Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Poista Bad Rabbit virus (Poisto-opas) - loka 2017 päivitys

kirjoittanut Olivia Morelli - -   DiskCoder.D | Tyyppi: Lunnasohjelma

BadRabbit lunnasohjelma – uusi perijä NotPetya/Petya.A viruksille?

Bad Rabbit maksusivun kuvankaappaus

BadRabbit virus toimii uutena tiedostoja salaavana haittaohjelmana, joka on onnistunut aiheuttamaan tuhoa Itä-Euroopassa. Se toimii samalla tavalla kuin Petya tai NotPetya lunnasohjelma, joka teki tuhoja verkkoavaruudessa muutama kuukausi sitten. Lähempää katsottuna, vaikka siinä on samanlaisuuksia ja IT-asiantuntijat epäilevät kehittäjien oleva sama, lähdekoodi on kohtalaisen erilainen.

Tällä hetkellä uhrien määrän sanotaan olevan yli 200. Vaikuttaa siltä, että kehittäjät eivät pidä Venäläisistä ja Ukrainalaisista, sillä nämä maat ovat pahiten kärsineitä. Odessan Kansainvälinen Lentokenttä Ukrainassa ja useat mediayritykset Venäjällä, kuten Interfax, Fontanka.ru et al., ovat pääkohteita. Tämän lisäksi, hyökkäys on levinnyt myös naapurimaihin, kuten Turkkiin ja Bulgariaan.

Drive-by hyökkäys toimitetaan tekaistun Flash Player päivityksen kautta

Adobe tuote Flash Player on jälleen joutunut haittaohjelman kehittäjien hyväksi käytetyksi. Päähaittaohjelma pudottaa sen naamioidut Flash päivitykset. Haittaohjelma ladataan install_flash_player.exe tiedostona saastuneelta sivulta. BadRabbit lunnasohjelma voi myös piileskellä vaihtoehtoisen tiedostonimen alla.

Kuten VirusTotal analyysi paljastaa, vihulainen voi piileskellä määrätyssä “Uninstaller” tiedostossa. Tartunta on onneksi useimpien turvaohjelmien havaittavissa. Haittaohjelma käyttää määrättyjä haavoittuvuuksia SMB palvelimilla, joka kertoo miksi se voi tunkeutua palvelimille.

Tunkeutumisen jälkeen, Bad Rabbit lunnasohjelma luo C:\Windows\infpub.dat tiedoston. Tämän seurauksena se luo seuraavat tiedostot – C:\Windows\cscc.dat sekä C:\Windows\dispci.exe. He ovat vastuussa MBR asetusten muokkaamisesta. On kiinnostavaa, että haittaohjelmassa on viittauksia Game of Thrones sarjan henkilöihin. BadRabbit haittaohjelma luo kolme tehtävää, jotka se on nimennyt sarjan kolmen lohikäärmeen mukaan :

 • C:\Windows\system32\rundll32.exe C:\Windows\infpub.dat,#1 15
 • cmd.exe /c schtasks /Delete /F /TN rhaegal
 • cmd.exe /c schtasks /Create /RU SYSTEM /SC ONSTART /TN rhaegal /TR
 • cmd.exe /c schtasks /Create /SC once /TN drogon /RU SYSTEM /TR:00
 • C:\Windows\AF93.tmp” \

Se käyttää myös avoimen lähdekoodin salausta nimeltä DiskCryptor. Myöhemmin se käyttää perinteistä AES ja RSA-2048 salausta. Se kohdistaa useita tiedostomuotoja. Kuten Petya.A se ei liitä mitään tiedostopäätettä, se kuitenkin sekoittaa Master Boot Record (MBR) asetukset.

Se käynnistää järjestelmän ja näyttää samaa lunnasviestiä kuin NotPetya. Se ohjaa uhrinsa myös ainutlaatuiselle maksusivulle. Se kertoo lyhyesti haittaohjelmasta ja vaatii 0.05 BTC lunnaat. Kun se on tunkeutunut järjestelmään onnistuneesti, niin haittaohjelma käynnistää Mimikatz sovelluksen saadakseen teknisiä tietoja muista saman verkon laitteista.

Bad Rabbit vaihtoehtoisten troijalaisten nimien kuvaBad Rabbit virus jatkaa Petyan ilkeyksiä.

BadRabbit estovihjeet

Kun pidetään mielessä se tosiasia, että haittaohjelma piiloutuu Flash Playerin alle ja murtautuu palvelimille, tärkein estotoimenpide on päivitysten välitön asennus. On yhä vain vähän tietoa mitä haavoittuvuuksia BadRabbit käyttää hyväkseen. Muista varmistaa, että turvaohjelmasi ovat myös päivitettyinä. On parasta ladata muutama erityyppinen turvasovellus.

Esimerkiksi, ReimageIntego tai Malwarebytes auttaa sinua tunnistamaan tartunnan. Tällainen työkalu voi auttaa sinua vain suorittamaan BadRabbit poiston. Alta löydät ohjeet, kuinka palauttaa pääsy tietokoneelle. Tämän jälkeen sinun pitäisi voida poistaa Bad Rabbit virus.

Poista BadRabbit tiedostoja salaava haittaohjelma

Sen omituisten tapojen vuoksi, ei ole yllättävää miksi haittaohjelmaa kutsutaan seuraavaksi Petya virukseksi. Jos olet törmännyt tähän verkkouhkaan, niin seuraa alla olevia ohjeita. Koska lunnasohjelma muokkaa MBR asetuksia, et voi käynnistää tietokonettasi Vikasietotilaan. Käytä MBR nollausohjeita.

Käynnistä tämän jälkeen tietokone Vikasietotilaan, aktivoi turvasovelluksesi uudelleen ja poista BadRabbit virus. Skannauksen jälkeen, käynnistä tietokoneesi normaali tilaan ja toista toimenpide. Se vahvistaa, että BadRabbit poisto on valmis. Ota huomioon, että haittaohjelman poista ei palauta salattuja tiedostoja. Koeta palauttaa ne varmuuskopioista. Alla on muutamia ehdotuksia.

Windows 7:

 1. Syötä Windows 7 DVD.
 2. Käynnistä DVD.
 3. Valitse kieli ja näppäimistön asetukset. Valitse Next.
 4. Valitse käyttöjärjestelmäsi, merkitse Käytä palautustyökaluja ja klikkaa Next.
 5. Odota System Recovery Options näytön ilmaantumista ja valitse Command Prompt.
 6. Kirjoita seuraavat komennot ja klikkaa Enter jokaisen jälkeen: bootrec /rebuildbcd, bootrec /fixmbr, andbootrec /fixboot.
 7. Poista asennus DVD ja käynnistä PC uudelleen.

Windows 8/10 järjestelmissä:

 1. Syötä asennus DVD tai varmuuskopio USB.
 2. Valitse Repair your computer vaihtoehto.
 3. Valitse Troubleshoot ja valikoi Command Prompt.
 4. Kirjoita listatut komennot yksi kerrallaan ja paina Enter jokaisen jälkeen: bootrec /FixMbr, bootrec /FixBoot, bootrec /ScanOs, ja bootrec /RebuildBcd.
 5. Poista DVD tai varmuuskopio USB.
 6. Kirjoita exit ja paina Enter.
 7. Käynnistä PC uudelleen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.
Bad Rabbit lunnasohjelma virus kuvankaappaus
Bad Rabbit lunnasohjelma virus kuvankaappaus

Manuaalinen Bad Rabbit viruksen Poisto-ohje:

Poista Bad Rabbit käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Bad Rabbit

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Bad Rabbit poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Bad Rabbit käyttäen System Restore

Kun saat pääsyn aloitusasetuksiin, käynnistä tietokone Vikasietotilaan ja käynnistä BadRabbit poisto.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Bad Rabbit pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Bad Rabbit on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Bad Rabbit tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Bad Rabbit salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Voiko Data Recovery Pro poistaa salauksen, jonka BadRabbit on tehnyt?

Ohjelma luotiin alun perin palauttamaan tiedostot järjestelmän kaatumisen jälkeen. Toisaalta, jos sinulla ei ole varmuuskopioita, niin tämä ohjelma voi olla viimeinen mahdollisuus.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Bad Rabbit lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

ShadowExplorer edut

Vaikka Bad Rabbit lunnasohjelma on ainutlaatuinen, niin ei ole tietoa poistaako se shadow volume copy tiedostot. Voit kuitenkin kokeilla sitä.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Bad Rabbit ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-bad-rabbit-ransomware-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta Bad Rabbit ransomware virus