Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Philadelphia lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Philadelphia virus alkaa leviämään

Kuuluisa virusten tekijä, Rainmaker, on palannut pinnalle uusi lunnasohjelma hihassaan –  Philadelphia virus. Aivan kuten muiden lunnasohjelmien tapauksessa, hakkerit aikovat julkistaa tämän lunnasohjelman. Tämän lisäksi, he kehittävät strategioita kuinka saastuttaa onnistuneesti niin monta tietokonetta kuin mahdollista. Joka tapauksessa, jos tiedostosi ovat tämän Stampado viruksen vaihtoehdon salaamia niin sinun kannattaa keskittyä Philadelphia poistoon. Kun luet tätä artikkelia niin asenna Reimage ohjelma aloittaaksesi poiston. Mitä kauemmin lykkäät sen poistoa, sitä enemmän virus aiheuttaa vahinkoa. Siksi sinun kannattaa poistaa Philadelphia heti.

Onneksi lunnasohjelman löysi Fabian Wosar, joka tuli kuuluisaksi purkaessaan ja luodessaan salauksen poistokoodin Apocalypse lunnasohjelmaan. Virus on asetettu myyntiin pimeille markkinoille, erityisesti salaiselle Tor sivulle. Kehittäjät tarjoavat haittaohjelmaa kaikille jotka haluavat tehdä voittoa tällä tavalla. Ostaessaan Philadelphia lunnasohjelman, uusi omistaja saa myös yksinkertaiset ohjeet kuinka hallita virusta ja sen tartunta-aluetta. Kehittäjät kertovat myös sen ominaisuuksista, kuten ”Give mercy” painike. Se vaikuttaa mahdollistavan salauksen poiston ilman lunnaiden maksamista. Tämä riippuu kuitenkin kokonaan lunnasohjelman uudesta omistajasta.

The picture revealing Philadelphia ransomware

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus tässä tiedostoja salaavassa haittaohjelmassa on Philadelphia Headquarter. Se on sovellus joka antaa omistajalle mahdollisuuden kustomoida lunnasohjelmaa ja nähdä sen liikenteen kartalla. Kehittäjät kehuvat haittaohjelman pääeduista – ”silloista”. Sen sijaan, että se käyttäisi command and control palvelimia, se käyttää PHP skriptiä valvoakseen verkkoa jossa rikolliset ja uhrit keskustelevat. Uudella omistajalla on myös mahdollisuus manipuloida lunnaan määrää ja tiedoston poisto taajuutta. Philadelphia luodaan AutoIT skripti kielellä. Virustutkijat epäilevät, että viruksen salaus voidaan purkaa pian. Kun lasketaan yhteen kaikki nämä ominaisuudet niin ei ole yllättävää miksi lunnasohjelmat ovatkin kehittyneet online liiketoiminnaksi. Modernit virukset vaativat vain hieman työtä ja ne tuovat verrattain suuria tuloja. Tämä selittää hurjan lunnasohjelmien kasvun. Sinä kuitenkin tavallisena käyttäjänä, et ehkä ole kiinnostunut tällaisista liiketoiminta asioista vaan halua vain saada tiedostosi takaisin.

Kuinka lunnasohjelma saastutti tietokoneeni?

Kun tämä tiedostoja salaava virus jatkaa kehittymistään niin sen pääasiallinen levitystapa on luultavasti roskapostit. Spämmi arvontaviestit tai tekaistut toimituspostit ovat vain muutamia esimerkkejä yleisistä petostavoista. Joskus hakkerit jopa käyttävät hyväksi virallisen instituution nimeä vakuuttaakseen uhrit viestin laillisuudesta. Tällaiseen sähköpostiin he lisäävät .doc, .zip, tai JavaScript tiedoston. Se sitten sisältää käynnistystiedoston. Joten kun olet tietoinen tällaisten sähköpostien vaarallisuudesta niin sinun tulee olla varovainen ja välttää epäilyttävien linkkien ja liitteiden varomatonta avaamista.

Philadelphia viruksen poisto

Koska virus ei ole mikään pikkujuttu niin sinun ei kannata olla tämän lunnasohjelman kanssa turhan pitkään. Koska se voi myös saastuttaa liitetyt laitteet ja ajurit. Siksi on tärkeää poistaa Philadelphia virus niin pian kuin mahdollista. Tämän tekemiseksi, asenna Reimage tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes ohjelma. Nämä sovellukset voivat havaita ja poistaa lunnasohjelmat hetkessä. Ne eivät kuitenkaan poista tiedostojen salausta, joten sinun pitää käyttää vaihtoehtoisia työkaluja saadaksesi pääsyn tiedostoihisi. Paras tapa palauttaa tiedostot on varmuuskopiot tai odottaa kunnes IT-asiantuntijat julkaisevat salauksen poistotyökalun. On ymmärrettävää, että tiedostosi ovat tärkeitä ja haluat palauttaa ne hinnalla millä hyvänsä. Kuten me aikaisemmin keskustelimme niin tiedostojen salaus riippuu täysin hyökkääjästä. Vaikka maksaisit vaaditun summan niin roisto voi silti poistaa tiedostot hetkessä. Aloita siis Philadelphian poista ja koeta tiedostojen palautuksen tapojamme.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen Philadelphia viruksen Poisto-ohje:

Poista Philadelphia käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Philadelphia

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Philadelphia poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Philadelphia käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Philadelphia pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Philadelphia on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Philadelphia tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Philadelphia salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Ratkaiseeko Data Recover Pro ongelman?

Ohjelma voi olla senhetkinen toivosi tiedostojen salauksen poistoon, virustutkijat tekevät vielä töitä salauksen poistotyökalun kanssa.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Philadelphia lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Järjestelmän Palautus toiminto voi myös auttaa sinua

Useissa tapauksissa, järjestelmän palauttaminen määrättyyn pisteeseen voi auttaa sinua välttämään lunnasohjelman. Vaikka et luultavasti voi estää Philadelphia kaappausta tällä tavalla, voit kuitenkin pelastaa tärkeitä tiedostoja ennen kuin ne on salattu. 

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Käytännöllinen Shadow Explorer käyttö

Tämä on jälleen yksi sovellus joka palauttaa tiedostosi käyttämällä varjokopioita. Ne ovat talletettuna tietokoneelle. Jotkut lunnasohjelmat poistavat nämä kopiot, joten voit käyttää tätä työkalua ennen kuin Philadelphia virus pääsee niihin käsiksi.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Philadelphia ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-philadelphia-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä