Vakavuus luokka:  
  (10/100)

Poisto FreeForms (syys 2020 päivitys) - Chrome, Firefox, IE, Edge

kirjoittanut Jake Doevan - - | Tyyppi: Selaimen kaappaaja

FreeForms – selaimen kaappaaja, joka teeskentelee olevansa hyödyllinen selaimen laajennus

FreeForms virusFreeForms - epäilyttävä selaimen laajennus, joka aiheuttaa erilaisia selaimeen liittyviä ongelmia.

FreeForms sovelluksen väitetään kuuluvan selaimen kaappaaja perheeseen. Tämä kaappaaja vaikuttaa selaimesi asetuksiin muuttamalla aloitussivun, hakupalvelun, sekä uuden välilehden URL osoitteen omakseen. Se tarjoaa ilmaisen pääsyn suosituille kaavakesivuille ja muille sivuille, kuten säätiedotus, viimeisimmät uutiset, sekä muut sivut. Tällainen ominaisuus voi vaikuttaa hyödylliseltä, mutta – se ei ole.

Verkkouhan yhteenveto
Nimi FreeForms
Tyyppi Selaimen kaappaaja
Vaaran taso Keskitaso. Voi kaapata nettiselaimet ja ohjata potentiaalisesti vaarallisille sivuille
Vaikutettu OS Windows, Mac OS X
Kohdeselaimet Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, jne.
Oireet Korvaa kotisivun ja hakukoneen tuntemattomilla sivuilla, työkalupalkkien asennus, ohjaus kyseenalaisille sivuille sekä kasvanut mainosten määrä.
Poistaaksesi Free Forms, asenna Reimage Reimage Cleaner Intego ja suorita täysi järjestelmän tarkistus

Free Forms on ladattavissa sen viralliselta sivustolta hxxp://freeforms.co/. Käyttäjät eivät kuitenkaan usein törmää tähän sivustoon itse. Heidät yleensä ohjataan sille, kun he vierailevat vaarallisilla sivuilla, klikkaavat kyseenalaista mainosta tai muun potentiaalisen ei toivotun ohjelman (PUP) hyökkäyksen jälkeen. Siellä kaappaaja mainostetaan upeana työkaluna, joka parantaa nettiselaamista:

Finding forms online could not be easier, don’t waste time looking for forms when you can install Free Forms and enjoy quick access to popular forms providers directly from your New Tab Page. Free Forms also offers convenient Web Search and easy access to trending news and the weather forecast

Tämä selaimen laajennus voidaan kuitenkin asentaa tietokoneelle myös ilman sinun tietämystäsi. NoVirus.uk turvallisuusasiantuntijat huomasivat sen leviävän aktiivisesti freeware ja shareware ohjelmien mukana. Siksi huolettoman asennuksen aikana, tämä ei toivottu lisäosa voidaan asentaa Chrome, Firefox tai muulle käyttämällesi selaimelle. Sen hiljaisen tunkeutumisen takia, ihmiset usein kutsuvat kaappaajaa FreeForms virukseksi.

Termi “virus” ei sovi tämän verkkouhan kuvaamiseen. Se on potentiaalisesti ei toivottu ohjelma, joka on samanlainen kuin My Forms Finder. Tunkeutumisen jälkeen, se vaikuttaa negatiivisesti nettiselauksen historiaan näillä ongelmilla:

 • Korvaamalla pääsivun, uuden välilehden URLin, ja hakupalvelun Search.yahoo.com, Search.hfreeformsnow.com, tai vastaavaksi sivuksi.
 • Asentamalla erilaisia selaimen laajennuksia, työkalupalkkeja, sekä lisäosia ilman sinun lupaasi;;
 • Keräämällä erilaisia tietoja sinusta, esim. vieraillut sivut, antamasi kirjautumistiedot, kirjanmerkit, jne.
 • Näyttämällä useita ärsyttäviä ja epäilyttäviä mainoksia;
 • Uudelleenohjaamalla tuntemattomille sivuille, kun klikataan linkkejä tai muuta materiaalia netissä.

Kaikki nämä aktiviteetit tehdään, jotta kehittäjät saavat voittoja. Mitä useampia mainoksia klikataan nettiä selatessa, sitä suuremmat tulot ovat. Jos sinulla on siis tämä selaimen kaappaaja asennettuna tietokoneesi järjestelmään, voit suorittaa FreeForms poiston haittaohjelman poistajalla, kuten Reimage Reimage Cleaner Intego.

Sinun ei kannata viivyttää selaimen kaappaajan poistoa tietojen seuraamisen takia. Tutkijat kertovat, että tällaiset verkkouhat yleensä keräävät ei henkilökohtaisia tietoja ja jakavat tai myyvät niitä kolmansien osapuolien mainosverkostoille.

Ohjelman päälataussivu ei kuitenkaan tarjoa linkkejä Käyttöehtoihin ja Yksityisyyden Suojaan. Nämä linkit ovat rikki, joten et voi tietää miten kehittäjät kohtelevat tietojasi. Välttääksesi yksityisyyden ongelmat, sinun pitää poistaa FreeForms laitteelta heti.

FreeForms selaimen kaappaajaFreeForms on selaimen kaappaaja, joka voi luikerrella järjestelmään huomaamatta.

Selaimen kaappaajan levitystavat ja tekniikat sen välttämiseen

Kuten me alussa mainitsimme, tällä hämärällä selaimen laajennuksella on virallinen verkkosivu. Suorat lataukset eivät ole PUPin käyttämä päälevitystekniikka.

Selaimen kaappaaja pääsee tietokoneellesi huomaamatta, mutta muista, ne eivät voi päästä järjestelmään ilman lupaa. Ihmiset päästävät virukset tietokoneilleen, koska he eivät ole tarkkana selatessaan nettiä tai ladatessaan/asentaessaan.

Sivut ja ohjelmat joita ihmiset pitävät hyödyllisinä, ovat yleensä harhaanjohtavia ja voivat vahingoittaa tietokonetta. Tällaiset ohjelmat voivat piilottaa PUPin valmiina asennukseen. Siksi verkkosivu voi tarjota latauslinkin, joka ohjaa sinut vaaralliseen ohjelmaan.

Askeleet selaimen kaappaajan välttämiseen:

 • Selaa nettiä varoen ja kiinnitä huomiota, kun vierailet useilla sivulla (erityisesti tuntemattomilla);
 • Lataa/asenna ohjelmasi vain luotettavilta sivuilta, vältä käyttämästä kolmansien osapuolien lataus-/asennusohjelmia;
 • Mene “Kustomoidut/Edistyneet” osioon ja estä kaikki epäilyttävien ohjelmien asennukset;
 • Jos olet vieraillut epäilyttävällä sivulla, poistu heti ja älä palaa sille uudelleen;
 • Asenna ja pidä päivitetty haittaohjelman poistaja, joka kertoo sinulle vaarallisista uhista, jotka koettavat päästä tietokoneesi järjestelmään.

Free Forms poisto-ohjeet

Poista kaikki epäilyttävät sovellukset, selaimen laajennukset, sekä muut komponentit, jos haluat poistaa FreeForms sovelluksen. Alla on muutamia ohjeita, jotka auttavat sinua poistamaan selaimen kaappaajan selaimeltasi heti (Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge).

Voit suorittaa FreeForms poiston myös asentamalla ja käyttämällä haittaohjelman poistajaa. Kun poisto on suoritettu, me suosittelemme nollaamaan selaimen ja tarkistamaan onko järjestelmä puhdas potentiaalisesti ei toivotuista ohjelmista.

Voit poistaa viruksen vahingot Reimage Reimage Cleaner Intego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen FreeForms Poisto-ohje:

Poista FreeForms Windows järjestelmistä

Poistaaksesi selaimen kaappaajan Windows OS manuaalisesti, seuraa tätä ohjetta:

 1. Paina Start Control Panel Programs and Features (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs). Paina 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (jos olet 'Windows XP' käyttäjä, paina 'Add/Remove Programs').
 2. Jos olet Windows 10 / Windows 8 käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun Quick Access Menu ilmestyy, valitse Control Panel sekä Uninstall a Program. Jos olet 'Windows 10 / Windows 8' käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun 'Quick Access Menu' ilmestyy, valitse 'Control Panel' sekä 'Uninstall a Program'.
 3. Poista FreeForms sekä siihen liittyvät ohjelmat
  Täällä, etsi FreeForms tai muut lähiaikoina asennetut epäilyttävät ohjelmat.
 4. Poista ne ja paina OK tallentaaksesi muutokset. Klikkaa jokaista epäilyttävää merkintää hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Uninstall'
 5. Poista FreeForms selaimilta sekä Windows pikakuvakkeista
  Klikkaa Mozilla Firefox pikakuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Properties. Klikkaa selainten kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Properties'
 6. Mene Shortcut välilehteen ja vilkaise Target kenttää. Poista haitallinen URL joka liittyy virukseesi. Valitse 'Shortcut' välilehti ja poista 'http://isearch.babylon.com...' tai muut epäilyttävät URL:it

Toista yllä annetut askeleet kaikilla selaimen pikakuvakkeilla, mukaanlukien Internet Explorer sekä Google Chrome. Muista tarkistaa kaikkien näiden pikakuvakkeiden sijainti, mukaanlukien työpöytä, Käynnistä valikko sekä työkalupalkki.

Poista FreeForms Mac OS X järjestelmästä

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi FreeForms tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Poista FreeForms Internet Explorer (IE) selaimelta

 1. Poista vaaralliset lisäosat
  Avaa Internet Explorer, klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (IE valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Manage Add-ons. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Manage add-ons'
 2. Näet Manage Add-ons ikkunan. Täällä, etsi FreeForms sekä muut epäilyttävät liitteet. Poista nämä merkinnät käytöstä painamalla Disable: Klikkaa jokaista haitallista merkintää hiiren oikella painikkeella ja valitse 'Disable'
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Internet Options. Pysy General välilehdessä.
 4. Täällä, poista haitallinen URL ja anna haluamasi verkkosivun nimi. Paina Apply tallentaaksesi muutokset. Poista haitallinen URL, anna haluamasi sivuston nimi ja klikkaa 'Apply' tallentaaksesi muutokset
 5. Resetoi Internet Explorer
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) uudelleen ja valitse Internet options. Mene Advanced välilehteen.
 6. Täällä, valitse Reset.
 7. Kun olet uudessa ikkunassa, tarkista Delete personal settings ja valitse Reset uudelleen suorittaaksesi FreeForms poiston loppuun. Mene 'Advanced' välilehteen ja paina ainiketta. valitse sitten 'Delete personal settings' ja klikkaa 'Reset' painiketta uudelleen.

Poista FreeForms Microsoft Edge selaimelta

Resetoi Microsoft Edge asetukset (Tapa 1):

 1. Käynnistä Microsoft Edge sovellus ja klikkaa More (kolme pistettä näytön oikeassa yläkulmassa).
 2. Klikkaa Settings avataksesi lisää vaihtoehtoja.
 3. Kun Settings ikkuna avautuu niin klikkaa Choose what to clear painiketta Clear browsing data valinnan alla Mene Asetuksiin ja valitse 'Choose what to clear'
 4. Täällä, valitse kaikki mitä haluat poistaa ja klikkaa Clear. Valitse 'Clear' painike
 5. Nyt sinun pitää klikata oikealla Start painiketta (Windows logo). Täällä, valitse Task Manager. Avaa Käynnistä valikko ja valitse 'Task Manager'
 6. Kun olet Processes välilehdessä, etsi Microsoft Edge.
 7. Klikkaa sitä oikealla ja valitse Go to details vaihtoehto. Jos et näe Go to details vaihtoehtoa niin klikkaa More details ja toista aikaisemmat askeleet. Klikkaa 'Microsoft Edge' oikealla ja valitse 'Go to details' Valitse 'More details' jos 'Go to details' vaihtoehto ei ilmaannu
 8. Kun Details välilehti ilmaantuu niin etsi jokainen valinta jossa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa niitä oikealla ja valitse End Task poistaaksesi ne. Etsi Microsoft Edge merkinnät ja valitse 'End Task'

Microsoft Edge selaimen resetointi (Tapa 2):

Jos Tapa 1 ei auttanut sinua niin sinun pitää käyttää Edistynyttä Edge poistotapaa.

 1. Huomio: Sinun pitää varmuuskopioida tietosi ennen kuin käytät tätä tapaa.
 2. Etsi tämä kansio tietokoneeltasi C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Valitse jokainen merkintä joka sinne on tallennettu ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse sitten Delete vaihtoehto. Mene Microsoft Edge kansioon tietokoneellasi, klikkaa jokaista merkintää oikealla ja klikkaa 'Delete'
 4. Klikkaa Start painiketta (Windows Logo) ja kirjoita window power, Search my stuff linjalle.
 5. Klikkaa Windows PowerShell merkintää oikealla ja valitse Run as administrator. Etsi Windows PowerShell, klikkaa sitä oikealla ja valitse 'Run as administrator'
 6. Kun olet järjestelmän valvojana: Windows PowerShell ikkuna ilmaantuu, liitä tämä rivi PS C:\WINDOWS\system32> ja paina Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopioi ja liitä vaadittava komento ja paina 'Enter'

Kun nämä askeleet on tehty niin FreeForms pitää poistaa Microsoft Edge selaimeltasi.

Poista FreeForms Mozilla Firefox (FF) selaimelta

Poista FreeForms sekä vastaavat lisäosat joita et muista asentaneesi, ja nollaa Mozilla Firefox:

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Mozilla Firefox, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Add-ons Extensions. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Add-ons'
 2. Täällä, valitse FreeForms sekä muut kyseenalaiset liitteet. Paina Remove poistaaksesi nämä merkinnät. Valitse 'Extensions' ja etsi haitalliset merkinnät. Klikkaa 'Remove' poistaaksesi ne kaikki
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Klikkaa valikkoa (oikea yläkulma), valitse Options General.
 4. Täällä, poista haitallinen URL ja anna haluamasi verkkosivu tai paina Restore to default.
 5. Paina OK tallentaaksesi muutokset. Kun olet 'General' välilehdessä, poista haitallinen URL 'Home Page' osiosta tai pana 'Restore to Default' painiketta. Paina 'OK' tallentaaksesi muutokset.
 6. Resetoi Mozilla Firefox
  Klikkaa Firefox valikkoa vasemmassa yläkulmassa ja paina kysymysmerkki kuvaketta. Täällä, valitse Troubleshooting Information. Klikkaa Menu kuvaketta ja sitten '?'. Valitse 'Troubleshooting Information'
 7. Nyt näet Reset Firefox to its default state viestin ja Reset Firefox painikkeen. Klikkaa tätä painiketta useasti ja suorita FreeForms poisto loppuun. Klikkaa 'Reset Firefox' painiketta muutaman kerran

Poista FreeForms Google Chrome selaimelta

Seuraa tätä ohjetta poistaaksesi selaimen kaappaajan Google Chrome selaimelta:

 1. Poista haitalliset liitteet
  Avaa Google Chrome, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Tools Extensions. Klikkaa Menu kuvaketta. Valitse 'Tools' sekä 'Extensions'
 2. Täällä, valitse FreeForms sekä muut haitalliset liitteet ja paina Roskakori kuvaketta poistaaksesi nämä merkinnät. Etsi haitalliset merkinnät ja poista ne kaikki painamalla Roskakori kuvaketta
 3. Vaihda kotisivusi ja ensisijainen hakukoneesi jos tämä virus on ne muuttanut
  Paina Valikko kuvaketta ja valitse Settings.
 4. Täällä, etsi Open a specific page or set of pages vaihtoehdon On startup alta ja paina Set pages. Kun olet klikannut Menua sekä 'Settings', valitse 'Set pages'
 5. Nyt sinun tulisi nähnä toinen ikkuna. Täällä, poista haitalliset hakukoneet ja anna sivu jota haluat käyttää kotisivunasi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 6. Klikkaa Menu kuvaketta uudelleen ja valitse Settings Manage Search engines osion Search alla. Kun olet 'Settings' osiossa, valitse 'Manage search engines...'
 7. Kun olet Search Engines..., poista haitalliset hakusivut. Sinun tulisi jättää vain Google tai haluamasi sivuston nimi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 8. Resetoi Google Chrome
  Klikkaa Menu kuvaketta Google Chrome selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitse Settings.
 9. Selaa alas sivun loppuun ja paina Reset browser settings. Kun olet 'Settings' osiossa, selaa alas 'Reset browser settings' painikkeeseen ja klikkaa sitä
 10. Paina Reset vahvistaaksesi tämän toiminnon ja suorittaaksesi FreeForms poiston loppuun. Klikkaa 'Reset' painiketta suorittaaksesi poiston loppuun

Poista FreeForms Safari selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet tehnyt tämän, valitse Preferences. Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Preferences'
 2. Täällä, valitse Extensions ja etsi FreeForms tai muita epäilyttäviä merkintöjä. Klikkaa Uninstall painiketta poistaaksesi ne kaikki. Mene 'Extensions' ja poista haitalliset lisäosat
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Avaa Safari nettiselaimesi ja klikkaa Safari valikossa. Täällä, valitse Preferences kuten se näytettiin aikaisemmin ja valitse General.
 4. Täällä, etsi Homepage osio. Jos FreeForms on muuttanut sen, poista ei toivottu linkki ja anna se jota haluat käyttää hakuihisi. Muista lisätä "http://" ennen kuin kirjoitat sivun osoitteen. Kun olet 'General' osiossa, poista haitallinen URL ja anna haluamasi sivuston nimi
 5. Resetoi Safari
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikossa näytön vasemmassa yläkulmassa. Täällä, valitse Reset Safari.... Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Reset Safari...'
 6. Nyt näet yksityiskohtaisen keskustelu ikkunan jossa on resetointi valinta. Kaikki nämä vaihtoehdot on yleensä ruksattu valmiiksi mutta voit itse valita mitkä haluat resetoida. Klikkaa Reset painiketta suorittaaksesi FreeForms poistoprosessin loppuun. Valitse kaikki vaihtoehdot ja klikkaa 'Reset' painiketta
Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-freeforms.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta FreeForms