Poista RoshaLock virus (Viruksen Poisto-ohjeet) - Nopea Salauksen Poiston Ratkaisu

RoshaLock viruksen Poisto-ohje

Mikä on RoshaLock lunnasohjelma virus?

Uusi lunnasohjelma ketju esittelee RoshaLock viruksen, joka lukitsee tiedostot salasanasuojattuun arkistoon

Juuri löydetty RoshaLock virus vaikuttaa olevan All_your_documents lunnasohjelma, joka löydettiin ensimmäisen kerran Helmikuussa 2017. Lunnasohjelma on sen jälkeen kehittynyt ja nykyisin me tunnemme ainakin kaksi RoshaLock lunnasohjelma versiota. Käyttäjät ovat juuri alkaneet raportoida RoshaLock 2.0 lunnasohjelma hyökkäyksiä, joka tarkoittaa, että alkuperäinen lunnasohjelma on päivitetty. Virus eroaa muista lunnasohjelmista, koska uhrin tiedostojen salaamisen sijaan, se kerää kaikki tiedostot ja laittaa ne yhteen arkistoon (yksi arkisto per kovalevy) ja suojaa ne salasanalla. Kun analysoimme lunnasohjelman, niin saimme selville, että lunnasohjelma kohdistaa jopa 2634 erilaista tiedostoa. Toisin sanoen, se ei jätä jälkeensä montakaan salaamatonta tiedostoa, kun se on valmis. Virus nimeää nämä arkistot All_Your_Documents.rar ja tallentaa ne erityisesti luotuun kansioon: [Drive letter]:\All_Your_Documents\All_Your_Documents.rar. Tämän jälkeen, RoshaLock luo lunnasviestin nimeltä All Your Files in Archive! .txt.
RoshaLock lunnasohjelmaRoshaLock lunnasohjelma lukitsee tiedostot salasanasuojattuun RAR arkistoon, eikä salaa niitä kaikkia.

Lunnasohjelma puhuu uhreilleen viidellä eri kielellä – Englanniksi, Saksaksi, Ranskaksi, Espanjaksi ja Italiaksi. Se pyytää uhreja lukemaan annetut ohjeet tarkasti. Ensimmäiseksi, se käskee uhria lataamaan WinRAR ohjelman ja TOR selaimen. Sitten se selittää kuinka päästä maksusivulle Tor selaimen kautta, jotta uhri löytää ohjeet kuinka ostaa salasana, joka avaa nämä arkistot ja vapauttaa tiedostot. Maksusivusto sanoo, että palvelin hyväksyy maksun vain Bitcoineina, näyttää alkuperäisen lunnassumman ja varoittaa, että hinta kohoaa 0.05 BTC joka päivä, jos lunnaita ei makseta 3:n päivän kuluessa sivulle saapumisesta. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että pitävätkö verkkorikolliset sanansa ja antavat salasanan maksaville uhreille. Me neuvomme, että et kuuntele verkkorikollisia ja et maksa lunnaita, jos maksat, niin tuet vain verkkorikollisuutta ja sallit sen kasvun. Sen sijaan, että teet mitä verkkorikolliset haluavat, poista RoshaLock lunnasohjelma järjestelmästä heti. Se on voinut päästä järjestelmääsi nipussa muiden vaarallisten ohjelmien kanssa, joten me neuvomme käyttämään haittaohjelman poistajaa RoshaLock poistoon. Meidän tiimimme ehdottaa käyttämään FortectIntego ohjelmaa, mutta SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

Mitä tiedetään RoshaLock 2.0 lunnasohjelma viruksesta?

Viime aikoina, haittaohjelma analyytikoita informoitiin RoshaLocker haittaohjelma versiosta, joka esittelee itsensä nimellä RoshaLock 2.0. On selvää, että se on päivitetty versio lunnasohjelmasta ja se pyytää suurempia lunnaita kuin All_your_documents.rar lunnasohjelma, tällä kertaa se vaatii 1.05 Bitcoinia, kun alkuperäinen versio pyytää ”vain” 0.35 BTC. Lunnasviestin ja salasanasuojatun RAR arkiston eivät ole muuttuneet, virus yhä luo All_Your_Documents.rar nimiset arkistot kaapatuille tiedostoille ja luo All Your Files in Archive! .txt, joka on lunnasviesti. Tällä hetkellä ei ole tunnettua tapaa jolla palauttaa tiedostot, jotka tämä ilkeä lunnasohjelma on kaapannut.

Tällä hetkellä käytetyt levitystavat

Käyttäjien raporttien mukaan, RoshaLocker lunnasohjelma leviää tekaistuna ”excel tiedoston korjausohjelmana”. Me emme kuitenkaan halua ohittaa mahdollisuutta, että lunnasohjelma leviäisi petollisten sähköpostien tai muiden lunnasohjelmien levitystapojen avulla. Sitä voidaan levittää myös exploit kittien avulla. Virus tartunnan riskin vähentämiseksi, seuraa näitä sääntöjä:

 • Pidä ohjelmasi päivitettynä. Jos päivität ohjelmasi ajallaan, niin voit minimoida riskin exploit kittien hyökkäyksestä.
 • Luo tiedostojen varmuuskopio. Vaikka sinulla olisi kaikkein tehokkain antivirus, niin on aina mahdollista saada lunnasohjelma (jos sinusta tulee uuden lunnasohjelman ensimmäinen uhri). Varmuuskopioiden tekeminen voi olla todella elintärkeä toimi tällaisessa tilanteessa.
 • Älä avaa epäilyttäviä sähköposteja. Verkkorikolliset voivat teeskennellä olevansa ketä tahansa, mutta älä anna heidän huijata sinua uskomaan valheitaan. He voivat vakuuttaa olevansa yrityksestä, kuten “Amazon/Paypal/jne.” ja lähettävät sinulle laskun/dokumentin/kuitin, joka sinun pitää nähdä. Älä kiirehdi klikkaamaan tällaista liitettä, koska se voi olla saastunut.

Poista RoshaLock lunnasohjelma

Tuntuu todella pahalta sanoa tämä, RoshaLock virus on hyvin rakennettu lunnasohjelma. Jos se onnistuu tunkeutumaan järjestelmään, niin tiedostot lukitaan ja tiedostojen jälleen näkeminen ei ole todennäköistä. On mahdollista arvata avain, koska salasanasuojattu RAR tiedosto on salattu ja salasanasuojattu arkisto. Jos et vielä tiennyt tätä, edistyneet salaukset on mahdotonta purkaa, joka tarkoittaa että et ehkä näe tiedostojasi koskaan uudelleen. On pieni mahdollisuus, että rikolliset antaisivat sinulle salasanan vaikka maksat lunnaat, mutta me todella epäilemme sitä. Me emme myöskään suosittele tukemaan verkkorikollisuutta maksamalla lunnaita. RoshaLock poistoon, käynnistä haittaohjelman poistaja ja anna sen puhdistaa järjestelmäsi. Kun olet poistanut RoshaLock viruksen, etsi varmuuskopiosi ja tuo tiedostot sieltä virus vapaaseen tietokoneeseen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen RoshaLock viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Tämä on ensimmäinen tapa, joka voi auttaa sinua poistamaan RoshaLock 2.0 viruksen tai alkuperäisen RoshaLock viruksen. Ole hyvä ja seuraa näitä ohjeita huolellisesti!

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista RoshaLock käyttäen System Restore

Jos ensimmäinen tapa 1 ei auttanut sinua poistamaan lunnasohjelmaa, niin kokeile tätä tapaa.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen RoshaLock pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että RoshaLock on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan RoshaLock tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Me emme valitettavasti voi tarjota sinulle kovinkaan iloisia uutisia tiedostojen palautuksesta. Voit palauttaa tiedostosi varmuuskopioista, valitettavasti monilla ei sellaisia ole. Alla me kerromme parhaat tiedostojen palautustavat.

Jos tiedostosi ovat joutuneet RoshaLock salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro

Kun tiedostot salataan, saastuvat tai ne poistetaan, niin Data Recovery Pro voi olla kätevä. Suorita vain järjestelmän tarkistus tällä ohjelmalla ja etsi tiedostot, jotka voidaan palauttaa.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka RoshaLock lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

RoshaLocker salauksen poistotyökalua ei ole saatavilla

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi RoshaLock ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä