Kuinka poistaa selaimen lisäosat

kirjoittanut Linas Kiguolis - - Päivitetty | Tyyppi: Selaimen Lisäosat

Selaimen lisäosa on tietokoneohjelma, joka laajentaa nettiselaimen toimintaa lisäämällä siihen lisäominaisuuksia. Selaimen lisäosa toimii yhdessä nettiselaimen kanssa ja, jos sitä ei asenneta järjestelmää, siitä tulee periaatteessa hyödytön. Useimmat selaimen lisäosat voivat asentaa erilaisia työkalupalkkeja, markkinointi- ja hakuavustajia.

Uhri voi huomata myös uusia painikkeita, linkkejä tai ominaisuuksia, kuten pop-up esto, lisättynä selaimelleen. Jotkin lisäosat ovat näkymättömiä käyttäjälle, sillä ne toimivat taustalla ja niillä ei ole graafista käyttöliittymää. Useimmat niistä on kuitenkin helppo huomata. Jotkut niiden ominaisuuksista voivat olla vaarallisia.

Selaimen lisäosat on jaettu kahteen kategoriaan: vaaralliset loiset ja täysin lailliset sovellukset. Vaaralliset selaimen lisäosat ovat samanlaisia kuin vakoiluohjelmat, mainosohjelmat ja selaimen kaappaajat, ja niissä on usein niiden ominaisuuksia. Jotkut vaaralliset selaimen lisäosat on sisällytetty laillisiin työkalupalkkeihin ja muihin työkaluihin, joka usein auttaa niitä huijaamaan PC käyttäjät jättämään niiden olemassaolon ja jättämään ne järjestelmään.

Lailliset selaimen lisäosat eivät ole vain vaarattomia, mutta myös todella hyödyllisiä. Täydellisiä esimerkkejä laillisista selaimen lisäosista ovat suositut ohjelmat, kuten Google Työkalupalkki, MSN Search Työkalupalkki, Macromedia Flash lisäosa tai Adobe Acrobat Reader.

Erot laillisten ja vaarallisten selaimen lisäosien välillä

Lailliset selaimen lisäosat toimivat, kuten niiden pitää ja ne voivat auttaa ihmisiä lisäämällä määrättyjä ominaisuuksia jo koneella olevaan tietokoneohjelmaan (nettiselaimeen). Vaarallisen selaimen lisäosan asennus voi aiheuttaa näitä ei toivottuja ja vaarallisia aktiviteetteja:

 • Ylimääräisten nettiselaimen lisäosien sekä työkalupalkkien ilmaantuminen järjestelmään. Yleensä ne ovat täynnä määrättyjä ja usein vaarallisia ominaisuuksia.
 • Muutokset ensisijaisessa hakukoneessa ja kotisivussa ilman lupaa.
 • Ylimääräisten nettiselaimen painikkeiden asennus sekä täysin muokattu kirjanmerkit/suosikit lista.
 • Useiden linkkien, julisteiden ja vastaavat materiaalien ilmaantuminen eri Internetresursseihin.
 • Nettiselaimen uudelleenohjaukset ennalta määrätylle sivulle, aina kun käyttäjä antaa haluamansa osoitteen. Uudelleenohjaukset voivat näyttää myös kaupallisia pop-up mainoksia.
 • Henkilökohtaisten tietojen menetys. Vaaralliset nettiselaimen lisäosat voivat seurata uhrien nettiselaamista, kerätä tietoa heidän kiinnostuksen kohteista, useimmiten vierailluista osoitteista ja muista aktiviteeteista. Kerätyt tiedot lähetetään etäpalvelimelle.
 • Vakavia ongelmia liittyen nettiselaimen vakauteen sekä suorituskykyyn.

Yhteenvetona, useimmat esimerkit vaarallisista selaimen lisäosista monimutkaistavat käyttäjän nettiselaamista. Ne voivat uudelleenohjata ei toivotuille sivuille, näyttää suurta määrää ärsyttäviä kaupallisia mainoksia, estää pääsyt määrättyihin Internet resursseihin, jne. Tämän lisäksi, jotkut vaaralliset selaimen lisäosat vaikuttavat järjestelmään ja ohjelmaan jolle se on asennettu.

Ne voivat aiheuttaa nettiselainten epävakautta, jatkuvia virheitä ja yleisiä suorituskyvyn ongelmia. Jotkut maineikkaat sovellukset ja lailliset selaimen lisäosat voivat olla alttiita tällaiselle aktiviteetille. Vaaralliset selaimen lisäosat voivat vaikuttaa Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ja muihin tunnettuihin nettiselaimiin.

Vaarallisen selaimen lisäosan asennus tietokoneelle

Vaarallinen selaimen lisäosa ei leviä tavallisen viruksen tapaan. Ne eivät luota Troijalaisiin hevosiin ja vastaaviin haittaohjelmien, kun ne koettavat päästä järjestelmään. Ne voivat kuitenkin myös ilmaantua tietokoneelle tyhjästä. Tämä voidaan tehdä neljällä päätavalla:

 • Jotkut vaarallisten selaimen lisäosien kauppiaat pettävät käyttäjiä esittelemällä heidän tuotteensa todella hyödyllisenä ja luotettavana työkaluna, esimerkiksi tehokas hakukone tai luotettava pop-up estäjä. Käyttäjät lataavat ja asentavat tällaisia lisäosia luullen niiden koettavat parantaa heidän nettiselaamistaan. Melkein jokainen niistä vaikuttaa olevan täysin hyödytön ja potentiaalisesti vaarallinen.
 • Löytyy useita ilmaisohjelmia, jotka on niputettu vaarallisten selaimen lisäosien kanssa. Ne esitellään hyödyllisinä lisäosina ohjelmille. Isäntäsovelluksen poisto ei aina poista niputettua uhkaa.
 • Mainosohjelmia, selaimen kaappaajia ja vastaavia PUP ohjelmia voidaan käyttää promotoimaan kolmansien osapuolien selaimen lisäosia. Ne voidaan asentaa kaikessa hiljaisuudessa järjestelmään ja niitä voidaan käyttää vaarallisiin tehtäviin.
 • Jotkut vaaralliset selaimen lisäosat voivat päästä järjestelmään käyttäen Internet Explorer ActiveX hallintalaitteita tai käyttämällä määrättyjä selaimen haavoittuvuuksia. Niiden kauppiaat luottavat vaarallisiin sivustoihin, jotka ovat täynnä vaarallista koodia tai vaarallisia pop-uppeja. Aina kun käyttäjä vierailee tällaisella sivulla tai klikkaa tällaista pop-up mainosta, vaarallinen skripti asennetaan heti järjestelmään. Käyttäjä ei huomaa mitään epäilyttävää, sillä uhka ei näytä asennusvelhoa, dialogia tai varoituksia.

Kaikkein suosituimpia esimerkkejä vaarallisista selaimen lisäosista

Löytyy useita erilaisia selaimen lisäosia, joita pidetään vaarallisina. Seuraavat esimerkit näyttävät kuinka vaarallisia nämä uhat ovat.

Total Dating Guide on yksi viekkaimmista selaimen lisäosista, jotka vaikuttavat voivan parantaa ihmisten nettiselaamista. Se voi helposti ilmaantua tietokoneellesi ilman latausta, sillä sitä levitetään aktiivisesti nipussa freeware ja shareware ohjelmien mukana. Kun tämä työkalupalkki pääsee järjestelmään, se tarjoaa verkkohaun ja ”hyödyllisiä” navigointi painikkeita, kuten Sää, Viihde tai Uutiset. Sen mainosten tukema versio voi kuitenkin muokata hakutuloksiasi ja näyttää ei toivottuja kaupallisia mainoksia.

Boggles.co on kolmannen osapuolen selaimen lisäosa, joka on yhteensopiva Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox ja muiden nettiselainten kanssa. Ohjelma väittää olevansa luotettava hakusivu, mutta se vain kerää useimmiten vieraillut verkkosivut, kirjaa uhrin hakusessiot ja kerää tietoja hänen tietokoneestaan, sekä asennetuista ohjelmista. Kerätyt tiedot lähetetään etäpalvelimelle. Boggles.co voi päivittää itsensä Internetin kautta ilman käyttäjä lupaa. Uhka käynnistyy jokaisessa Windows käynnistyksessä.

Istbar on loismainen selaimen lisäosa, joka suunniteltiin ohjaamaan ihmiset ei toivotuille ja joskus vaarallisille sivuille. Tätä selaimen lisäosaa on aktiivisesti käytetty promotoimaan Internet sivuja, jotka ovat täynnä aikuisviihdettä ja samanlaista vaarallista materiaalia. Useimmissa tapauksissa se leviää kolmannen osapuolen sovelluksen valinnaisena komponenttina, joten se voidaan asentaa huomaamatta. Siinä ei ole poisto-ominaisuutta.

Vaarallisen selaimen lisäosan poistaminen järjestelmästä

Selaimen lisäosan vaaralliset versiot ovat samanlaisia kuin haittaohjelmat ja vastaavat uhat. Ne voivat päästä tietokoneelle ilman käyttäjän lupaa, ne voivat asentaa muita ohjelmia, kerätä erilaisia tietoja ja aiheuttaa ei toivottuja aktiviteetteja sillä. Useimmissa tapauksissa vaarallista selaimen lisäosaa ei voida poistaa manuaalisella poistotavalla.

Poistaaksesi vaaralliset selaimen lisäosat, me suosittelemme käyttämään maineikasta vakoiluohjelman poistajaa. Nämä ohjelmat voivat tarkistaa järjestelmän samalla tavalla kuin antivirus tekee, ja sitten se raportoi vaarallisista tiedostoista. Niissä on kuitenkin erityinen loisten tietopankki, joka antaa niiden tunnistaa ja poistaa useimmat turvallisuuden ja yksityisyyden riskit. Tämän lisäksi niissä on reaaliaikainen valvonta, joka estää lisävirusten asennuksen. Kaikkein luotettavimpia vakoiluohjelman poistajia ovat Reimage, Malwarebytes Anti Malware

Joissain tapauksissa, jopa vakoiluohjelman poistaja ei onnistu poistamaan määrättyä loista, koska se on päivitetty. Tällaista temppua käytetään usein monen haittaohjelman kehittäjän toimesta. Tässä tapauksessa manuaalinen poistotapa on suositeltu. 

Viimeisimmät tietokantaan lisätyt selaimen lisäosat

Selaimen lisäosien tietokanta

Elokuu 14, 2017

Startpage.com virus

Mikä on Startpage.com? Startpage.com on kyseenalainen hakukone joka voi huijata sinut vierailemaan tuntemattomille sekäLisää
Heinäkuu 29, 2016

SearchMe

Miksi sinun kannattaa lopettaa Searchme käyttö? Searchme on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma joka voi ilmaantua tietokoneellesi laillisen oloisena työkalupalkkina.Lisää
Heinäkuu 22, 2016

Search.safefinder.info virus

Mitä vahinkoa search.safefinder.info virus aiheuttaa? Pienen tauon jälkeen, Linkury Ltd iski jälleen uudella hakukoneella, Search.safefinder.info virus.Lisää
Heinäkuu 18, 2016

Safesurfs.com

Miksi minä kärsin Safesurfs.com uudelleenohjaus ongelmasta? Lisää
Heinäkuu 18, 2016

Nuesearch.com

Voinko luottaa Nuesearch.com sovellukseen? Nuesearch.com virus on mieluummin potentiaalisesti ei toivottu ohjelma kuin maineikas hakukone.Lisää
Heinäkuu 15, 2016

Startgo123.com

Mitä Startgo123.com virus voi tehdä? Mitä useimmat käyttäjät eivät tiedä, että kun he odottamatta löytävät Startgo123.com sivun asetettuna heidän ensisijaiseksi hakukoneeksi tai kotisivuksi on, että ajankohtaisten tietojen antaminen käyttäj... Lisää
Heinäkuu 12, 2016

Dozensearch.com virus

Syitä miksi Dozensearch.com ei ole turvallinen: Selaimen kaappaajat ovat nousussa, älä siis jää jälkeen.Lisää
Heinäkuu 07, 2016

SpringFiles virus

Mikä on SpringFiles? SpringFiles on latausmanageri jonka kehittäjä on Advertising Group Ltd.Lisää
Heinäkuu 03, 2016

Search123

Mikä on Search123? Search123 on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, joka on leimattu myös selaimen kaappaajaksi.Lisää
Heinäkuu 03, 2016

SafeSurfing

Mikä on SafeSurfing? SafeSurfing on selaimen kaappaaja joka voidaan asentaa kun luullaan sen olevan todella hyödyllinen sovellus jota voidaan käyttää netin selaamiseen ilman pelkoa haittaohjelmista.Lisää
Heinäkuu 03, 2016

Youndoo.com

Katsaus Youndoo.com virukseen. Youndoo.com voi näyttää luotettavalta hakukone vaihtoehdolta.Lisää
Kesäkuu 28, 2016

Gsearch virus

Mikä on Gsearch? Gsearch on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, jota syytetään useista epäilyttävistä ja todella ärsyttävistä aktiviteeteista.Lisää
Kesäkuu 27, 2016

Trusted Surf virus

Tietoa Trusted Surf viruksesta. Tietokoneen käyttäjät joilla on tapana asentaa ohjelmia huolettomasti voivat saada Trusted Surf viruksen tietokoneilleen.Lisää

Tiedot päivitetty: 2017-11-10

Lue muilla kielillä

Selaimen lisöosien poisto-ohjelma
Vertaa
Tykkää meistä Facebookissa