Vakavuus luokka:  
  (93/100)

Poisto Emotet (Poisto-opas) - päivitetty tammi 2021

kirjoittanut Jake Doevan - - | Tyyppi: Troijalaiset

Emotet virus – vaarallinen pankkitroijalainen, joka voi asentaa Dridex ja Qakbot haittaohjelmat saastuneille laitteille

Emotet virus luokitellaan vaaralliseksi pankkitroijalaiseksi

Emotet virus on pankkitroijalainen josta on tiedetty jo vuodesta 2014 alkaen. Tätä vaarallista ohjelmaa käytetään varastamaan henkilökohtaisia tietoja ja asentaa muita haittaohjelmia saastuneille koneille. Yleensä se leviää verkkourkinta sähköposteilla, joiden vaarallinen URL johtaa dokumenttiin, jossa on saastunut makrokomento. Kun käyttäjä avaa tämän dokumentin tai sallii makrot, niin haittaohjelman kuorma pudotetaan ja käynnistetään järjestelmään.

Troijalaisen Yhteenveto
Nimi Emotet
Tyyppi Pankkitroijalainen, verkkomato
Julkaisupäivä 2014
Pahiten saastuneet maat Saksa, Itävalta, Sveitsi ja Yhdysvallat
Vaaran taso Korkea. Leviää verkoissa ja saastuttaa kaikki yhdistetyt tietokoneet, varastaa pankkitiedot ja voi asentaa muita haittaohjelmia järjestelmään
AV tunnistus Mal/Emotet-E, Troj/Inject-CRI, Troj/Agent-AWUQ, Troj/Wonton-ABA, Mal/Generic-S, C2/Generic-B, Mal/Emotet-*, HPmal/Emotet-A, HPmal/Emotet-B, Troj/EmotMem-A, Mal/EncPk-ACW
Levitystapa Vaaralliset roskapostit, joissa on URL linkki, joka lataa vaarallisen makrodokumentin
Poisto Emotet poistoon, asenna ReimageIntego ja suorita täysi järjestelmän tarkistus

Emotet käyttää heikkoja järjestelmänvalvojan salasanoja ja järjestelmän haavoittuvuuksia hyväkseen ja levittää itseään niiden avulla tietokoneiden verkkoon. Tätä edistynyttä verkkouhkaa käytetään pudottamaan haittaohjelmia kohdetietokoneille, pankkitietojen varastamiseksi.

Kun se on päässyt kohdetietokoneelle, niin Emotet virus yrittää saada järjestelmänvalvojan oikeudet. Jos se ei onnistu siinä, niin se käynnistää itseään muiden järjestelmän prosessien kanssa. Se tekee myös useita muutoksia järjestelmään, voidakseen käynnistyä järjestelmän kanssa, kerätä järjestelmätietoja, salata ne ja lähettää Command & Control palvelimelle.

Suurimmat turvaohjelmat tunnistavat tämän verkkouhan nimellä:

 • Mal/Emotet-E
 • Troj/Inject-CRI
 • Troj/Agent-AWUQ
 • Troj/Wonton-ABA
 • Mal/Generic-S
 • C2/Generic-B
 • Mal/Emotet-*
 • HPmal/Emotet-A
 • HPmal/Emotet-B
 • Troj/EmotMem-A
 • Mal/EncPk-ACW

Vaikka troijalainen voidaan tunnistaa, niin Emotet poisto on kohtalaisen monimutkainen, sen erityisestä toiminnallisuudesta johtuen. Tämä mato on suunniteltu välttämään tunnistus. Esimerkki, haittaohjelma voi piilottaa itsensä prosessien alle, joilla on lunnaiden tai laillisen näköiset nimet, esimerkiksi wingroup.exe tai servicelog.exe.

Emotet pankkitroijalainen

Emotet liittyvät tiedostot ovat yleensä seuraavissa kansioissa:

 • C:\Windows\
 • C:\windows\system32\
 • C:\Windows\Syswow64\
 • C:\Users\\AppData\Local\Temp\

Me emme kuitenkaan suosittele tarkistamaan näitä sijainteja ja poistamaan vaarallisia tiedostoja manuaalisesti. Se ei ole tehokas tapa poistaa Emotet virusta laitteelta. Mato leviää verkon kautta, joten se voi asentaa itsensä uudelleen.

Tästä syystä on tärkeää, että kaikki saastuneen verkon tietokoneet on varustettu tehokkaalla antiviruksella. Vain tehokas haittaohjelman poistaja voi poistaa tämän verkkouhan kokonaan. Me todella suosittelemme käyttämään ReimageIntego tai Malwarebytes kunnolliseen troijalaiseen poistoon.

On tärkeää poistaa Emotet heti, koska haittaohjelma voi tuoda muita verkkotartuntoja järjestelmään. Viruss.lv asiantuntijat raportoivat, että tämä pankkimato voi tuoda Dridex tai Qakbot virukset saastuneeseen järjestelmään.

Emotet pankkitroijalainen leviää tekaistujen laskujen välitykselläEmotet virus on ohjelmoitu levittämään Dridex Haittaohjelmaa ja varastaa kirjautumistietoja.

Pankkitroijalaisen tunkeutuminen ja toiminnan omituisuudet

Tämän haittaohjelman kirjoittajat ovat levittäneet tätä haittaohjelmaa vaarallisten roskapostien avulla. Verkkourkinta posti saapuu roskaposti laskupostina tai ilmoituksena maksusta, jotta saadaan sinisilmäiset tietokoneen käyttäjät avaamaan kirjeeseen liitetty vaarallinen linkki.

Emotet roskapostit

Linkki ohjaa määrättyyn URL osoitteeseen, joka laukaisee saastuneen dokumentin latauksen, jossa on vaarallinen makrokomento. Dokumentissa oleva makro käynnistää cmd.exe sekä PowerShell sovellukset lataamaan haittaohjelman kuorman vaaralliselta sivulta.

URL linkkien lista, joiden tiedetään levittävän Emotet pankkitroijalaista:

 • hxxp://vanguardatlantic[.]com/Invoice-number-7121315833-issue/;
 • hxxp://abbeykurtz[.]com/VZZQNZJIZD9113942;
 • hxxp://charly-bass[.]de/Copy-Invoice-0954/;
 • hxxp://aplacetogrowtherapy[.]com/CNNKIAPGEP3572621.

Emotet saastunut dokumentti

Asennuksen jälkeen, haittaohjelman kopiot talletetaan seuraaviin kansioihin:

 • System%\{string 1}{string 2}.exe;
 • %AppDataLocal%\Microsoft\Windows\{string 1}{string 2}.exe.

Tämän lisäksi, IT-analyytikot sanovat, että vaarallinen ohjelma poistaa Alternate Data Streamin (tunnetaan myös nimellä Zone identifier), joka määrittää tiedoston lähteen, jonka yrität ladata Internet Explorer selaimella. Siksi on melkein mahdotonta tunnistaa troijalaista itse.

Pian tämän jälkeen, troijalainen kiertää järjestelmän rekisteröimällä järjestelmäpalvelun ja muokkaa Windows rekisterimerkintöjä, automaattikäynnistyksen sallimiseksi. Toisin sanoen, Emotet virus asettaa itsensä käynnistymään aina, kun käynnistät tietokoneen.

Ohjeet Emotet viruksen poistamiseen laitteelta

Kuten yllä on mainittu, tämä vaarallinen virus voi saastuttaa myös verkon muut tietokoneet. Jos viivytät Emotet poistoa, niin vaarannat oman ja muiden turvallisuuden. Ole myös varuillasi, että se on todella vaarallinen ohjelma, joka on ohjelmoitu piilottamaan olemassa olonsa ja jälkensä. Sen poistamisen yrittäminen itse voi johtaa peruuttamattomiin vahinkoihin järjestelmässä.

Me suosittelemme poistamaan Emotet viruksen niin pian kuin mahdollista tehokkaalla haittaohjelman poistajalla, kuten ReimageIntego tai SpyHunter 5Combo Cleaner. Tämä pankkitroijalainen voi estää turvaohjelman asennuksen. Siksi sinun pitää käynnistää tietokoneesi Vikasietotilaan ja ladata se jälkeenpäin. Pian tämän jälkeen voit suorittaa täydellisen järjestelmän tarkistuksen ja poistaa haittaohjelman. 

Pidä mielessäsi, että sinun pitää poistaa Emotet kaikilta verkon tietokoneilta. Jos suoritat järjestelmän tarkistuksen muutamaan kertaan ja silti löydät vaarallisia komponentteja, niin jotkut verkon laitteet ovat yhä saastuneita. Joten, troijalaisen poisto on monimutkainen tehtävä ja se vaatii kaikkien yhdistettyjen laitteiden puhdistuksen välittömästi.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Emotet Poisto-ohje:

Poista Emotet käyttäen Safe Mode with Networking

Emotet troijalainen voidaan ohjelmoida estämään tehokkaan turvaohjelman asennus. Seuraa siis alla olevia ohjeita ja käynnistä tietokoneesi Vikasietotilaan verkolla:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Emotet

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Emotet poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Emotet käyttäen System Restore

Jos et edelleenkään pysty poistamaan pankkitroijalaista, niin koeta Komentorivi tapaa. Alla olevat ohjeet neuvovat sinut prosessin suorittamisessa:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Emotet pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Emotet on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Emotet ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-emotet.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta Emotet