Kuinka poistaa mainosohjelma

kirjoittanut Olivia Morelli - - Päivitetty | Tyyppi: Mainosohjelma

Mainosohjelma (tunnetaan myös mainosten tukemana sovelluksena tai mainostamista tukevana ohjelmana) on ohjelma jota käytetään mainostamiseen. Kun se on asennettu järjestelmään niin se aiheuttaa promotionaalista materiaalia, kuten pop-up ikkunat, mainosjulisteet, tekstiin sisällytety linkit ja vastaavat mainokset, joiden pitäisi auttaa yhteistyökumppanien sivujen suosiota.

Mainosohjelma yleensä julkaistaan promotoimaan yhteistyökumppaneita ja luomaan tuloja kehittäjille. Kun se on asennettu selaimeen niin tällainen ohjelma voi kerätä myös ei-henkilökohtaisia tietoja (Non-PII) käyttäjien Internet aktiviteeteistä. Kerättyjä tietoja käytetään keräämään yleistietoja, kuten useimmiten vieraillut sivut, mitä mainoksia klikataan ja mitä tietoja he antavat.

Pidä aina mielessäsi, että mainosohjelmat jaetaan yleensä kahteen kategoriaan, potentiaalisesti ei toivotut ja lailliset. Laittomat mainosohjelmat ovat todella vaarallisia koska ne voivat alkaa keräämään aarkaluontoisia tietoja. Tässä tapauksessa, käyttäjä voi tahtomattaan paljastaa tietoja, kuten käyttäjänimet, sähköpostiosoitteen, tietokoneen IP-osoitteen, sen sijainnin ja vastaavat tiedot.

Kuinka poistaa mainosohjelma

Mainosohjelman tyypillinen käyttäytyminen järjestelmässä

Jos mainosohjelma pääsee järjestelmään niin yleensä se asentaa tiedostonsa ja alkaa toimimaan järjestelmän taustalla. Tämän lisäksi, se aloittaa nämä aktiviteetit:

  • Näyttää pop-up mainoksia, julisteita ja tekstiin sisällytettyjä linkkejä. Tämän materiaalin pitäisi promotoida yhteistyökumppaneita jotka haluavat parantaa suosiotaan.
  • Aiheuttaa uudelleenohjauksia yhteistyökumppanien sivuille kaikilla selaimilla. Tämän aktiviteetin tarkoitus aloitetaan myös parantamaan näiden sivujen liikennettä.
  • Asentaa valinnaisia komponentteja ilman käyttäjän lupaa. Mainosohjelmat yleensä promotoivat työkalupalkkeja, muita mainosohjelmia ja ei toivottuja kolmansien osapuolien ohjelmia.
  • Seurata ihmisten aktiviteetteja Internetissä ja kerätä tietoja heidän kiinnostuksen kohteista, kuten useimmiten vieraillut sivut, niille annetut tiedot, jne. Kun tiedot on kerätty niin koko paketti lähetetään etäpalvelimme.
  • Heikentää järjestelmän suorituskykyä. Jotkut mainosohjelmaloiset ovat huonosti ohjelmoituja, siksi ne voivat aiheuttaa järjestelmän hidastumisia ja tietokoneen kaatuilua.
  • Päivittää itseään Internetin kautta ilmoittamatta käyttäjälle ylimääräisten tiedostojen asennuksesta.
  • Ei tarjoa poisto-ominaisuutta jotta voisit poistaa sen järjestelmästä. Voit myös huomata, että kun poistat mainosohjelman tietokoneeltasi niin se ilmaantuu takaisin kun käynnistät sen uudelleen. Tämä on myös mainosohjelman tyyppisten ohjelmien piirre.

Kuinka poistaa mainosohjelma

Kaikkein yleisimmät levitystavat

Mainosohjelmia ei levitetä tavallisten virusten tavoin. Tällaiset ohjelmat eivät käytä Troijalaisia ja vastaavia vaarallisia komponentteja kun ne haluavat saastuttaa järjestelmän. Ne luottavat sen sijaan näihin kolmeen levitystapaan:

Harhaanjohtavat viralliset sivustot. Useimmilla mainosohjelmilla on oma virallinen verkkosivu joissa ne esitellään hyödyllisinä työkaluina, kuten tehokkaina selaimen lisäosina, hyödyllisinä ostoavustajina tai hauskoina peliliitteinä. Jos lankeat uskomaan, että tällaiset sovellukset voivat auttaa sinua säästämään rahaa niin voit saada mainosohjelman tietokoneellesi. Siksi on aina suositeltavaa etsiä netistä lisää tietoa ohjelmasta jonka olet asentamassa.

Niputus. Löytyy useita ilmaisohjelmia (freeware ja shareware tuotteita) jotka on niputettu mainosohjelman kanssa. Jos et muista valvoa tällaisen ilmaisohjelman asennusta niin voita saada tietokoneellesi ei-toivottuja selaimen lisäosia, laajennuksia, liitteitä, työkalupalkkeja ja vastaavia. Emo-ohjelman poistaminen ei yleensä poista mainosohjelmaa. Tämä levitystapa on kaikkein yleisin kun promotoidaan mainosohjelmia ja vastaavia loisia, kuten selaimen kaappaajat. Itsensä suojelemiseksi, käyttäjän kannattaa aina valita Kustomoitu tai Edistynyt asennustapa kaikille ilmaisohjelmille.

Tekaistut pop-up mainokset. Harhaanjohtavien pop-up mainosten klikkaaminen voi johtaa mainosohjelman pääsyyn tietokoneelle. Useimmat tällaiset ilmoitukset ”suosittelevat” lataamaan puuttuvia päivityksiä, vaadittuja ohjelmia ja vastaavia komponentteja. Turvallisuusasiantuntijat suosittelevat jättämään nämä ilmoitukset huomiotta. Turvallisin tapa asentaa/ladata vaaditut ohjelmat niiden virallisilta sivustoilta.

Kuinka poistaa mainosohjelma

Esimerkkejä joistain tunnettuimmista mainosohjelman tyyppisista sovelluksista

DNS Unlocker: on todella agressiivinen mainosohjelma, joka käyttää useita tekniikoita voidakseen estää poistonsa järjestelmästä. Voit asentaa sen estämään määrätyt sivustot mutta saat vain harhaanjohtavia pop-uppeja suosikkisivuillasi. Niiden klikkaaminen ei ole suositeltavaa koska DNS Unlocker mainokset voi johtaa muiden mainosohjelmien, kuten DNS Unblocker, DNS-Locker, DNS-Keeper pääsyyn tietokoneelle. Useimmissa tapauksissa, tämä ohjelman tunkeutuu tietokoneelle ilman käyttäjän lupaa.

Outrageous deal: Se on mainosohjelma joka käyttää todella rajua markkinointia itsensä promotoimiseen. Voit asentaa sen joko viralliselta sivustolta tai nipussa muiden ohjelmien kanssa. Me todella suosittelemme poistamaan tällaiset ohjelmat koska Outrageous deal mainokset ja vastaavat ilmoitukset voivat johdattaa sinut vaarallisille sivuille ja koettaa kavaltaa rahasi. Jos et ole kokenut PC käyttäjä niin et välttämättä pysty poistamaan tätä ohjelmaa manuaalisesti, on siis suositeltavaa poistaa Outrageous deal automaattisesti.

Offers4U: Tätä mainosohjelmaa promotoidaan ostosavustajana, mutta et varmasti löydä henkilöä joka on säästänyt rahaa sen avulla. Yleensä tällaiset ohjelmat käyttävät mainoksiaan uudeelleenohjaamaan ihmisiä ennalta määrätyille sivuille. Siksi ne ovat täynnä erilaisiö ilmoituksia alennuksista ja hintavertailuista. Pääongelman on, että et voi koskaan tietää mille sivulle sinut voidaan ohjata. Jos haluat välttää Offers4U uudelleenohjauksia niin sinun kannattaa poistaa tämä mainosohjelma.

Kuinka poistaa mainosohjelma

Tietokoneen korjaaminen mainosohjelma tartunnan jälkeen 

Löytyy kaksi erilaista tapaa joita voidaan käyttää kun koetetaan poistaa mainosohjelma tietokoneelta:

Manuaalinen poistotapa: Kaikilla mainosohjelmilla on omat poistoaskeleet jotka tulee suorittaa niiden poistamiseksi. Ne kirjoitetaan aina sen jälkeen kun virukset.fi turvallisuusasiantuntijat testaavat mainosohjelman ja löytävät parhaan tavan sen poistamiseksi. Useissa tapauksissa kuitenkin on huomattu, että manuaalinen mainosohjelman poisto voi olla vaikeaa koska nämä ohjelmat liikkuvat yhdessä paketissa erilaisten komponenttien kanssa. Voidaksesi välttää ei-toivottujen tiedostojen ja vastaavien komponenenttien jäämisen tietokoneelle, sinun kannattaa valita Automaattinen poistotapa. Automaattinen poistotapa on aina helpoin.

Automaattinen poistotapa: Kaikkein luotettavin tapa poistaa mainosohjelma ja sen komponentit on käyttää laillista haittaohjelman poistajaa. Tässä tapauksessa sinun kannattaa valita viisaasti koska netissä on useita harhaanjohtavia arvosteluja. Virukset.fi tiimi huomioi aina mitä työkaluja voidaan käyttää määrättyjen mainosohjelmien poistoon. Yleensä tällaisissa ohjelmissa on erityinen tietokanta joka sallii niiden löytävän ja poistavan kaikki ei-toivotut komponentit.

Viimeisin tietokantaan lisätty mainosohjelma

Tiedot päivitetty: 2016-03-18

Lue muilla kielillä

Mainosohjelman poisto-ohjelma
Vertaa