Poista Mole02 virus (Viruksen Poisto-opas) - Salauksen Poistotavat Mukana

kirjoittanut Olivia Morelli - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Mole02 viruksen Poisto-ohje

Mikä on Mole02 lunnasohjelma virus?

Mole02 – uusi tiedostoja salaava virus CryptoMix perheestä

Mole02 lunnasohjelma viruksen lunnasviesti

Mole02 on juuri löydetty lunnasohjelma virus, joka vaikuttaa kuuluvan CryptoMix perheeseen. Virus voi olla päivitetty versio voi olla päivitetty versio Revenge ja Mole lunnasohjelma viruksista. Tällä hetkellä virus on tutkinnan alla. On kuitenkin jo tiedossa, että se käyttää RSA sekä AES salauksia, lisää .MOLE02 tiedosto päätteen ja pudottaa lunnasviestin _HELP_INSTRUCTION.TXT tiedostossa.

Haittaohjelma käynnistyy Mole02.exe tiedostosta. Saastuneella tietokoneella se ottaa yhteyttä Command and Control (C&C) palvelimeen, ja kun se vastaa, lunnasohjelma aloittaa vaaralliset tehtävänsä. Mole02 lunnasohjelma pystyy muokkaamaan järjestelmää ja luomaan Windows Rekisteri merkintöjä. Se asettaa myös vaarallisen koodin laillisiin järjestelmän prosesseihin, Internet välimuistiin ja arkaluontoisiin IE asetuksiin, sekä tekemään muita kriittisiä muutoksia.

Lunnasohjelman tärkein tehtävä on kuitenkin tiedostojen salaus. Lunnasviestin mukaan, se käyttää RSA-2048 sekä AES-128 salaus algoritmia. Vaikuttaa siltä, että viruksen kohteena on useimmat tiedostot ja se pysyy erossa vain tärkeistä järjestelmän tiedostoista. Se liittää .MOLE02 tiedoston päätteen jokaiseen salattuun tiedostoon ja estää pääsyn niihin. On valitettavaa, mutta Mole02 poisto ei auta palauttamaan salattuja tiedostoja.

Tehdäkseen tiedostojen palauttamisesta vaikeampaa, virus poistaa Varjokopiot ja varmuuskopiot. Tällä tavalla, verkkorikolliset haluavat olla ainoita, jotka voivat tarjota salauksen poistoa. Tiedostojen salauksen jälkeen, haittaohjelma lataa lunnasviestin nimeltä _HELP_INSTRUCTION.TXT. Siinä on tiedot, että uhrin pitää maksaa lunnaat Bitcoineilla, Tor selaimen kautta. Lunnaiden summa on tällä hetkellä tuntematon. Se voi siis vaihdella salattujen tiedostojen koosta riippuen.

Mole02 lunnasohjelma viruksen kuvaMole02 lunnasohjelma salaa tiedostot ja vaatii lunnaita tiedostojen palautuksesta.

Tällä hetkellä ainoa tapa palauttaa tiedostot, jotka Mole02 on salannut, ovat varmuuskopiot. Muussa tapauksessa, mahdollisuus saada pääsy tiedostoihin ja kuviin ei ole kovinkaan korkea. Tämän tilanteen ei kuitenkaan tulisi motivoida sinua seuraamaan hakkerien määräyksiä ja maksamaan lunnaita. Kukaan ei voi taata, että verkkorikolliset pitäisivät sanansa ja auttaisivat sinua palauttamaan tiedostot. Kun he ovat saaneet rahat, he voivat pyytää lisää, asentaa lisää haittaohjelmia tai pitää sinut odottamassa salauksen poistajaa.

Rahojen riskeeraamisen sijaan, sinun kannattaa poistaa Mole02 laitteelta. Lunnasohjelman poisto suoritetaan maineikkaalla haittaohjelman poistajalla, kuten ReimageIntego. Yksityiskohtaisten ohjeiden saamiseksi, mene artikkelin loppuun.

Lunnasohjelma viruksen levitystavat

Tarkka tapa, jolla Mole02 lunnasohjelma leviää on tuntematon. Vaikuttaa siltä, että rikolliset luottavat perinteisiin levitystapoihin, kuten vaarallinen roskaposti, haittamainonta, tekaistut lataukset, sekä päivitykset

Vaaralliset sähköpostit ovat suosituin tapa levittää haittaohjelmia. Tällaisissa kirjeissä on saastuneita liitteitä tai linkkejä. Kun uhri klikkaa vaarallista materiaalia, kuorma ladataan ja käynnistetään järjestelmässä.

Mole02 voi tulla järjestelmään myös, kun käyttäjä klikkaa vaarallista mainosta. Haittamainonta kerää yhä enemmän huomiota verkkorikollisten keskuudessa. Tämä tapa sallii saastuneiden mainosten asettamisen, jopa suosituille ja laillisille sivuille. Siksi on helpompaa huijata ihmiset klikkaamaan vaarallisia mainoksia ilman pientäkään epäilystä.

Tekaistujen ohjelmien, kuten tuntemattomien antivirusten, erilaisten PC optimoijien tiedostojen jakosivuilta ja muiden ohjelmien asennus vaarallisilta online sivulta voi myös johtaa lunnasohjelman hyökkäykseen.

Pitääksesi siis tietokoneesi ja tiedostosi turvassa salaukselta, sinun kannattaa suorittaa kaikki varotoimet, kun selaat nettiä ja teet varmuuskopiota tiedostosi.

Mole02 lunnasohjelma viruksen poisto

Ennen kuin aloitat Mole02 poiston, sinun pitää käynnistää tietokoneesi Vikasietotilaan Verkolla. Sen poistamiseksi, sinun pitää asentaa tai päivittää sen hetkinen turvaohjelmasi, mutta haittaohjelma voi estää sen tekemisen. Tämän ongelman välttämiseksi, sinun pitää käynnistää PC:si Vikasietotilaan. Sitten voit päästä käsiksi suosimaasi turvaohjelmaan ja suorittaa täyden järjestelmän tarkistuksen. Voit poistaa Mole02 viruksen automaattisesti ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ohjelmalla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Mole02 viruksen Poisto-ohje

Poista Mole02 käyttäen Safe Mode with Networking

Jos et voi suorittaa automaattista viruksen poistoa, sinun pitää käynnistää tietokoneesi Vikasietotilaan Verkolla, kuten näytetty alla.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Mole02

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Mole02 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Mole02 käyttäen System Restore

Seuraa alla olevia askeleita poistaaksesi viruksen käytöstä ja suorittaaksesi täyden tarkistuksen haittaohjelman poistajalla.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Mole02 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että Mole02 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Mole02 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Tällä hetkellä ainoa tapa palauttaa tiedostot, jotka Mole02 lunnasohjelman on salannut, ovat tiedostojen varmuuskopioita. Jos sinulla ei kuitenkaan ole niitä, nämä alla olevat tavat voivat auttaa palauttamaan ainakin joitain tiedostoja.

Jos tiedostosi ovat joutuneet Mole02 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro auttaa palauttamaan tiedostoja automaattisesti

Tämä ammattilaisten työkalu suunniteltiin alun perin palauttamaan poistettuja tai saastuneita tiedostoja. Se on kuitenkin päivitetty ja nyt se auttaa lunnasohjelmien uhreja palauttamaan suuren määrän salattuja tiedostoja.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Mole02 lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Windows Previous Versions ominaisuus auttaa palauttamaan yksittäisiä tiedostoja

Tämä Windows ominaisuus auttaa matkustamaan ajassa takaisin ja pääsemään käsiksi aikaisemmin tallennettuihin versioihin salatuista tiedostoista. Tämä ominaisuus toimii vain, jos Järjestelmän Palautus oli käytössä ennen lunnasohjelman hyökkäyksestä.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Mole02 lunnasohjelma viruksen salauksen poistaja ei ole saatavilla tällä hetkellä

Heti kun salauksen poisto-ohjelma on saatavilla, me päivitämme tiedot. Sillä välin, ole kärsivällinen ja älä maksa lunnaita!

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Mole02 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä