Mikä on virukset ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Lucia Danes - - Päivitetty | Tyyppi: Virukset
12

Virus on vaarallinen tietokoneohjelma joka leviää  ympäriinsä saastuttaen tiedostoja, asentaen komponenttejaan tai poistaen määrättyjä media tiedostoja. Tämä ohjelma yleensä kantaaa tuhoisaa kuormaa, jonka sen kehittäjä on valinnut tekemään heidän tavoitteitaan. Tyypillinen virus saastuttaa järjestelmän, korruptoi tai poistaa tiedostoja tai kansioita, lataa muita vaarallisia loisia sille, kerää tietoja käyttäjän Internet aktiviteeteista tai paljastaa arkaluontoisia tietoja. Jos järjestelmä on saastunut todella vaarallisella viruksella, se voi poistaa tai salata kaikki tiedot jotka kovalevylle on tallennettu. Kaikkein vaarallisimmat virukset koettavat vahingoittaa koko PC järjestelmää tai vain osia siitä.

Virukset on yleensä jaettu kolmeen pääkategoriaan:

1. Loiset jotka on suunniteltu levittämään muita viruksia tai saastuttamaan laillisia järjestelmä tiedostoja:

 • Troijalaiset
 • Nukersit
 • Madot
 • AOL loiset

2. Uhat jotka voivat aiheuttaa vaarallisia aktiviteetteja järjestelmässä. Ne voivat aiheuttaa harhaanjohtavia hälytyksiä, tekaistuja järjestelmä skannereita, varoitusviestejä jotka lukitsevat koko PC järjestelmän ja muita toimintoja. Esimerkkejä:

 • Vaaralliset haittaohjelman poistajat
 • Lunnasohjelmat
 • Mainosohjelmat
 • Selaimen kaappaajat

3. Muut virukset:

 • Snifferit
 • Järjestelmätyökalut
 • Verkon Järjestelmätyökalut
 • Kaukohallinta Työkalut

Jotkut virukset eivät kuulu mihinkään näistä kategorioista, sillä ne yhdistävät enemmän kuin yhden ominaisuuded ja toiminnon. Tällaisia uhkia, joskus niitä kutsutaan jopa hybridi viruksiksi, voidaan käyttää näyttämään harhaanjohtavia varoituksia, salaamaan käyttäjien tiedostoja, levittämään muita viruksia ja muita aktiviteetteja, joita pidetään todella vaarallisina. On todella vaikeaa löytää ja poistaa näitä loisia järjestelmästä, sillä ne yleensä sisältävät komponentteka jotka automaattisesti asentavat toisenta poiston jälkeen. Useilla viruksilla on myös muita ominaisuuksia, joka sallii niiden piileskellä antivirus ohjelmilta. Tällaiset uhat voivat valvoa antivirus ohjelmia ja estää sen pyynnöt. Kun antivirus ohjelma koettaa tarkistaa saastuneen tiedoston niin näyttää puhtaan ja alkuperäisen tiedoston ja estää tunnistuksensa.

Mitä aktiviteetteja virus voi aiheuttaa?

Kun vaarallinen ohjelma pääsee järjestelmään niin se aiheuttaa seuraavia aktiviteetteja:

 • Saastuttaa, ylikirjoittaa tai poistaa tiedostoja. Se voi saastuttaa henkilökohtaisia dokumenttejasi, järjestelmä komponentteja ja hyödyllisiä sovelluksia. Jotkut virukset voivat myös tuhota koko järjestelmän poistamalla kaikkia kriittisiä tiedostoja ja kansioita.
 • Asettaa haitallisen koodin kovalevyn master boot record (MBR) voidakseen käyttää tuhoisaa kuormaa ennen kuin järjestelmä latautuu.
 • Lisää vaarallisia komponentteja maineikkaisiin ohjelmiin tai muokkaa niiden asetuksia saastuttaakseen avatut tai tällä ohjelmalla luodut dokumentit.
 • Vahingoittaa tietokonetta vaihtamalla tärkeitä asetuksia, puhdistaa CMOS muistin tai saastuttaen BIOSin. Tämä voi johtaa tärkeisiin tiedosto menetyksiin ja järjestelmän kaatumiseen. 
 • Luo tuhansia satunnaisia tiedostoja ja kansioita jotka voivat kuluttaa järjestelmän resursseja.
 • Näyttää useita tekaistuja viestejä, muuttaa järjestelmä-asetuksia, aiheuttaa uudelleenohjauksia ja suorittaa muita ärsyttäviä toimia vaikeuttaakseen käyttäjän tavallisia aktiviteetteja.
 • Saastuttaa järjestelmän troijalaisilla, takaovilla, avainloggereilla ja muilla vaarallisilla loisilla.
 • Käyttää saastunutta järjestelmää levittääkseen muita haittaohjelmia.
 • Varastaa tai salaa arkaluontoisia henkilökohtaisia tietoja, tärkeitä dokumentteja, salasanoja, kirjautumisnimiä, henkilötietoja tai kontakteja.
 • Välttää oman poistonsa muokkaamalla itseään, salaamalla saastuneet tiedostot, estäen pyynnöt antivirus ohjelmalta ja muuttaen normaalia järjestelmä käyttäytymistä.
 • Aiheuttaa hidastumisia, heikentää järjestelmän turvallisuutta ja aiheuttaa ohjelmien epävakautta.

Tavat joita virusten luojat käyttävät levittämään uhkiaan:

Virukset saastuttavat tietokoneet ilman käyttäjän tietämystä tai lupaa. Löytyy kuusi päätapaa millä nämä inhottavat loiset voivat päästä järjestelmään.

 • Virukset saastuttavat määrättyjä dokumentteja, asennustiedostoja ja muita tiedostoja luotettavista lähteistä. Kun uhri avaa tällaisen dokumentin tai käynnistää sen, virus asentaa itsensä järjestelmään.
 • löytyy useita viruksia joita levitetään sähköpostin liitteitä. Ne voivat tulla myös pikaviesteinä tai liitettynä kirjeisiin. Näillä viruksilla voilla luotettavan olonen nimi ja siksi ne voivat huijata käyttäjän avaamaan ne. Kun käyttäjä avaa tällaisen viestin tai tiedoston, virus asentuu hiljaa tietokoneelle.
 • Joitain viruksia voidaan levittää irroitettavien levyjen kanssa jotka käynnistetään heti kun käyttäjä asentaa laitteen.
 • Piraatti ohjelmat ja väärennetyt tietokonepelit ovat usein täynnä viruksia. Kun käyttäjä aloittaa tällaisen pelin tai ohjelman asennuksen niin loinen saastuttaa järjestelmän.
 • Virukset voivat päästä järjestelmään myös muiden loisten avulla, kuten troijalaiset, madot tai takaovet. Ne voivat päästä järjestelmään ilman käyttäjän lupaa.

Mitkä ovat netin suosituimpia viruksia?

Löytyy tuhansia erilaisia viruksia. Seuraavat esimerkit näyttävät kuinka tuhoisia ja vaarallisia virukset voivat olla.

Trojan.LockScreen, tunnetaan myös nimellä Trojan LockScreen, on virus joka luotiin levittämään vakavia viruksia jotka on leimattu lunnasohjelmaksi. Kun tällainen Troijalainen saastuttaa järjestelmän, se tiputtaa asennustiedostot ja muut komponentit joita tarvitaa viruksen toimintaan. Useimmiten Trojan.LockScreen leviää ympäriinsä harhaanjohtavien sähköpostien ja saastuneiden liitteiden avulla. Voit kuitenkin saada tartunnan myös kun klikkaat harhaanjohtavaa pop-up mainosta joka tarjoaa ohjelmien päivitystä tai ”vaaditun” ohjelman asennusta. Virus joka leviää Trojan.LockScreenin avulla voi johtaa uhrin suuriin ongelmiin koska se pystyy salaamaan kaikki tiedostot joita koneella on.

Cryptowall on virus joka kuuluu lunnasohjelmat kategoriaan. Tämä loinen voi muokata tärkeitä järjestelmä-asetuksia ja lukita koko PC:n. Se voi myös aiheuttaa tekaistuja varoituksia ja salata kaikki tiedostosi. Antaakseen uhrille mahdollisuuden mahdollisuuden poistaa tiedostojensa salauksen, se pyytää lunnaan maksamista. Muussa tapauksessa se vahingoittaa salauksen poistoavainta ja sitten salaa kaikki uhrin tiedostot. Tällaiset virukset voidaan poistaa järjestelmästä maineikkaalla haittaohjelman poistajalla, tämä aktiviteetti ei poista tiedostojen salausta.

Mystartsearch luokitellaan selaimen kaappaajaksi ja potentiaalisesti ei toivotuksi ohjelmaksi. Se voi tunkeutua tietokoneella salaa koska se leviää muiden ohjelmien valinnaisena komponenttina. Tämä virus ei ole agressiivinen. Se voi kuitenkin olla todella ärsyttävä kun se pääsee tietokoneelle. Se voi aiheuttaa vakavaa sotkua koneellasi koska se voi näyttää sinulle muunneltuja hakutuloksia jotka voivat olla täynnä kaupallista materiaalia, kuten mainoksia jotka johtavat määrätyille sivuille ja julisteille. Se voi myös kerätä ei henkilökohtaisia tietoa ja siirtää tiedot kolmansille osapuolille. Jos haluat luotettavia hakutuloksia niin sinun kannattaa välttää MyStartsearch.com virusta.

Koobface on todella vaarallinen virus jota käytetään henkilökohtaisten tietojen varastamiseen. Sitä levitetään sosiaalisten verkkojen, kuten Facebook, Twitter ja Yahoo Messengerin avulla. Kun se pääsee järjestelmään, Koobface ottaa haltuun evästeet ja käyttää niitä uhrien seuraamiseen. Sitä voidaan käyttää myös tietokoneen saastuttamiseen haittaohjelmilla. Käyttäjä ei voit poistaa tätä uhkaa manuaalisesti ja käyttäjä ei huomaa mitään epäilyttävää joka kertoo tietokoneen olevan saastunut. 

Kuinka poistaa virus tietokoneelta?

Virukset voidaan löytää ja poistaa järjestelmästä useilla eri tavoilla. Joitain niistä ei pidetä agressiivisina, joten voit koettaa poistaa ne manuaalisesti. jos kuitenkin haluat olla varma, että kaikki verkkouhan komponentit ovat poissa, sinun kannattaa asentaa luotettava haittaohjelman poistaja. Me todella suosittelemme näitä ohjelmia jotka voivat poistaa kaikki virukset saastuneelta PC järjestelmältä: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Ole varuillasi sillä joskus jopa kaikkein luotettavin haittaohjelman poistaja ei voi poistaa virustasi. Koska hakkerit päivittävät uhkiaan. Haittaohjelman poistajien kehittäjät eivät aina huomaa näitä muutoksia, joten ohjelmat eivät huomaa kaikkia saastuneita tiedostoja. Tässä tapauksessa sinun kannattaa jättää kysymys sivumme Kysy meiltä osioon ja me autamme poistamaan viruksesi ilmaiseksi.

 

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Virukset tietokanta

Maaliskuu 19, 2018

Four virus

Four virus on huijaus, jota käytetään huijaamaan ihmiset uskomaan, ettäLisää
Maaliskuu 15, 2018

Any Search Manager

Any Search Manager on harhaanjohtava tiedoston laajennus, joka promotoi Search.anysearch.com hakusivua. Lisää
Maaliskuu 15, 2018

Citypage.today

Laajennus City Page Today- potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, joka koettaa kaapata nettiselaimet. Lisää
Maaliskuu 13, 2018

PremierOpinion virus

PremierOpinion – potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, joka pääsee käyttäjän tietokoneelle niputuksen avulla. Lisää
Maaliskuu 13, 2018

CPU Miner

CPU Miner – Troijalainen hevonen, jota käytetään kryptovaluutan louhintaan. Lisää
Maaliskuu 10, 2018

0123movies.com

0123movies – todella kyseenlainen sivusto, joka voi ottaa selaimesi haltuun ilman sinun lupaasi. Lisää
Maaliskuu 07, 2018

Offer.alibaba.com mainokset

Meidän tiimimme on alkanut saamaan raporteja harhaanjohtavista uudelleenohjauksista Offer.alibaba.com ja pop-upeista joita tämäLisää
Maaliskuu 07, 2018

Search.tapufind.com

Search.tapufind.com – tekaistu hakukone. Search.tapufind.com on selaimen kaappaaja ja potentiaalisesti ei toivottu ohjelma , joka teeskentelee olevansa ”nettiselausta parantava työkalu”.Lisää
Maaliskuu 07, 2018

Browser-Updater.co pop-up virus

Browser-Updater.co pop-up virus on vaarallinen ohjelma, joka koettaa saada ihmiset huomaamattaan asentamaan ‘mainosohjelmia’ tai ‘potentiaalisesti ei toivottuja ohjelmia’ jotka tunnetaan myös nimelläLisää
Maaliskuu 07, 2018

One System Care

Tarvitsenko One System Care sovellusta? One System Care esitellään ”all-in-one PC Apuna”.Lisää
Maaliskuu 06, 2018

ScorecardResearch.com

ScorecardResearch.com tutkimus. ScorecardResearch.com virus esitellään sovelluksena, joka auttaa online mainosyrityksiä. Erityisesti tämäLisää

Tiedot päivitetty: 2016-03-23

Lue muilla kielillä

Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa