Kuinka resetoida Mozilla Firefox?

Mozilla Firefox on yksi tämän hetken suosituimmista nettiselaimista, ei siis ole kovinkaan yllättävää, että ihmiset joskus kohtaavat ongelmia sen käytössä. Useimmissa tapauksissa, selausongelmia kohdataan, kun vaihdetaan selaimen asetuksia, tai kun asennetaan uusia ohjelmia järjestelmään. Joskus ihmiset asentavat potentiaalisesi ei toivottuja tai haittaohjelman tyyppisiä ohjelmia tahtomattaan, ja näillä on tapana muokata selaimen asetuksia ilman käyttäjän lupaa. Tällaisessa tilanteessa Firefox voi alkaa näyttää valtavaa määrää mainoksia, aiheuttaa uudellelleenohjauksia epäilyttäville sivuille, näyttää tekaistuja mainoksia, jne. Jos käytät Firefox selainta päivittäin ja epäilet, että sen asetuksia on muokattu, selaimen resetointi voi auttaa ongelman korjaamisessa. Firefox selaimessa tämän ominaisuuden nimi on “Firefox refresh.”

Mozilla resetointi poistaa lisätyt laajennukset ja teemat, sivuluvat, muokatut asetukset, ylimääräiset hakukoneet, tiedot latauksistasi, käyttäjätyylit, sosiaaliset ominaisuudet, työkalupalkin säädöt, lisäosien asetukset DOM varaston ja turvasertifikaatit sekä laiteasennukset. Poistoprosessi ei vaikuta kirjanmerkkeihin, selaus- ja lataushistoriaan, henkilökohtaiseen kirjastoon, avattuihin ikkunoihin sekä välilehtiin, evästeisiin ja automaattiseen täyttöön. Resetoidaksesi Firefox selaimen, seuraa näitä ohjeita:

Tapa 1. Resetoi Firefox Vianetsintätiedot vaihtoehdolla

1. Avaa Mozilla Firefox. klikkaa kolme-palkkia oikeassa yläkulmassa, klikkaa sitten ?, kuten kuvassa näytetään.

2. Valitse Troubleshooting Information.

Method 1. Step 2.

3. Täällä, valitse Refresh Firefox… ja vahvista valintasi.

Method 1. Step 3.

4. Kun Import Wizard ilmaantuu, klikkaa Finish.

Method 1. Step 4.

Tapa 2. Pikapääsy Mozilla resetointi sivulle

1. Avaa Mozilla Firefox selain ja kirjoita about:support URL palkkiin ja paina Enter avataksesi Troubleshooting Information sivun.

Method 2. Step 1.

2. Sivun oikeassa reunassa, etsi Give Firefox a tune up laatikko ja klikkaa Refresh Firefox… painiketta.

Method 2. Step 2.

3. Kun vahvistus pop-up ilmaantuu, klikkaa Refresh Firefox jatkaaksesi.

Method 2. Step 3.

4. Firefox selain sulkeutuu automaattisesti käynnistääkseen itsensä uudelleen, ja avaa pian Import Wizardin, joka näyttää mukana tuodut kohteet Firefox resetoinnin jälkeen. Klikkaa vai Finish jatkaaksesi.

Tapa 3. Resetoi Firefox avaamatta sitä

1. Käynnistä Firefox Vikasietotilassa. Tämän tekemiseksi, pidä Shift painike alhaalla ja koeta avata Mozilla Firefox.

Jos et voi avata Mozillaa Vikasietotilassa tällä tavalla, käytä tietokoneesi hakua etsiäksesi “Mozilla Firefox (Vikasietotila)” kuvakkeen.

Method 3. Step 1.

2. Sinua voidaan pyytää valitsemaan käyttäjäprofiili, jos PC:llä on useampi kuin yksi. Pidä Shift painike alhaalla, kun valitset profiilia. Jos sinulla on vain yksi käyttäjäprofiili, Firefox Vikasietotila viestipöytä ilmaantuu.

Method 3. Step 2.

3. Klikkaa Refresh Firefox.

Method 3. Step 3.

Tapa 4. Resetoi Firefox Profile Managerin avulla

1. Paina Windows key + R näppäintä samaan aikaan käynnistääksesi Run komennon. Täällä, kirjoita firefox.exe -p (tai firefox.exe -P) ja paina OK.
Method 4. Step 1.

2. Tämä avaa Firefox User Profile Managerin. Valitse default, klikkaa sitten Delete Profile.

Method 4. Step 2.

3. Vahvista valintasi klikkaamalla Delete Files.
Method 4. Step 3.

4. Klikkaa Exit.

Method 4. Step 4.

Huomio: Kun seuraavan kerran avaat Firefoxin, Import Wizard ilmaantuu. Se kysyy mistä haluat tuoda Vaihtoehdot, Kirjanmerkit, Salasanat, Historian ja muut tiedot.

Tapa 5. Asenna Firefox uudelleen

Jos aikaisemmat tavat eivät auttaneet sinua ratkaisemaan ongelmaa Firefox selaimessa, voit koettaa sen uudelleenasennusta. Useimmissa tapauksissa ei ole tarpeen asentaa ongelma selainta uudelleen, jos sinun pitää tehdä se, niin voi käyttää näitä ohjeita.

1. Ensimmäiseksi, sulje Firefox. Klikkaa menu painiketta ja klikkaa Exit.

Method 5. Step 1.

2. Klikkaa Start menua oikealla ja mene Programs and Features. (Windows 7/Vista klikkaa Start menu, mene Control Panel > Programs and Features; Windows XP, mene Add/Remove Programs).

Method 5. Step 2.

3. Näet listan asennetuista ohjelmista. Klikkaa Mozilla Firefox ja paina Uninstall.

Method 5. Step 3.

Jos Uninstall Wizard ei ilmaannu, niin mene yhteen näistä kansioista, joissa on helper.exe tiedosto ja avaa se. User Account Control ilmaantuu, klikkaa vain Yes jatkaaksesi.

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exe
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exeMethod 5. Step 3 part 2.

4. Uninstall Wizardissa, klikkaa Next, sitten Uninstall, ja lopuksi Finish.

Method 5. Step 4.

5. Poista Firefox asennuskansio, joka löytyy näistä paikoista:

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox

Method 5. Step 5.

6. Jos haluat poistaa myös käyttäjätiedot (kirjanmerkit, historian, jne), sinun pitää painaa Windows key + R näppäimistöltä ja kirjoittaa %APPDATA%\\Mozilla\\, ja painaa sitten OK.

Method 5. Step 6.

7. Tämä avaa Mozilla Kansion. Näet kansion nimeltä Firefoxpoista se.

Method 5. Step 7.

8. Kun olet poistanut Mozilla Firefoxin, sinun pitää asentaa se uudelleen. Saadaksesi oikean ja turvallisen version, sinun pitää ladata se viralliselta Mozilla Firefox sivulta. Käytä vain toista selainta lataamaan Firefox, mene Mozillan viralliselle lataussivulle ja lataa tiedosto PC:lle.

Kirjoittajasta
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Asiantuntija taistelussa haittaohjelmia, viruksia ja vakoiluohjelmia vastaan.

Ota yhteyttä Linas Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa