Petya virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Lucia Danes - - | Tyyppi: Kiristysohjelmat
12

Kaikki mitä sinun tulee tietää Petya viruksesta

Petya virus on jälleen yksi lunnasohjelman tyyppinen ohjelma joka ottaa käyttäjän tietokoneen haltuunsa ja lukitsee sillä olevat tiedostot. Tämä lunnasohjelma on todella vaarallinen ja voi saastuttaa minkä tahansa PC:n, se pääkohde on kuitenkin Saksalaiset yritykset. Tämä vaarallinen ohjelma pääsee uhrien tietokoneille salaa ja aloittaa vaaralliset aktiviteettinsa ilman tietokoneen käyttäjän tietoa uhasta. Petya salaa tiedostot todella monimutkaisella RSA-4096 ja AES-256 algorytmeillä, joita käytetään jopa armeijan toimesta. Tällainen koodi on mahdoton purkaa ilman yksityistä avainta. Aivan kuten muutkin lunnasohjelmat, kuten Locky virus, CryptoWall virus, tai CryptoLocker, tämä virus pitää avainta jollain etäpalvelimella, johon päästään vain maksamalla lunnaat viruksen luojille.

Muista lunnasohjelmista poiketen, kun virus käynnistyy niin se käynnistää PC:si uudelleen ja kun se on päällä niin näytölle ilmestyy viesti joka sanoo: “ÄLÄ SAMMUTA PC:TÄ! JOS KESKEYTÄT TÄMÄN PROSESSIN NIIN VOIT TUHOTA KAIKKI TIEDOSTOSI! OLE HYVÄ JA VARMISTA VIRTAKAAPELISI OLEVAN KYTKETTY! (DO NOT TURN OFF YOUR PC! IF YOU ABORT THIS PROCESS, YOU COULD DESTROY ALL OF YOUR DATA! PLEASE ENSURE THAT YOUR POWER CABLE IS PLUGGED IN!)”. Vaikka se voi vaikuttaa järjestelmävirheeltä niin sillä hetkellä Petya virus toimii hiljaisuudessa salaten tiedostoja taustalla. Jos käyttäjä koettaa käynnistää järjestelmän tai salaus on suoritettu niin punainen luuranko ilmaantuu näytölle tekstin kanssa “PAINA MITÄ TAHANSA NÄPPÄINTÄ! (PRESS ANY KEY!)”. Lopuksi, näppäintä painettuaan uusi ikkuna avautuu lunnasviestillä. Lunnasviestissä uhria pyydetään maksamaa 0,9 BitCoinia, joka on noin $400. Se on kuitenkin hinta per tietokone, joten yritykset joissa on useita tietokoneita niin summa voi olla useita tuhansia. Yksi ero on myös, että tämä lunnasohjelma antaa uhreille koko viikon aikaa maksaa lunnaat, normaalin 12 – 72 tunnin sisään.

Petyan ongelmat eivät myöskään pääty tähän. Kun tämä virus on järjestelmässä niin se koettaa uudelleenkirjoittaa Windows boottitiedostot tai master bootin, joka vaaditaan käyttöjärjestelmän lataamiseen. Et voi poistaa Petya virusta tietokoneelta ellet palauta MBR asetuksia. Vaikka onnistut muuttamaan nämä asetukset ja poistamaan viruksen järjestelmästäsi niin tiedostosi valitettavasti pysyvät lukittuina koska viruksen poistaminen ei poista salausta vaan poistaa saastuneet tiedostot. Viruksen poisto on tietenkin tärkeää jos haluat jatkaa tietokoneesi käyttöä. Me suosittelemme kunnollista ja luotettavaa anti-virusta, kuten Reimage ja siihen luottamista Petyan poistamisessa.

Petya virus example screenshot

Kuinka tämä virus leviää ja kuinka se voi päästä tietokoneelleni?

Petya virus leviää yleensä roskaposteilla, joissa on Dropbox latauslinkki tiedostoon nimeltä ”application folder-gepackt.exe” liitteenä. Tämä virus aktivoituu kun mainittu tiedosto ladataan ja avataan. Kun tiedät miten tämä virus leviää niin sinulla voi olla käsitys miten voit suojellasi tietokonettasi siltä. Sinun pitää tietenkin olla varovainen sähköpostien kanssa jotka tulevat oudoista ja epäilyttävistä lähteistä, joissa on muka tärkeää tietoa jolla ei ole tekemistä odottamasi postin kanssa. Sinun kannattaa välttää posteja ”spämmi” kansiossa koska useimmat sähköpostin tarjoajat suodattavat epäilyttävät sähköpostit automaattisesti sinne. Siitä huolimatta sinun ei kannata luottaa näihin suodattimiin täydellisesti, koska potentiaalisesti ei toivotut postit voivat lipsahtaa myös postilaatikkoosi. Muista myös varustaa järjestelmäsi luotettavalla anti-viruksella ja pidä se päivitettynä. On myös suositeltavaa pitää järjestelmän varmuuskopiota jollain ulkoisella kovalevyllä hätätapauksen sattuessa.

Kuinka voin poistaa Petya viruksen PC:ltä?

Kuten me olemme jo maininneet, Petya viruksen poisto tietokoneelta on tärkeää tulevien tiedostojen turvallisuudelle. Tietojen palautus ulkoiselta laitteelta voidaan myös suorittaa vasta kun virus ja kaikki sen osat on poistettu PC:ltä. Muuten Petya voi tunkeuta takaisin ja lukita tiedostot myös ulkoisilla laitteilla. Et voi poistaa Petyaa tietokoneeltasti yksinkertaisella poistolla koska tällainen tapa ei toimi tälle vakavalle uhalle. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun pitää poistaa virus automaattisesti. Petyan automaattinen poisto pitää suorittaa jollain luotettavalla haittaohjelman poistajalla, joka voi löytää ja poistaa viruksen tietokoneelta. Jos sinulla on jotain ongelmia poistossa tai jos virus blokkaa anti-viruksesi niin voit aina kokeilla meidän automaattisia poisto-ohjeita jotka ovat tämän artikkelin lopussa.

tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistossa ohjelmalla Reimage, lähetä kysymys tukitiimille ja anna niin paljon tietoja kuin mahdollista.
Me voimme olla yhteistyössä minkä tahansa sivustolla suosittelemamme tuotteen kanssa. Täydellinen selitys Käyttöehdoissamme Lataamalla minkä tahansa tarjotuista Anti-Spyware ohjelmista poistamaan Petya virus suostut meidän yksityistyys käytäntöihimme ja käyttösopimukseemme.
Reimage on suositeltu ohjelma Petya virus poistamiseen. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Lisätietoja tästä ohjelmasta voita löytää Reimage arvostelusta.

Lisätietoja tästä ohjelmasta voita löytää Reimage arvostelusta.
Lehti mainintoja tuotteesta Reimage
Lehti mainintoja tuotteesta Reimage
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Plumbytes Anti-Malware
Me olemme testanneen Plumbytes Anti-Malware:n tehokkuuden Petya virus poistamisessa (2016-04-14)
Malwarebytes Anti Malware
Me olemme testanneen Malwarebytes Anti Malware:n tehokkuuden Petya virus poistamisessa (2016-04-14)
Hitman Pro
Me olemme testanneen Hitman Pro:n tehokkuuden Petya virus poistamisessa (2016-04-14)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Me olemme testanneen Webroot SecureAnywhere AntiVirus:n tehokkuuden Petya virus poistamisessa (2016-04-14)

Manuaalinen Petya viruksen Poisto-ohje:

Poista Petya käyttäen Safe Mode with Networking

Reimage on haittaohjelmien löytämiseen.
Sinun pitää ostaa sen Täysi versio jotta voit poistaa tartuntoja.
Lisätietoja Reimage sovelluksesta.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Petya

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Petya poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Petya käyttäen System Restore

Reimage on haittaohjelmien löytämiseen.
Sinun pitää ostaa sen Täysi versio jotta voit poistaa tartuntoja.
Lisätietoja Reimage sovelluksesta.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Petya pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Petya on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Petya ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus tai Malwarebytes Anti Malware.

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Lähde: http://www.2-spyware.com/remove-petya-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä