavoittuvaisuuksia. Voidaksesi vähentää niitä, sinun pitää päivittää tietokonettasi ja turvaohjelmiasi. Pidä aina mielessäsi, että virusta luultavasti levitetään tiedostonjako sivuilla ja sovelluksilla. Jos et ole tarpeeksi varovainen niin saastuneen linkin klikkaaminen voi laukaista n1n1n1 kaappauksen.

Tämän artikkelin kirjoituksen hetkellä, ei ole tapaa poistaa salausta muuten kuin maksamalla yksityisestä salauksen poistoavaimesta. Tällainen tiedostojen palautus on todella huono, koska se ei anna takuita, rikollisilla on siis kaikki kontrolli. Onneksi me näemme jotain edistystä tiedostojen palausohjelmien saralla. Työkalut, kuten PhotoRec, R-Studio tai Kaspersky virus-fighting utilities voivat salata joitain tiedostoja, koko järjestelmän palautus on kuitenkin yhä utopiaa.

Voinko poistaa tämän tuhoisan viruksen PC:ltä?

Älä hukkaa aikaa vaan aloita automaattinen n1n1n1 viruksen poisto heti. Uhan manuaalinen poisto voi olla turhaa ja väsyttävää. On siis helpompaa ladata ja asentaa haittaohjelman poistaja, kuten ReimageIntego tai SpyHunter 5Combo Cleaner, tekemään poisto sinun puolestasi. Lunnasviestissä hakkerit kehottavat uhreja sammuttamaan turvaohjelmansa, joka voi estää TOR selaimen asennuksen. Haittaohjelman poistaja voi olla sinun korttisi verkkouhan poistoon. Kun se on poistanut n1n1n1 viruksen niin voit alkaa etsiä ohjelmia, jotka voivat auttaa palauttamaan salatut tiedostot.

Lunnasohjelma itsessään ei vaikuta olevan monimutkainen virus. Se voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, joten n1n1n1 poisto ei ole niin helppoa. Tässä tapauksessa, ole hyvä ja mene poisto-ohjeisiin alla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen n1n1n1 viruksen Poisto-ohje:

Poista n1n1n1 käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto n1n1n1

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita n1n1n1 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista n1n1n1 käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen n1n1n1 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että n1n1n1 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan n1n1n1 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet n1n1n1 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro vaihtoehto

On yhä vain vähän tietoa miten virus toimii. Löytyy myös mahdollisuus, että tämä ohjelma voi auttaa sinua palauttamaan tiedostosi.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka n1n1n1 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Auttaako Järjestelmän Palautuspiste ominaisuus?

Joissain tapauksissa, järjestelmän palautus aikaisempaan päivämäärään auttaa sinua välttämään uhan ja pelastamaan tiedostot ennen kuin ne salataan.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Shadow Explorer voi tulla tarpeeseen

Vain muutamat lunnasohjelmat poistavat varjokopiot. On hämärän peitossa poistaako tämä virus tiedostojesi kopiot. Tämä ohjelma voi myös olla ratkaisusi.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi n1n1n1 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-n1n1n1-ransomware-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta n1n1n1 ransomware virus