Verkkouhat joita sinun tulee varoa tänä vuonna: Mainosohjelmat, selaimen kaappaajat ja lunnasohjelma virukset

kirjoittanut Linas Kiguolis - -

Vuoden 2016 ensimmäinen neljännes on jo tuonut useita erilaisia tietokoneuhkia käyttäjille ympäri maailmaa, aiheuttaen uhan heidän laitteiden vakaudelle. verkkoturvallisuusasiantuntijat ovat itseasiassa huomanneet, että tämän lyhyen ajan kuluessa virukset ovat olleet aktiivisempia kuin koskaan. On myös huomattu, että kaikkein vilkkaimpia ovat olleet mainosohjelmat, selaimen kaappaajat ja lunnasohjelmat. Kun ensimmäiset kaksi voivat olla todella tunkeilevia ja aiheuttaa pieniä järjestelmän ongelmia, ne eivät aiheuta paljoakaan tuhoa saastuneella tietokoneella ja ne on kohtalaisen helppo poistaa. Lunnasohjelmat taas ovat huomattavasti tuhoisampia ja eivät vain vaikuta negatiivisesti järjestelmän suorituskykyyn mutta ne voivat varastaa myös tiedostosi. Anti-virus ohjelmien luojat ja tietokoneasiantuntijat ovat olleet vaikeuksissa luodakseen vastamyrkyn näille viruksille, tällä alueella on kuitenkin ollut myös joitain läpimurtoja.

Infected computer

Kun puhutaan tämän vuoden aktiivisemmasta mainosohjelmasta, DNS Unlocker on taatusti ansainnut paikkansa kaikkein laajimmalle levinneenä mainosohjelmana. Tämä petollinen ohjelma on näyttänyt sponsoroituja mainoksia ja epäilyttäviä linkkejä tuhansilla saastuneilla tietokoneilla ympäri maailmaam. Selaimen kaappaajat, kute yoursites123 tai piesearch.com eivät jää paljoakaan jälkeen. Nämä sitkeät tekaistut hakukoneet eivät jätä ärsyynteneiden käyttäjien tietokoneita vaikka niitä yritetään poistaa. Selaimen kaappaajien poisto voi vaikuttaa todella helpolta kun verrataan lunnasohjelmiin. Nämä haitalliset ohjelmat leviävät päivittäin yhä enemmän ja uhkaavat lukita tiedostosi lopullisesti jos et maksa lunnaita. TeslaCrypt, CryptoWall sekä CryptoLocker ovat ohjelmia jotka ovat lunnasohjelmien ”johtajia”, koska ne ovat kiristäneet tuhansia ellei jopa miljoonia dollareita uhreiltaan ympäri maailmaa. Vaikka lunnasohjelmat kertovat voitonhakuiset tarkoituksensa tietokoneelle tunkeutumiseen niin kaikki mainitut virukset koettavat luoda helppoja tuloja käyttäen hyväksi sinisilmäisiä käyttäjiä. Kun siis keskustellaan uusien ja vaarallisten virusten määrästä niin tänä vuonna sinun kannattaa keskittyä varustamaan tietokoneesi parhaalla anti-viruksella ja pitämään silmällä järjestelmäsi vakautta.

Verkkoturvallisuus analyytikot painottavat, että tietokoneiden haavoittuvuus viruksille riippuu järjestelmän vakaudesta. Jos siis halutaan turvallinen tietokone niin on tärkeää varmistaa, että sillä ei olle mitään tarpeettomia ohjelmia tai tiedostoja. Verkkosivut jotka erikoistuvat vaarallisten tiedostojen, kuten ugetfix.com analysointiin voivat olla todella hyödyllisiä näyttämään, löytämään ja poistamaan tällaisia komponentteja tietokoneelta. Lopuksi, maineikkaaseen anti-virus ohjelmaan sijoittaminen on pakollinen hankinta turvaamaan tulevat tiedostosi, rahasi sekä henkilökohtaisten tiedostojesi yksityisyyden.

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Asiantuntija taistelussa haittaohjelmia, viruksia ja vakoiluohjelmia vastaan... Lisää

Lähde: http://www.2-spyware.com/7230

Lue muilla kielillä


Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa