Vakavuus luokka:  
  (96/100)

RoshaLock lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Julie Splinters - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Uusi lunnasohjelma ketju esittelee RoshaLock viruksen, joka lukitsee tiedostot salasanasuojattuun arkistoon

Juuri löydetty RoshaLock virus vaikuttaa olevan All_your_documents lunnasohjelma, joka löydettiin ensimmäisen kerran Helmikuussa 2017. Lunnasohjelma on sen jälkeen kehittynyt ja nykyisin me tunnemme ainakin kaksi RoshaLock lunnasohjelma versiota. Käyttäjät ovat juuri alkaneet raportoida RoshaLock 2.0 lunnasohjelma hyökkäyksiä, joka tarkoittaa, että alkuperäinen lunnasohjelma on päivitetty. Virus eroaa muista lunnasohjelmista, koska uhrin tiedostojen salaamisen sijaan, se kerää kaikki tiedostot ja laittaa ne yhteen arkistoon (yksi arkisto per kovalevy) ja suojaa ne salasanalla. Kun analysoimme lunnasohjelman, niin saimme selville, että lunnasohjelma kohdistaa jopa 2634 erilaista tiedostoa. Toisin sanoen, se ei jätä jälkeensä montakaan salaamatonta tiedostoa, kun se on valmis. Virus nimeää nämä arkistot All_Your_Documents.rar ja tallentaa ne erityisesti luotuun kansioon: [Drive letter]:\All_Your_Documents\All_Your_Documents.rar. Tämän jälkeen, RoshaLock luo lunnasviestin nimeltä All Your Files in Archive! .txt.

Lunnasohjelma puhuu uhreilleen viidellä eri kielellä – Englanniksi, Saksaksi, Ranskaksi, Espanjaksi ja Italiaksi. Se pyytää uhreja lukemaan annetut ohjeet tarkasti. Ensimmäiseksi, se käskee uhria lataamaan WinRAR ohjelman ja TOR selaimen. Sitten se selittää kuinka päästä maksusivulle Tor selaimen kautta, jotta uhri löytää ohjeet kuinka ostaa salasana, joka avaa nämä arkistot ja vapauttaa tiedostot. Maksusivusto sanoo, että palvelin hyväksyy maksun vain Bitcoineina, näyttää alkuperäisen lunnassumman ja varoittaa, että hinta kohoaa 0.05 BTC joka päivä, jos lunnaita ei makseta 3:n päivän kuluessa sivulle saapumisesta. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että pitävätkö verkkorikolliset sanansa ja antavat salasanan maksaville uhreille. Me neuvomme, että et kuuntele verkkorikollisia ja et maksa lunnaita, jos maksat, niin tuet vain verkkorikollisuutta ja sallit sen kasvun. Sen sijaan, että teet mitä verkkorikolliset haluavat, poista RoshaLock lunnasohjelma järjestelmästä heti. Se on voinut päästä järjestelmääsi nipussa muiden vaarallisten ohjelmien kanssa, joten me neuvomme käyttämään haittaohjelman poistajaa RoshaLock poistoon. Meidän tiimimme ehdottaa käyttämään Reimage ohjelmaa, mutta Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ja Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes ovat myös hyviä vaihtoehtoja.

Mitä tiedetään RoshaLock 2.0 lunnasohjelma viruksesta?

Viime aikoina, haittaohjelma analyytikoita informoitiin RoshaLocker haittaohjelma versiosta, joka esittelee itsensä nimellä RoshaLock 2.0. On selvää, että se on päivitetty versio lunnasohjelmasta ja se pyytää suurempia lunnaita kuin All_your_documents.rar lunnasohjelma, tällä kertaa se vaatii 1.05 Bitcoinia, kun alkuperäinen versio pyytää ”vain” 0.35 BTC. Lunnasviestin ja salasanasuojatun RAR arkiston eivät ole muuttuneet, virus yhä luo All_Your_Documents.rar nimiset arkistot kaapatuille tiedostoille ja luo All Your Files in Archive! .txt, joka on lunnasviesti. Tällä hetkellä ei ole tunnettua tapaa jolla palauttaa tiedostot, jotka tämä ilkeä lunnasohjelma on kaapannut.

Tällä hetkellä käytetyt levitystavat

Käyttäjien raporttien mukaan, RoshaLocker lunnasohjelma leviää tekaistuna ”excel tiedoston korjausohjelmana”. Me emme kuitenkaan halua ohittaa mahdollisuutta, että lunnasohjelma leviäisi petollisten sähköpostien tai muiden lunnasohjelmien levitystapojen avulla. Sitä voidaan levittää myös exploit kittien avulla. Virus tartunnan riskin vähentämiseksi, seuraa näitä sääntöjä:

 • Pidä ohjelmasi päivitettynä. Jos päivität ohjelmasi ajallaan, niin voit minimoida riskin exploit kittien hyökkäyksestä.
 • Luo tiedostojen varmuuskopio. Vaikka sinulla olisi kaikkein tehokkain antivirus, niin on aina mahdollista saada lunnasohjelma (jos sinusta tulee uuden lunnasohjelman ensimmäinen uhri). Varmuuskopioiden tekeminen voi olla todella elintärkeä toimi tällaisessa tilanteessa.
 • Älä avaa epäilyttäviä sähköposteja. Verkkorikolliset voivat teeskennellä olevansa ketä tahansa, mutta älä anna heidän huijata sinua uskomaan valheitaan. He voivat vakuuttaa olevansa yrityksestä, kuten “Amazon/Paypal/jne.” ja lähettävät sinulle laskun/dokumentin/kuitin, joka sinun pitää nähdä. Älä kiirehdi klikkaamaan tällaista liitettä, koska se voi olla saastunut.

Poista RoshaLock lunnasohjelma

Tuntuu todella pahalta sanoa tämä, RoshaLock virus on hyvin rakennettu lunnasohjelma. Jos se onnistuu tunkeutumaan järjestelmään, niin tiedostot lukitaan ja tiedostojen jälleen näkeminen ei ole todennäköistä. On mahdollista arvata avain, koska salasanasuojattu RAR tiedosto on salattu ja salasanasuojattu arkisto. Jos et vielä tiennyt tätä, edistyneet salaukset on mahdotonta purkaa, joka tarkoittaa että et ehkä näe tiedostojasi koskaan uudelleen. On pieni mahdollisuus, että rikolliset antaisivat sinulle salasanan vaikka maksat lunnaat, mutta me todella epäilemme sitä. Me emme myöskään suosittele tukemaan verkkorikollisuutta maksamalla lunnaita. RoshaLock poistoon, käynnistä haittaohjelman poistaja ja anna sen puhdistaa järjestelmäsi. Kun olet poistanut RoshaLock viruksen, etsi varmuuskopiosi ja tuo tiedostot sieltä virus vapaaseen tietokoneeseen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen RoshaLock viruksen Poisto-ohje:

Poista RoshaLock käyttäen Safe Mode with Networking

Tämä on ensimmäinen tapa, joka voi auttaa sinua poistamaan RoshaLock 2.0 viruksen tai alkuperäisen RoshaLock viruksen. Ole hyvä ja seuraa näitä ohjeita huolellisesti!

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto RoshaLock

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita RoshaLock poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista RoshaLock käyttäen System Restore

Jos ensimmäinen tapa 1 ei auttanut sinua poistamaan lunnasohjelmaa, niin kokeile tätä tapaa.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen RoshaLock pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että RoshaLock on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan RoshaLock tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Me emme valitettavasti voi tarjota sinulle kovinkaan iloisia uutisia tiedostojen palautuksesta. Voit palauttaa tiedostosi varmuuskopioista, valitettavasti monilla ei sellaisia ole. Alla me kerromme parhaat tiedostojen palautustavat.

Jos tiedostosi ovat joutuneet RoshaLock salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro

Kun tiedostot salataan, saastuvat tai ne poistetaan, niin Data Recovery Pro voi olla kätevä. Suorita vain järjestelmän tarkistus tällä ohjelmalla ja etsi tiedostot, jotka voidaan palauttaa.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka RoshaLock lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

RoshaLocker salauksen poistotyökalua ei ole saatavilla

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi RoshaLock ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Julie Splinters
Julie Splinters - Haittaohjelmien poiston asiantuntija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Julie Splinters
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-roshalock-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä