Poista CryptoMix virus (Poisto-opas) - päivitetty elo 2017

CryptoMix viruksen Poisto-ohje

Mikä on CryptoMix lunnasohjelma virus?

Uusi CryptoMix versio on julkaistu Heinäkuussa 2017

CryptoMix viruksen kuva

CryptoMix on tiedostoja salaava virus, joka löydettiin keväällä 2016 ja päivitetty useaan kertaan sen jälkeen. Turvallisuusasiantuntijat onnistuivat purkamaan muutaman version koodin ja loivat salauksen poisto-ohjelman. Rikolliset ovat kuitenkin julkaisseet uusia versioita lunnasohjelmasta.

Heinäkuussa 2017, analyytikot löysivät uuden version leviämässä netissä. Aivan kuin aikaisemmat versiot CryptoMix Wallet ja Azer lunnasohjelmista, juuri ilmaantunut Exte lunnasohjelma virus ei ole vielä purettavissa. Siksi on parasta tehdä varotoimia ja välttää näitä viruksia.

Tämä tiedostoja salaava lunnasohjelma tunkeutuu uhrien tietokoneilla salaa roskapostin avulla. Kun se on tehnyt tämän, se löytää määrätyt tiedostot ja salaa ne edistyneellä RSA-2048 salausalgoritmilla. Alunperin haittaohjelma liittää .email[supl0@post.com]id[\[[a-z0-9]{16}\]].lesli tai .lesli tiedoston päätteen kohdetiedostoihin.

Viruksen muut variantit voivat merkitä salatut tiedostot .CRYPTOSHIELD, .code, .revenge, .scl, .rscl, .rdmk, .rmd, .wallet, .azer, .Mole02, .EXTE, jne. päätteillä.

Kun tiedostot salataan, lunnasohjelma pudottaa lunnasviestin nimeltä INSTRUCTION RESTORE FILES.TXT, jossa uhria pyydetään ottamaan yhteyttä verkkorikollisiin annetun sähköpostin kautta (xoomx[@]dr.com ¨sekä xoomx[@]usa.com), jotta he voivat saada erityisen salauksen poistoavaimen, joka on yleensä jossain etäkansiossa.

Päivitetyt versiot käyttävät eri lunnasviestiä, kuten as _HELP_INSTRUCTION.TXT, !!!HELP_FILE!!! #, # RESTORING FILES #.HTML tai # RESTORING FILES #.TXT.

Päästäkseen käsiksi salauksen poistoavaimeen, uhrin pitää maksaa huomattava summa rahaa lunnaina. Sinun pitää kuitenkin ensin poistaa CryptoMix, koska se voi muuten salata lisää tiedostojasi. Lunnasohjelman poisto-ohjeet vaativat tehokkaan haittaohjelman poistajan asennusta, kuten FortectIntego, sekä järjestelmän tarkistamista sen kanssa.

Tämä tiedostoja salaava haittaohjelman on samanlainen kuin CryptoWall 3.0, CryptoWall 4.0 ja CryptXXX virukset. Näistä ohjelmista poiketen, CryptoMix väittää kerättyjen voittojen menevän hyvään tarkoitukseen – hyväntekeväisyyteen.

Lunnasohjelman kehittäjät, jotka kutsuvat itseään nimellä Cham Team, ovat tarjonneet myös “Ilmaista teknistä tukea” maksaville uhreille. Kun kaikki nämä oudot lupaukset ohitetaan, niin sinun tulee aina muistaa, että olet tekemisissä verkkorikollisten kanssa, joten ei ole tarvetta seurata heidän komentojaan ja tukea heidän likaista liiketoimintaa.

Vaikka olet päättänyt maksaa lunnaat saadaksesi tiedostot takaisin, sinun tulee ottaa huomioon, ettet ehkä saa pääsyä salauksen poistoavaimeen, jonka tarvitset tai sitten avain itse voi olla saastunut.

Siksi me emme suosittele hakkerien käskyjen noudattamista, jotka ovat INSTRUCTION RESTORE FILE.TXT tiedostossa. Tämä lunnaita vaativa viesti ilmaantuu jokaiseen kansioon, jossa on salattuja tiedostoja. CryptoMix viruksen on sanottu salaavan hämmästyttävän määrän tiedosto tyyppejä – 862. Sen huomiotta jättäminen on siis mahdotonta.

Kun puhutaan hieman lisää lunnasviestin sisällöstä, niin verkkorikolliset informoivat uhria kahdella eri sähköpostilla, xoomx[@]dr.com sekä xoomx[@]usa.com, joita pitäisi käyttää ottamaan yhteyttä Cryptomix lunnasohjelman kehittäjiin tiedostojen palauttamiseksi.

Kun uhri on lähettänyt sähköpostia hakkereille, hänelle lähetetään linkki ja salasana One Time Secret palvelu sivulle, jota voidaan käyttää vaihtamaan nimettömiä viestejä hakkereiden kanssa. Ensiksi hakkerit voivat koettaa vakuuttaa uhrit maksamaan hyväntekeväisyyden vuoksi. Me emme tietenkään löydä henkilöä, joka on valmis maksamaan 1900 USD tiedostojen saamiseksi.

Tämän lisäksi, verkkorikolliset voivat alkaa uhkailla sinua lunnaiden tuplaamisella, jos niitä ei makseta 24 tunnin kuluessa. Kaikkein kiinnostavin asia on, että voit saada alennuksen, kun otat yhteyttä hakkereihin. Me emme kuitenkaan suosittele menemään näin pitkälle.

Sinun kannattaa poistaa CryptoMix virus heti, kun huomaat ettet voi päästä käsiksi tiedostoihisi. Sinun tulee kuitenkin muistaa, että tämän viruksen poisto ei palauta tiedostojasi. Sen tekemiseksi sinun pitää käyttää salauksen poisto-ohjeita tämän artikkelin lopussa. Jos sinulla ei ole vielä tartuntaa, niin pidä tiedostosi turvallisessa paikassa lunnasohjelmien varalta.

An illustration of the CryptoMix ransomware virus

CryptoMix viruksen versiot

CryptoShield 1.0 lunnasohjelma virus. Tämä juuri löydetty virus raivoaa huonosti suojatuilla ja saastuneilla sivuilla. Torrent ja tiedoston jako sivujen yleiset vieraat ovat alttiita tämän viruksen hyökkäykselle. Käyttämällä EITest hyökkäysketjua, RIG exploit kit lataa kaiken tarvittavan sisällön suorittaakseen CryptoShield kaappauksen.

Kun tartunnan valmistelu on suoritettu, uhka aloittaa tekaistut viestit huijatakseen käyttäjiä, että nämä viestit ovat tuloksia tavallisista Windows prosesseista. Ei ole kuitenkaan vaikeaa katsoa huijauksen läpi, koska ilmoituksissa on selviä kirjoitusvirheitä.

On todella kiinnostavaa, että hakkerit päättivät yhdistää AES-256 ja ROT-13 salaukset tiedostojen salaamiseksi. Vaikka jälkimmäinen on todella yksinkertainen, ensimmäinen on todellinen päänsärky IT-asiantuntijoille. Valitettavasti uhka voi poistaa varjokopiot, joka vaikeuttaa tiedostojen palauttamista. Joka tapauksessa, lunnaiden maksu ei ole suositeltavaa.

.code virus. Haittaohjelmaa levitetään roskaposteilla, joissa on vaarallinen sähköpostin liite. Kun käyttäjät avaavat liitetiedoston, haittaohjelman kuorma tulee järjestelmään ja aloittaa tiedostojen salaamisen. Virus käyttää RSA-2048 salausta ja lisää .code tiedosto päätteen.

Kun kaikki kohdetiedostot on salattu, niin lunnasohjelma pudottaa lunnasviestin nimeltä “help recover files.txt”, jossa uhreja pyydetään ottamaan yhteyttä kehittäjiin xoomx_@_dr.com tai xoomx_@_usa.com sähköposteihin. Sen tekeminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska verkkorikolliset pyytävät siirtämään jopa 5 Bitcoinia salauksen poistoavaimesta. Se on todella suuri summa rahaa, ja sinun ei kannata riskeerata sen menettämistä. On parasta poistaa .code virus ensin.

CryptoShield 2.0 lunnasohjelma virus. Tämä versio ei eroa paljoakaan aikaisemmasta CryptoShield versiosta. Tunkeutumisen jälkeen, se aloittaa salauksen RSA-2048 algoritmilla ja liittää .CRYPTOSHIELD päätteen jokaiseen salattuun tiedostoon.

Sitten haittaohjelma luo kaksi uutta tiedostoa työpöydälle, joiden nimi on # RESTORING FILES #.txt sekä # RESTORING FILES #.html. Näissä tiedostoissa on ohjeet, kuinka palauttaa salatut tiedostot. Lunnasviestissä verkkorikolliset antavat muutaman sähköpostin (res_sup@india.com, res_sup@computer4u.com tai res_reserve@india.com) uhreille, jotka haluavat maksaa lunnaat.

Sen tekeminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa. Jos sait tämän CryptoMix version, poista virus tietokoneelta ja käytä tiedostojen varmuuskopioita tai vaihtoehtoisia tiedostojen palautustapoja tiedostojen palauttamiseksi.

Revenge lunnasohjelma virus. Tätä tiedostoja salaavaa virusta levitetään troijalaisena RIG exploit kittien avulla. Tunkeutumisen jälkeen, se tarkistaa järjestelmän kohdetiedostojen varalta ja salaa ne AES-256 algoritmilla. Aivan kuin nimi ehdottaa, haittaohjelma liittää .revenge tiedoston päätteen jokaiseen salattuun tiedostoon ja tekee niiden avaamisesta tai käytöstä mahdotonta.

Verkkorikolliset tarjoavat kuitenkin ohjeet, kuinka saada pääsy salattuihin tiedostoihin lunnasviestissä nimeltä # !!!HELP_FILE!!! #.txt. Täällä uhreja pyydetään ottamaan yhteyttä verkkorikollisiin annetuissa sähköposteissa: restoring_sup@india.com, restoring_sup@computer4u.com, restoring_reserve@india.com, rev00@india.com, revenge00@witeme.com, sekä rev_reserv@india.com.

Jos ihmiset päättävät tehdä sen (ei suositeltavaa), niin heitä pyydetään siirtämään määrätty määrä Bitcoineja, jotta he voivat saada Revenge Decryptor ohjelma. Me haluamme muistuttaa, että tämä hämärä sopimus voi johtaa rahojen menetykseen tai muihin haittaohjelma hyökkäyksiin. Tämän lisäksi, salatut tiedostot voivat pysyä salattuina.

Mole lunnasohjelma virus. Tämä CryptoMix versio matkustaa harhaanjohtavissa sähköposteissa, jotka kertovat USPS toimitusongelmasta. Kun ihmiset klikkaavat sähköpostissa olevaa linkkiä tai liitettä, niin he asentavat Mole asennustiedoston järjestelmään. Kun se on saastuneella tietokoneella, niin haittaohjelma aloittaa salauksen heti ja rikolliset käyttävät RSA-1024 salausta.

Voidakseen tehdä hyökkäyksestä yhä tuhoisampaa, niin haittaohjelma poistaa Varjokopiot. Siksi tiedostojen palauttaminen ilman määrättyä salauksen poisto-ohjelmaa on melkein mahdotonta, jos uhrilla ei ole varmuuskopioita. Tiedostojen salauksen yhteydessä, Mole lunnasohjelma pudottaa lunnasviestin “INSTRUCTION_FOR_HELPING_FILE_RECOVERY.TXT”, jossa uhria pyydetään ottamaan yhteyttä verkkorikollisiin 78 tunnin kuluessa.

Uhrien pitäisi lähettää ainutlaatuinen ID-numero, joka oceanm@engineer.com tai oceanm@india.com sähköpostiin. Sen tekeminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska ihmisiä pyydetään siirtämään huikeita rahasummia ja he saavat vain kyseenalaisen salauksen poistajan. Lunnasohjelman hyökkäyksen jälkeen, uhrien tulisi keskittyä ensin haittaohjelman poistoon.

CryptoMix Wallet lunnasohjelma virus. Tämä lunnasohjelman versio käyttää AES salausta ja liittää .wallet tiedoston päätteen kohdetiedostoihin, joka muistuttaa Wallet lunnasohjelma virusta. Haittaohjelma muuttaa myös tiedostonimet. Salatun tiedoston nimessä on verkkorikollisten sähköposti, uhrin ID-numero ja tiedoston pääte: .[email@address.com].ID[16 eri merkkiä].WALLET.

Kun kaikki tiedostot on salattu, niin uhrit vastaanottavat tekaistun explorer.exe Application Error viestin, jonka pitäisi huijata uhrit painamaan OK painiketta. OK painikkeen klikkaaminen laukaisee User Account Control ikkunan. Nämä muutokset eivät katoa, kunne käyttäjää klikkaa ”Yes” vaihtoehtoa. Koska sitten haittaohjelma alkaa poistamaan Varjokopioita.

Lopuksi haittaohjelma pudottaa lunnasviestin “#_RESTORING_FILES_#.txt”, jossa uhria pyydetään lähettämään heidän ainutkertainen ID-numero yhteen näistä sähköposteista: shield0@usa.com, admin@hoist.desi, sekä crysis@life.com. Sitten verkkorikolliset antavat salauksen poisto-ohjelman hinnan. Heihin luottaminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa. Vaikka tämän lunnasohjelman salausta ei kuitenkaan ole vielä purettu; me emme suosittele riskeeraamaan rahojasi tai mahdollisuutta saada uusia haittaohjelmia. Hyökkäyksen jälkeen, käynnistä ammattilaisten turvallisuusohjelma ja poista se laitteelta.

Mole02 lunnasohjelma virus. Mole02 on jälleen yksi versio kuvatusta lunnasohjelma perheestä, ja se liittää .mole02 tiedosto päätteen salattuihin tiedostoihin. Se käyttää RSA sekä AES salausta, joilla se lukitsee uhrien tiedostot. Virus tuli maisemiin ensimmäisen kerran Kesäkuussa 2017 ja onnistui saastuttamaan tuhansia tietokoneita maailmanlaajuisesti.

Virus käyttää _HELP_INSTRUCTION.TXT tiedostoa lunnasviestinä. Se tallentaa tämän tiedoston työpöydälle kertomaan uhrille verkkohyökkäyksestä ja vaatimaan lunnaita. Uhrien ei kuitenkaan tarvitse maksaa lunnaita, vaikka heillä ei ole varmuuskopioita tiedostoista – haittaohjelma-asiantuntijat ovat julkaisseet Mole02 salauksen poistajan, joka palauttaa saastuneet tiedostot täysin ilmaiseksi.

Azer lunnasohjelma virus. AZER Cryptomix virus on viimeisin versio tältä lunnasohjelma ryhmältä, joka ilmaantui heti, kun Mole02 salauksen poistaja julkaistiin. Uusi versio käyttää joka .-email-[webmafia@asia.com].AZER tai .-email-[donald@trampo.info.AZER tiedoston päätettä salattujen tietojen merkitsemiseksi. Virus saastuttaa myös alkuperäisen tiedostonimen.

Tämän viruksen lunnasviesti on nimeltä _INTERESTING_INFORMACION_FOR_DECRYPT.TXT. Se on lyhyt ja ehdottaa kirjoittamaan yhteen annettuun sähköpostiin tiedostojen palautusohjeiden saamiseksi. On sanomattakin selvää, että rikolliset eivät halua palauttaa tiedostojasi ilmaiseksi. He yleensä vaativat lunnaita, sen suuruus on kuitenkin vielä tuntematon. Tällä hetkellä ei valitettavasti ole työkaluja, jotka voisivat palauttaa .azer tiedostoja.

Exte lunnasohjelma virus. Tämä lunnasohjelma ilmaantui Heinäkuussa 2017. Viruksen nimi paljastaa, että se liittää .EXTE tiedoston päätteen salattuihin tiedostoihin. Kun kaikki kohdetiedostot on lukittu, niin haittaohjelma lataa lunnasviesti nimeltä _HELP_INSTRUCTION.TXT. Täällä uhria pyydetään lähettämään ainutlaatuinen ID-numero exte1@msgden.net, exte2@protonmail.com tai exte3@reddithub.com sähköpostiin ja odottamaan vastausta tiedoston palautusohjeita varten.

Tällä hetkellä lunnaiden tarkka koko on tuntematon. Vaikuttaa siltä, että lunnasohjelman tekijät päättävät lunnaat uhrikohtaisesti, riippuen salattujen tiedostojen määrästä. Vaikka tällä hetkellä ei ole virallista Exte salauksen poistajaa, niin me emme suosittele lunnaiden maksua.

Lunnasohjelma viruksen levitystavat

Ei ole yhtä tekniikkaa, jota CryptMix virus käyttää tietokoneelle pääsyyn. Voit saada tämän lunnasohjelman klikkaamalla epäilyttävää ilmoitusta tai latauspainiketta, tai voit saada sen P2P (peer-to-peer) verkoista.

Kaikkein useimmin se kuitenkin ladataan järjestelmään tärkeänä sähköpostin liitteenä, kuten laskuna, liiketoiminnan raporttina tai vastaavana dokumenttina. Jotkut haittaohjelman versiot leviävät tekaistuna paketin toimitusilmoituksena. Sinun pitää siis olla varovainen sähköpostien kanssa ja tarkistaa tiedot kahdesti ennen minkään liitetiedoston, linkin tai painikkeen klikkaamista.

On siis tärkeää hankkia tehokas antivirus järjestelmä ja toivoa parasta, kannattaa myös nähdä vaivaa estääksesi CryptoMix viruksen pääsyn tietokoneelle. Eri haittaohjelman versiot käyttävät exploit kittejä ja Troijalaisia tunkeutuakseen järjestelmään. Suojellaksesi itseäsi ja liiketoimintaasi, muista:

 • Analysoida kaikki sähköpostit, jotka saat tuntemattomilta lähettäjiltä;
 • Käytä aikaa ylimääräiseen tutkimiseen, kun olet tekemisissä juuri ladatun ohjelman kanssa;
 • Tarkista vierailemiesi sivustojen luotettavuus ja voit välttää CryptMix lunnasohjelma tartunnan.
 • Käytä aikaa asentamaan uudet ohjelmat, se on tärkeä vaihe, joka voi auttaa sinua välttämään Troijalaiset hevoset, jotka kantavat tätä virusta.

Ohjeet CryptoMix viruksen poistoon

Se ei ole vain mahdollista mutta CryptoMix on pakko poistaa saastuneelta koneelta. Muussa tapauksessa myös tulevat tiedostosi voivat olla vaarassa. Meidän on pakko varoittaa sinua, että lunnasohjelmien poisto voi joskus olla vaikeaa.

Nämä vaaralliset ohjelmat voivat koettaa estää anti-virustasi tarkistamasta järjestelmää. Tällaisessa tapauksessa, sinun pitää hallita virus manuaalisesti jotta anti-viruksesi voi käynnistyä. Kun se on tehty, voit asentaa FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ohjelman PC:si puhdistamiseksi.

Löydät manuaaliset CryptoMix poisto-ohjeet, jotka asiantuntijoidemme tiimi on valmistellut, tämän artikkelin lopusta. Voit myös lähettää meille viestin, jos sinulla on mitään ongelmia tämä viruksen poistoon liittyen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen CryptoMix viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Joskus lunnasohjelma virukset estävät lailliset turvaohjelmat, suojellakseen itseään poistolta. Tässä tapauksessa voit koettaa käynnistää tietokoneesi Vikasietotilaan Verkolla.

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista CryptoMix käyttäen System Restore

IJos Vikasietotila ei auttanut sinua viruksen kanssa, niin kokeile Järjestelmän Palautusta. Sinun pitää kuitenkin tarkistaa tietokoneesi muutamaan kertaan voidaksesi olla varma, että lunnasohjelma on poissa järjestelmästä.

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen CryptoMix pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että CryptoMix on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan CryptoMix tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet CryptoMix salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Palauta tiedostosi, jotka CryptoMix on salannut Data Recovery Pro ohjelmalla

Data Recovery Pro on tunnettu työkalu, jota voidaan käyttää palauttamaan vahingossa poistettuja tiedostoja ja vastaavia tietoja:

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka CryptoMix lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Käytä Windows Previous Versions ominaisuutta palauttaaksesi tiedostosi CryptoMix lunnasohjelman hyökkäyksen jälkeen

Windows Previous Versions tapa on tehokas vain, jos Järjestelmän Palautus toiminto oli käytössä ennen tämän lunnasohjelman pääsyä tietokoneelle. Pidä myös mielessäsi, että se voi vain auttaa palauttamaan yksittäisiä tiedostoja.

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Käytä CryptoMix salauksen poistajaa AVAST Software yritykseltä tiedostojesi palauttamiseen

Voit käyttää tätä työkalua palauttamaan salatut tiedostosi. Pidä kuitenkin mielessäsi, että sitä voidaan käyttää palauttamaan vain tiedostoja, joka on salattu ”offline avaimella”. Jos sinun versio CryptoMix viruksesta käyttää ainutlaatuista avainta etäpalvelimelta, tämä salauksen poistaja ei auta sinua.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi CryptoMix ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä