Poista HakunaMatata virus (Bonus: Salauksen Poistoaskeleet) - Viruksen Poisto-opas

HakunaMatata viruksen Poisto-ohje

Mikä on HakunaMatata lunnasohjelma virus?

HakunaMatata virus: hauska nimi piilottaa vaarallisen verkkouhan

HakunaMatata virus on uusi tiedostoja salaava haittaohjelma, joka käyttää tunnettua hokemaa “Leijona kunikaasta.” Vaikka tämä ihana sanonta tarkoittaa ”ei huolen häivää”, niin lunnasohjelma on huolestuttava. Onnistuneen tunkeutumisen jälkeen, haittaohjelma ottaa käyttäjän tiedostot panttivangiksi. Tämä lunnasohjelma salaa tiedostot AES256-bit ja RSA-2048 salauksella. Sen kohtaana on laaja valikoima tiedostoja ja se liittää niihin .HakunaMatata tiedosto päätteen. Nopean salauksen jälkeen, uhrit löytävät tiedostonsa lukittuina. Löytyy kuitenkin yksi uusi tiedosto jonka lunnasohjelman tekijät haluavat uhrin lukevan. Se on lunnasviesti nimeltä “Recovers files yako.html.” Täältä uhri saa selville, että HakunaMatata poisto ei auta saastuneita tiedostoja. Lunnasviestin mukaan, uhrin pitää hankkia oikea yksityinen avain, joka poistaa tiedostojen lukituksen. Hakkerit pyytävät uhreja ottamaan heihin yhteyttä Bitmessage järjestelmän kautta ja antavat siihen ohjeet. Me emme kuitenkaan suosittele seuraamaan näitä ohjeita. Se ei ole vain ajanhukkaa, se voi johtaa myös rahojen menetykseen. Verkkorikolliset eivät anna salauksen poistoavainta ilmaiseksi. Ihmisten pitää ostaa se määrättyä summaa vastaan. Pidä aina mielessäsi, että löytyy riski vaikka maksat, niin et saa avainta itsellesi. Hakkerit harvoin pelaavat reilua peliä. Me emme suosittele ottamaan riskiä. Sen sijaan sinun kannattaa poistaa HakunaMatata tietokoneelta ja kokeilla muita tiedostojen palautus vaihtoehtoja.

Lunnasviestissä hakkerit eivät paljasta kuinka paljon rahaa he haluavat salauksen poistoavaimesta. Lunnaiden koko voi riippua käyttäjästä toiseen. Yleensä verkkorikolliset pyytävät 1 – 3 Bitcoinia, joka on 800 – 2500 USD tällä hetkellä. HakunaMatata lunnasohjelma luotiin samaa tarkoitusta varten, kuin muutkin lunnasohjelmat, huijaamaan rahaa tavallisilta tietokoneen käyttäjiltä tai jopa yrityksiltä. Hakkerit tietävät, että ihmiset eivät usein tee varmuuskopioita tiedostoistaan, vaikka he pelkäävät menettävänsä ne. Tämä tekee tästä laittomasta toiminnosta vieläkin yksinkertaisempaa koska ihmisillä on tapana maksaa saadakseen takaisin kuvansa, dokumenttinsa ja muut arvokkaat tiedot. Me haluamme muistuttaa, että on parempaa muuttaa pahat tavat ja etsiä tiedostojen varmuuskopiointi ohjeita eikä maksaa lunnaita verkkorikollisille. Jos olet kuitenkin saanut HakunaMatata viruksen, niin me todella suosittelemme tarkistamaan PC:n FortectIntego tai muulla maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Vasta kun tietokone on puhdas haittaohjelmista, niin sitten voit ajatella tiedostojen palauttamista.

Voinko suojella PC:tä lunnasohjelmalta?

HakunaMatata lunnasohjelma virus leviää samalla tavalla, kuten muut tiedostoja salaavat virukset, vaaralliset roskapostit ja niiden liitteet, exploit kitit, tekaistut asennusohjelmat ja päivitykset. Kukaan ei voi valitettavasti tuntea 100% suojatuksi lunnasohjelmilta, seuraavat turvavihjeet ovat kuitenkin suositeltavia. Pidä aina mielessäsi, että roskapostien ja erityisesti niiden liitteiden avaaminen on todella vaarallista. Se on lunnasohjelmien levitystapa. Rikolliset voivat teeskennellä olevansa maineikkaita ja tunnettuja yhdistyksiä ja yrityksiä, siksi sinun pitää tarkistaa sähköpostin osoite ja tarkistaa tiedot ennen kuin avaat liitteen. HakunaMatata haittaohjelma voi päästä sisällä myös löytämällä turvallisuusaukkoja järjestelmästä. Siksi maineikkaan haittaohjelman poistajan asennus ja sen pitäminen päivitettynä on todella tärkeää. Lopuksi, pysy erossa kyseenalaisista ohjelmista ja päivityksistä joita tarjotaan tuntemattomilla sivuilla tai pop-upeilla.

Kuinka voin poistaa HakunaMatata viruksen PC:ltä?

Ainoa turvallinen tapa HakunaMatata poistoon on automaattinen poisto ja järjestelmän täysi tarkistus haittaohjelman poistajalla. Meidän tiimimme suosittelee FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ohjelmaa. Haittaohjelma voi kuitenkin estää yhden näistä käyttämisen. Tässä tapauksessa, seuraa alla annettuja ohjeita. Kuten olet jo huomannut, niin ei riitä, että poistaa HakunaMatata virusta saadaksesi tiedostot takaisin. Tämän artikkelin lopussa, me annamme joitain vihjeitä miten palauttaa ainakin osan tiedostoistasi.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen HakunaMatata viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Jos HakunaMatata lunnasohjelma virus estää sinua asentamasta, päivittämästä ja käyttämästä haittaohjelman poistajaa, niin seuraa näitä askeleita. Nämä ohjeet auttavat sinua käynnistämään PC:si Vikasietotilaan ja aloittamaan automaattisen haittaohjelman poiston.

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista HakunaMatata käyttäen System Restore

Alla on lisää tapoja käynnistää PC:si ja suorittaa järjestelmän täyden tarkistuksen haluamallasi haittaohjelman poistajalla.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen HakunaMatata pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että HakunaMatata on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan HakunaMatata tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Kun HakunaMatata poisto on suoritettu, niin voi alkaa ajattelemaan tiedostojen palauttamista. Jos sinulla ei ole varmuuskopioita, niin tiedostojen takaisin saamisen mahdollisuus ei ole korkea. Meidän pitää kuitenkin antaa sinulle nämä vaihtoehdot ja toivottavasti saat osan tiedostoista takaisin. Voit myös tehdä kopioita salatuista tiedostoista ja tallettaa ne ulkoiselle laitteelle. Piakkoin voidaan julkaista ilmainen salauksen poistaja ja voit poistaa salauksen tiedostoistasi.

Jos tiedostosi ovat joutuneet HakunaMatata salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Vaihtoehto 1: Data Recovery Pro

Tämä on automaattinen tapa palauttaa tiedostosi Data Recovery Pro ohjelmalla. Tämä työkalu luotiin palauttamaan menetetyt tiedostot, se on juuri päivitetty ja voi palauttaa joitain tiedostojasi. Seuraa näitä ohjeita työkalun käytössä:

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka HakunaMatata lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Vaihtoehto 2: Windows Previous Versions ominaisuus

Jos olet aktivoinut Järjestelmän Palautus toiminnon ennen kuin HakunaMatata lunnasohjelma hyökkäsi, niin voit käyttää tätä ominaisuutta palauttaaksesi yksittäisiä tiedostoja. Pidä mielessäsi, että tämä tapa ei auta saamaan kaikkia tiedostoja takaisin. Jos olet kuitenkin menettänyt todella tärkeitä dokumentteja, niin seuraa näitä askeleita:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Vaihtoehto 3: ShadowExplorer

Hyvät uutiset ovat, että HakunaMatata virus ei ehkä ole poistanut kohdetiedostojen Varjokopioita. Siksi ShadowExplorer voi auttaa palauttamaan tiedostojasi varjokopioista. Seuraa näitä askeleita:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi HakunaMatata ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä