Poista .wcry virus (Poisto-ohjeet) - touko 2017 päivitys

.wcry viruksen Poisto-ohje

Mikä on .wcry tiedoston laajennus virus?

.wcry tiedoston pääte varoittaa vaarallisesta verkkotartunnasta

.wcry tiedoston laajennus virus on tiedostoja salaava lunnasohjelma, joka tunnetaan myös nimillä WannaCry, WanaCrypt0r, Wana Decrypt0r, WanaCrypt0r 2.0 and WannaCryptor. Lunnasohjelma huomattiin Helmikuussa 2017. Silloin se käytti AES-128 salausta saastuttamaan tiedostot uhrin tietokoneella ja lisäsi .wcry päätteen jokaiseen niistä. Tiedostojen salauksen jälkeen, se toimitti myös lunnasviestin, jossa on vaativa viesti, joka kertoo verkkorikollisten vaativan 0.1 Bitcoinia tiedostojen palautuksesta. Virus kuitenkin päivitettiin Toukokuun 12, 2017, verkkorikolliset laukaisivat massiivisen maailmanlaajuisen hyökkäyksen. Haittaohjelma on jo saastuttanut yli 200 tuhatta laitetta ja huijannut jopa $50 000.. Hyökkäysten määrän odotetaan kuitenkin kasvavan, kuten myös lunnassumman. Verkkorikolliset pyytävät $300; muutaman päivän kuluttua summa on kuitenkin $600. Jos olet joutunut tämän verkkouhan uhriksi, niin sinun ei kannata ottaa lompakkoa esiin tai miettiä rahan lainaamista. Kaikkein tärkein tehtävä on .wcry viruksen poisto. Haittaohjelma ei vain salaa tiedostoja, se asentaa myös muita haittaohjelmia. Älä siis epäröi ja suorita täysi järjestelmän tarkistus ammattilaisten haittaohjelman poistajalla, kuten FortectIntego.

.wcry tiedoston laajennus viruksen kuva

Ei ole mitään tapaa pysäyttää lunnasohjelma viruksia, kun ne aloittavat salauksen, koska nämä ohjelmat tekevät työnsä nopeasti. Voit huomata järjestelmän hidastumisia, tai ehkä et huomaa – yleensä lunnasohjelmat eivät herätä uhrien huomiota tai epäilyksiä salauksen aikana. Heti kun salaus on valmis, .wcry virus näyttää ikkunan, joka sanoo:

Your files have been securely encrypted!
Most of your files are encrypted with strong AES-128 ciphers.
To decrypt files you need to obtain the private keys, and it is the only possible way.
To obtain the keys you should pay with bitcoin.
The cost will double by the specified time.

Kuvattu ikkuna sisältää lähtölaskenta kellon, joka näyttä ajan koska lunnaiden summa nousee. Sen alla on “What to do, How to do” taulukko, joka kertoo, että uhrin tulee lähettää 0.1 BTC (joka on noin 100 USD) määrättyyn Bitcoin lompakkoon. Tämän lunnasviestin mukaan, uhrin pitäisi saada salauksen poistoavain 12 tunnin kuluessa. Jos olet .wcry lunnasohjelman uhri, niin me suosittelemme poistamaan viruksen ja emme koskaan suosittele maksamaan lunnaita. Rikolliset eivät ehkä koskaan vastaa sinun maksuusi, ja et ehkä koskaan näe tiedostojasi (jos sinulla ei ole varmuuskopioita). Siksi sinun kannattaa poistaa .wcry tiedoston laajennus virus ja suojautua muilta verkkouhilta. Kun olet tehnyt tämän, niin voit palauttaa tiedostosi varmuuskopioista. Tällä hetkellä varmuuskopiot ovat ainoa ratkaisu ilmaiseen tiedostojen palauttamiseen. Sinun ei kannata kuitenkaan antaa periksi vaan koettaa vaihtoehtoisia tiedoston palautuksen vaihtoehtoja. Me toivomme, että ne auttavat palauttamaan ainakin joitan tiedostojasi.

.wcry tiedoston laajennus virusTutkijat näyttävät lunnasviestin, jonka .wcry tiedoston laajennus virus jättää. Tämä virus käyttää AES-128 salausta uhrien tiedostojen saastuttamiseen.

Lunnasohjelman levitystavat

Kun .wcry Troijalainen löydettiin, se levisi vaarallisten sähköpostin liitteenä. Siksi käyttäjiä neuvottiin olemaan tarkka huijausviestien varalta, jotka huijarit tekivät tarkasti. Usein ne teeskentelevät olevansa luotettavia lähettäjiä, jotka työskentelevät suurille yrityksille, kuten Amazon tai Paypal, laskut ja maksuvahvistukset kuitenkin usein sisältävät haittaohjelman, siksi me suosittelemme tarkistamaan lähettäjän sähköpostin kahdesti ennen kuin avaat sähköpostin tai sen liitteen. Jotkut lunnasohjelmat ovat hieman edistyneempiä, (kuten, Spora tai Cerber) joita levitetään edistyneillä työkaluilla, kuten exploit kitit. Suojellaksesi itseäsi, asenna haittaohjelman poistaja PC järjestelmään. Me todella suosittelemme pysymään erossa nettisivuista, joista et tiedä mitään. Älä harhaudu klikkaamaan clickbait artikkeli otsikoita, vetäviä mainoksia ja ole todella varovainen, kun jokin todella epäilyttävä sivu koettaa kehottaa sinua asentamaan ohjelman tai päivityksen. On mahdollista, että saat haittaohjelma tartunnan.

Toukokuun puolivälissä haittaohjelma kuitenkin alkoi käyttää uutta levitys- ja tunkeutumisstrategiaa. Tällä hetkellä se käyttää hyväkseen Microsoft Windows haavoittuvuutta ja levittä haittaohjelmaa EternalBlue exploitin avulla. Hämärä hakkeriryhmä nimeltä “Shadow Brokers” on varastanut vakoilutyökalun Yhdysvaltain Kansalliselta turvallisuusvirastolta (NSA). Verkkorikolliset käyttivät hyväkseen tätä vuotoa ja käyttivät tätä työkalua kohdistamaan CVE-2017-0145 haavoittuvuuden Windows Järjestelmissä. Käyttäjiä varoitetaan päivittämään käyttöjärjestelmä, sekä kaikki ohjelmat laitteella. Microsoft on jo paikannut vian ja päivitykset ovat saatavilla jopa käyttäjille, jotka käyttävät Windows XP, Windows 2003, Windows 7, sekä Windows Server 2008 järjestelmiä. Siksi sinun kannattaa asentaa tällaiset päivitykset heti.

Turvallinen tapa poistaa .wcry tiedoston laajennus virus

Lunnasohjelma hyökkäyksen jälkeen, me todella suosittelemme, ettet maksa lunnaita vaan poistat .wcry viruksen heti – tällä tavalla tulet turvaaman tietokoneesi tulevilta lunnasohjelman hyökkäyksiltä, koska et voi koskaan tietää mitä muuta virus voi tehdä. Viimeisimmän lunnasohjelman tiedetään voivan asentaa muita haittaohjelmia laitteelta. Kun pidetään mielessä kuinka vaarallisia lunnasohjelmat voivat olla, me suosittelemme käyttämään haittaohjelman poistajaa .wcry poistoon. Jos haluat neuvoja mitä ohjelmaa käytät, me ehdotamme valitsemaan yhden näistä: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes. Täydelliset ohjeet kuinka poistaa lunnasohjelma ovat tämän artikkelin alla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen .wcry viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Ole hyvä ja lue nämä ohjeet tarkasti ennen kuin teet mitään. Jos sinulla on jotain kysyttävää, niin kysy ennen kuin aloitat viruksen poistoprosessin.

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista .wcry käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen .wcry pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että .wcry on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan .wcry tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos olet joutunut lunnasohjelman uhriksi, kaikki tiedostot (tai ainakin suurin osa niistä) voidaan palauttaa varmuuskopioista. Siksi me aina neuvomme tietokoneen käyttäjiä luomaan niitä. Jos sinulla ei ole varmuuskopioita, niin voit kokeilla yhtä näitä palautustavoista. Tämän lisäksi, tätä lunnasohjelma virusta ei ole analysoitu vielä kokonaan, siksi me emme voi vielä kieltää, että tämän viruksen murtaminen ja ilmaisen salauksen poistaja luominen olisi mahdollista.

Jos tiedostosi ovat joutuneet .wcry salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Käytä Data Recovery Pro ohjelmaa

Asenna Data Recovery Pro käyttämällä alla olevia ohjeita ja tarkista järjestelmäsi saastuneiden tiedostojen varalta. Tämä ohjelma koettaa palauttaa ne.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka .wcry lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Käytä ShadowExplorer ohjelmaa

ShadowExplorer tarkistaa ovatko Windows Varjokopiot järjestelmässä vai ei. Jos virus on poistanut ne, niin se tarkoittaa, ettet voi käyttää niitä tiedostojesi palauttamiseen. Jos se ei poistanut niitä, niin voit käyttää niitä saastuneiden tietojen palauttamiseen.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi .wcry ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä