Vakavuus luokka:  
  (99/100)

WanaCrypt0r 2.0 lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Ugnius Kiguolis - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

WanaCrypt0r 2.0 on vaarallinen WannaCry seuraaja

WanaCrypt0r 2.0 virus on jatko-osa alkuperäiselle WannaCry lunnasohjelmalle, joka on äskettäin ilmaantunut nettiin, salaten tuhansia tietokoneita maailmanlaajuisesti . Alkuperäinen lunnasohjelma on aiheuttanut paljon tuhoa kotikäyttäjille sekä suurille yrityksille. Turvallisuusasiantuntijat ovat ilmeisesti löytäneet heikon kohdan loisen koodista ja aktivoineet tilapäisen “Tappokatkaisijan,” mutta tämä ei estänyt haittaohjelmaa tekemästä tuhojaan verkossa. Viruksesta on muutamia versioita, joten vaikka “Tappokatkaisija” toimii yhdelle, niin se ei ehkä toimi toiselle. Mikä kuitenkin hämmästytti asiantuntijoita eniten, oli löytö, että WannaCry 2 käyttää vain alkuperäisen viruksen koodia, mutta tuntuu olevan täysin eri hakkereiden työtä. On luonnollista, että tämä virus eroaa muista lunnasohjelmista, kuten WannaCryptor, WanaCrypt0r sekä WCry. Ja kun katsotaan sitä nyt, tämä ryöstävä lunnasohjelma vaikuttaa olevan jopa monimutkaisempi ja voi päätyä olemaan jopa tuhoisampi kuin alkuperäinen. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että tällä viruksella ei ole lopetustoimintoa. Ohjelman koodia on muokattu Hex Editorin avulla, ottaen tappokatkaisijan pois käytöstä. Tämän lisäksi, ohjelma vaikuttaa olevan kehitysvaiheessa, joten sen toimintoja saastuneella tietokoneella ei tiedetä kunnolla. Kun tiedetään kuinka aktiivisia verkkorikolliset ovat, niin korjauksia on luultavasti jo tulossa. Siksi sinun kannattaa olla valmis suojelemaan tiedostojasi ja estää niiden saastuminen verkkohyökkäyksen varalta. Yksi tavoista sen tekemiseen on ottaa SMB (Server Message Block) toiminto, jota hakkerit yleensä käyttävät hyväkseen, pois käytöstä. Kaikkein paras tapa on kuitenkin luoda varmuuskopiot tärkeistä tiedostoista ja tallentaa ne jollekin ulkoiselle laitteelle. Tämä tapa varmistaa, että kun virus hyökkää, niin voit poistaa WanaCrypt0r 2.0 viruksen ja palauttaa tiedostosi ilman ongelmia. Viruksen poistoon me suosittelemme käyttämään tunnettua ja ammattilaisten turvaohjelmaa, kuten Reimage.

WanaCrypt0r 2.0 virus

Tärkein asia joka sinun tulee muistaa, on olla tekemättä yhteistyötä verkkorikollisten kanssa. Hakkerit alkuperäisen Wcry viruksen takana ovat ansainneet jo 50,000 dollaria epäonnisilta uhreilta, jotka ovat tarpeeksi epätoivoisia maksamaan tiedostoistaan. Joten ohjelman jatko-osan, jota ei voida pysäyttää, voisi olettaa luovan paljon enemmän. Älä motivoi hakkereita lähettämällä heille rahaa. Se sijaan, suorita WanaCrypt0r 2.0 poisto käynnistämällä ammattilaisten ohjelma ja seuraa ohjeitamme artikkelin alla.

Asiantuntijat epävarmoja kuinka virus pääsee tietokoneille

WanaCrypt0r 2.0 perustuu alkuperäiseen Wanna Cry koodiin, mutta se ei ole sama uhka, joten se voi myös levitä eri tavalla. Se voi tietenkin käyttää Windows SMB haavoittuvuutta MS17-010, kuten alkuperäinen haittaohjelma mutta on mahdollista, että tämä viruksen versio kohdistaa uhrit vaarallisella roskaposti kampanjalla, drive-by latauksilla ja muilla kanavilla, joille se pääsee. Me voimme vain neuvoa kaikkia olemaan todella varovaisia, kun selataan sähköposteja, ladataan ohjelmia netistä ja kun selataan nettiä yleisesti. Ylimääräisenä turvatoimena on suositeltavaa ottaa Windows SMB palvelu pois käytöstä.

Ongelmia joita voi ilmaantua WanaCrypt0r 2.0 poistossa

Kuten me olemme maininneet, WanaCrypt0r 2.0 virus on ohjelma, joka on edelleen valmistuksen alla. Tämä ei valitettavasti vie pois sen vaarallisia ominaisuuksia. Päinvastoin, kehitys tekee viruksesta yhä vaarallisemman. Jotkin vaaralliset koodit voivat estää WanaCrypt0r 2.0 poiston tietokoneelta, laukaista järjestelmävirheen tai saastuttaa tiedostosi korjaamattomasti. Estääksesi nämä ongelmat, sinun tulee käynnistää tietokoneesi Vikasietotilassa. Me kerromme tästä moodista tarkemmin alla. Sitten on aika käynnistää turvaohjelma ja poistaa WanaCrypt0r 2.0 tietokoneelta.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen WanaCrypt0r 2.0 viruksen Poisto-ohje:

Poista WanaCrypt0r 2.0 käyttäen Safe Mode with Networking

Poistaaksesi WanaCrypt0r 2.0 ominaisuudet käytöstä, käynnistä järjestelmäsi Vikasietotilassa. Alla olevat ohjeet kertovat miten:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto WanaCrypt0r 2.0

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita WanaCrypt0r 2.0 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista WanaCrypt0r 2.0 käyttäen System Restore

Alla löydät toisen tavan poistaa salausloisen käytöstä ja tarkistaa järjestelmäsi vaarallisten lunnasohjelma tiedostojen varalta.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen WanaCrypt0r 2.0 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että WanaCrypt0r 2.0 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan WanaCrypt0r 2.0 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet WanaCrypt0r 2.0 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Tietokone salattu WanaCrypt0r 2.0 toimesta? Data Recovery Pro voi auttaa salauksen poistossa:

Katso miten käyttää Data Recovery Pro ohjelmaa alta ja käytä tätä tapaa palauttamaan oman tietokoneesi tiedostot.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka WanaCrypt0r 2.0 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Hanki takaisin joitain tärkeitä tiedostojasi Windows Previous Versions ominaisuuden avulla:

Jos haluat palauttaa tiedostojasi asentamatta ylimääräisiä tilaa vieviä ohjelmia tietokoneellesi, sinun kannattaa todella kokeilla Windows Previous Versions ominaisuutta. Ole hyvä ja ota huomioon, että tämä tapa ei toimi, jos sinulla ei ollut Järjestelmän Palautusta käytössä ennen viruksen hyökkäystä.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Palautus ShadowExplorer ohjelmalla

ShadowExplorer palautusta ei ehkä ole tarjolla, jos lunnasohjelma poistaa Varjokopiot tietokoneelta. Jos se ei tee sitä — sinulla on hyvä mahdollisuus palauttaa tiedostosi. Älä epäröi tämän ohjelman kokeilemista.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi WanaCrypt0r 2.0 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, SpyHunterCombo Cleaner tai Malwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Mestari haittaohjelmien poistossa

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Ugnius Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-wanacrypt0r-2-0-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä