Mikä on selaimen kaappaaja ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Gabriel E. Hall - - Päivitetty | Tyyppi: Selaimen kaappaaja
12

Selaimen kaappaaja on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, yleensä selaimen lisäosa tai liite, joka aiheuttaa muutoksia nettiselainten asetuksissa. Tällaiset ohjelmat aloittavat aktiviteettinsa muuttamalla aloitussivun, ensisijaisen hakukoneen ja uuden välilehden sivun. Heti kun selaimen kaappaaja on tehnyt nämä muutokset, se saa kyvyn uudelleenohjata ihmisiä ennalta määrätyille sivuille jotka koettavat parantaa suosiotaan. Promoroimalla vaadittuja sivustoja ja auttamalla niitä parantamaan liikennettä, selaimen kaappaajan kehittäjät ansaitsevat rahaa. Se on valitettavaa mutta ei ole mitään takuuta, että tällaiset sivut olisivat laillisia ja harmittomia.

Melkein kaikki selaimen kaappaajat voivat kerätä tietoa ihmisten nettiselaamisesta. Tällaiset ohjelmat tietävät mitä hakusanoja käytät, milläsivuilla useimmiten vierailet, mitä tiedostoja lataat, mitä tietoja annat ja vastaavia tietoja, näitä pidetään ei-henkilökohtaisina tietoina (Non-PII). Haitalliset selaimen kaappaajat voivat koettaa kerätä henkilökohtaisia tietoja ja paljastaa ne tuntemattomille osapuolille. Jos haluat suojella yksityisyyttäsi ja parantaa PC:si turvallisuutta, sinun pitää poistaa selaimen kaappaaja järjestelmästä.

Browser hijackers

Vaikutukset järjestelmään ja tietokoneen suorituskykyyn

Kun selaimen kaappaaja pääsee kohde PC:n järjestelmään, se aiheuttaa näitä aktiviteetteja:

  • Muokkaukset kaikilla nettiselaimilla. Kun sinulla on selaimen kaappaaja niin voit odottaa löytäväsi tuntemattoman kotisivun, ensisijaisen hakukoneen ja uuden välilehden sivun. Tämän lisäksi, selaimen kaappaajat voivat myös lisätä tai poistaa merkintöjä kirjainmerkkeihin ja täyttää ne tuntemattomilla tai jopa vaarallisilla kirjanmerkeillä. Se aiheuttaa järjestelmän muutoksia ilman käyttäjän lupaa.
  • Uudelleeohjaukset tuntemattomille sivuille. Selaimen kaappaajia käytetään useimmiten uudelleenohjaamaan ihmisiä ennalta määrätyille sivuille niiden promotoimiseksi. Tämä saavutetaan näyttämällä muokattuja hakutoloksia ja estämällä joskus maineikkaita sivustoja. Ole varuillasi sillä ei ole takeita siitä, että tällaiset sivut olisivat vaarattomia. Uudelleenohjaukset voivat siis heikentää tietokoneesi turvallisuutta.
  • Ei-henkilökohtaisten tietojen kerääminen. Aivan kuin mainosohjelman tyyppiset ohjelmat, selaimen kaappaajat voivat kerätä tietoja, jotka ovat yhteydessä ihmisten aktiviteettiin netissä, kuten vieraillut verkkosivut, niille annetut tiedot, tietokoneen IP-osoite, sen sijainti, selaimen tyyppi, jne. Huijarit voivat käyttää tällaisia ohjelmia keräämään myös kirjautumistietoja, yhteystietoja ja muita luottamuksellisia tietoja.
  • Sen poistamisen estäminen. Yleensä selaimen kaappaajat eivät anna poistovaihtoehtoa jotta ne voivat estää poistonsa. Ne voivat luottaa browser helper objekteihin jotka voivat aiheuttaa niiden uudelleenilmaantumisen selaimelle kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen.
  • Ongelmien aiheuttaminen järjestelmän vakaudessa ja suorituskyvyssä. Useimmat selaimen kaappaajat hidastavat nettiselaimia ja tietokoneen suorituskykyä koska ne on kehitetty huonosti. Kun sinulla on tällainen selaimen kaappaaja niin tulet myös huomaamaan vakausongelmia, virheitä ja suorituskykyongelmia tietokoneellasi.

Selaimen kaappaajan levitystavat

Neljä päätapaa joita on käytetty selaimen kaappaajien levittämiseen:

Freeware, shareware tai mainosten tukemat ohjelmat. Ole varuillasi sillä löytyy useita erilaisia latausmanagereita, videoiden striimereitä, videoiden nauhoitusohjelmia ja vastaavia ilmaisohjelmia jotka on niputettu epäilyttävien selaimen lisäosien tai työkalupalkkien kanssa. Jopa luotettavat tuotteet voidaan asettaa huijaamaan ihmiset muuttamaan heidän ensisijaisen selaimen asetukset.

Harhaanjohtavat viralliset sivustot. Sinut voidaan vakuuttaa lataamaan harhaanjohtava ohjelma, jota pidetään selaimen kaappaajana, manuaalisesti. Ole hyvä ja tarkista hakukoneet, työkalupalkit, selaimen kaappaajat ja laajennukset kahdesti ennen kuin asennat niitä tietokoneellesi. Voit aina Googlettaa niiden nimen ja näet mitä ihmiset ajattelevan niistä.

Mainosohjelman tyyppiset sovellukset. Näitä potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia on käytetty levittämään selaimen kaappaajia valinnaisina komponentteja. Ensimmäiseksi, me emme suosittele lataamaan mainosohjelmia järjestelmään. Jos pidät tunkeilevia mainoksia pahana asiana niin sinun kannattaa tarkkailla tällaisten ohjelmien asennusta koska voit helposti asentaa selaimen kaappaajia PC:lle.

Tekaistut pop-up mainokset. Jotkut selaimen kaappaajat leviävät tekaistujen mainosten avulla jotka raportoivat puuttuvista päivityksistä. Jos pop-up ilmoitukset väittävät, että Java, Flash Player tai FLV Player on päivittämätön,, sinun kannattaa jättää ne huomiotta sillä niitä käytetään vain vaarallisten ohjelmien levitykseen. Kun uhri klikkaa tällaista pop-up mainosta, vaarallinen skripti asentaa selaimen kaappaajan tai vastaavan PUPin.

Kaikkein yleisimmät selaimen kaappaajat

delta-homes.com: Tuhannet ihmiset ovat saaneet tämän vaarallisen selaimen kaappaajan. Sitä on levitetty aktiivisesti nipussa laillisten ja laittomien ohjelmien avulla, joten ei siis ole yllätys, että niin monet ihmiset ovat löytäneet sen tietokoneeltaan ilman lupaa tai asennusta.

mystartsearch.com: Tämä on jälleen yksi esimerkki selaimen kaappaajasta. Vaikka se vaikuttaa tyylikkäältä niin sen näyttämät mainokset ovat vaarallisia. Mystartsearch voidaan poistaa joko manuaalisesti tai automaattisesti, virukset.fi tutkijat suosittelevat käyttämään automaattista poistotapaa. Muussa tapauksessa et voi olla varma, että kaikki valinnaiset komponentit, kuten browser helper objektit poistetaan tietokoneeltasi.

dregol.com: Sinun kannattaa olla varovainen tämän hakukoneen kanssa koska se voi kaapata kaikki nettiselaimesi ilman sinun lupaasi. Kun se on tehnyt tämän niin se voi alkaa seuraamaan sinua takaisin ja kerätä tietoa sinusta. Et voi koskaan arvata millaisia tietoja kerätään tämän ohjelman avulla ja mitkä osapuolet voivat käyttää niitä omiin tarpeisiinsa.

Mitä voit tehdä jos luulet, että tietokoneesi on saastunut

Voit poistaa selaimen kaappaajan automaattisesti tai manuaalisesti. Tässä lisää niistä molemmista:

Automaattinen poistotapa: Helpoin tapa estää selaimen kaappaajan pääsy tietokoneelle on asentaa maineikas haittaohjelman poistaja. Samaa voidaan sanoa tällaisten potentiaalisesti ei toivotottujen ohjelmien poistosta. Sinun kannattaa miettiä selaimen kaappaajan manuaalista poistoa vai jos olet kätevä tietokoneiden kanssa. Tällaiset ohjelmat leviävät yleensä nipussa erilaisten komponenttien kanssa, niitä ei löydy yleensä tavallisista paikoista, kuten Tehtävien Hallinnasta.

Manuaalinen poistotapa: virukset.fi tiimi koettaa aina testata kaikkia esimerkkejä selaimen kaappajista. Harvoissa tapauksissa jopa kaikkein tarkimmat poistotavat epäonnistuvat. Tämä johtuu siitä, että niiden kehittäjät päivittävät selaimen kaappaajia ja vastaavvia PUPeja. Jos sinulla on luottamus, että olet tarpeeksi pätevä löytääksesti kaikki selaimen kaappaajan komponentit, voit käyttää poisto-ohjeita jotka on annettu jokaisen selaimen kaappaajan poiston yhteydessä.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Pääse eroon Moatads virus-loisesta

Tärkeää tietoa Moatads viruksesta. Moatads virus tunnetaan nimellä Z.moatads.com, joka liittyy ilkeään virusperheeseen jotka tunnetaan selaimen kaappaajina. Nämä virukset tunkeutuvat tietokoneelle viekkaasti ja alkavat muuttamaan selainten asetuksia ilman käyttäjän lupaa tai tietämystä. Siksi vie luultavasti jonkin verran aikaa ennen kuin huomaat Moatads kaappauksen... Lisää
Selaimen kaappaaja Virukset   Lokakuu 12, 2017

Kuinka poistaa Opera uudelleenohjaus virus

Opera uudelleenohjaus viruksen määritelmä tai toiminta. Opera uudelleenohjaus virus on verkkotartunta, joka toimii selaimen kaappaajana. Kuten voit luultavasti ymmärtää, tämä potentiaalisesti ei toivottu ohjelma kohdistaa Opera selaimen, joka on yhteensopiva Windows, macOS sekä Linux käyttöjärjestelmien kanssa. Kaapatun selaimen päämerkkejä ovat: muutettu kotisivu... Lisää
Selaimen kaappaaja Virukset   Lokakuu 10, 2017

Selaimen kaappaaja tietokanta

Lokakuu 06, 2017

Dogpile.com

Dogpile.com on hakusivu, joka voi yhtenä päivänä ilmaantua kotisivusi tai ensisijaisen hakukoneesi sijaan. Todellisuudessa, ihmiset suostuvat muuttamaan nämä selainasetukset ja lataamaan tämän ohjelman tietokoneilleen kun he lataavat freeware tai shareware ohjelmia. Joten, jos haluattaa välttää dogpile.com sivun asettamista aloitussivusi sijaan tai Dogpile Toolbar lat... Lisää
Lokakuu 05, 2017

Nova.Rambler.ru

Nova.Rambler.ru on Venäläinen selaimen kaappaaja. Nova.Rambler.ru virus on selaimen kaappaaja, joka koettaa näyttääLisää
Lokakuu 04, 2017

Yardood.com virus

Asiat joita et ehkä tiedä Yardood.com viruksesta: Jos sinulla on vaikeuksia selata nettiä, niin sinulla voi olla Yardood.com virus. Tämän kaappaajan hyökkää muutoksilla selaimissa ja yleisellä selaamisen suorituskyvyn heikentymisellä. Tähän voi kuulua pitkä sivujen latausaika, selainten jäätyminen, satunnaiset uudelleenohjaukset, jne. Näiden ominaisuuksien takia, Yar... Lisää
Lokakuu 04, 2017

Maxthon Selain virus

Maxthon selainta on kritisoitu hämäristä levitystavoista. Maxthon on selain, josta keskustellaan paljon online yhteisössä. Ohjelma esitellään “kaikkein turvallisimpana selaimena verkossa, ilman viruksia ja haittaohjelmia.” Verkkoturvallisuusasiantuntijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Selain on lisätty kategoriaan potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat ja luokite... Lisää
Lokakuu 03, 2017

Genieo Search

Mikä on Genieo Search? Genieo Search on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, joka voi ilmaantua Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox selaimille tai muille nettiselaimille täysin tyhjästä. Jos se on jo ilmaantunut niille niin sinun tulee pitää mielessäsi, että tämä hakusivusto on epäluotettava ja sitä kannattaa välttää koska se voi näyttää muunneltuja ha... Lisää
Lokakuu 03, 2017

Smilebox

SmileBox on laillinen sovellus jota voidään käyttää diaesitysten, leikekirjojen, kutsujen sekäLisää
Lokakuu 02, 2017

Conduit

Conduit virus on vaarallinen tietokoneohjelma, joka on ollut mukana useissa keskusteluissa Internetissä Lisää
Syyskuu 29, 2017

Wowstart.online virus

Onko Wowstart.online virus vaarallinen? Jos olet aktiivinen Internetin käyttäjä, niin olet aina vaarassa kohdata erilaisia potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia, kuten Wowstart.online virus kun selaat nettiä. TämäLisää
Syyskuu 26, 2017

IE uudelleenohjaus virus

IE uudelleenohjaus virus on tietokonetartunta, selaimenkaappaaja, joka voi helposti aiheuttaa useita eri muutoksia nettiselaimeesi.Lisää
Syyskuu 14, 2017

Safesurfs.net virus

Safesurfs.net ja miksi sen käyttäminen ensisijaisena hakukoneena voi olla vaarallista? Lisää
Syyskuu 12, 2017

New Tab Search

Mikä on New Tab Search? New Tab Search on nettiselaimen lisäosa, jonka kehittäjä Visicom Media on tunnettu ohjelmista, kuten MyStart, MyStart Työkalupalkki sekä muut selaimen kaappaajat. Kuten sen nimi antaa ymmärtää, sen pitäisi auttaa heidän nettiselaamistaan ja tehdä hakusessioista paljon mielyttävämpiä. Sinun kuitenkin pitää miettiä kahdesti ennen kuin lataat täm... Lisää

Tiedot päivitetty: 2016-03-23

Lähde: https://www.2-spyware.com/browser-hijackers-removal

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa