Vakavuus luokka:  
  (98/100)

Poista HakunaMatata virus (Bonus: Salauksen Poistoaskeleet) - Viruksen Poisto-opas

kirjoittanut Jake Doevan - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

HakunaMatata virus: hauska nimi piilottaa vaarallisen verkkouhan

HakunaMatata virus on uusi tiedostoja salaava haittaohjelma, joka käyttää tunnettua hokemaa “Leijona kunikaasta.” Vaikka tämä ihana sanonta tarkoittaa ”ei huolen häivää”, niin lunnasohjelma on huolestuttava. Onnistuneen tunkeutumisen jälkeen, haittaohjelma ottaa käyttäjän tiedostot panttivangiksi. Tämä lunnasohjelma salaa tiedostot AES256-bit ja RSA-2048 salauksella. Sen kohtaana on laaja valikoima tiedostoja ja se liittää niihin .HakunaMatata tiedosto päätteen. Nopean salauksen jälkeen, uhrit löytävät tiedostonsa lukittuina. Löytyy kuitenkin yksi uusi tiedosto jonka lunnasohjelman tekijät haluavat uhrin lukevan. Se on lunnasviesti nimeltä “Recovers files yako.html.” Täältä uhri saa selville, että HakunaMatata poisto ei auta saastuneita tiedostoja. Lunnasviestin mukaan, uhrin pitää hankkia oikea yksityinen avain, joka poistaa tiedostojen lukituksen. Hakkerit pyytävät uhreja ottamaan heihin yhteyttä Bitmessage järjestelmän kautta ja antavat siihen ohjeet. Me emme kuitenkaan suosittele seuraamaan näitä ohjeita. Se ei ole vain ajanhukkaa, se voi johtaa myös rahojen menetykseen. Verkkorikolliset eivät anna salauksen poistoavainta ilmaiseksi. Ihmisten pitää ostaa se määrättyä summaa vastaan. Pidä aina mielessäsi, että löytyy riski vaikka maksat, niin et saa avainta itsellesi. Hakkerit harvoin pelaavat reilua peliä. Me emme suosittele ottamaan riskiä. Sen sijaan sinun kannattaa poistaa HakunaMatata tietokoneelta ja kokeilla muita tiedostojen palautus vaihtoehtoja.

Lunnasviestissä hakkerit eivät paljasta kuinka paljon rahaa he haluavat salauksen poistoavaimesta. Lunnaiden koko voi riippua käyttäjästä toiseen. Yleensä verkkorikolliset pyytävät 1 – 3 Bitcoinia, joka on 800 – 2500 USD tällä hetkellä. HakunaMatata lunnasohjelma luotiin samaa tarkoitusta varten, kuin muutkin lunnasohjelmat, huijaamaan rahaa tavallisilta tietokoneen käyttäjiltä tai jopa yrityksiltä. Hakkerit tietävät, että ihmiset eivät usein tee varmuuskopioita tiedostoistaan, vaikka he pelkäävät menettävänsä ne. Tämä tekee tästä laittomasta toiminnosta vieläkin yksinkertaisempaa koska ihmisillä on tapana maksaa saadakseen takaisin kuvansa, dokumenttinsa ja muut arvokkaat tiedot. Me haluamme muistuttaa, että on parempaa muuttaa pahat tavat ja etsiä tiedostojen varmuuskopiointi ohjeita eikä maksaa lunnaita verkkorikollisille. Jos olet kuitenkin saanut HakunaMatata viruksen, niin me todella suosittelemme tarkistamaan PC:n Reimage Reimage Cleaner Intego tai muulla maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Vasta kun tietokone on puhdas haittaohjelmista, niin sitten voit ajatella tiedostojen palauttamista.

HakunaMatata virus
HakunaMatata lunnasohjelma virus

Voinko suojella PC:tä lunnasohjelmalta?

HakunaMatata lunnasohjelma virus leviää samalla tavalla, kuten muut tiedostoja salaavat virukset, vaaralliset roskapostit ja niiden liitteet, exploit kitit, tekaistut asennusohjelmat ja päivitykset. Kukaan ei voi valitettavasti tuntea 100% suojatuksi lunnasohjelmilta, seuraavat turvavihjeet ovat kuitenkin suositeltavia. Pidä aina mielessäsi, että roskapostien ja erityisesti niiden liitteiden avaaminen on todella vaarallista. Se on lunnasohjelmien levitystapa. Rikolliset voivat teeskennellä olevansa maineikkaita ja tunnettuja yhdistyksiä ja yrityksiä, siksi sinun pitää tarkistaa sähköpostin osoite ja tarkistaa tiedot ennen kuin avaat liitteen. HakunaMatata haittaohjelma voi päästä sisällä myös löytämällä turvallisuusaukkoja järjestelmästä. Siksi maineikkaan haittaohjelman poistajan asennus ja sen pitäminen päivitettynä on todella tärkeää. Lopuksi, pysy erossa kyseenalaisista ohjelmista ja päivityksistä joita tarjotaan tuntemattomilla sivuilla tai pop-upeilla.

Kuinka voin poistaa HakunaMatata viruksen PC:ltä?

Ainoa turvallinen tapa HakunaMatata poistoon on automaattinen poisto ja järjestelmän täysi tarkistus haittaohjelman poistajalla. Meidän tiimimme suosittelee Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ohjelmaa. Haittaohjelma voi kuitenkin estää yhden näistä käyttämisen. Tässä tapauksessa, seuraa alla annettuja ohjeita. Kuten olet jo huomannut, niin ei riitä, että poistaa HakunaMatata virusta saadaksesi tiedostot takaisin. Tämän artikkelin lopussa, me annamme joitain vihjeitä miten palauttaa ainakin osan tiedostoistasi.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen HakunaMatata viruksen Poisto-ohje:

Poista HakunaMatata käyttäen Safe Mode with Networking

Jos HakunaMatata lunnasohjelma virus estää sinua asentamasta, päivittämästä ja käyttämästä haittaohjelman poistajaa, niin seuraa näitä askeleita. Nämä ohjeet auttavat sinua käynnistämään PC:si Vikasietotilaan ja aloittamaan automaattisen haittaohjelman poiston.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto HakunaMatata

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage Reimage Cleaner Intego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita HakunaMatata poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista HakunaMatata käyttäen System Restore

Alla on lisää tapoja käynnistää PC:si ja suorittaa järjestelmän täyden tarkistuksen haluamallasi haittaohjelman poistajalla.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen HakunaMatata pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage Reimage Cleaner Intego ohjelmalla ja varmista, että HakunaMatata on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan HakunaMatata tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Kun HakunaMatata poisto on suoritettu, niin voi alkaa ajattelemaan tiedostojen palauttamista. Jos sinulla ei ole varmuuskopioita, niin tiedostojen takaisin saamisen mahdollisuus ei ole korkea. Meidän pitää kuitenkin antaa sinulle nämä vaihtoehdot ja toivottavasti saat osan tiedostoista takaisin. Voit myös tehdä kopioita salatuista tiedostoista ja tallettaa ne ulkoiselle laitteelle. Piakkoin voidaan julkaista ilmainen salauksen poistaja ja voit poistaa salauksen tiedostoistasi.

Jos tiedostosi ovat joutuneet HakunaMatata salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Vaihtoehto 1: Data Recovery Pro

Tämä on automaattinen tapa palauttaa tiedostosi Data Recovery Pro ohjelmalla. Tämä työkalu luotiin palauttamaan menetetyt tiedostot, se on juuri päivitetty ja voi palauttaa joitain tiedostojasi. Seuraa näitä ohjeita työkalun käytössä:

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka HakunaMatata lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Vaihtoehto 2: Windows Previous Versions ominaisuus

Jos olet aktivoinut Järjestelmän Palautus toiminnon ennen kuin HakunaMatata lunnasohjelma hyökkäsi, niin voit käyttää tätä ominaisuutta palauttaaksesi yksittäisiä tiedostoja. Pidä mielessäsi, että tämä tapa ei auta saamaan kaikkia tiedostoja takaisin. Jos olet kuitenkin menettänyt todella tärkeitä dokumentteja, niin seuraa näitä askeleita:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Vaihtoehto 3: ShadowExplorer

Hyvät uutiset ovat, että HakunaMatata virus ei ehkä ole poistanut kohdetiedostojen Varjokopioita. Siksi ShadowExplorer voi auttaa palauttamaan tiedostojasi varjokopioista. Seuraa näitä askeleita:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi HakunaMatata ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-hakunamatata-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä


Sinun mielipiteesi aiheesta HakunaMatata ransomware virus