Vakavuus luokka:  
  (99/100)

WannaCry 3.0 lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Gabriel E. Hall - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Kolmas WannaCry versio ilmaantui viimein

WannaCry 3.0 toimii kolmantena versiona pahamaineisesta WannaCry haittaohjelmasta. On jo kulunut kuukausi, kun tämä haittaohjelma iski maailmaan Toukokuun 12, 2017. Se teki tuhoa maailmanlaajuisesti: käyttäjät joilla on päivittämätön Windows versio ovat kokeneet sen täyden tuhon. Haittaohjelma käytti erityisesti EternalBlue haavoittuvuutta SMB palvelimilla. Hakkerointi työkalun avulla, jonka Shadow Brokers vuosi, jotka varastivat alkuperäisen työkalun National Security Agencyltä, kehittäjät ovat luoneet verkkotuholaisen. Haittaohjelma tunkeutui järjestelmiin sairaaloissa, juna-asemilla ja muilla laitteilla. Haittaohjelma ei onneksi pitänyt maailmaa panttivankinaan kauaa – IT-asiantuntija osti rekisteröimättömän sivuston ja aktivoi “tappokatkaisija.” Pian kampanjan aloittamisen jälkeen, sen vaihtoehtoisia versioita on alkanut ilmaantumaan: WNCRY, Wanna Crypt0r 2.0, Wanna Decrypt0r 2.0, jne. Juuri nyt sen kolmas versio on huomattu verkossa. Tässä artikkelissa löydät tavat poistaa WannaCry 3.0. Kuva näyttää WannaCry 3.0 saapumisen

 

Kun alkuperäinen versio vihdoin pysäytettiin, IT-asiantuntijat liittivät voimansa yhteen analysoidakseen uhkaa ja keksiäkseen vastahyökkäyksiä. Lisätutkimukset paljastivat, että jotkin lähdekoodin sisältävät samankaltaisuuksia viruksiin, jotka Lazarus hakkeriryhmän on epäilty jakavan Pohjois-Korean valtion avulla. Media tarttui pian toimeen ja syytti kyseistä valtiota, muut IT-asiantuntijat huomasivat, että lunnasviesti vaikutti käännetyltä, ei äidinkielellään kirjoittavan tekemältä. He kertoivat mielipiteensä, että rikolliset voivat tulla Kiinasta. Kun verkkoturvallisuuden asiantuntijat miettivät näitä vaihtoehtoja, niin hakkerit työstivät kolmatta versiota. Uusin versio – WannaCry 3.0 haittaohjelma. Tällä kertaa kehittäjät korjasivat mahdolliset virheet. He ovat todellakin korjanneet WannaCry – “tappokatkaisin” heikkouden. Se kehitettiin itsepuolustusta varten. Se käynnistettiin virtuaalisella laitteella, jotta sen alkuperä saatiin selville, niin haittaohjelma aktivoi tappokatkaisime. Se on myös heikkous, joka antoi IT-asiantuntijoiden pysäyttää hyökkäyksen. Seuraavilla versioilla on sanottu olevan vaihtoehtoinen ”tappokatkaisin” painike. WannaCry 3.0 lunnasohjelmassa ei kuulemma ole tätä heikkoutta. Toisaalta, tunnistamisen mahdollisuus on suurempi. IT-asiantuntija Matthieu Suiche varmisti, että uhan viimeisin versio on päässyt verkkoon. Hän huomasi kolmannen version yhdistävän iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com sivustolla. Tällainen arvokas löytö taatusti auttaa lunnasohjelman estoon. Lopuksi, verkkoturvallisuuden asiantuntijat miettivät ovatko samat rikolliset kolmannen version takana.

WannaCry 3.0 estäminen

Vaikka virus on todella aiheuttanut maailmanlaajuista tuhoa, niin se ei ollut voittamaton. Se pystyi aiheuttamaan maailmanlaajuista tuhoa, koska pienet ja suuret yritykset käyttävät yhä päivittämättömiä Windows versioita. Vastauksena jatkuviin verkkohyökkäyksiin, Microsoft on jo julkaissut päivityksiä. Asenna ne heti. Voidaksesi estää WannaCry 3.0 kaappauksen, niin sinun pitää ehkä ottaa SMB Windows ominaisuus pois käytöstä asetusten kautta.

 1. Klikkaa Windows painiketta ja kirjoita Windows features.
 2. Valitse merkintä Turn Windows features on or off.
 3. EtsiSMB 1.0/CIFS File Sharing support.
 4. Poista ruksi sen kohdalta.
 5. Järjestelmä pyytää sinua käynnistämään laitteesi uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos sinulla pitää olla tämä ominaisuus toiminnassa, niin voit antaa sen olla. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tärkeät järjestelmän sovelluksen ja Windows käyttöjärjestelmä tulee päivittää. Tarkista myös viruksen esto ja haittaohjelman poistotyökalut ovat täysin kunnossa.

WannaCry 3.0 poistotavat

Jos sinulla on epäilys, että haittaohjelma on jo asettunut tietokoneelle, niin kiirehdi ja poista WannaCry 3.0 virus heti. Tässä tapauksessa tarvitset täysin toimivan turvatyökalun, kuten Reimage tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Alla löydät ohjeet, jotka kertovat sinulle, miten käynnistää järjestelmä Vikasietotilaan, jos törmäät WannaCry 3.0 poiston ongelmiin. Pidä mielessäsi, että ilmainen WannaCry Salauksen Poistaja on julkaistu. Voit kokeilla sitä taistelussa uutta versiota vastaan.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen WannaCry 3.0 viruksen Poisto-ohje:

Poista WannaCry 3.0 käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto WannaCry 3.0

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita WannaCry 3.0 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista WannaCry 3.0 käyttäen System Restore

Valitse Järjestelmän Palautus, jos ensimmäinen tapa vaikuttaa liian monimutkaiselta tai et voi käynnistää vakoiluohjelman poistajaa WannaCry 3.0 viruksen poistamiseen.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen WannaCry 3.0 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että WannaCry 3.0 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan WannaCry 3.0 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet WannaCry 3.0 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Tiedostojen salauksen poisto, jotka WannaCry 3.0 on salannut, Data Recovery Pro ohjelmalla

Kaikkein paras tapa palauttaa salatut tiedostot on varmuuskopiot. Jos et ole tehnyt niitä ennen hyökkäystä, niin Data Recovery Pro voi auttaa sinua.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka WannaCry 3.0 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

ShadowExplorer ratkaisu

Ensimmäisen version sanotaan poistavan varjokopiot jo etukäteen. Ei ole varmuutta, että kolmas versio toimisi samalla tavalla. Kiirehdi ja kokeile tätä versiota.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

WannaCry 3.0 Salauksen Poistaja

Jotta salauksen poistaja voidaan julkaista, tämä haittaohjelman on analysoitava kokonaan. Siihen asti, tämä ilmaisohjelma voi auttaa.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi WannaCry 3.0 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-wannacry-3-0-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä