Lunnasohjelma: verkkosivut ja pankit suurimpien kohteiden joukossa

Turvallisuusasiantuntijat ovat viimeaikoina antaneet varoituksen selvästä lunnasohjelma hyökkäysten kasvusta. Heidän mukaansa, uusimmat versiot CTB Locker, Cryptowall, Teslacrypt lunnasohjelmista ja muista lunnasohjelmista ovat alkaneet saastuttamaan verkkosivuja ja salaamaan heidän tiedostojaan lunnaita vastaan. Vaikuttaa siltä, että Magento e-commerce alustalla varustetu sivut olisivat pääkohteita. Ei kuitenkaan ole mitään takeita, että WordPress sivustojen omistajat ja muut ylläpitäjät eivät joutuisi rakentamaan sivujaan uudelleen CTB Lockerin tai muun lunnasohjelman takia. Varmuuskopiointi on kaikkein tärkein tehtävä sivuston suojaamiseksi, jos olet ylläpitäjä niin tee se heti.

Toinen varoittaja on FFIEC (tai US Federal Financial Institutions Examination Council). Se väittää, että lunnasohjelmat ovat alkaaneet hyökkäämään pankkeihin. Kun se on päässyt järjestelmään, pankkiin kohdistettu lunnasohjelma koettaa huijata vierailijaa, että FBI, Department of Homeland Security tai muu valtion virasto pyytää heitä maksamaan sakkoa laittomasta toiminnasta Internetissä. Lunnasohjelma tietenkin salaa tiedostot ennen tämän varoituksen näyttämistä ja pyytää $5000 lunnaan maksamista.

Ransomware: websites & banks among the latest targets

On jo arvioitu, että Cryptowall ja muut lunnasohjelmat voivat auttaa omistajiaan luomaan noin $400,000 tulot kuukaudessa, ja ei ole mitään mahdollisuutta näiden lukujen laskuun lähitulevaiuudessa. Hakkerit parantavat virusten levitystapoja ja vaikuttaa siltä, että CTB Locker ja muut sen kaltaiset virukset saaavuttavat kaikki käyttöjärjestelmät (Linux mukaanlukien).

Lunnasohjelmilta suojautuminen, kuten niiden poistaminen, on vaikeaa kuvitella ilman luotettavaa turvallisuustyökalua ja sen viimeisimpiä päivityksiä. Valitettavasti ei edes kaikkein tehokkainmman haittaohjelman poistajan asennuksen jälkeen ihmiset eivät päivitä ohjelmiaan kaikkein viimeisimpiin versioihin ja täten jättävät tietokoneensa suojatta. Käyttäjät eivät myöskään noudata turvallisen nettiselaamisen periaatteita. Pidä mielessä, että lunnasohjelman levitystekniikoista kaksi on ylitse muiden. Niihin kuuluu tekninen tuki huijaus ja saastunut WordPress sivusto joka uudelleenohjaa vierailijoita lunnasohjelmien lähteille. Sinun kannattaa pysyä erossa molemmista. lopuksi, tee tiedostoistasi varmuuskopio, tämä on helpoin tapa palauttaa saastuneet tiedostot. Jos sinulla on varmuuskopiot niin voit olla varma, että lunnasohjelma ei saa tedostojasi lopullisesti.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Gabriel E. Hall on intohimoinen haittaohjelmatutkija, joka on työskennellyt virukset.fi tiimissä

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa