Mikä on troijalaiset ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Troijalaiset

Troijalainen (tai Troijalainen hevonen) on vaarallinen ohjelma jota käytetään saastuttamaan kohde PC:n järjestelmä ja aiheuttamaan vaarallisia toimia sillä. Yleensä tällaisia ohjelmia käytetään varastamaan henkilökohtaisia tietoja, levittämään muita viruksia tai häiritsemään tietokoneen suorituskykyä. Tämän lisäksi, hakkerit voivat käyttää niitä saamaan etäyhteyden saastuneeseen tietokoneeseen, saastuttamaan tiedostot ja vaarantamaan järjestelmän. Heti kun Troijalainen pääsee tietokoneelle, se alkaa piiloutumaan uhriltaan. Troijalaiset ovat aika samanlaisia kuin tavalliset virukset ja siksi ne on vaikeaa huomata. Siksi sinun kannattaa luottaa maineikkaaseen haittaohjelman poistajaan. Troijalaisia ei alustavasti luotu leviämään itsekseen. Viimeaikaiset versiot sisältävät kuitenkin valinnaisia komponentteja jotka sallivat niiden leviämisen. Jokaisen Troijalaisen aktiviteetit riippuvat kehittäjän tarkoitusperistä.

Mitä tapoja käytetään järjestelmän saastuttamiseen

Osa Troijalaisista voi levittää itseään ja saastuttaa järjestelmän käyttäjältä salassa. Muiden pitää asentaa se tietokoneelle aivan kuten mikä tahansa ohjelma. On itseasiassa viisi tapaa joita tällaiset loiset käyttävät päästäkseen järjestelmään.

 • Useita Troijalaisia levitetään sähköpostiviesteillä, tiedostonjako verkoilla ja online chäteillä (kuten ICQ, AIM tai IRC). Ne voivat ilmaantua liitteinä, pikaviesteinä, sähköpostin linkkeinä tai laajennuksina p2p sovelluksiin. Näillä Troijalaisilla on hassuja nimiä ja siksi käyttäjät usein avaavat niitä. Kun käyttäjä avaa tällaisen viestin niin Troijalainen hevonen asentaa itsensä vaivihkaa järjestelmään.
 • Jotkut troijalaiset voivat päästä järjestelmään nettiselainten haavoittuvaisuuksien kautta. Niiden kirjoittajat ylläpitävät vaarallisia sivuja jotka ovat täynnä haitallista koodia tai jotka levittävät vaarallisia pop-uppeja. Aina kun käyttäjä vierailee tällaisella sivulla tai klikkaa täälaista pop-uppia niin vaarallinen skripti asentaa loisen. Käyttäjä ei voi huomata mitään epäilyttävää koska uhka ei näytä asennusta tai hälytystä.
 • Troijalaisten asentajana toimivat joskus muut loiset, kuten virukset, madot, takaovet tai jopa vakoiluohjelmat. Ne pääsevät järjestelmään ilman käyttäjän tietämystä ja lupaa, ne voivat vaikuttaa kaikkiin jotka käyttäjät saastunutta konetta. Jotkut uhat voidaan asentaa manuaalisesti jos käyttäjällä on lupa ohjelmien asennukseen. Harvat Troijalaiset voivat levitä käyttämällä etäjärjestelmiä joissa on turva-aukkoja.
 • Jotkut Troijalaiset on jo liitetty määrättyihin sovelluksiin. Jopa laillisissa ohjelmissa voi olla dokumentoimattomia toimintoja, kuten etäpalvelin. Hyökkääjän pitää ottaa yhteyttä tietokoneeseen tällaisella ohjelmalla jotta hän saa täysivaltaisen yhteyden järjestelmään tai saa määrätyn ohjelman haltuunsa.

Aktiviteetit joita Troijalaiset hevoset voivat aiheuttaa

Useimmat Troijalaiset voivat aiheuttaa seuraavia aktiviteetteja:

 • saastuttaa, korruptoida ja ylikirjoittaa tiedostoja, tärkeitä järjestelmä komponentteja ja asennettuja sovelluksia. Ne voivat myös tuhota kokonaisia järjestelmiä poistamalla kriittisiä tiedostoja tai formatoimalla kovalevyjä.
 • Varastaa finanssitietoja, kuten luottokorttinumerot, kirjautumisnimet, salasanat, arvokkaat henkilökohtaiset dokumentit ja muut arkaluontoiset tiedostot.
 • Seurata käyttäjän näppämistön lyöntejä. Troijalainen voi myös ottaa kuvankaappauksia ja aiheuttaa muita aktiviteetteja tietojen varastamiseksi. 
 • Lähettää kerättyjä tietoja määrätyille sähköposteille, ladata niitä FTP servereille tai lähettämällä ne etäpalvelimille.
 • Asentaa muita vaarallisia loisia.
 • Suorittamalla Palvelunkiellon (Denial of Service (DoS) tai muun verkkohyökkäyksen joitain etäpalvelimia vastaan tai lähettämällä huikean määrän sähköposteja voidakseen hukuttaa määrätyn tietokoneen.
 • Asentaa piilotetun FTP palvelimen jota voidaan käyttää erilaisiin laittomiin ja haitallisiin tarkoituksiin.
 • Lopettaa anit-viruksen, haittaohjelman poistajan ja muut turvaohjelmat. Troijalainen hevonen voi myös lopettaa myös tärkeitä turvajärjestelmiä ja estää järjestelmätyökalujen toiminnan.
 • Estää käyttäjän pääsyn luotettavalle sivulle ja turvallisuussivulle.
 • Näyttää ei toivottuja mainoksia ja pop-uppeja.
 • Heikentää nettiyhteyttä ja tietokoneen nopeutta. Se voi myös heikentää järjestelmän turvallisuutta ja aiheuttaa epävakautta. 

Esimerkkejä Troijalaisista hevosista

Löytyy tuhansia erilaisia Troijalaisia. Seuraavat esimerkit näyttävät kuinka vahingollisia nämä uhat voivat olla.

Trojan.Cryptolocker on troijalainen, jota on käytetty levittämään todella vaarallisia viruksia nimeltä Cryptolocker ja Cryptowall. On uskottu, että tätä troijalaista voidaan voidaan käyttää myös muiden haittaohjelmien levitykseen, kuten vaaralliset haittaohjelman poistajat, takaovet ja vastaavat uhat. Se leviää tekaistujen turvallisuusviestien avulla jotka väittävät, että tietokoneessa voi olla virus. Kun käyttäjä klikkaa tällaista viestiä niin troijalainen pääsee järjestelmään ja asentaa lunnasohjelman. Tämän lisäksi, se blokkaa järjestelmän ja aiheuttaa tekaistuja varoitusviestejä uhrin työpöydälle. Voit ladata tämän uhan tietokoneellesi hyödyllisenä sähköpostin liitteenää tai pop-uppina joka tarjoaa Javan tai Flash Playerin päivitystä.

Trojan.ZeroAccess on toinen todella vaarallinen troijalainen hevonen, joka tunnetaan myös nimellä max++. Pidä mielessäsi, että löytyy useita versioita tästä troijalaisesta joilla kaikilla on sama tavoite, varastaa ihmisten henkilökohtaisia tietoja. Tämän tekemiseksi, ne tallentavat jokaisen näppäimeniskun jonka uhri tekee ja se voi myös ottaa jatkuvia kuvankaappauksia. Tämä troijalainen yleensä hiipii järjestelmään useista nettilähteistä, kuten vaaralliset nettisivut tao p2p verkot ja alkaa toimimaan välittömästi.

12Trojan.Win32.Krepper.ab on todella vaarallinen ja erittäin tuhoisa loinen, joka voi aiheuttaa erilaisia ongelmia PC:n vakaudessa. Yleensä se pääsee järjestelmään vaarallisilta sivuilta, tiedostonjakosivuilta tai online chäteiltä. Se toimii kaikessa hiljaisuudessa taustalla odottaen määrättyä päivää. Määrättynä päivänä, Krepper virus voi koettaa vaikuttaa WIndows rekisteriin, poistaa kriittisiä järjestelmä kansioita ja aiheuttaa muita tuhoisia toimia. Tämä loinen huomaa, lopettaa ja tuhoaa anti-viruksen joka koneella on. Tämän lisäksi, troijalainen pystyy yhdistämään vaarallisiin palvelimiin ja lataamaan muita vaarallisia loisia sieltä.

Troijalaisten hevosten ja muiden uhkien poisto

Troijalaiset toimivat samalla tavalla kuin tavalliset tietokonevirukset ja siksi ne pitää poistaa tietokoneelta luotettavan haittaohjelman poistajan avulla. Sinun ei kannata koettaa poistaa troijalaista tietokoneeltasi koskaan manuaalisesti koska se voi johtaa vakaviin ongelmiin ja järjestelmävaurioihin. Voidaksesi tarkistaa järjestelmän kunnolla ja löytääksesi kaikki kyseenalaiset komponentit niin sinun kannattaa asentaa yksi näistä ohjelmista: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner. Ne on hyväksytty koska ne voivat huomata erilaisia troijalaisia ja niiden komponentteja.

Ole varuillasi, että joskus jopa edistynyt haittaohjelman poistaja voi epäonnistua auttamaan sinua poistamaan määrättyä troijalaista. Kaikkia näitä uhkiä päivitetään jatkuvasti ja joskus nämä päivitykset lisätään ennen kuin haittaohjelman poistajien kehittäjät huomaavat ne. Jos joku suositelluista ohjelmistä ei korjaa tietokonettasi, voit aina ottaa yhteyttä tiimiimme ja kysyä neuvoa. 

 

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Citadel virus poistaminen

Citadel virus. Citadel virus on muokattu versio ZeuS Trojan viruksesta joka valitsee kohteekseen internet pankkipalveluiden käyttäjiä. Useimmissa tapauksissa tätä
Troijalaiset Virukset   23 heinäkuun, 2019

Tiedot päivitetty: 2016-03-23

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa