Poista Mezaa virus (Poisto-opas) - päivitetty tammi 2021

kirjoittanut Ugnius Kiguolis - - | Tyyppi: Mainosohjelma

Mezaa viruksen Poisto-ohje

Mikä on Mezaa virus?

Mezaa on mainospalvelun tarjoaja, joka on mukana hämärässä yhteistyökumppani markkinoinnissa

Mezaa virus

Mezaa on ostoavustajapalvelun nimi, jonka kehittäjä on PureDirect, LLC, jonka pitäisi tehdä nettiselaamisesta kätevämpää Suoranavigoinnilla, Säästöillä/Tarjouksilla ja Hintavertailu Widgeteillä. Sillä on kuitenkin tyypilliset mainosohjelman ominaisuudet ja se kuuluu Potentiaalisesti ei toivotut ohjelmat (PUP) kategoriaan. Jotkut suositut Antivirus ohjelmat tunnistavat sen nimellä Suspicious_GEN.F47V1109 tai Artemis!FB9ED40BCDC8, joka tarkoittaa, että sen mainoskampanjat voivat olla todella aggressiivisia.

Nimi Mezaa
Luokitus Mainosohjelma
AV tunnistus Suspicious_GEN.F47V1109, Artemis!FB9ED40BCDC8, Artemis, Mezaa
Yhdistetyt tiedostot MZA.exe, MezaaSvc.exe, Mezaa.Service.exe
Vaaran taso Alhainen. Se voi kuitenkin näyttää potentiaalisesti vaarallisia tai haitallisia mainoksia ja ohjata epäluotettaville sivuille
Oireet Suuri määrä kaupallisia mainoksia. Jotkut niistä on voitu merkitä lauseella ”Ads by Mezaa”
Levitys Ilmaisohjelmien kanssa niputus
ReimageIntego on luotettava turvaohjelma, joka voi poistaa Mezaa viruksen ja siihen liittyvät sovellukset yhdellä klikkauksella.

Mezaa ohjelmalla on virallinen verkkosivu. Sen antama informaatio on vähäistä ja siinä ei ole latauspainiketta. Se on selkeä merkki haittaohjelmasta. Vuodesta 2014 lähtien, se on kiertänyt nettiä ”valinnaisena latauksena” eri ilmaisohjelmien mukana, joka ei pura paketti, jos PC käyttäjä ei pyydä sitä.

Kun se on asennettu, se muuttaa Windows käynnistysjärjestelmän ja alkaa suorittamaan MZA.exe, MezaaSvc.exe, ja Mezaa.Service.exe prosesseja tehtävien hallinnassa. Ne ovat vastuussa mainosohjelman käynnistyksestä, sekä siihen liittyvien laajennusten lisäämisen ensisijaiseen selaimeen, on se sitten Chrome, Firefox, Edge tai Safari. Heti asennuksen jälkeen, ihmiset alkavat huomata epänormaalia nettiselaimen käytöstä.

Ensimmäiseksi, nettiselaimen latausaika voi pidentyä, joten voit joutua odottamaan aloitusikkunan avautumista minuutin tai kaksi. Kaikkein selkein merkki Mezaa viruksen olemassaolosta ovat jatkuvat mainosten hyökkäykset. Pop-upit, julisteet, interstitiaaliset mainokset, tekstilinkit, kokosivun mainokset, jne. voivat hukuttaa näyttösi, häiriten nettiselaamistasi.

Yleensä, Mezaa mainokset sisältävät erilaisia tarjouksia, jotka ovat saatavilla sen kumppanien verkkokaupoissa. Joidenkin pop-uppien voimanlähteenä voivat olla epäilyttävät kolmannet osapuolet, jotka voivat tyrkyttää hyödyttömiä palveluita tai huijata ihmiset lataamaan haittaohjelmia. Jos siis näet mainoksia, jotka sanovat järjestelmäsi olevan saastunut viruksella, tai että sinä olet voittamassa arvokkaan palkinnon, älä lankea klikkaamaan niitä. Tällaiset ja vastaavat mainokset voivat johtaa verkkourkinta tai huijaus sivuille.

Tunkeilevien mainosten lisäksi, Mezaa virus koettaa kerätä käyttäjien hakutiedot. Niihin kuuluvat IP-osoite, sähköpostiosoite, hakusanat, useimmin vieraillut sivut, sekä vastaavat nettiselaamisen tiedot. Vaikka niitä ei pidetä henkilökohtaisina tietoina, niin niiden paljastamista kolmansille osapuolille ei suositella. Tämä johtuu siitä, että mainosten määrä voi kasvaa yhä enemmän. Niitä voidaan myös parantaa mieltymystesi mukaan, siksi voit herkemmin klikata niitä.

Mezaa virusMezaa virus on mainosohjelma, joka leviää nipussa ilmaisohjelmien kanssa ja näyttää kaupallisia mainoksia luodakseen tuloja.

Me kuitenkin suosittelemme poistamaan Mezaa viruksen järjestelmästä. Tällä tavalla puhdistat järjestelmän haittaohjelmista, ja poistat tunkeilevan materiaalin selaimiltasi. Helpoin tapa poistaa ei toivotut ohjelmat on täysi tarkistus ammattilaisten haittaohjelman poistajalla. Voit suorittaa Mezaa poiston myös manuaalisesti, tämän artikkelin lopussa olevien ohjeiden avulla.

Mainosohjelma voi avata mainoksensa ilmaisohjelman avulla

Eivät kaikki, mutta useat mainosohjelman tyyppiset ohjelmat voidaan ladata viralliselta sivulta tai joskus luotettavista lähteistä, kuten Google Play Store. Joissain tapauksissa, kuten tässä, mainosohjelmalla on virallinen verkkosivu, jossa ei ole latauspainiketta. Tämä on selkeä merkki, että etsimäsi sovellus on PUP, jota levitetään ilmaisohjelmien mukana.

Tällaiset ei toivotut työkalut on yleensä piilotettu Pika- tai Perusasennuksen alle ja ne on merkitty ensisijaisiksi. Tämän seurauksena, jos PC:n omistaja valitsee yhden näistä vaihtoehdoista, hän tahtomattaan antaa luvan asentaa koko ohjelmistopaketin.

Estääksesi tällaisten sovellusten ei toivotun ilmaantumisen, ole todella varovainen asentaessasi freeware ja shareware ohjelmia tietokoneellesi. Helpoin tapa purkaa nippu ja paljastaa ylimääräiset lataukset, on valita Kustomoitu tai Edistynyt asennustapa. Älä klikkaa Seuraava (Next) painiketta asennuksen nopeuttamiseksi, koska voit helposti ohittaa ruksin, joka sallii PUPin asennuksen.

Mezaa viruksen poisto-ohjeet

Jos huomasit, että nettiselaustasi häiritsee koko ajan mainokset, jotka on merkitty ”brought to you by Mezaa,” ”Mezaa ads,” sekä vastaavilla iskulauseilla, on täysin varmaa, että mainosohjelma on tunkeutunut PC:lle ohjelmistonipussa.

Nettiselaimesi pysyy saastuneena tunkeilevilla mainoksilla, jos et poista Mezaa virusta järjestelmästä. Voit tehdä sen kahdella tavalla, esim. tarkistamalla järjestelmän ammattilaisten antiviruksella tai tarkistamalla järjestelmän manuaalisesti.

Mezaa poisto ei ole vaikeaa. utanvirus.se tiimin asiantuntijat kuitenkin väittävät, että automaattinen poistotapa voi pelastaa päiväsi. Tällaiset ja vastaavat haittaohjelmat voivat käyttää helpoer objekteja, jotka, järjestelmään jätettynä, voivat asentaa mainosohjelman uudelleen ja rakentaa kolmansien osapuolien mainospalvelimen.

Voit poistaa viruksen vahingot ReimageIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Mezaa viruksen Poisto-ohje

Poista Mezaa Windows järjestelmistä

Mainosohjelma kuuluu haittaohjelmiin. Vaikka nämä ohjelmat eivät ole vaarallisia, niitä ei kannata pitää järjestelmässä epäilyttävän sisällön takia. Jos sinulla on Windows järjestelmä, seuraavat ohjeet kertovat, miten puhdistaa järjestelmä mainosohjelmista, kuten Mezaa.

 1. Paina Start Control Panel Programs and Features (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs). Paina 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (jos olet 'Windows XP' käyttäjä, paina 'Add/Remove Programs').
 2. Jos olet Windows 10 / Windows 8 käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun Quick Access Menu ilmestyy, valitse Control Panel sekä Uninstall a Program. Jos olet 'Windows 10 / Windows 8' käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun 'Quick Access Menu' ilmestyy, valitse 'Control Panel' sekä 'Uninstall a Program'.
 3. Poista Mezaa sekä siihen liittyvät ohjelmat
  Täällä, etsi Mezaa tai muut lähiaikoina asennetut epäilyttävät ohjelmat.
 4. Poista ne ja paina OK tallentaaksesi muutokset. Klikkaa jokaista epäilyttävää merkintää hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Uninstall'

Poista Mezaa Mac OS X järjestelmästä

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi Mezaa tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Poista Mezaa virus Microsoft Edge selaimesta

Pidä mielessäsi, että mainokset jatkavat ilmaantumistaan, jos et nollaa nettiselaintasi. Microsoft Edge käyttäjät voivat käyttää näitä nollausohjeita:

Resetoi Microsoft Edge asetukset (Tapa 1):

 1. Käynnistä Microsoft Edge sovellus ja klikkaa More (kolme pistettä näytön oikeassa yläkulmassa).
 2. Klikkaa Settings avataksesi lisää vaihtoehtoja.
 3. Kun Settings ikkuna avautuu niin klikkaa Choose what to clear painiketta Clear browsing data valinnan alla Mene Asetuksiin ja valitse 'Choose what to clear'
 4. Täällä, valitse kaikki mitä haluat poistaa ja klikkaa Clear. Valitse 'Clear' painike
 5. Nyt sinun pitää klikata oikealla Start painiketta (Windows logo). Täällä, valitse Task Manager. Avaa Käynnistä valikko ja valitse 'Task Manager'
 6. Kun olet Processes välilehdessä, etsi Microsoft Edge.
 7. Klikkaa sitä oikealla ja valitse Go to details vaihtoehto. Jos et näe Go to details vaihtoehtoa niin klikkaa More details ja toista aikaisemmat askeleet. Klikkaa 'Microsoft Edge' oikealla ja valitse 'Go to details' Valitse 'More details' jos 'Go to details' vaihtoehto ei ilmaannu
 8. Kun Details välilehti ilmaantuu niin etsi jokainen valinta jossa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa niitä oikealla ja valitse End Task poistaaksesi ne. Etsi Microsoft Edge merkinnät ja valitse 'End Task'

Microsoft Edge selaimen resetointi (Tapa 2):

Jos Tapa 1 ei auttanut sinua niin sinun pitää käyttää Edistynyttä Edge poistotapaa.

 1. Huomio: Sinun pitää varmuuskopioida tietosi ennen kuin käytät tätä tapaa.
 2. Etsi tämä kansio tietokoneeltasi C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Valitse jokainen merkintä joka sinne on tallennettu ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse sitten Delete vaihtoehto. Mene Microsoft Edge kansioon tietokoneellasi, klikkaa jokaista merkintää oikealla ja klikkaa 'Delete'
 4. Klikkaa Start painiketta (Windows Logo) ja kirjoita window power, Search my stuff linjalle.
 5. Klikkaa Windows PowerShell merkintää oikealla ja valitse Run as administrator. Etsi Windows PowerShell, klikkaa sitä oikealla ja valitse 'Run as administrator'
 6. Kun olet järjestelmän valvojana: Windows PowerShell ikkuna ilmaantuu, liitä tämä rivi PS C:\WINDOWS\system32> ja paina Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopioi ja liitä vaadittava komento ja paina 'Enter'

Kun nämä askeleet on tehty niin Mezaa pitää poistaa Microsoft Edge selaimeltasi.

Poista Mezaa Mozilla Firefox (FF) selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Mozilla Firefox, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Add-ons Extensions. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Add-ons'
 2. Täällä, valitse Mezaa sekä muut kyseenalaiset liitteet. Paina Remove poistaaksesi nämä merkinnät. Valitse 'Extensions' ja etsi haitalliset merkinnät. Klikkaa 'Remove' poistaaksesi ne kaikki
 3. Resetoi Mozilla Firefox
  Klikkaa Firefox valikkoa vasemmassa yläkulmassa ja paina kysymysmerkki kuvaketta. Täällä, valitse Troubleshooting Information. Klikkaa Menu kuvaketta ja sitten '?'. Valitse 'Troubleshooting Information'
 4. Nyt näet Reset Firefox to its default state viestin ja Reset Firefox painikkeen. Klikkaa tätä painiketta useasti ja suorita Mezaa poisto loppuun. Klikkaa 'Reset Firefox' painiketta muutaman kerran

Poista Mezaa Google Chrome selaimelta

Puhdistaaksesi ei toivotut laajennukset Chrome selaimelta, seuraa näitä askeleita:

 1. Poista haitalliset liitteet
  Avaa Google Chrome, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Tools Extensions. Klikkaa Menu kuvaketta. Valitse 'Tools' sekä 'Extensions'
 2. Täällä, valitse Mezaa sekä muut haitalliset liitteet ja paina Roskakori kuvaketta poistaaksesi nämä merkinnät. Etsi haitalliset merkinnät ja poista ne kaikki painamalla Roskakori kuvaketta
 3. Klikkaa Menu kuvaketta uudelleen ja valitse Settings Manage Search engines osion Search alla. Kun olet 'Settings' osiossa, valitse 'Manage search engines...'
 4. Kun olet Search Engines..., poista haitalliset hakusivut. Sinun tulisi jättää vain Google tai haluamasi sivuston nimi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 5. Resetoi Google Chrome
  Klikkaa Menu kuvaketta Google Chrome selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitse Settings.
 6. Selaa alas sivun loppuun ja paina Reset browser settings. Kun olet 'Settings' osiossa, selaa alas 'Reset browser settings' painikkeeseen ja klikkaa sitä
 7. Paina Reset vahvistaaksesi tämän toiminnon ja suorittaaksesi Mezaa poiston loppuun. Klikkaa 'Reset' painiketta suorittaaksesi poiston loppuun

Poista Mezaa Safari selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet tehnyt tämän, valitse Preferences. Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Preferences'
 2. Täällä, valitse Extensions ja etsi Mezaa tai muita epäilyttäviä merkintöjä. Klikkaa Uninstall painiketta poistaaksesi ne kaikki. Mene 'Extensions' ja poista haitalliset lisäosat
 3. Resetoi Safari
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikossa näytön vasemmassa yläkulmassa. Täällä, valitse Reset Safari.... Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Reset Safari...'
 4. Nyt näet yksityiskohtaisen keskustelu ikkunan jossa on resetointi valinta. Kaikki nämä vaihtoehdot on yleensä ruksattu valmiiksi mutta voit itse valita mitkä haluat resetoida. Klikkaa Reset painiketta suorittaaksesi Mezaa poistoprosessin loppuun. Valitse kaikki vaihtoehdot ja klikkaa 'Reset' painiketta

Kun olet poistanut tämän potentiaalisesti ei toivotun ohjelman (PUP) ja korjannut kaikki nettiselaimesi, me suosittelemme PC järjestelmäsi tarkistamista maineikkaalla haittaohjelman poistajalla. Tämä auttaa sinua poistamaan Mezaa rekisterimerkinnät ja tunnistaa myös vastaavat loiset tai mahdolliset haittaohjelmat tietokoneellasi. Voit käyttää tähän tarkoitukseen meidän arvostamia haittaohjelman poistajia: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Mestari haittaohjelmien poistossa

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Ugnius Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä