Vakavuus luokka:  
  (97/100)

Poista Aleta virus (Poisto-opas) - päivitetty tammi 2021

kirjoittanut Lucia Danes - -   Aleta ransomware | Tyyppi: Lunnasohjelma

Aleta lunnasohjelma aloitti hyökkäykset tietokoneen käyttäjiin Huhtikuun 2017 alussa

Aleta lunnasohjelma

Aleta virus on tyypillinen lunnasohjelma, joka salaa tiedostot kohde tietokoneella. Se kuuluu BTCWare lunnasohjelma ryhmään, ja koska se on tämä pahamaineisen viruksen versio, niin sillä on vaihtoehtoinen nimi “BTCWare Aleta lunnasohjelma.” Virus pääsee järjestelmään Troijalaisena ja salaa kaikki tiedostot salausalgoritmeilla, sitten se pudottaa lunnasviesti nimeltä !#_READ_ME_#!.inf.

Tämän prosessin aikana, virus merkitsee kaikki salatut tiedostot lisäämällä sähköpostin .[black.mirror@qq.com].aleta tiedoston päätteisiin. Nämä päätteet sisältävät sähköpostiosoitteen, jota uhrin pitää käyttää saadakseen yhteyden verkkorikollisiin.

Uhrien raporttien mukaan, lunnasohjelman luojat ehdottavat salattujen tiedostojen palauttamista 2 Bitcoinin summalla, joka on melkein 5000 US dollaria. On sanomattakin selvää, tämä summa on uskomattoman suuri, ja jopa uhrit jotka haluavat maksaa lunnaat, eivät tee sitä, koska heillä ei ole varaa siihen.

Kun se on saastuttanut kaikki uhrien tiedot, lunnasohjelma luo ja tallettaa lyhyen viestin verkkorikollisilta !#_READ_ME_#!.inf tiedostoon, joka tunnetaan ”lunnasviestinä”. Viesti kertoo, että uhrien tiedostojen salaus voidaan poistaa vain salauksen poistajalla, joka on verkkorikollisten hallussa. Hinta riippuu siitä, ”kuinka nopeasti” uhri kirjoittaa rikollisille.

Aleta lunnasohjelma virusAleta virus on version BTCWare lunnasohjelmasta. Aivan kuten aikaisemmat BTCWare versiot, se merkitsee salatut tiedostot laittamalla niihin [sähköposti].aleta tiedoston päätteen.

Hyökkääjät ehdottavat, että uhreilla on mahdollisuus testata BTCWare Aleta salauksen poistajaa, lähettämällä kolme pientä tiedostoa rikollisille sähköpostilla, alle 1 MB kokoisia. Rikolliset lupaavat lähettää takaisin salaamattomat tiedostot todistaakseen, että he voivat poistaa tiedostojen salauksen.

Jos tiedostosi on salattu, niin me ehdotamme, että poistat Aleta viruksen niin pian kuin mahdollista, kunnollisella haittaohjelman poistajalla, kuten ReimageIntego. Kun koetetaan poistaa lunnasohjelma viruksia, niin se päättyy usein epäonnistumiseen, koska käyttäjällä ei ole tarvittavia tietokonetaitoja, jos olet siis kokematon PC käyttäjä, niin sinun ei kannata edes yrittää poistaa tätä virusta manuaalisesti.

Voit löytää ohjeet tiedostojesi palauttamisesta alla olevassa artikkelissa. Jos etsi lunnasohjelman poisto-ohjeita eri kielillä, kuten Puolaksi tai Saksaksi, niin tarkista sivustot, kuten UsunWirusa tai DieViren.

Kuvatun viruksen levitys

Aleta poisto puhdistaa järjestelmäsi haittaohjelmasta ja antaa sinun jatkaa tietokoneen käyttöä. Sinun tulee kuitenkin tietää, miten lunnasohjelmaa levitetään, jotta voit estää vaaralliset verkkohyökkäykset tulevaisuudessa.

Kuvattu virus yleensä tunkeutuu kohdejärjestelmää RDP hyökkäysten avulla. Verkkorikolliset koettavat saastuttaa järjestelmänvalvojan tilin, jotta heillä on oikeudet etähallita verkkoa, jos he onnistuvat siinä, niin he voivat helposti ottaa kohdejärjestelmän haltuunsa ja saastuttaa kaikki laitteet lunnasohjelmalla.

Pidä aina mielessäsi, että jopa kaikkein tehokkain haittaohjelman poistaja on hyödytön, jos sinulla on heikko järjestelmänvalvojan salasana. Tässä tapauksessa, rikolliset voivat paljastaa salasanat voimalla päivän kuluessa ja sitten heillä on täydellinen tietokoneen etähallinta.

Löytyy useita tapoja taistella lunnasohjelmia vastaan; pääperiaatteet sinun suojaamiseen lunnasohjelmia vastaan ovat:

 1. Asenna ja pidä haittaohjelman poistaja päivitettynä.
 2. Luo varmuuskopioita tasaisin välein. Voit löytää ohjeet varmuuskopioiden luomiseen täältä.
 3. Älä koskaan käytä heikkoja salasanoja tililläsi, erityisesti etähallinta ohjelmilla.
 4. Älä klikkaa epämääräisiä linkkejä, kun selaat nettiä ja älä avaa sähköposteja tuntemattomilta ihmisiltä.

Poista BTCWare Aleta lunnasohjelma heti

Poista Aleta lunnasohjelma alla olevien ohjeiden avulla, jotta voit jatkaa tietokoneen käyttöä turvallisesti. Pidä mielessäsi, että lunnasohjelmat usein leviävät nipussa muiden ohjelmien mukana, siksi me ehdotamme PC:n puhdistamista automaattisesti. Löydät listan ehdotetuista ohjelmista alta.

Pidä mielessäsi, että sinun ei kannata koskaan kokeilla Aleta viruksen manuaalista poistoa, koska tämä päättyy usein epäonnistumiseen ja voi johtaa lisäongelmiin järjestelmän vakaudessa. Poistaaksesi haittaohjelman järjestelmästä kokonaan, seuraa alla annettuja ohjeita.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Aleta viruksen Poisto-ohje:

Poista Aleta käyttäen Safe Mode with Networking

Voit poistaa viruksen ilman ongelmia, jos luet seuraavat ohjeet huolella ja seuraat niitä tarkasti.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Aleta

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Aleta poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Aleta käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Aleta pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Aleta on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Aleta tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Aleta tiedostoja salaava lunnasohjelma on paranneltu versio BTCWare viruksesta ja siksi BTCWare salauksen poistaja ei voi, ainakaan tällä hetkellä, poistaa tiedostojen salausta. Me ehdotamme, että käytät varmuuskopioita ja muista alla mainittuja tiedoston palautustapoja tiedostojesi palauttamiseksi.

Jos tiedostosi ovat joutuneet Aleta salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data recovery työkalu

Data Recovery Pro voi olla avuksi, jos tiedostoihisi on merkitty .aleta pääte. Tässä ohjeet tämän työkalun käyttöön:

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Aleta lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Palauta tiedostosi Varjokopioista

Varjokopiot voivat auttaa sinua palauttamaan tiedostosi, se ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollista, koska lunnasohjelmilla on tapana poistaa nämä kopiot heti alkuperäiset salattuaan.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Aleta ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-aleta-ransomware-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta Aleta ransomware virus