Vakavuus luokka:  
  (99/100)

Poista SATANA virus (tammi 2021 päivitys) - Helpot Poisto-ohjeet

kirjoittanut Olivia Morelli - - | Tyyppi: Kiristysohjelmat

SATANA viruksen analyysi

Jos seuraat viimeaikaisia IT-uutisia niin olet ehkä törmännyt SATANA virukseen. se on yksi useista lunnasohjelmista jotka voivat salata henkilökohtaisia tietoja. Yleisesti puhuen, lunnasohjelmat tuottavat paljon voittoja ja niiden kehittäminen on kohtalaisen helppoa. Kun pidetään tällaisten nopeasti ilmaantuvien virusten trendit niin vaikuttaa siltä, että jokainen henkilö joka ymmärtää jotain ohjelmista, voi valmistaa tiedostoja salaavan uhan. Yleensä hakkerit käyttävät muita lunnasohjelmia runkona uusiin julkaisuihin. SATANA, esimerkiksi, perustuu Petya ja Mischa lunnasohjelma viruksiin ja aivan kuten nämä vaaralliset ohjelmat se on suunniteltu luikertelemaan tietokoneelle ja salaamaan tiedostot. On selvää, että viruksen uhreilla on vaihtoehto. He voivat maksaa lunnasohjelmien luojille noin 0.5 Bitcoinia ja saada salauksen poistoavaimen. Onnistunut tiedostojen palautus ei valitettavasta tapaudu usein kun puhutaan vaarallisista ohjelmista. Tällä hetkellä, SATANA poisto on luultavasti paras asia jonka voit tehdä. Valitse ReimageIntego tai muu luotettava haittaohjelman poistaja ja poista tämä virus saastuneelta laitteelta.

An image of the SATANA virus ransom note

Kun sitä verrataan sen ”Sisaruksiin”, Petya and Mischa niin SATANA haittaohjelma toimii kahdella tavalla. Ensimmäiseksi, se jättää tiedoston pienellä kernelillä joka toimii bootloaderina. Kun puhutaan toisesta tavasta, niin se toimii tavallisena lunnasohjelmana. Tämä kaksitapainen toiminta antaa viruksen iskeä tehokkaan iskun käyttöjärjestelmään. Siksi SATANA poistaminen tulee todella hankalaksi. Kun virus pääsee järjestelmään ja aktivoi itsensä niin se jättää tiedostonsa %TEMP% kansioon. Myöhemmin ilmestyy ikkuna joka pyytää uhria asentamaan ynuthwo.exe tiedoston. Ongelmana on, että viestiä ei voida peruuttaa jos hän painaa ”Yes (Kyllä)”. Jälkimmäinen vaihtoehto antaa virukselle mahdollisuuden kirjoittaa vaarallisen tiedoston levylle. Tämän jälkeen haittaohjelma aloittaa tiedostojen salauksen.

Tällä välin virus asettaa tiedoston jossa on SATANA lunnasohjelman yhteystiedot käyttöjärjestelmän rekisteriin. Toinen omituisiis tässä uhassa on, että se voi toimia täysin vaivihkaa aiheuttamatta Windows virheitä, kuten BSOD (”blue screen of death”). Se itseasiassa odottaa järjestelmän uudelleen käynnistystä. Kun SATANA virus pääsee tietokoneellesi niin saastuneiden tiedostojen nimet muutetaan nimeksi Gricakova@techemail.com_[alkuperäinen tiedostonimi] ja samalla se on käyttäjän ulottumattomissa. !satana!.txt tiedosto jossa on tiedostojen palautusohjeet lisätään myös saastuneisiin kansioihin.

Tässä lunnasviestissä uhrille annetaan seitsemän päivää aikaa maksaa tiedostoista. Jokaiselle saastuneelle tietokoneelle annetaa ainutkertainen tunniste ja sinun pitää lähettää se annettuun sähköpostiin (banetnatia(@)mail.com) salauksen poistoavaimen saamiseksi. Kun määräaika käy umpeen niin rikolliset uhkaavat poistaa salauksen poistoavaimen, tämä tarkoittaa salattujen tiedostojen olevan kateissa lopullisesti. Tämä lunnasohjelma kantaa myös piirteen jossa se muokkaa myös järjestelmän asetuksia. Se muokkaa Master Boot Record asetukset ja muokkaa ne lataamaan lunnasohjelman järjestelmän käynnistyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos luot uusia tiedostoja kovalevyllesi niin ne luultavasti salataan kun käynnistät tietokoneesi uudelleen.

Kun annetut näytteet analysoitiin niin IT-asiantuntijat epäilevät, että haittaohjelma on vielä kehityksen alkuvaiheessa. Koska se koedottu FUD/salaukseen niin IT-asiantuntija pystyivät katsomaan käynnistystiedostoa ja koodia. Tämä antoi mahdollisuuden katsoa hakkereiden maaleja. Lunnasohjelman näytteet voivat antaa asiantuntijoille mahdollisuuden tehdä salauksen poistajana, siihen asti sinun kannattaa olla todella varovainen. Paranna turvallisuuttasi asentamalla haittaohjelman poistaja. Sinun pitää tietenkin poistaa SATANA tietokoneeltasi jos haluat taata tiedostojesi turvallisuuden.

Kuinka tämä virus voi tunkeutua tietokoneelleni?

IT-turvallisuusasiantuntijat varoittavat, että SATANA voi saastuttaa tietokoneesi melkein missä tahansa verkossa. Voit asentaa sen laitteellesi tekistujen päivitysten kautta, ladata sen p2p verkosta tai saada sen sähköpostiisi. Viimeinen on kaikkein yleisin tapa lunnasohjelmille. Sinun sähköpostisi suodattaa vaaralliset sähköpostit ja laittaa ne roskaposti kansioon. On siis luonnollista, että tätä kansiota pitää käsitellä varoen. Sinun ei kannata avata sähköposteja jos et tunnista lähettäjää. Älä myös koskaan lataa tällaisten sähköpostien liitteitä. Rikolliset koettavat huijata sinua lähettämällä valheellisia laskuja, online kuitteja, sakkoja, jne. Muista tarkistaa sähköpostien aitous ennen niiden avaamista.

Poista SATANA PC:ltä

Jos tietokoneessasin on SATANA virus, sinun ei kannata viivästyttää sen poistoa vaan poistaa se laitteeltasi välittömästi, koska sen pitäminen asennettuna asettaa tiedostosi ja tietokoneen turvallisuuden vaaraan. Käytä vain maineikasta anti-virusta sen poistamiseen. Meidän pitää muistuttaa sinua, että SATANA poisto ei poista tiedostojesi salausta. Sinun pitää käyttää salauksen poisto-ohjelmaa tähän tarkoitukseen. Meidän suosituksiamme ovat PhotoRec, R-Studio tai Kaspersky virus-fighting utilities. Paljon varmempaa on tietenkin tiedostojen palauttaminen varmuuskopioista. Jos sinulla on vaikeuksia poistaa SATANA laitteeltasi niin voit koettaa viruksen poistamista alla olevien ohjeiden avulla.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen SATANA viruksen Poisto-ohje:

Poista SATANA käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto SATANA

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita SATANA poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista SATANA käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen SATANA pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että SATANA on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi SATANA ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä