Vakavuus luokka:  
  (94/100)

OnyonLock lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Linas Kiguolis - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

OnyonLock on tiedostoja salaava lunnasohjelma, joka tulee BTCWare haittaohjelma perheestä

OnyonLock virus on lunnasohjelma, joka salaa tiedostot ja lisää .onyon päätteen tiedostonimiin. Viruksen vaihtoehtoinen nimi on ONYON lunnasohjelma, ja se vaikuttaa olevan uusi versio BTCWare viruksesta. Vaarallinen ohjelma yleensä saastuttaa tiedostot, videot, dokumentit ja muut tärkeät tiedostot, sitten se luo lunnasviestin ja tallentaa sen nimellä !#_DECRYPT_#!.inf työpöydälle ja kansioon joissa on salattuja tiedostoja. Lunnasviesti varoittaa uhria, että tiedostot on salattu “PC:n turvallisuusongelman takia,” joka on totta. Tämä ohjelma on kuitenkin laiton, koska se koettaa saastuttaa tietokoneen järjestelmän kiristääkseen ihmisiä. Rikolliset ehdottavat viestin kirjoittamista decrypter@onyon.su tai tk.btcw@protonmail.ch osoitteeseen ja keskustelemaan lisätoimista lunnasohjelman kehittäjien kanssa. Tällä hetkellä lunnassumma ei ole tiedossa, ja on luultavaa että he haluavat neuvotella tästä asiasta. Lunnasviesti antaa myös yhden ehdon – uhrilla on kolme päivää kirjoittaa hyökkääjille, muuten he poistavat salauksen poistoavaimen palvelimiltaan, joka tekee tiedostojen palauttamisen mahdottomaksi. Hyökkääjät ehdottavat salauksen poistajan testaamista lähettämällä kolme saastunutta tiedostoa, niiden yhteiskoko ei saa ylittää 10Mb. Tämän lunnasohjelman uhreja neuvotaan poistamaan OnyonLock niin pian kuin mahdollista ja palauttaa tiedostot varmuuskopioista. Haittaohjelma kannattaa poistaa vain ammattilaisten haittaohjelman poistajalla, kuten Reimage.

OnyonLock lunnasohjelman viesti

Ensimmäinen sähköpostiosoite linkittää onyon[.]su sivulle, ja kun me päätimme vierailla, niin me saimme selville ettei siellä ole muuta materiaalia kuin valtava GIF kahdesta lapsesta, jotka koettavat näyttää pelottavilta. Tämän kuvan käyttö on luultavasti rikollisten versio vitsistä. Me kuitenkin olemme kohtalaisen varmoja, että se ei vaikuta hauskalta heille, jotka joutuivat lunnasohjelma hyökkäyksen uhriksi. Tämän lisäksi me päätimme tarkistaa, kuka on rekisteröinyt tämän sivun ja WhoIs raportti kertoo, että rekisteröity sähköpostiosoite on jonnnilson29[@]gmail.com. Jos joskus saat sähköpostin tästä osoitteesta, älä avaa sitä! Hyökkääjä voidaan löytää pian. Siksi me ehdotamme lisäämään OnyonLock poiston tehtävälistasi kärkeen.

Lunnasohjelman levitystavat selitettynä

Onyon Lock lunnasohjelma leviää raporttien mukaan roskaposteilla, ole siis varovainen sähköposteja avatessa. Muista varmistaa, että tunnet lähettäjän henkilökohtaisesti, älä myöskään kiirehdi klikkaamaan linkkejä tai liitteitä tällaisessa postissa. Me neuvomme sinua välttämään epäilyttäviä tiedoston jakosivuja ja erityisesti tekaistua “Rogers Hi-Speed Internet” ohjelmaa, jota käytetään levittämään BTCWare lunnasohjelmaa. Yleisesti ottaen, sinun ei kannata koskaan ladata ohjelmaa epäilyttävältä sivulta, sinun kannattaa myös lukea muiden käyttäjien arvostelua, jotka ovat ladanneet haluamasi ohjelma. Jopa lailliset ohjelmat voivat sisältää vaarallisia komponentteja, mutta vain jos lataat nämä ohjelmat vaaralliselta tai verkkourkinta sivulta. Kun tiedät haittaohjelman levitystavat, niin se auttaa sinua välttämään näitä vaarallisia ohjelmia, jopa kaikkein tarkkaavaisimmat tietokoneen käyttäjät voivat joutua verkkohyökkäyksen kohteeksi. Siksi me ehdotamme luomaan varmuuskopioita, päivittämään tietokone ohjelmia usein ja tietenkin, asentamaan haittaohjelman poistajan.

Paras tapa poistaa OnyonLock lunnasohjelma

Jos ihmettelet mikä on paras tapa poistaa OnyonLock virus, meillä on vastaus – automaattinen tapa. Siksi me suosittelemme suorittamaan täyden järjestelmän tarkistuksen tehokkaalla ohjelmalla, joka voi auttaa sinua poistamaan vakoilu- ja haittaohjelmat. Jopa kaikkein tehokkain turvaohjelma voi joutua vaarallisen ohjelman esteiden pysäyttämäksi, siksi me suosittelemme lukemaan nämä OnyonLock poisto-ohjeet, jotka me olemme valmistelleet.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen OnyonLock viruksen Poisto-ohje:

Poista OnyonLock käyttäen Safe Mode with Networking

Aloita käynnistämällä tietokoneesi Vikasietotilaan Verkolla. Me olemme valmistelleet nämä ohjeet ja lisänneet kuvat helpottamaan tehtävää.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto OnyonLock

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita OnyonLock poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista OnyonLock käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen OnyonLock pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että OnyonLock on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan OnyonLock tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos olet jo poistanut viruksen, niin kiinnitä laite varmuuskopioilla tietokoneeseen. Tuo tiedostot tietokoneeseen. Jos sinulla ei ole varmuuskopioita, niin on todella vaikeaa palauttaa saastuneita tiedostoja. Pidä aina mielessäsi, että lunnaiden maksaminen ei takaa tiedostojen palauttamista! Maksamisen miettimisen sijaan, sinun kannattaa kokeilla näitä tiedostojen palautustapoja.

Jos tiedostosi ovat joutuneet OnyonLock salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro työkalu

Sinun todella kannattaa kokeilla Data Recovery Pro työkalua palauttamaan saastuneet tiedostot.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka OnyonLock lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Shadow-Explore PC:si VSS kopioiden varalta

Virukset yleensä poistavat VSS kopiot, kun ne ovat saastuttaneet järjestelmän. Joskus lunnasohjelma ei kuitenkaan saa suoritettua tätä, siksi sinun kannattaa kokeilla ShadowExplorer ohjelmaa ja toivoa, että VSS kopiot ovat siellä ja voit palauttaa tiedostosi.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi OnyonLock ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Linas Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-onyonlock-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä