Kuinka paljon verkkorikolliset ansaitsevat virusten avulla

How much cash could cybercriminals make from viruses?Kuten voit kuvitella, virukset keksittiin rahan ansaitsemiseksi. Mutta oletko koskaan koettanut miettiä kuinka paljon niiden kehittäjät niiden kanssa ansaitsevat?

Uuden tutkimuksen mukaan, jonka teki Trustwave, hakkerit voivat ansaita jopa 1,500% kun he ovat sijoittaneet lunnasohjelmaan. Pidä mielessäsi, että lunnasohjelman keskimääräinen kustannus on $5,900, joten palautus sijoitukselle voi olla todella vaikuttava, jopa $90,000 yhden kuukauden aikana! Mitä selaimen kaappaajien tai mainosohjelmien avulla voidaan ansaita on yhä tuntemattoman peitossa mutta emme voi sanoa etteivätkö nämä virukset pystyisi ansaitsemaan samanlaisia tuloja omistajilleen..

Trustwave asiantuntijoiden mukaan, hakkerit tarvitsevat kolme erillistä työkalua jotta rikos lunnasohjelman avulla onnistuisi, virus, exploit paketti sekä kasan uhreja. He väittävät, että heidän tutkimuksensa aikana heillä ei ollut ongelmia löytää näitä kaikkia työkaluja Itä-Euroopasta, Aasiasta sekä Latinalaisesta Amerikasta. Ostaja ei ainoastaan saa lunnasohjelman vaarallista koodia ja online pakettia. He voivat myös saada uhreja saastuneilta sivustoilta ja koettaa tartuttaa heidät viruksilla, kuten CTB Locker, Cryptolocker, Cryptowall sekä useat muut. Kun ne ovat päässeet järjestelmään, nämä virukset voivat helposti salata uhrin tärkeät tiedostot ja alkaa pytämään lunnaita. Trustwave antaa myös tällaisen esimerkin: Jos rikollinen saastuttaa 10% 20,000:sta saastuneen sivuston vierailijasta niin 0.5% uhreista maksaa $300 lunnaan, yksi kampanja ansaitsee noin $90,000 kuukaudessa.

Muista siis tehdä varmistavia toimia jotta voit välttää maksamasta verkkorikollisille. Sinun kannattaa sen varmistamiseksi miettiä tärkeiden tiedostojesi varmuuskopioimista. Kuinka voit tehdä tämän? Voit valita ulkoisen tallentimen tai tallennuksen pilveen. Tässä enemmän tietoja niistä: Miksi tarvitsen varmuuskopioita ja mitä vaihtoehtoja minulla on niiden tekemiseen?

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Julie Splinters on virukset.fi uusin uutistoimittaja. Hänen pääaineensa oli Englannin filosofia.

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa