Mikä on selaimen kaappaaja ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Gabriel E. Hall - - Päivitetty | Tyyppi: Selaimen kaappaaja

Selaimen kaappaaja on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, yleensä selaimen lisäosa tai liite, joka aiheuttaa muutoksia nettiselainten asetuksissa. Tällaiset ohjelmat aloittavat aktiviteettinsa muuttamalla aloitussivun, ensisijaisen hakukoneen ja uuden välilehden sivun. Heti kun selaimen kaappaaja on tehnyt nämä muutokset, se saa kyvyn uudelleenohjata ihmisiä ennalta määrätyille sivuille jotka koettavat parantaa suosiotaan. Promoroimalla vaadittuja sivustoja ja auttamalla niitä parantamaan liikennettä, selaimen kaappaajan kehittäjät ansaitsevat rahaa. Se on valitettavaa mutta ei ole mitään takuuta, että tällaiset sivut olisivat laillisia ja harmittomia.

Melkein kaikki selaimen kaappaajat voivat kerätä tietoa ihmisten nettiselaamisesta. Tällaiset ohjelmat tietävät mitä hakusanoja käytät, milläsivuilla useimmiten vierailet, mitä tiedostoja lataat, mitä tietoja annat ja vastaavia tietoja, näitä pidetään ei-henkilökohtaisina tietoina (Non-PII). Haitalliset selaimen kaappaajat voivat koettaa kerätä henkilökohtaisia tietoja ja paljastaa ne tuntemattomille osapuolille. Jos haluat suojella yksityisyyttäsi ja parantaa PC:si turvallisuutta, sinun pitää poistaa selaimen kaappaaja järjestelmästä.

Vaikutukset järjestelmään ja tietokoneen suorituskykyyn

Kun selaimen kaappaaja pääsee kohde PC:n järjestelmään, se aiheuttaa näitä aktiviteetteja:

  • Muokkaukset kaikilla nettiselaimilla. Kun sinulla on selaimen kaappaaja niin voit odottaa löytäväsi tuntemattoman kotisivun, ensisijaisen hakukoneen ja uuden välilehden sivun. Tämän lisäksi, selaimen kaappaajat voivat myös lisätä tai poistaa merkintöjä kirjainmerkkeihin ja täyttää ne tuntemattomilla tai jopa vaarallisilla kirjanmerkeillä. Se aiheuttaa järjestelmän muutoksia ilman käyttäjän lupaa.
  • Uudelleeohjaukset tuntemattomille sivuille. Selaimen kaappaajia käytetään useimmiten uudelleenohjaamaan ihmisiä ennalta määrätyille sivuille niiden promotoimiseksi. Tämä saavutetaan näyttämällä muokattuja hakutoloksia ja estämällä joskus maineikkaita sivustoja. Ole varuillasi sillä ei ole takeita siitä, että tällaiset sivut olisivat vaarattomia. Uudelleenohjaukset voivat siis heikentää tietokoneesi turvallisuutta.
  • Ei-henkilökohtaisten tietojen kerääminen. Aivan kuin mainosohjelman tyyppiset ohjelmat, selaimen kaappaajat voivat kerätä tietoja, jotka ovat yhteydessä ihmisten aktiviteettiin netissä, kuten vieraillut verkkosivut, niille annetut tiedot, tietokoneen IP-osoite, sen sijainti, selaimen tyyppi, jne. Huijarit voivat käyttää tällaisia ohjelmia keräämään myös kirjautumistietoja, yhteystietoja ja muita luottamuksellisia tietoja.
  • Sen poistamisen estäminen. Yleensä selaimen kaappaajat eivät anna poistovaihtoehtoa jotta ne voivat estää poistonsa. Ne voivat luottaa browser helper objekteihin jotka voivat aiheuttaa niiden uudelleenilmaantumisen selaimelle kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen.
  • Ongelmien aiheuttaminen järjestelmän vakaudessa ja suorituskyvyssä. Useimmat selaimen kaappaajat hidastavat nettiselaimia ja tietokoneen suorituskykyä koska ne on kehitetty huonosti. Kun sinulla on tällainen selaimen kaappaaja niin tulet myös huomaamaan vakausongelmia, virheitä ja suorituskykyongelmia tietokoneellasi.

Selaimen kaappaajan levitystavat

Neljä päätapaa joita on käytetty selaimen kaappaajien levittämiseen:

Freeware, shareware tai mainosten tukemat ohjelmat. Ole varuillasi sillä löytyy useita erilaisia latausmanagereita, videoiden striimereitä, videoiden nauhoitusohjelmia ja vastaavia ilmaisohjelmia jotka on niputettu epäilyttävien selaimen lisäosien tai työkalupalkkien kanssa. Jopa luotettavat tuotteet voidaan asettaa huijaamaan ihmiset muuttamaan heidän ensisijaisen selaimen asetukset.

Harhaanjohtavat viralliset sivustot. Sinut voidaan vakuuttaa lataamaan harhaanjohtava ohjelma, jota pidetään selaimen kaappaajana, manuaalisesti. Ole hyvä ja tarkista hakukoneet, työkalupalkit, selaimen kaappaajat ja laajennukset kahdesti ennen kuin asennat niitä tietokoneellesi. Voit aina Googlettaa niiden nimen ja näet mitä ihmiset ajattelevan niistä.

Mainosohjelman tyyppiset sovellukset. Näitä potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia on käytetty levittämään selaimen kaappaajia valinnaisina komponentteja. Ensimmäiseksi, me emme suosittele lataamaan mainosohjelmia järjestelmään. Jos pidät tunkeilevia mainoksia pahana asiana niin sinun kannattaa tarkkailla tällaisten ohjelmien asennusta koska voit helposti asentaa selaimen kaappaajia PC:lle.

Tekaistut pop-up mainokset. Jotkut selaimen kaappaajat leviävät tekaistujen mainosten avulla jotka raportoivat puuttuvista päivityksistä. Jos pop-up ilmoitukset väittävät, että Java, Flash Player tai FLV Player on päivittämätön,, sinun kannattaa jättää ne huomiotta sillä niitä käytetään vain vaarallisten ohjelmien levitykseen. Kun uhri klikkaa tällaista pop-up mainosta, vaarallinen skripti asentaa selaimen kaappaajan tai vastaavan PUPin.

Kaikkein yleisimmät selaimen kaappaajat

delta-homes.com: Tuhannet ihmiset ovat saaneet tämän vaarallisen selaimen kaappaajan. Sitä on levitetty aktiivisesti nipussa laillisten ja laittomien ohjelmien avulla, joten ei siis ole yllätys, että niin monet ihmiset ovat löytäneet sen tietokoneeltaan ilman lupaa tai asennusta.

mystartsearch.com: Tämä on jälleen yksi esimerkki selaimen kaappaajasta. Vaikka se vaikuttaa tyylikkäältä niin sen näyttämät mainokset ovat vaarallisia. Mystartsearch voidaan poistaa joko manuaalisesti tai automaattisesti, virukset.fi tutkijat suosittelevat käyttämään automaattista poistotapaa. Muussa tapauksessa et voi olla varma, että kaikki valinnaiset komponentit, kuten browser helper objektit poistetaan tietokoneeltasi.

dregol.com: Sinun kannattaa olla varovainen tämän hakukoneen kanssa koska se voi kaapata kaikki nettiselaimesi ilman sinun lupaasi. Kun se on tehnyt tämän niin se voi alkaa seuraamaan sinua takaisin ja kerätä tietoa sinusta. Et voi koskaan arvata millaisia tietoja kerätään tämän ohjelman avulla ja mitkä osapuolet voivat käyttää niitä omiin tarpeisiinsa.

Mitä voit tehdä jos luulet, että tietokoneesi on saastunut

Voit poistaa selaimen kaappaajan automaattisesti tai manuaalisesti. Tässä lisää niistä molemmista:

Automaattinen poistotapa: Helpoin tapa estää selaimen kaappaajan pääsy tietokoneelle on asentaa maineikas haittaohjelman poistaja. Samaa voidaan sanoa tällaisten potentiaalisesti ei toivotottujen ohjelmien poistosta. Sinun kannattaa miettiä selaimen kaappaajan manuaalista poistoa vai jos olet kätevä tietokoneiden kanssa. Tällaiset ohjelmat leviävät yleensä nipussa erilaisten komponenttien kanssa, niitä ei löydy yleensä tavallisista paikoista, kuten Tehtävien Hallinnasta.

Manuaalinen poistotapa: virukset.fi tiimi koettaa aina testata kaikkia esimerkkejä selaimen kaappajista. Harvoissa tapauksissa jopa kaikkein tarkimmat poistotavat epäonnistuvat. Tämä johtuu siitä, että niiden kehittäjät päivittävät selaimen kaappaajia ja vastaavvia PUPeja. Jos sinulla on luottamus, että olet tarpeeksi pätevä löytääksesti kaikki selaimen kaappaajan komponentit, voit käyttää poisto-ohjeita jotka on annettu jokaisen selaimen kaappaajan poiston yhteydessä.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-03-23

Lue muilla kielillä

Ohjelmat
Vertaa