Vuoden uhka: Cryptolocker

The threat of the year: CryptolockerVaikuttaa siltä, että on aika paljastaa vuoden uhka! Virus joka voidaan löytää melekin jokaiselta turvallisuus foorumilta tai viruksia käsittelevältä verkkosivulta on Cryptolocker. Viimeisen 14 kuukauden tietojen mukaan FBI:n Internet Crime Complain Center (IC3) vastaanotti noin 1000 Cryptolocker virukseen liittyvää ilmoitusta. On myös laskettu, että nämä saastutetut osapuolet (yritykset ja PC käyttäjät) menettivät yli $18 miljoonaa. Vaikka vielä ei ole illmoitettu mitä tappioita tämän lunnasohjelman muut versiot, kuten Cryptowall or CTB Locker, ovat aiheuttaneet niin me voimme kuvitella että numerot ovat kohtalaisen samanlaisia.

Mikä on aiheuttanut niin suuria menetyksiä? Se on tietenkin lunnasvaatimus, jonka Cryptolocker yleensä pyytää kun se on salannut uhrin tiedostot. Tämä uhka käyttää niiden salaamiseen AES algorytmejä joten on mahdotonta arvat koodi joka salauksen poistoon tarvitan. Voit tuskin edesn käyttää yhtä tiedostonpalautus työkaluista koska tällaisia uhkia päivitetään jatkuvasti. Jos et maksa sakkoa niin riskeeraat tietojesi menetyksen sillä hyökkääjät väittävät, että he tuhoavat yksityisen avaimesi jollet maksa sakkoa. Jos sinua kiinnostaa kuinka paljon tämä virus pyytää saastuneiden tiedostojen palautuksesta niin sinun tulee tietää, että lunnas on välillä $200 -$10,000.

Tämä maksu ei tietenkään ole ainoa menetys jonka Cryptolockerin pääsy tietokoneelle aiheuttaa. Jos kohteena on suuri yritys niin menetyksen piiriin kuuluu työntekijöiden tuottavuus, IT-palveluiden maksut, verkon parannukset, verkon vastatoimet, jne.

Perheiden ja yritysten pitäisi tietenkin kouluttaa jäseniään, että he voivat tunnistaa sosiaalisen manipuloinnin ja vaaralliset sähköpostin liitteet. Tärkein asia joka pitää muistaa jos halutaan estää Cryptolocker viruksen pääsy tietokoneelle on se, että pitää olla todella varovainen kaikkien tuntemattomien sähköpostien kanssa. Kannattaa myös pysyä erossa epäilyttävistä mainoksista jotka vaikuttavat liian hyviltä ollakseen totta. Tämän lisäksi, saastuneet sivustot ja sivustot joissa on aikuisviihdettä kannattaa jättää vierailematta. Lopuksi, , meidän pitää antaa sinulle yksi vihje jonka FBI antoi ihmisille: “Jos näet lunnasohjelman pop-up viestin tai laitteesi hälyttää sinulle saastumisesta, katkaise yhteys nettiin välittömästi jotta voit estää muut tartunnat ja tiedostojen menetyksen.”

Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä