Miksi tarvitsen varmuuskopioita ja mitä vaihtoehtoja minulla on niiden tekemiseen?

Why do I need backup and what options do I have for that?Kuukausi kuukauden jälkeen, turvallisuusasiantuntijat ovat raportoineet että lunnasohjelma tapaukset kasvavat tasaiseen tahtiin ja ei ole mitään toivoa, että hakkerit lopettaisivat näiden virusten levittämisen. Jos et ole koskaan kuullut lunnasohjelmista niin sinun pitää muistaa, että pääasia jonka ne tekevät järjestelmän saastuttamisen jälkeen on se, että tällaiset uhat voivat helposti salata tärkeät tiedostosi. Jotta voit saada mahdollisuuden tämän salauksen poistamiseen, uhria pyydetään maksamaan määrätty lunnasmaksu. Yleensä uhreilta pyydetää $100 – $500 salauksen poistamiseksi mutta ei ole mitään takeita siitä, että nämä lunnaat eivät nousisi lähiaikoina. Et kuitenkaan edes miettisi tämän lunnaan maksamista jos sinulla olisi varmuuskopiot tärkeistä tiedostoistasi. Jotta voimme taata ettet menetä tärkeitä tiedostoja kun uhat, kuten Cryptolocker, Cryptowall, CTB Locker, Cryptorbit, jne. pääsevät tietokoneellesi niin loimme tämän artikkelin.

Ensimmäiseksi meidän pitää vastata yksinkertaiseen kysymykseen, miksi tarvitset varmuuskopioita? Tämä riippuu täysin sinusta. Sinun pitäisi kuitenkin aina varmuuskopioida tärkeät tiedostosi (vero- tai yritystiedot), taiteelliset luomuksesi, valokuvat, video, musiikit tai kaikki joka vaikuttaa tärkeältä ja jonka menettäminen johtaa pettymykseen.

Kun olet valinnut varmuuskopioitavat tiedostot niin sinun pitää valita tapa. Kun etsit parasta tapaa tiedostojesi varmuuskopiointii, sinun pitää tietää kaksi päätapaa jotka auttavat suojelemaan arvokkaita kuviasi, videoitasi ja tiedostojasi. Ole hyvä ja tarkista ne molemmat ja mieti kumpi niistä sopii sinulle paremmin:

1. Ulkoinen varmuuskopio.

jos etsit halpaa tapaa niin sinun kannattaa valita ulkoinen varmuuskopio. Yksi suosituimmista työkaluista tämän tekemiseen ovat ulkoiset kovalevyt. Voit myös kopioida tiedostosi CD:lle, DVD:lle tai USB:lle suojellaksesi niitä. Me emme kuitenkaan voi väittää että ulkoinen varmuuskopio olisi turvallisin tapa. Kyllä, voit suojella tiedostojasi kun olet kopioinut ne CD:lle tai DVD:lle. Jos kuitenkin haluat pitää ulkoisen laitteesi kiinni tietokoneessasi niin et voi suojella tiedostojasi koska lunnasohjelmat vaikuttavat kaikkiin kytkttyihin laitteisiin. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee pitää ulkoinen laite irrotettuna tai sitten miettiä muita vaihtoehtoja.

2. Pilvi varmuuskopio.

Jos haluat varmuuskopioida tiedostosi huomaamatta niin sinun kannattaa harkita pilvi vaihtoehtoa. Voidaksesi saada mahdollisuuden pilven käyttöön, sinun pitää olla yhteydessä Internettiin. Tässä tapauksessa varmuuskopio pidetään palvelimella, joka on kaukana tuhoista ja viruksista jotka voivat vaikuttaa yhdistettynä olevaan ulkoiseen laitteeseen. Mitä vaihtoehtoja sinulla on pilvi varmuuskopioon? Tunnetuimpia ovat Carbonite, Google Drive, Dropbox, iDrive, iCloud, jne. Löytyy tietenkin myös satoja muita joista voit valita.

Lopuksi meidän on mainittava kolmen säännöstä, joka tarkoittaa että sinun kannattaa miettiä näiden vaihtoehtojen yhdistämistä ja koettaa tehdä ylimääräinen kopio kaikista tärkeistä tiedostoista. Esimerkiksi, voit pitää yhden kopion ulkoisella tallentimella ja toisen kopion voit tallentaa verkkotallentimeen. Tämä auttaa välttämää turhaa draamaa ja pahimpia tapauksia…

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa