Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Razy 5.0 ransomware virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Jake Doevan - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Razy 5.0 virus on jälleen yksi rahanhimoinen lunnasohjelma

Razy 5.0 virus on julkaistu ja tämä versio Razy lunnasohjelmasta vaikuttaa leviävän Adobe dokumenttina. Kun uhri koettaa avata sen niin Razy 5.0 haittaohjelma ilmaantuu sanomalla “Error on PDF file!” ja sitten se alkaa salaamaan kaikkia uhrin tiedostoja. Jokaiseen salattuun tiedostoon tulee alkuperäisen nimen tilalle sekoitetun ketjun ja .razy päätteen, tämä tekee viruksen tunnistamisesta helppoa. Tällä välin virus näyttää ohjelma ikkunaa nimeltä “Razy,” joka näyttää viestiä joka sanoo:

Your computer files have been encrypted. Your photos, videos, documents, etc…
But, don’t worry! We have not deleted them, yet!
You have to pay 10€ PaySafeCard to get the decryption key.
Try anything funny and the computer has several safety measures to delete your files.
You have one chance to enter the PaySafeCard code! Be careful!

Virus pyytää yllättävän pientä lunnassummaa, tämä ei kuitenkaan tee viruksesta yhtään parempaa, ja sinun ei kannata tukea verkkorikollisuutta maksamalla. Vaikuttaa siltä, että tämän viruksen tekijät eivät ole yhtä ahneita kuin muut verkkorikolliset, jos kuitenkin on toivoa, että haittaohjelmatutkijat voivat murtaa viruksen ja luoda salauksen poistotyökalun, sinun ei kannattaa maksaa. Älä pelästy verkkorikollisten uhkauksia joissa he lupaavat poistaa tiedostosi vaan poista Razy 5.0 lunnasohjelma niin pian kuin mahdollista. Tämän tekemiseen me suosittelemme käyttämään Reimage taiMalwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ohjelmaa. Sinun ei kannata yrittää poistaa Razy 5.0 virusta manuaalisesti koska tämä voi vahingoittaa tietokoneen järjestelmää jos poistat vääriä tiedostoja. On parempi luottaa automaattiseen haittaohjelman poistajaan koska se ei tee virheitä ja voi poistaa tämän viruksen järjestelmästä kokonaan.

Razy 5.0 virus in action

Kuinka Razy 5.0 virus saastuttaa tietokoneen?

Kuten me olemme sanoneet, tämä virus saastuttaa uhrien tietokoneet turvallisen näköisen PDF tiedoston kautta. Vaikuttaa siltä, että verkkorikolliset levittävät tätä vaarallista tiedostoa sähköpostien kautta väittäen, että he lähettävät tärkeää dokumenttia joka uhrin pitää lukea heti. Ole hyvä ja ole tarkkana koska vaaralliset sähköposti kampanjat ovat luultavasti kaikkein tehokkain tapa levittää lunnasohjelmia. Useat käyttäjät silti lankeavat rikollisten temppuihin ja avaavat vaarallisen linkin tai liitteen ja tietämättään he kutsuvat lunnasohjelman järjestelmäänsä. Aivan kuten me sanoimme, kun uhri koettaa avata Adobe Acrobat tiedoston niin virus näyttää teksti laatikon, joka sanoo “Error on PDF file!” ja sillä välin se aloittaa salaamaan kaikkia uhrien tiedostoja. Me haluamme vain sanoa, että kunnollinen haittaohjelman poistaja voi estää tämän, jos et vielä suojaa PC:tä tällaisella ohjelmalla niin tee se niin pian kuin mahdollista.

Kuinka poistaa tämä lunnasohjelma tietokoneelta ja palauttaa tiedostosi?

Jos sinusta on tullut Razy 5.0 lunnasohjelma viruksen uhri niin sitten sinun pitää päättää haluatko maksaa lunnaat ja tukea verkkorikollisia vai et. Me emme tietenkään koskaan kehota lukijoitamme maksamaan; joissain tapauksissa tällaiset pienet lunnaat voivat vaikuttaa arvottomilta salattuihin tiedostoihin verrattuina. Jos päätät ettet maksa lunnaita, palauta tiedostot varmuuskopioista. Ennen kuin teet tämän, muista poistaa Razy 5.0 virus ensin. Tämän tekemiseen sinun kannattaa seurata ohjeita jotka ovat tämän artikkelin alla ja käynnistä PC:si Vikasietotilaan ensin.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen Razy 5.0 viruksen Poisto-ohje:

Poista Razy 5.0 käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Razy 5.0

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Razy 5.0 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Razy 5.0 käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Razy 5.0 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Razy 5.0 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Razy 5.0 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Razy 5.0 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Käytä hyväksesi Windows Edellinen Versio ominaisuutta

Voit palauttaa yksittäisiä tiedostoja helposti jos sinulla on Järjestelmän Palautus käytössä tietokoneellasi. Tässä tapauksessa, seuraa näitä askeleita:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

Käytä ShadowExploreria

Jos virus ei poistanut Volume Shadow Kopioita niin on hyvä mahdollisuus, että voit palauttaa tiedostosi nyt. Seuraa näitä ohjeita ja palauta salatut tiedostosi:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Razy 5.0 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-razy-5-0-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä