Superfish, Delta Homes ja JollyWallet olivat kaikkein suosituimmat mainosten näyttäjät 2014

Viimeisimmän Google tutkimuksen mukaan, vuonna 2014, 5.5% sen käyttäjistä näki haitallisia mainoksia nettiselaamisensa aikana. Tämä tarkoittaa kymmeniä miljoonia haavoittuvia käyttäjiä jotka ovat ehkä olleet uhrina toimille, kuten tietovarkaus, kaapatut hakusanat ja asennetut mainosohjelmat.

Tutkimuksen lisätuloksien mukaan, joissa oli mukana Kalifornian, Berkeleyn ja Santa Barbaran Yliopistot, ne ovat herättäneet jopa enemmän keskustelua ja huolta koska paljastui, että jopa 50,870 Chrome laajennusta ja yli 34,000 sovellusta toimi ei- toivottuna mainosten näyttäjinä. Tämä tarkoittaa sitä, että ne pystyvät nayttämään tai korvaamaan mainoksia sivustoilla joilla käyttäjät vierailivat. Ole varuillasi sillä sillä näiden numeroiden uskotaan kasvavan tulevaisuudessa, joten tärkein vihje jonka voimme antaa, asenna luotettava haittaohjelman poistaja tietokoneellesi ja pidä se päivitettynä. Sinun kannattaa miettiä tätä ennen kuin törmäät näihin potentiaalisesti ei toivottuihin ohjelmiin.

Vaikuttaa että kaikkein suosituimpia mainosohjelmia, jotka aiheuttavat ei-toivottuja mainoksia ihmisten nettiselaamisen aikana vuonna 2014, olivat Superfish [Superfish] sekä Jollywallet [Jollywallet]. Nämä ohjelmat ilmaantuivat 3.9:ssä ja 2.4:ssä prosentissa Google selauksia. Tämän lisäksi, jos latailit aktiivisesti ilmaisohjelmia tietokoneellesi viime vuonna, huomasit ehkä yhden muun potentiaalisesti ei toivotun ohjelman joka kaappaili selaimia ja näytti mainoksia ihmisten hakujen aikana. Tämä ohjelma on nimeltään Delta Homes [Delta Homes]. Kaikkein kiinnostavin asia tässä sovelluksessa on, että se on saastuttanut sekä Windows että Mac käyttäjiä. Joten vaikuttaa ettei nykyisin ole väliä mitä käyttöjärjestelmää käytät.

Miksi huijareiden pitää näyttää mainoksiaan hakutulostesi joukossa ja useimmmiten vierailluilla verkkosivuilla? Näin tekemällä he saavat mahdollisuuden uudelleenohjata sinut yhteistyökumppanien sivustoille ja kerätä rahaa mainostuksesta. Joitkin sivustot joita promotoidaan tällaisella tekniikalla ovat ostossivustoja, joillain niistä ei ole mitään tekemistä tällaisen toiminnan kanssa. Ne voivat myös käyttää näitä mainoksia keräämään henkilökohtaisia ja ei-henkilökohtaisia tietoja, jotka he sitten jakavat kolmansille osapuolille. Lopuksi, ne voivat pakottaa sinut asentamaan epäilyttäviä ohjelmia ja haittaohjelmia näiden mainosten avulla

Jos haluat pysyä turvassa niin sinun kannattaa miettiä maineikkaan turvallisuusohjelman asentamista tietokoneellesi. Jos sinulla on käytössä Windows niin voi ladata FortectIntegoin, joka on näyttänyt loistavia tuloksia haittaohjelmien blokkaamisessa ja niiden poistamisessa. Mac käyttäjien suositellaan kokeilevan Webroot SecureAnywhere AntiVirusta, joka on todella tehokas ja hyvin suunniteltu työkalu.

Kirjoittajasta
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Gabriel E. Hall on intohimoinen haittaohjelmatutkija, joka on työskennellyt virukset.fi tiimissä

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Ohjelmat
Vertaa