Vakavuus luokka:  
  (99/100)

RAA lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Olivia Morelli - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

RAA viruksen toiminnan omituisuuksia

RAA virus (tunnetaan myös nimellä RAA-SEP) toimii kuten mikä tahansa tiedoston salaus haittaohjelma. Tämän haittaohjelman pääominaisuus on, että se todistaa olevansa JavaScript tiedosto. Kun sitä verrataan muihin viruksiin niin sen käytös on erilaista koska useimmat lunnasohjelmat on kirjoitettu C tai C++ kielellä. Mitä nopeammin poistat RAA viruksen sitä parempi. Jos viivytät poistoa niin se voi aiheuttaa lisää vahinkoa, kuten loppujen tiedostojen salaus. Sen kehittäjät käyttävät CryptoJS kirjastoa ja lukitsevat tiedostot tehokkaalla AES salauksella. Artikkelin lopussa löydät RAA poisto-ohjeet. Niistä yksi on käynnistää Reimage.

Kun tämä virus pääsee tietokoneelle niin se aloittaa ilkeät toimensa käynnistämällä Windows Script Host työkalun. Myöhemmin se tarkistaa koko tietokoneen järjestelmän ja salaa tiedot. Muista aina, että lunnasohjelman kehittäjät eivät luo näitä viruksia huvikseen. Kun virus salaa tiedostot uhrin koneelle niin niistä tulee hyödyttömiä, koska salatun tiedoston avaaminen ei ole mahdollista. Tiedostojen salaus voidaan poistaa vain ainutlaatuiselle salauksen poistoavaimella, se on tallennettu verkkorikollisten palvelimille. Rikolliset kuitenkin antavat tämän avaimen 250$ lunnaita vastaan. He kertovat mitä on tapahtunut ja kertovat uhrille, että heidän pitää maksaa tietojen palautuksesta. Tämä rikollisten viesti löytyy !!!README!!![Uhrin ID].rtf tiedostosta, jonka virus luo ja tallentaa työpöydälle. Sinun ei kuitenkaan kannata maksaa lunnaita, sillä rikolliset voivat lähettää sinulle hyödyttömän ohjelman joka ei voi palauttaa tiedostojasi. Pidä aina mielessäsi, että ainoa tapa tietojen palautukseen varmuuskopioista. On valitettavasti mahdotonta palauttaa tiedostosi käyttämällä Volume Shadow Kopioita koska tämä virus poistaa ne.RAA ransomware encrypts files, adds .locked file extensions

Tämän lisäksi, RAA lunnasohjelma virus ei vain salaa uhrin tiedostoja. Kun se on käynnissä niin se asentaa tunnetun haittaohjelman, nimeltä Pony Troijalainen, joka on suunniteltu toimimaan taustalla ja varastamaan uhrin henkilökohtaiset tiedot. Tämä vaarallinen uhka voi varastaa salasanasi, henkilökohtaiset tietosi, luottokortti tietosi ja vastaavat tiedot. Jos tiedostosi on siis äkkiä lukittu ja näet, että .locked pääte on lisätty niihin ja jos olet saanut lunnasviestin niin sinun kannatta poistaa RAA virus ja Pony haittaohjelma nopeasti tietokoneeltasi. Tämän tekemiseen, käytä tehokasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage.

Leviämistavat 

RAA haittaohjelmaa levitetään sähköpostilla. Huijarit lähettävät tuhansia vaarallisia sähköposteja uhreille joissa on vaarallinen liite. Nämä liitteet voidaan nimetä tällä tavalla: [random symbols_doc_].js. Kuten voit huomata niin rikolliset lisäävät nimeen _doc_, saadakseen uhrin luulemaan sen oleva Word tiedosto. Oikea tiedoston tyyppi on kuitenkin .js, joka on JavaScript tiedosto. Jos uhri avaa tämän liitteen niin haittaohjelma pääsee tietokoneelle ja laukaisee tekaistun Word dokumentin, jossa on sekoitettu tekti. Kun uhri katsoo tätä teksti hämillään niin haittaohjelma salaa tiedostot tietokoneella.

Suojellaksesi tietokonettasi lunnasohjelmilta, sinun pitää:

 • Luo jatkuvasti varmuuskopioita ja vie ne ulkoiselle laitteelle;
 • Älä koskaan avaa epäilyttäviä sähköposteja tai niiden liitteitä;
 • Asenna haittaohjelman poistaja tietokoneellesi;
 • Pidä ohjelmasi päivitettyinä.

Poisto-ohjeet

RAA virus ei ole tavallinen tietokone virus. Manuaalinen poisto ei myöskään ole paras vaihtoehto. Tämän verkkouhan kehittäjät ovat tehneet parhaansa. Tämä haittaohjelma on myös suunniteltu pysäyttämään haittaohjelman poistajat. Jos haluat poistaa sen käytöstä ja käynnistää haittaohjelman poistaja, kuten Reimage ja Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security, seuraa näitä RAA poisto-ohjeita alla. Prosessi ei tule viemään paljoakaan aikaasi. Sinun pitäisi voida poistaa RAA kokonaan. Lopuksi, pidä mielessäsi, että useat lunnasohjelmat ja muut vaaralliset virukset leviävät sähköposteilla. Pysy varovaisena ja tarkkana kun luet sähköpostejasi. Turvallisuusohjelmiesi päivitys auttaa myös.

Me voimme olla yhteistyössä minkä tahansa sivustolla suosittelemamme tuotteen kanssa. Täydellinen selitys Käyttöehdoissamme Lataamalla minkä tahansa tarjotuista Anti-Spyware ohjelmista poistamaan RAA lunnasohjelma virus suostut meidän yksityistyys käytäntöihimme ja käyttösopimukseemme.
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistossa ohjelmalla Reimage, lähetä kysymys tukitiimille ja anna niin paljon tietoja kuin mahdollista.
Reimage on suositeltu ohjelma RAA lunnasohjelma virus poistamiseen. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.
Lisätietoja tästä ohjelmasta voita löytää Reimage arvostelusta.
Lehti mainintoja tuotteesta Reimage
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Malwarebytes
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Malwarebytes

Manuaalinen RAA viruksen Poisto-ohje:

Poista RAA käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto RAA

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita RAA poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista RAA käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen RAA pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että RAA on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan RAA tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet RAA salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recover Pro kätevät ominaisuudet

Vaikka tämä työkalu toimii parhaiten saastuneilla tiedostoilla käynnistyksen jälkeen niin se voi auttaa sinua myös palauttamaan joitain tiedostojasi.

Järjestelmän palautuksen edut

Joissain tapauksessa järjestelmän palautus aikaisempaan hetkeen voi auttaa virusten poistossa. Koska RAA vaikuttaa todella hyvälaatuiselta niin tiedostojen palautus ei poista virusta. 

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Will Shadow Exporer palauttaa tiedostoni?

Tämä työkalu toimii vain kun virus ei poista varjokopioita. Et menetä kuitenkaan mitään jos kokeilet.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Kirjoittajasta

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-raa-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä