Mikä on virukset ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Lucia Danes - - Päivitetty | Tyyppi: Virukset
12

Virus on vaarallinen tietokoneohjelma joka leviää  ympäriinsä saastuttaen tiedostoja, asentaen komponenttejaan tai poistaen määrättyjä media tiedostoja. Tämä ohjelma yleensä kantaaa tuhoisaa kuormaa, jonka sen kehittäjä on valinnut tekemään heidän tavoitteitaan. Tyypillinen virus saastuttaa järjestelmän, korruptoi tai poistaa tiedostoja tai kansioita, lataa muita vaarallisia loisia sille, kerää tietoja käyttäjän Internet aktiviteeteista tai paljastaa arkaluontoisia tietoja. Jos järjestelmä on saastunut todella vaarallisella viruksella, se voi poistaa tai salata kaikki tiedot jotka kovalevylle on tallennettu. Kaikkein vaarallisimmat virukset koettavat vahingoittaa koko PC järjestelmää tai vain osia siitä.

Virukset on yleensä jaettu kolmeen pääkategoriaan:

1. Loiset jotka on suunniteltu levittämään muita viruksia tai saastuttamaan laillisia järjestelmä tiedostoja:

 • Troijalaiset
 • Nukersit
 • Madot
 • AOL loiset

2. Uhat jotka voivat aiheuttaa vaarallisia aktiviteetteja järjestelmässä. Ne voivat aiheuttaa harhaanjohtavia hälytyksiä, tekaistuja järjestelmä skannereita, varoitusviestejä jotka lukitsevat koko PC järjestelmän ja muita toimintoja. Esimerkkejä:

 • Vaaralliset haittaohjelman poistajat
 • Lunnasohjelmat
 • Mainosohjelmat
 • Selaimen kaappaajat

3. Muut virukset:

 • Snifferit
 • Järjestelmätyökalut
 • Verkon Järjestelmätyökalut
 • Kaukohallinta Työkalut

Jotkut virukset eivät kuulu mihinkään näistä kategorioista, sillä ne yhdistävät enemmän kuin yhden ominaisuuded ja toiminnon. Tällaisia uhkia, joskus niitä kutsutaan jopa hybridi viruksiksi, voidaan käyttää näyttämään harhaanjohtavia varoituksia, salaamaan käyttäjien tiedostoja, levittämään muita viruksia ja muita aktiviteetteja, joita pidetään todella vaarallisina. On todella vaikeaa löytää ja poistaa näitä loisia järjestelmästä, sillä ne yleensä sisältävät komponentteka jotka automaattisesti asentavat toisenta poiston jälkeen. Useilla viruksilla on myös muita ominaisuuksia, joka sallii niiden piileskellä antivirus ohjelmilta. Tällaiset uhat voivat valvoa antivirus ohjelmia ja estää sen pyynnöt. Kun antivirus ohjelma koettaa tarkistaa saastuneen tiedoston niin näyttää puhtaan ja alkuperäisen tiedoston ja estää tunnistuksensa.

Mitä aktiviteetteja virus voi aiheuttaa?

Kun vaarallinen ohjelma pääsee järjestelmään niin se aiheuttaa seuraavia aktiviteetteja:

 • Saastuttaa, ylikirjoittaa tai poistaa tiedostoja. Se voi saastuttaa henkilökohtaisia dokumenttejasi, järjestelmä komponentteja ja hyödyllisiä sovelluksia. Jotkut virukset voivat myös tuhota koko järjestelmän poistamalla kaikkia kriittisiä tiedostoja ja kansioita.
 • Asettaa haitallisen koodin kovalevyn master boot record (MBR) voidakseen käyttää tuhoisaa kuormaa ennen kuin järjestelmä latautuu.
 • Lisää vaarallisia komponentteja maineikkaisiin ohjelmiin tai muokkaa niiden asetuksia saastuttaakseen avatut tai tällä ohjelmalla luodut dokumentit.
 • Vahingoittaa tietokonetta vaihtamalla tärkeitä asetuksia, puhdistaa CMOS muistin tai saastuttaen BIOSin. Tämä voi johtaa tärkeisiin tiedosto menetyksiin ja järjestelmän kaatumiseen. 
 • Luo tuhansia satunnaisia tiedostoja ja kansioita jotka voivat kuluttaa järjestelmän resursseja.
 • Näyttää useita tekaistuja viestejä, muuttaa järjestelmä-asetuksia, aiheuttaa uudelleenohjauksia ja suorittaa muita ärsyttäviä toimia vaikeuttaakseen käyttäjän tavallisia aktiviteetteja.
 • Saastuttaa järjestelmän troijalaisilla, takaovilla, avainloggereilla ja muilla vaarallisilla loisilla.
 • Käyttää saastunutta järjestelmää levittääkseen muita haittaohjelmia.
 • Varastaa tai salaa arkaluontoisia henkilökohtaisia tietoja, tärkeitä dokumentteja, salasanoja, kirjautumisnimiä, henkilötietoja tai kontakteja.
 • Välttää oman poistonsa muokkaamalla itseään, salaamalla saastuneet tiedostot, estäen pyynnöt antivirus ohjelmalta ja muuttaen normaalia järjestelmä käyttäytymistä.
 • Aiheuttaa hidastumisia, heikentää järjestelmän turvallisuutta ja aiheuttaa ohjelmien epävakautta.

Tavat joita virusten luojat käyttävät levittämään uhkiaan:

Virukset saastuttavat tietokoneet ilman käyttäjän tietämystä tai lupaa. Löytyy kuusi päätapaa millä nämä inhottavat loiset voivat päästä järjestelmään.

 • Virukset saastuttavat määrättyjä dokumentteja, asennustiedostoja ja muita tiedostoja luotettavista lähteistä. Kun uhri avaa tällaisen dokumentin tai käynnistää sen, virus asentaa itsensä järjestelmään.
 • löytyy useita viruksia joita levitetään sähköpostin liitteitä. Ne voivat tulla myös pikaviesteinä tai liitettynä kirjeisiin. Näillä viruksilla voilla luotettavan olonen nimi ja siksi ne voivat huijata käyttäjän avaamaan ne. Kun käyttäjä avaa tällaisen viestin tai tiedoston, virus asentuu hiljaa tietokoneelle.
 • Joitain viruksia voidaan levittää irroitettavien levyjen kanssa jotka käynnistetään heti kun käyttäjä asentaa laitteen.
 • Piraatti ohjelmat ja väärennetyt tietokonepelit ovat usein täynnä viruksia. Kun käyttäjä aloittaa tällaisen pelin tai ohjelman asennuksen niin loinen saastuttaa järjestelmän.
 • Virukset voivat päästä järjestelmään myös muiden loisten avulla, kuten troijalaiset, madot tai takaovet. Ne voivat päästä järjestelmään ilman käyttäjän lupaa.

Mitkä ovat netin suosituimpia viruksia?

Löytyy tuhansia erilaisia viruksia. Seuraavat esimerkit näyttävät kuinka tuhoisia ja vaarallisia virukset voivat olla.

Trojan.LockScreen, tunnetaan myös nimellä Trojan LockScreen, on virus joka luotiin levittämään vakavia viruksia jotka on leimattu lunnasohjelmaksi. Kun tällainen Troijalainen saastuttaa järjestelmän, se tiputtaa asennustiedostot ja muut komponentit joita tarvitaa viruksen toimintaan. Useimmiten Trojan.LockScreen leviää ympäriinsä harhaanjohtavien sähköpostien ja saastuneiden liitteiden avulla. Voit kuitenkin saada tartunnan myös kun klikkaat harhaanjohtavaa pop-up mainosta joka tarjoaa ohjelmien päivitystä tai ”vaaditun” ohjelman asennusta. Virus joka leviää Trojan.LockScreenin avulla voi johtaa uhrin suuriin ongelmiin koska se pystyy salaamaan kaikki tiedostot joita koneella on.

Cryptowall on virus joka kuuluu lunnasohjelmat kategoriaan. Tämä loinen voi muokata tärkeitä järjestelmä-asetuksia ja lukita koko PC:n. Se voi myös aiheuttaa tekaistuja varoituksia ja salata kaikki tiedostosi. Antaakseen uhrille mahdollisuuden mahdollisuuden poistaa tiedostojensa salauksen, se pyytää lunnaan maksamista. Muussa tapauksessa se vahingoittaa salauksen poistoavainta ja sitten salaa kaikki uhrin tiedostot. Tällaiset virukset voidaan poistaa järjestelmästä maineikkaalla haittaohjelman poistajalla, tämä aktiviteetti ei poista tiedostojen salausta.

Mystartsearch luokitellaan selaimen kaappaajaksi ja potentiaalisesti ei toivotuksi ohjelmaksi. Se voi tunkeutua tietokoneella salaa koska se leviää muiden ohjelmien valinnaisena komponenttina. Tämä virus ei ole agressiivinen. Se voi kuitenkin olla todella ärsyttävä kun se pääsee tietokoneelle. Se voi aiheuttaa vakavaa sotkua koneellasi koska se voi näyttää sinulle muunneltuja hakutuloksia jotka voivat olla täynnä kaupallista materiaalia, kuten mainoksia jotka johtavat määrätyille sivuille ja julisteille. Se voi myös kerätä ei henkilökohtaisia tietoa ja siirtää tiedot kolmansille osapuolille. Jos haluat luotettavia hakutuloksia niin sinun kannattaa välttää MyStartsearch.com virusta.

Koobface on todella vaarallinen virus jota käytetään henkilökohtaisten tietojen varastamiseen. Sitä levitetään sosiaalisten verkkojen, kuten Facebook, Twitter ja Yahoo Messengerin avulla. Kun se pääsee järjestelmään, Koobface ottaa haltuun evästeet ja käyttää niitä uhrien seuraamiseen. Sitä voidaan käyttää myös tietokoneen saastuttamiseen haittaohjelmilla. Käyttäjä ei voit poistaa tätä uhkaa manuaalisesti ja käyttäjä ei huomaa mitään epäilyttävää joka kertoo tietokoneen olevan saastunut. 

Kuinka poistaa virus tietokoneelta?

Virukset voidaan löytää ja poistaa järjestelmästä useilla eri tavoilla. Joitain niistä ei pidetä agressiivisina, joten voit koettaa poistaa ne manuaalisesti. jos kuitenkin haluat olla varma, että kaikki verkkouhan komponentit ovat poissa, sinun kannattaa asentaa luotettava haittaohjelman poistaja. Me todella suosittelemme näitä ohjelmia jotka voivat poistaa kaikki virukset saastuneelta PC järjestelmältä: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Ole varuillasi sillä joskus jopa kaikkein luotettavin haittaohjelman poistaja ei voi poistaa virustasi. Koska hakkerit päivittävät uhkiaan. Haittaohjelman poistajien kehittäjät eivät aina huomaa näitä muutoksia, joten ohjelmat eivät huomaa kaikkia saastuneita tiedostoja. Tässä tapauksessa sinun kannattaa jättää kysymys sivumme Kysy meiltä osioon ja me autamme poistamaan viruksesi ilmaiseksi.

 

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Poista Deceptive site ahead

Google varoitus ”Deceptive Site Ahead”. Mitä se tarkoittaa? ”Deceptive site ahead” on Safe Browsing yrityksen tuote, joka on suunniteltu suojelemaan käyttäjiä sivuilta jotka Google tunnistaa potentiaalisesti vaarallisiksi. Tämä varoitus on yleensä ympäröity punaisella taustalla ja se ilmaantuu sivuilla, jotka käyttävät ”social engineerin... Lisää
Järjestelmä työkalut Virukset   Lokakuu 19, 2017

Virukset tietokanta

Lokakuu 18, 2017

iPhone virus

iPhone viruksen ennakkoehdot jatkavat ilmaantumistaan. iPhone virus on termi haittaohjelma variaatioille, jotka on luotu iOS järjestelmälle.Lisää
Lokakuu 16, 2017

Geeker.com

Geeker.com arvostelu: pysy kaukana tästä huijaussivusta! Geeker.com on epäilyttävä sivusto, joka tarjoaa rajattomia videoiden ja elokuvien striimauspalvelua. Se ei kuitenkaan ole yksi näistä ilmaisista palveluista. Materiaalin katsomiseen käyttäjän tulee hankkia yksi jäsensuunnitelma. Jos haluat kuitenkin katsoa sarjassa suosikki TV-sarjaasi, niin on parempia hankkia... Lisää
Lokakuu 12, 2017

Moatads virus

Tärkeää tietoa Moatads viruksesta. Moatads virus tunnetaan nimellä Z.moatads.com, joka liittyy ilkeään virusperheeseen jotka tunnetaan selaimen kaappaajina. Nämä virukset tunkeutuvat tietokoneelle viekkaasti ja alkavat muuttamaan selainten asetuksia ilman käyttäjän lupaa tai tietämystä. Siksi vie luultavasti jonkin verran aikaa ennen kuin huomaat Moatads kaappauksen... Lisää
Lokakuu 10, 2017

Hao123

Miksi sinun kannattaa pysyä erossa Hao123 selain viruksesta? Lisää
Lokakuu 10, 2017

Opera uudelleenohjaus virus

Opera uudelleenohjaus viruksen määritelmä tai toiminta. Opera uudelleenohjaus virus on verkkotartunta, joka toimii selaimen kaappaajana. Kuten voit luultavasti ymmärtää, tämä potentiaalisesti ei toivottu ohjelma kohdistaa Opera selaimen, joka on yhteensopiva Windows, macOS sekä Linux käyttöjärjestelmien kanssa. Kaapatun selaimen päämerkkejä ovat: muutettu kotisivu... Lisää
Lokakuu 10, 2017

SamSam lunnasohjelma virus

Mitä voit odottaa SamSam lunnasohjelma virukselta? Jotkut virukset kiinnittävät enemmän huomiota kuin jotkut vähemmän suositut. SamSam lunnasohjelma virus, joka tunnetaan myös nimillä Samas/the SamSam/MSIL.B/C, vaikuttaa tavoittelevan korkealle koska se sen kohteena on yritykset. Useat sairaalat ovat saaneet tämän tiedostoja salaavan uhan jo koneilleen. Tämä ei kuite... Lisää
Lokakuu 06, 2017

Dogpile.com

Dogpile.com on hakusivu, joka voi yhtenä päivänä ilmaantua kotisivusi tai ensisijaisen hakukoneesi sijaan. Todellisuudessa, ihmiset suostuvat muuttamaan nämä selainasetukset ja lataamaan tämän ohjelman tietokoneilleen kun he lataavat freeware tai shareware ohjelmia. Joten, jos haluattaa välttää dogpile.com sivun asettamista aloitussivusi sijaan tai Dogpile Toolbar lat... Lisää
Lokakuu 05, 2017

NewTab mainokset

NewTab on mainosohjelma jonka väitetään olevan edistynyt rahastusalusta. Lisää
Lokakuu 05, 2017

Nova.Rambler.ru

Nova.Rambler.ru on Venäläinen selaimen kaappaaja. Nova.Rambler.ru virus on selaimen kaappaaja, joka koettaa näyttääLisää
Lokakuu 04, 2017

Yardood.com virus

Asiat joita et ehkä tiedä Yardood.com viruksesta: Jos sinulla on vaikeuksia selata nettiä, niin sinulla voi olla Yardood.com virus. Tämän kaappaajan hyökkää muutoksilla selaimissa ja yleisellä selaamisen suorituskyvyn heikentymisellä. Tähän voi kuulua pitkä sivujen latausaika, selainten jäätyminen, satunnaiset uudelleenohjaukset, jne. Näiden ominaisuuksien takia, Yar... Lisää
Lokakuu 04, 2017

Maxthon Selain virus

Maxthon selainta on kritisoitu hämäristä levitystavoista. Maxthon on selain, josta keskustellaan paljon online yhteisössä. Ohjelma esitellään “kaikkein turvallisimpana selaimena verkossa, ilman viruksia ja haittaohjelmia.” Verkkoturvallisuusasiantuntijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Selain on lisätty kategoriaan potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat ja luokite... Lisää
Lokakuu 04, 2017

Taboola mainokset

Taboola on mainosohjelma jonka väitetään olevan edistynyt rahastusalusta. Lisää
Lokakuu 04, 2017

DriverAgent Plus

Mitä tulee tietää DriverAgent Plus ohjelmasta? Vaikka DriverAgent Plus kutsuminen virukseksi ei ole täysin oikein, niin se voidaan leimata potentiaalisesti ei toivotuksi ohjelmaksi, johtuen epäilyttävistä aktiviteeteista PC:lle päästyään. Sen luoja on eSupport.com, Inc, tämä ohjelma on järjestelmä työkalu, joka tarkistaa tietokoneesi etsien ajureita, jotka pitää päiv... Lisää
Lokakuu 03, 2017

Pokki virus

Pokki sovellus antaa sinun simuloida Windows 8 mobiilisovellus käyttöliittymää Lisää

Tiedot päivitetty: 2016-03-23

Lähde: https://www.2-spyware.com/viruses-removal

Lue muilla kielillä

Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa