Kuinka estää Makrot Windows ja Mac OS X laitteilla?

Kuinka estää makrot Windows ja Mac OS X laitteilla?

Lunnasohjelmat ovat taatusti tämän päivän pelätyimpiä verkkotartuntoja. Niiden hyökkäykset voivat olla todella tuhoisia ja johtaa tiedostojen menetykseen, arkaluontoisten tiedostojen paljastukseen tai rahan menetykseen, tässä vain muutamia haittoja.

Tilastojen mukaan, vuonna 2017 liki 50 % organisaatioista on joutunut jonkin tiedostoja lukitsevan viruksen kohteeksi, puhumattakaan miljoonista kotikäyttäjistä. Siksi verkkoturvallisuuden asiantuntijat kehottavat instituutioita ja kotikäyttäjiä tarttumaan toimiin varmistaakseen tiedot ja estääkseen potentiaaliset hyökkäykset.

Varmuuskopioiden luominen on epäilemättä varmin tapa pitää arvokkaat tiedot turvassa ja taata niiden helppo palauttaminen odottamattoman murron jälkeen. Miten sitten estää lunnasohjelmat? Onko mahdollista taistella näitä viruksia vastaan? Ei valitettavasti ole 100% tehokasta tapaa, joka antaa meidän olla aktiivinen netissä ja samaan aikaan olla täysin turvassa.

On kuitenkin asioita joita voit tehdä vähentääksesi lunnasohjelman mahdollisuuden. On sanomattakin selvää, että sinun tulee aina pitää ohjelmasi ja käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla ja hankkia antivirus ohjelma, joka antaa sinulle reaaliaikaisen tuen.

Vaikka useat käyttäjät huolehtivat edellä mainitut askeleet, niin jotkut unohtavat että 59% lunnasohjelmista leviää sähköpostin liitteinä, jotka sisältävät saastuneen Word dokumentin, joka on suunniteltu suorittamaan makro-pohjaisia hyökkäyksiä.

Makrot on ominaisuus, joka sallii joidenkin toimintojen automaation ennalta määrätyillä komennoilla. Hakkerit valitettavasti muokkaavat tämän skriptin laukaisemaan haittaohjelman kohdekoneella. Useimmat lunnasohjelmat eivät käynnisty, jos Makrot eivät ole sallittu, on siis suositeltavaa pitää ne aina estettynä.

Pidä mielessäsi, että OS X järjestelmässä on sama ominaisuus, jos siis ole Mac käyttäjä, niin muista ottaa se myös pois käytöstä! Alla ohjeet kuinka ottaa Makrot pois käytöstä Windows ja Mac OS X laitteilla.

Makrojen estäminen Windows laitteella:

 1. Avaa Microsoft Office dokumentti(Word, Excel, PowerPoint, etc.) ja mene File välilehteen;
 2. Kun olet pudotusvalikossa, valitse Options;
  Disable Macros on Windows. Step 2
 3. Etsi Trust Center ja klikkaa sitä. Klikkaa sitten Trust Center Settings… painiketta;Disable Macros on Windows. Step 3
 4. Mene osioon Macros Settings ja, kun siellä, valitse yksi kahdesta ylimmästä disable all Macros vaihtoehdosta. Klikkaa OK tallentaaksesi muutokset;
  Disable Macros on Windows. Step 4
 5. Käynnistä PC uudelleen.

Estä Makrot Mac OS X laitteella:

Mac OS X versioissa vuodesta 2016 alkaen, Makrot ovat poissa käytöstä automaattisesti, joten sinun ei tarvitse murehtia niiden estämisestä. Voit kuitenkin tarkistaa, että kaikki on kunnossa, näiden ohjeiden avulla:

 1. Avaa Microsoft Office dokumentti Mac laitteellasi;
 2. Klikkaa sovelluksen nimeä (Word esimerkiksi), jonka näet valikkopalkissa, Apple kuvakkeen vieressä. Kun pudotusvalikko ilmaantuu, niin mene osioon Preferences;Disable Macros on Mac OS X. Step 1
 3. Kun uusi ikkuna ilmaantuu, mene Personal Settings osioon ja valitse Security & Privacy;Disable Macros on Mac OS X. Step 2
 4. Uudessa ikkunassa, varmista että laatikko tekstin, Warn before opening a file that contains macros, vieressä on ruksattu;
  Disable Macros on Mac OS X. Step 3

Toivomme, että nämä ohjeet auttavat sinua lisäämään todella tärkeän kerroksen suojaa laitteellesi ja vähentämään lunnasohjelma tartunnan riskiä.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Gabriel E. Hall on intohimoinen haittaohjelmatutkija, joka on työskennellyt virukset.fi tiimissä

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa