Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Poista Lukitus virus (Palautusohjeet Mukana) - Viruksen Poisto-opas

kirjoittanut Jake Doevan - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Lukitus jatkaa Locky viruksen vaarallisia tehtäviä

Lukitus lunnasohjelma viruksen kuva

Lukitus on uusi versio Locky viruksesta, jonka on huomattu leviävän vaarallisten roskapostien mukana Elokuussa 2017. Tämä lunnasohjelman tyyppinen sovellus käyttää RSA-2048 ja AES-128 salausta kohdetiedostojen salaukseen ja lukitsee ne .lukitus tiedosto päätteellä. Sitten se asentaa kaksi uutta tiedostoa – lukitus.htm sekö lukitus.bmp, joka kertoo ainoastaan kalliista palautustavasta – tarpeesta ostaa Locky decryptor.

Lukitus virus ei vain salaa tiedostoja, se myös nimeää ne uudelleen. Aivan kuten muutama viikko sitten ilmaantunut Diablo6 versio, tämä uhka seuraa samaa huijausta ja muuttaa tiedostonimet. Saastuneissa tiedostoissa on uhrin ID-numero ja satunnaisia merkkejä:

[first 8 characters of ID]-[next 4 characters of ID]-[next 4 characters of ID]-[4 characters]-[12 characters].lukitus

Kun kohdetiedot on lukittu kestävällä salauksella, niin Lukitus lunnasohjelma korvaa tietokoneen taustakuvan lukitus.bmp tiedostolla. Uudessa taustakuvassa on lyhyt, mutta uhkaava viesti verkkorikollisilta. He saavat selville tiedostojen salauksesta ja heitä pyydetään tarkistamaan lukitus.htm lisätietojen saamiseksi tiedostojen palauttamisesta.

HTM tiedostossa on uhrin ID-numero ja ilmoitus, että ainoa tapa tiedostojen palauttamiseen on ostaa Locky Decryptor 0.49 Bitcoinin hintaan. Se on kuitenkin suuri summa rahaa, joka vastaa noin $2.000. Me emme suosittele sen maksamista, koska se voi johtaa vain rahojesi menetykseen.

Aivan kuten muut Locky versiot, Lukitus käyttää samaa lunnasviestin mallia ja maksusivua. Tämä todistaa, että tämän vaarallisen viruksen takana olevat rikolliset ottavat työnsä vakavasti.

On todella valitettavaa, että Lukitus poisto ei auta palauttamaan saastuneita tiedostoja. Locky tai sen seuraajat eivät ole purettavissa. Lunnasohjelman poisto on kuitenkin välttämätöntä, koska tämä vaarallisia järjestelmän muutoksia ja voi uhata tiedostojasi tai yksityisyyttäsi.

Hetki kun saat selville hyökkäyksestä, niin sinun pitää hankkia maineikas turvaohjelma ja poistaa Lukitus PC:ltä. Sen tekemiseen meidän suosituksemme on ReimageIntego tai SpyHunter 5Combo Cleaner.

Lukitus lunnasohjelma viruksen esimerkkiLukitus on uusi version Locky lunnasohjelmasta

Haitalliset sähköpostit jatkavat vaarallisen viruksen levittämistä

Haittaohjelma tutkija Rommel Jovenin mukaan, Locky lunnasohjelman kehittäjät pysyvät uskollisina perinteisille lunnasohjelman levitystavoille – vaarallinen roskaposti. Haittaposti kampanja, joka levittää Lukitus virusta, sisältää ZIP tai RAR liitteen JS tiedostolla. Heti kun käyttäjä avaa tällaisen vaarallisen arkiston, haittaohjelman käynnistystiedosto pudotetaan järjestelmään.

Lunnasohjelmaa toimittavissa sähköposteissa on kaksi otsikkoa:

 • < No Subject >
 • Emailing – CSI-034183_MB_S_7727518b6bab2

Viestin sisältö pyytää kohteliaasti avaamaan liitetyn dokumentin määrätyn ajan kuluttua. Me haluamme kuitenkin kertoa, että jos et odota vastaanottavasi tiedostoja tai dokumentteja, niin sinun ei kannata koskaan avata tuntemattomia sähköposteja.

Nimi “Lukitus” on “Locky” Suomeksi. Missään ei kuitenkaan kerrota, että tämän version kohteena olisivat vain Suomalaiset tietokoneen käyttäjät. Vaaralliset sähköpostit kirjoitetaan Englanniksi ja niitä voidaan toimittaa sähköposteihin kaikkialla maailmassa.

Ennen kuin avaat mitään vastaanotettuja tiedostoja tai linkkejä sähköpostissa, sinun kannattaa:

 • tarkistaa tiedot lähettäjästä;
 • tarkistaa liitteet turvaohjelmalla, jotta voit varmistaa niiden olevan puhtaita;
 • etsiä kirjoitus- tai kielioppivirheitä, jotka voivat paljastaa verkkorikolliset.

Lunnasohjelmilta suojautuaksesi, sinun kannattaa pitää kaikki tietokoneella olevat ohjelmat päivitettyinä, välttää klikkaamasta epäilyttävää materiaalia tai vaarallisilla sivuilla vierailua ja asentaa ammattilaisten antivirus. On sanomattakin selvää, että varmuuskopiot on pakko tehdä!

Ohjeet Lukitus lunnasohjelman poistoon

Lukitus poisto tulee suorittaa maineikkaalla turvaohjelmalla. Automaattinen poisto takaa, että kaikki vaaralliset tiedostot ja prosessit pysäytetään ja poistetaan järjestelmään vahingoittamatta. Lunnasohjelma virukset ovat monimutkaisia, joten vaarallisten komponenttien poisto manuaalisesti voi johtaa peruuttamattomaan järjestelmävahinkoon.

Jos etsit työkalua poistamaan Lukitus viruksen PC:ltä, me ehdotamme yhtä näistä ohjelmista: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes. Haittaohjelma voi kuitenkin estää turvaohjelman asennuksen tai käytön. Siksi sinun pitää käynnistää tietokoneesi Vikasietotilaan Verkolla, kuten alla on näytetty.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Lukitus viruksen Poisto-ohje:

Poista Lukitus käyttäen Safe Mode with Networking

Jos et voi käynnistää turvaohjelmaa Lukitus lunnasohjelma viruksen poistoon PC:ltä, seuraa näitä askeleita viruksen ottamiseen pois käytöstä:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Lukitus

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Lukitus poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Lukitus käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Lukitus pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Lukitus on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Lukitus tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Lukitus salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro – vaihtoehtoinen tapa palauttaa saastuneet tiedostot

Tämä työkalu voi olla avuksi lunnasohjelman hyökkäyksen jälkeen. Me emme voi luvata, että se palauttaa kaikki tiedostot .lukitus päätteellä. Voit kuitenkin ehkä palauttaa niistä osan tämän ohjelman avulla.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Lukitus lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Windows Previous Versions ominaisuus

Jos Järjestelmän Palautus on käytössä ennen lunnasohjelma hyökkäystä, niin tämä tapa voi auttaa kopioimaan tiedostot, jotka talletettiin ennen lunnasohjelman pääsyä koneelle:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Käytä hyväksesi ShadowExplorer ohjelmaa

Jos olet tarpeeksi onnekas ja tämä Locky versio ei poistanut Varjokopioita, niin tämä työkalu voi auttaa sinua palauttamaan saastuneet tiedostot:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lukitus salauksen poistajaa ei ole saatavilla.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Lukitus ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä