Vakavuus luokka:  
  (100/100)

Poisto CryptoLocker (Poisto-opas) - päivitetty loka 2019

kirjoittanut Jake Doevan - -   Crypto Locker | Tyyppi: Lunnasohjelma

Cryptolocker on kiristyshaittaohjelma eli ransomware

CryptoLocker

Cryptolocker on kiristyshaittaohjelma eli ransomware, jonka takana on monia samankaltaisia viruksia tehnyt kyberrikollisten ryhmä. Ransomware-virus lukitsee käyttäjän tietokoneen ja luo ruudulle isokokoisen varoituksen, jossa käyttäjältä kiristetään lunnaita tietokoneen käytön jatkamiseksi.

Cryptolocker poikkeaa tavanomaisesta ransomware-viruksesta siten, että ohjelma myös salakoodaa käyttäjän tiedostot, jolloin tämä tarvitsee kaksi eri koodiavainta salauksen purkamiseksi. Eli vaikka aiemmat ransomwaret pystyikin poistamaan noudattamalla tiettyjä ohjeita, ei se enää toimikaan Cryptolockerin kanssa. Lisäksi Cryptolockerin antaman varoituksen mukaan sinulla on tietty aikaraja, johon mennessä vaaditut lunnaat on maksettava, tai voit sanoa hyvästit tiedostoillesi.

CryptoLocker

Mistä voin saada cryptolockerin tietokoneeseeni?

Asiantuntijoiden mukaan Cryptolockeria levitetään virallisilta näyttävien sähköpostiviestien mukana. Useimmiten viestit muistuttavat käyttäjää maksamattomista laskuista, veroista tai muusta sellaisesta huijatakseen hänet avaamaan viruksen sisältävän liitetiedoston. Virus leviää tietokoneeseen välittömästi liitetiedoston avaamisen jälkeen.

Cryptolocker salakoodaa ainakin seuraavat tiedostotyypit: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm ja xlsx.

CryptoLocker

Jos epäilet, että tietokoneesi on saanut tartunnan, noudata välittömästi seuraavia ohjeita:

Miten voin poistaa cryptolockerin?

Suurimmassa osassa tapauksista ongelma saatiin ratkaistua tekemällä järjestelmän palautus tai tietokoneen täysi tarkistus luotettavalla viruksentorjuntaohjelmalla, kuten Reimage tai SpyHunter 5Combo Cleaner.

Jotta tämänkaltaiset tartunnat voitaisiin välttää, olisi suositeltavaa, että käyttäisit jotain viruksentorjuntaohjelmaa. Lisäksi sinun tulisi silloin tällöin varmuuskopioida tärkeät tiedostosi esimerkiksi ulkoiselle kiintolevylle, USB-muistitikulle, CD-/DVD-levylle tai online-varmuuskopiointipalveluihin, kuten Google Driveen, Dropboxiin tai Flickriin.

CryptoLocker

Lopuksi kannattaa vielä lukea tämä kirjoitus Cryptolockerin ja muiden ransomware-virusten välttämisestä ja torjumisesta: Vinkkejä ransomware-virusten välttämiseksi ja torjumiseksi.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.
CryptoLocker kuvankaappaus
CryptoLocker kuvankaappaus

Manuaalinen CryptoLocker Poisto-ohje:

Poista CryptoLocker käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto CryptoLocker

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita CryptoLocker poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista CryptoLocker käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen CryptoLocker pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että CryptoLocker on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi CryptoLocker ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-cryptolocker.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä