Poista Zenis virus (Poisto-opas) - maalis 2018 päivitys

Zenis viruksen Poisto-ohje

Mikä on Zenis lunnasohjelma?

Zenis on lunnasohjelma, joka lukitsee henkilökohtaiset tiedostot ja vaati lunnaita Bitcoineina

Zenis lunnasohjelma viruksen kuvankaappaus

Zenis on nimi, jolla kuvataan lunnasohjelman tyyppistä verkkotartuntaa. Se käyttää kattavaa AES salausta, jolla se saastuttaa MS Office dokumentit, PDF tiedostot, tekstitiedostot, valokuvat, videot, kuvatiedostot, arkistot ja muut henkilökohtaiset tiedostot. Jokainen Zenis lunnasohjelman salaama tiedosto saa Zenis-<2_merkkiä>. tiedoston päätteen. Jokainen tämän tiedoston päätteen alkuperäinen esimerkki sisältää 12 merkkiä. Tiedostojen salauksen jälkeen se luo lunnasviestin ja luo Zenis Decryptor.exe tiedoston työpöydälle.

Nimi Zenis
Tyyppi Lunnasohjelma
Alatyyppi Tiedostoja salaava haittaohjelma
Tunnistuspäivä Maaliskuu2018
Vaaran taso Korkea. Voi aiheuttaa henkilökohtaisten tiedostojen pysyvän menetyksen
Oireet Kaikki tiedostot salataan Zenis- <2_merkkiä> esimerkki. tiedoston päätteellä, lunnasviesti työpöydällä
Liitetyt tiedostot Zenis Decryptor.exe, Zenis.exe, Zenis-Instructions.html
Liitetyt sähköpostiosoitteet TheZenis@Tutanota.com, TheZems@MailFence.com, TheZenis@Protonmail.com and TheZenis@Mail2Tor.com

Lunnasohjelmatutkijoiden mukaan, Zenis virus ei ole kovinkaan yleinen. Lunnasohjelma on kuitenkin aloittanut aktiviteettinsa vasta vuoden 2018 maaliskuun puolivälissä, joten se on nuori lunnasohjelma, joka kerää voimiaan tällä hetkellä. Sen suunnittelu ja käytös ei muistuta aikaisempia tiedostoja salaavia viruksia.

Kun seurataan Zenis haittaohjelman oireita, niin vaikuttaa että haittaohjelmaa levitetään suojaamattomat RD konfiguraation ja roskapostin avulla. Kun lunnasohjelman kuorma käynnistetään, niin virus suorittaa useita skriptejä Command Prompt Admin ympäristön kautta, estääkseen antivirus ohjelman ja hakkeroidakseen laillisia järjestelmän prosesseja, jotta se voi välttää tunnistuksen ja poiston.

Tämän tiedostoja salaavan lunnasohjelman päätehtävä on kuitenkin saada kaapatun tietokoneen henkilökohtaiset tiedostot hyödyttömiksi. Tiedoston pääte on ennennäkemätön ja vaikea purkaa. Jokainen tiedosto saa Zenis-<2_merkkiä>. tiedoston päätteen, jonka osa voi sisältää jopa 64 merkkiä. Tunnetuimmissa esimerkeissä on merkkejä Aa-Zz _ + = _ 0-9 {12}>.

Onnistuneen tiedostojen salauksen jälkeen, lunnasohjelma luo lunnasviestin .txt tiedostona. Se kertoo uhrilleen viruksen tyypistä ja antaa ohjeet, miten käyttää Zenis Decryptor ohjelmaa. Saastuneen PC:n käyttäjää pyydetään ottamaan yhteyttä lunnasohjelman kehittäjiin TheZenis@Tutanota.com tai TheZems@MailFence.com sähköpostiin ja lähettämään heille Zenis-Instructions.html tiedoston ja yhden lukitun tiedoston, joka on alle 2 MB. He lupaavat purkaa sen salauksen ilmaiseksi, jotta he voivat todistaa omistavansa salauksen poistoavaimen.

Jos rikolliset eivät vastaa kuuden tunnin kuluessa, uhrin pitää lähettää viesti TheZenis @ Protonmail.com tai TheZenis@Mail2Tor.com osoitteeseen Tor selaimen kautta. Rikolliset hyväksyvät lunnaat Bitcoineina, jotka tulee maksaa Bitcoin lompakkoon TOR selaimen kautta.

*** All your files has been encrypted ***
I am ZENIS. A mischievous boy who loves cryptography, hardware and programming. My world is full of unanswered questions and puzzles half and half, and I’m coming to discover a new world.
A world in digital space that you are supposed to play the role of my toys.
If you want to win in this game, you have to listen carefully to my instructions, otherwise you will be caught up in a one-step game and you will become the mam loser of the story.
My instructions are simple and clear. Then follow these steps:
1. Send this file (Zenis-Instructions.html) to my email with one your encrypted file less than 2 MB to trust to the game.
2. I decrypt your file for free and send for you.
3. If you confirm the correctness of the files, verify that the files are correct via email
4. Then receive the price of decrypting files
5. After you have deposited, please send me the payment details
6. After i confirm deposit, i send you the ”Zenis Decryptor” along with ”Private Key” to recovery all your files.
Now you can finish the game. You won the game, congratulations.
Please submit your request to both emails:
TheZenis@Tutanota.com
TheZems@MailFence.com
If you did not receive an email after six hours, submit your request to the following emails:
TheZenis@Protonmail. com
TheZenis@Mail2Tor.com (On the TOR network)
Warning: 3rd party and public programs. It may cause irreversible damage to your files And your files will be lost forever.

Ilmaista Zenis salauksenpoistajaa ei ole saatavilla. Verkkorikolliset varoittavat, että kolmansien osapuolien salauksenpoistaja voi johtaa peruuttamattomaan tiedostojen menetykseen. Ei ole selvää onko tämä uhkaus totta vai ei. Ei kuitenkaan ole selvää toimiiko rikollisilta ostettava salauksenpoistaja.

Zenis viruksen saastuttama PC: esimerkkiZenis lunnasohjelma on vaarallinen verkkotartunta, joka leviää roskaposteilla ja vaatii lunnaita Bitcoineina.

Suojataksesi PC:tä lisävahingoilta ja palauttaaksesi tiedostot varmuuskopioista, sinun pitää poistaa Zenis lunnasohjelma järjestelmästä. Tämän tekemiseksi, sinun pitää suorittaa tarkistus maineikkaalla turvaohjelmalla, jossa on päivitetty virustietokanta. Meidän suosikkimme Zenis poistoon ovat FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes.

Jos lunnasohjelma estää antiviruksen käytön, koeta käynnistää järjestelmä Vikasietotilaan verkolla. Ohjeet sen tekemiseen annetaan tämän artikkelin lopussa. Löydät myös muutamia vaihtoehtoja tiedostojen palautukseen, jotka voidaan tehdä vasta Zenis viruksen poiston jälkeen.

Lunnasohjelman kuorma voidaan naamioida vaarallisten sähköpostin liitteiden alle

Käytös, suunnittelu, maksusivu ja verkkovaluutan saatavuus ei muistuta muita lunnasohjelmia. Eikä myöskään levitystapa. Virukset.no verkkoturvallisuuden tutkijat väittävät, että järjestelmän suojaamiseksi lunnasohjelman hyökkäyksiltä, käyttäjän kannattaa ohittaa epäilyttävät sähköpostit.

Sähköpostiviesti väitetyltä lailliselta virastolta tai luotettavalta yritykseltä, kuten Amazon, Windows, IRS, jne., joka sisältää liitteitä (.docx, .doc, .pdf, .jpg, jne.) voi olla saastunut. Vakava varoitusmerkki lunnasohjelman hyökkäyksestä on sähköpostin avaaminen, joka pyytää sallimaan Makrojen käytön.

Roskapostien lisäksi, käyttäjät voivat ladata haittaohjelman JavaScript saastuneilta sivuilta, tekaistujen ohjelman päivitysten tai vaarallisten sovellusten mukana, joita levitetään laittomilla sivuilla.

Ohjeet Zenis lunnasohjelman poistamiseen

Zenis poisto on ainoa vaihtoehto, jolla voit puhdistaa järjestelmän vaarallisista tiedostoista ja prosesseista. Viruksen poisto ei palauta kuitenkaan tiedostojasi. Voit kuitenkin poistaa salauksen kolmansien osapuolien ohjelmalla, varmuuskopioista tai muulla alla mainitulla tavalla.

Ennen tiedostojen palautuksen aloittamista, muista poistaa Zenis lunnasohjelma virus onnistuneesti. Muuten henkilökohtaiset tiedostosi lukitaan uudelleen. Ei ole tapaa poistaa tätä tiedostoja salaavaa virusta manuaalisesti, älä siis hukkaa aikaasi. Käynnistä antiviruksesi ja koeta palauttaa tiedostosi seuraavien ohjeiden avulla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Zenis viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Jos lunnasohjelma virus on saanut antivirus ohjelmasi hyödyttömäksi, niin sinun pitää käynnistää järjestelmä Vikasietotilaan Verkolla, jotta voit käynnistää turvatyökalun

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Zenis käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Zenis pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Zenis on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Zenis tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Zenis salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Anna Data Recovery Pro työkalulle mahdollisuus

Data Recovery Pro työkalua ei alustavasti suunniteltu purkamaan lunnasohjelman salausta. Sen tavoitteena on palauttaa vahingossa poistetut tiedostot tai tiedostot, jotka menetettiin järjestelmän kaatuessa. Se on kuitenkin tehokas työkalu, jolla voidaan purkaa useiden lunnasohjelmien salauksia. 

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Zenis lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Yksittäiset tiedostot voidaan purkaa Previous Windows Version ominaisuudella

PC käyttäjät, jotka luovat Järjestelmän Palautuspisteitä säännöllisesti, voivat käynnistää Previous Windows Version tiliin. Vaikka tämä vaihtoehto ei auta palauttamaan tiedostopaketteja ja kansioita, voit palauttaa tärkeimmät tiedostot yksi kerrallaan.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Palauta Zenis lunnasohjelman salaamat tiedostot ShadowExplorer ohjelmalla

Jos Zenis virus ei poistanut Volume Shadow Copies tiedostoja, niin voit palauttaa tietosi näiden askeleiden avulla:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Ilmaista Zenis salauksenpoistajaa ei vielä ole saatavilla

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Zenis ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Mestari haittaohjelmien poistossa

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Ugnius Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä