Vakavuus luokka:  
  (99/100)

.GDCB tiedoston pääte virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Gabriel E. Hall - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

GDCB virus on yksi GandCrab lunnasohjelman versio

An example of files locked by .GDCB file extension virus

GDCB virus on version pahamaineisesta GandCrab lunnasohjelmasta. Tämä vaarallinen kryptovaluuttavirus leviää Rig ja GrandSoft exploit kiteillä ja roskapostin liitteenä. Kun lunnasohjelman käynnistystiedosto avataan, virus lukitsee useimmat henkilökohtaiset tiedostot (.doc, .txt, .jpg, .png, .audio, .video, jne.) kohde PC:llä, lisäämällä .GDCB tiedoston päätteen niihin kaikkiin. Sen tekemiseksi se käyttää tehokasta AES salausta, joka tekee tiedostoista hyödyttömiä, jos käyttäjällä ei ole aktiivista salauksen poistoavainta.

Kun GDCB lunnasohjelma lopettaa salauksen, se luo GDCB-DECRYPT.txt tiedoston työpöydälle ja kaikkiin kansioihin, joissa on salattuja tiedostoja. Tämä niin kutsuttu lunnasviesti opastaa uhria tekemään seuraavat askeleet:

1. Download Tor browser – https://www.torproject.org/
2. Install Tor browser
3. Open Tor Browser
4. Open link in tor browser: http://gdcbghvjyqy7jclk.onion/[id]
5. Follow the instructions on this page

Kiristäjien mukaan, näiden askeleiden noudattaminen ja lunnaiden maksaminen on ainoa keino poistaa salaus .GDCB viruksen salaamista tiedostoista. Rikolliset vaativat 1.54 DASH GandCrab salauksen poistajasta, joka on 1200 USD. Jos tämän viruksen lukitsemat tiedostot ovat tärkeitä, niin voit harkita lunnaiden maksamista.

Verkkoturvallisuuden asiantuntijat suosittelevat kuitenkin olemaan maksamatta, koska kaikki kanssakäyminen rikollisten kanssa voi johtaa uusiin ongelmiin. Kukaan ei voi taata, että salauksen poistaja, jota GandCrab lunnasohjelman kehittäjät mainostavat, poistaisi GDCB viruksen tietokoneeltasi.

Lunnaiden maksamisen sijaan, sinun kannattaa poistaa GDCB Reimage, Malwarebytes Malwarebytes tai Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security tai muulla tehokkaalla antivirus ohjelmalla ja palauttaa tiedostosi ammattilaisten tiedostojen palautusohjelmalla tai Shadow Volume Kopioista. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että virus ei poista niitä. Löydät lisäohjeita tiedostojen palauttamisesta artikkelin lopusta.

Tehokkaammat roskapostisuodattimet heikentävät lunnasohjelman leviämistä

Tämän lunnasohjelman kehittäjät käyttävät kolmea levitystapaa – Rig exploit kit, GrandSoft exploit kit sekä haittamainontaa. Ensimmäiset kaksi levitystapaa käyttää järjestelmän haavoittuvuuksia, jotka antavat SQL palvelimen käyttää vaarallista koodia. Onnistumisen sattuessa, kiristäjät voivat käynnistää vaarallisia ohjelmia järjestelmään ja lukita henkilökohtaisia tiedostoja etänä. Exploit kiteiltä suojautuminen on valitettavasti vaikeaa, kuitenkin mahdollista. Sinun pitää vain päivittää järjestelmä ja antivirus säännöllisesti, mutta se ei takaa sadan prosentin suojaa.

Exploit kittien lisäksi, lunnasohjelman kehittäjät levittävät sähköposteja vaarallisilla liitteillä. Tällaisissa sähköposteissa on usein epäilyttäviä aiheita, kuten Receipt Feb-21310 [ satunnaiset numerot] ja niissä ei ole runkotekstiä. Lähettäjä on myös tuntematon ja siinä on kirjoitus- ja kielioppivirheitä. Viimeisin tunnettu versio GandCrab lunnasohjelmasta leviää @cdkconstruction.org sähköpostista (alkuosa on aina eri). Kaikissa tapauksissa, kirjeessä on .doc tiedosto liitteenä. Useimmat lunnasohjelmat käyttävät tällaista roskaposti huijausta. Siksi asiantuntijat suosittelevat välttämään koskemista epäilyttäviin sähköposteihin. Tarkista kahdesti kaikki viestit ja raportoi se roskapostina, jos se vaikuttaa epäilyttävältä.

Poista GDCB lunnasohjelma yhdellä klikkauksella

Jos löysit gdcb-decrypt.txt tiedoston PC:ltä, niin sinulla on vakava virus tietokoneellasi. Yleensä se antaa rajallisen ajan harkita, maksaako lunnaat vai ei. Tällä hetkellä ei ole ilmaista GDCB salauksen poistajaa saatavilla, joten sen saamiseksi sinun pitää lähettää määrätty DASH kolikoiden määrä ja odottaa salauksen poistajaa rikollisilta.

Sinun kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti, koska GDCB viruksen poisto on parempi tapa. Vaikka salatut tiedostot poistetaan viruksen mukana, sinulla on monta mahdollisuutta poistaa salaus niistä vaihtoehtoisella palautustavalla (listattu alla).

Poistaaksesi GDCB lunnasohjelman järjestelmästä, sinun pitää käyttää ammattilaisten haittaohjelman poistajaa, koska IT-asiantuntijatkaan eivät voi poistaa tällaista tartuntaa jälkiä jättämättä.

Me voimme olla yhteistyössä minkä tahansa sivustolla suosittelemamme tuotteen kanssa. Täydellinen selitys Käyttöehdoissamme Lataamalla minkä tahansa tarjotuista Anti-Spyware ohjelmista poistamaan .GDCB tiedoston pääte virus suostut meidän yksityistyys käytäntöihimme ja käyttösopimukseemme.
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistossa ohjelmalla Reimage, lähetä kysymys tukitiimille ja anna niin paljon tietoja kuin mahdollista.
Reimage on suositeltu ohjelma .GDCB tiedoston pääte virus poistamiseen. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.
Lisätietoja tästä ohjelmasta voita löytää Reimage arvostelusta.
Lehti mainintoja tuotteesta Reimage
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Malwarebytes
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Malwarebytes

Manuaalinen .GDCB viruksen Poisto-ohje:

Poista .GDCB käyttäen Safe Mode with Networking

Poistaaksesi .GDCB tiedoston pääte viruksen Vikasietotilassa Verkolla, seuraa alla olevia ohjeita. Tämä auttaa käynnistämään antiviruksen ja täyden tarkistamisen.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto .GDCB

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita .GDCB poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista .GDCB käyttäen System Restore

Alla olevat askeleet kertovat, miten käyttää Järjestelmän palautusta poistamaan lunnasohjelma järjestelmästä.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen .GDCB pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että .GDCB on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan .GDCB tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet .GDCB salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro voi auttaa sinua palauttamaan salatut tiedostot

Data Recovery Pro on ilmaisohjelma, joka voi auttaa sinua palauttamaan .GDCB tiedoston pääte viruksen ja muun lunnasohjelman salaamia tiedostoja, vaikka sen alkuperäinen toiminto on palauttaa poistettuja tiedostoja. Käytä alla olevaa ohjetta niiden avaamiseen.

Previous Windows Version ominaisuus voi palauttaa yksittäisiä tiedostoja

Tämä vaihtoehto voi auttaa myös lunnasohjelman salauksen. Aikaisemmasta tavasta eroten, Previous Windows Version palauttaa tiedostoja, vain jos Järjestelmän Palautus on käytössä tietokoneella.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Lataa ShadowExplorer ja aloita käyttämään salattuja tiedostoja

Jos GandCrab lunnasohjelma ei poistanut Volume Shadow Kopioita, niin voit koettaa poistaa .GDCB tiedoston päätteen henkilökohtaisista tiedostoista näiden askeleiden avulla:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

GDCB salauksen poistajaa ei ole saatavilla

Kirjoittajasta

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-gdcb-file-extension-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä