Vakavuus luokka:  
  (67/100)

Poista WhatsApp virus (Poisto-ohjeet) - marras 2020 päivitys

kirjoittanut Ugnius Kiguolis - - | Tyyppi: Haittaohjelma

WhatsApp virusten ja huijausten moninaisuus

WhatsApp virus

WhatsApp virus on sovellus, joka luotiin käyttämään hyväkseen WhatsApp sovelluksen käyttäjiä. Alkuperäinen sovellus EI itsessään ole virus, mutta sen nimeä tai alustaa voidaan käyttää kolmansien osapuolien toimesta manipuloimaan sinisilmäisiä uhreja lataamaan Troijalainen tai paljastamaan heidän luottamuksellisia tietojaan.

Yleensä nämä ohjelmat asentavat ylimääräisiä komponentteja saastuneelle laitteelle, siksi ei ole tarpeeksi poistaa vain WhatsApp sovellus tietokoneelta ongelman ratkaisemiseksi.

WhatsApp on suosittu ilmainen viestisovellus, joka sopii yhteen ”iPhone,” ”Android,” ”BlackBerry,” ”Windows” ja muiden mobiililaitejärjestelmien kanssa. Tällä hetkellä sen tietokanta kattaa yli 1.2 miljardia käyttäjää , joten ei ole mikään ihme, että huijarit ja haittaohjelman luojat keksivät keinoja käyttää sitä hyväkseen.

Ja ohjelman koodin turva-aukot eivät auta asiaa.

Tämän vuoden alussa, Kalifornian yliopiston tutkija Tobias Boalter tunnisti takaoven, joka salli luvattoman käytön sekä valvomattomat pääsyn sovellukseen. Tämä haavoittuvuus salli turvallisen viestin salaamisen, joten hakkerit pystyivät lukemaan uhrien koko viestihistorian .

On sanomattakin selvää, että vika korjattiin nopeasti, mutta ei ole mitään takuita tällaisten uhkien uudesta ilmaantumisesta?

Vaikka WhatsApp hoitaa turvaongelmansa, löytyy useita muita tapoja käyttää sovellusta ilkeisiin tarkoituksiin.
Tässä artikkelissa me esittelemme joitain tällä hetkellä aktiivisia uhkia, koettaa päätellä miten ne pääsevät laitteille, ja lopuksi, keskustella WhatsApp viruksen poistotavoista. Jos olet Android käyttäjä, niin sinun pitäisi löytää hyödyllistä tietoa myös Android viruksen poisto-oppaasta.

WhatsApp viruksen kuvaWhatsApp virus tulee useassa muodossa ja koossa. Yllä olevassa kuvassa näet muutaman esimerkin viruksen versioista.

WhatsApp viruksen versiot

WhatsApp GhostCtrl virus

GhostCtrl on Troijalainen, joka voi naamioitua useaksi eri ohjelmaksi, mukaan lukien WhatsApp. Kun se on asennettu, niin tekaistu WhatsApp sovellus ottaa laitteen hallintaansa. Hakkerit voivat sitten alkaa kerätä mitä tahansa tietoja, olkoon se sitten soittolokit, tekstiviestit, osoitelistasi kontaktinumerot, puhelimen GPS sijainnin tai selainhistorian.

Tämän kaiken lisäksi, GhostCtrl viruksella on kuku sallia/poistaa käytöstä puhelimen mikrofoni sekä kamera, sinua voidaan siis vakoilla verkossa sekä oikeassa elämässä.

Tekaistu sovellus näyttää tavalliselta WhatsApp sovellukselta. Sen tunnistaminen voi siis olla vaikeaa. Siksi sinun kannattaa aina ladata sovelluksia vain luotettavista lähteistä.

WhatsApp ääniviesti Troijalainen virus

Jos olet saanut ääniviestin WhatsApp sovellukselta sähköpostiisi, niin olet luultavasti huijareiden kohteena. Tällaisen roskapostin otsikko on “Missed voicemail,” sähköposti itsessään sisältää tekaistua tietoa, milloin viesti on saatu sekä linkin sen soittamiseen.

Jos klikkaat “Play” painiketta, niin et valitettavasti pääse muualle kuin vaaralliselle sivulle, jossa rikolliset koettavat huijata sinut asentamaan vaarallisia ohjelmia, kuten Browser 6.5.

Tällaiset ohjelmat on luultavasti saastutettu lunnasohjelmilla tai vastaavilla viruksilla, joten sinun tulee olla todella varovainen!

WhatsApp Gold huijaus

WhatsApp virus

Se on jälleen yksi huijaus, joka on suunniteltu huijaamaan luottavaiset käyttäjät lataamaan vaarallisia ohjelmia, jotka on naamioitu uusikis WhatsApp ominaisuuksiksi.

Huijarit ovat erityisesti levittäneet ympäriinsä viestiä, joka kehottaa uhreja päivittämään tilinsä WhatsApp Gold premium versioon. Ongelmana on, että sellaista versiota ei ole olemassa.

Kun käyttäjä klikkaa viestissä olevaa linkkiä, se ohjaa heidät heti haittaohjelman saastuttamille sivuille ja paljastaa käyttäjät suurelle laitteen saastumisen riskille.

WhatsApp kokeilupalvelu huijaus

Aivan kuten aikaisemmin mainittu huijaus, WhatsApp kokeilupalvelu huijaus perustuu tekaistujen viestien lähettämiseen uhreille, joissa väitetään, että heidän yhden vuoden kokeiluaika WhatsApp sovellukselle on mennyt umpeen, ja että käyttäjän pitää tehdä tilaus sen jatkamiseksi.

Saadakseen käyttäjät uskomaan tähän tekaistuun tarjoukseen, huijarit kehottavat uhreja ottamaan yhteyttä “customer portaliin” ja kirjautumaan sisään WhatsApp tiedoilla.

Uhria pyydetään sitten antamaan pankkitiedot, jotta he voivat ostaa kuukausittaisen tai vuosittaisen palvelun tilauksen.

Annetut tiedot joutuvat tietenkin hakkereiden käsiin, jotka voivat laskuttaa huikeita summia palvelusta, jota ei ole olemassa.

Älypuhelin viruksen levitys

Löytyy useita tapoja saada WhatsApp virus

 • Voit klikata saastunutta mainosta tai linkkiä, kun selaat nettiä
 • Lataamalla saastunut sovellus virallisen sovelluskaupan ulkopuolelta
 • Saamalla vaarallinen linkki WhatsApp sovelluksen sisällä
 • Saada roskaposti, jossa on vaarallinen linkki

Pysyäksesi turvassa, sinun pitää opetella olemaan todella skeptinen asioiden suhteen. Älä kiirehdi klikkaamaan epäilyttäviä linkkejä, pysy erossa epäilyttävistä mainoksista, ole varovainen avatessasi sähköpostin liitteitä ja muista, että WhatsApp ei koskaan ota sinuun yhteyttä sovelluksen ulkopuolella. Jos niin tapahtuu, kyseessä on huijaus.

WhatsApp virus

WhatsApp viruksen poisto

Viruksen tyypistä riippuen, voit joutua käyttämään erilaisia tekniikoita poistaaksesi WhatsApp viruksen laitteeltasi.
Joissain tapauksissa voi riittää, että poistat loisen antivirus ohjelmalla, kuten ReimageIntego, mitä tulee muiden haittaohjelmien poistoon, sinun pitää ehkä työskennellä hieman enemmän. Sinun pitää ehkä palauttaa puhelin tehdasasetuksiin tai asentaa sovellus uudelleen, jotta WhatsApp virus poistuu kokonaan.

Etsi hyödyllisiä vinkkejä kuinka poistaa virus, Android virus poisto-ohjeesta sivullamme.

Voit poistaa viruksen vahingot ReimageIntego avulla. SpyHunter 5Combo Cleaner ja Malwarebytes ovat suositeltavia löytämään potentiaalisesti ei toivotut ohjelma sekä virukset kaikkine tiedostoineen ja niihin liittyvine rekisterimerkintöineen.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.
WhatsApp virus kuvankaappaus
WhatsApp virus kuvankaappaus

Manuaalinen WhatsApp viruksen Poisto-ohje:

Poista WhatsApp Windows järjestelmistä

 1. Paina Start Control Panel Programs and Features (jos olet Windows XP käyttäjä, paina Add/Remove Programs). Paina 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (jos olet 'Windows XP' käyttäjä, paina 'Add/Remove Programs').
 2. Jos olet Windows 10 / Windows 8 käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun Quick Access Menu ilmestyy, valitse Control Panel sekä Uninstall a Program. Jos olet 'Windows 10 / Windows 8' käyttäjä niin klikkaa näytön vasenta alakulmaa. Kun 'Quick Access Menu' ilmestyy, valitse 'Control Panel' sekä 'Uninstall a Program'.
 3. Poista WhatsApp sekä siihen liittyvät ohjelmat
  Täällä, etsi WhatsApp tai muut lähiaikoina asennetut epäilyttävät ohjelmat.
 4. Poista ne ja paina OK tallentaaksesi muutokset. Klikkaa jokaista epäilyttävää merkintää hiiren oikealla painikkeella ja valitse 'Uninstall'

Poista WhatsApp Mac OS X järjestelmästä

 1. Jos käytössäsi on OS X, klikkaa Go painiketta näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitse Applications. Klikkaa 'Go' ja valitse 'Applications'
 2. Odota kunnes näet Applications kansion ja etsi WhatsApp tai muut siellä olevat epäilyttävät ohjelmat. Klikkaa jokaista tällaista merkintää ja valitse Move to Trash. Klikkaa jokaista haitallista merkintää ja valitse 'Move to Trash'

Poista WhatsApp Internet Explorer (IE) selaimelta

 1. Poista vaaralliset lisäosat
  Avaa Internet Explorer, klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (IE valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Manage Add-ons. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Manage add-ons'
 2. Näet Manage Add-ons ikkunan. Täällä, etsi WhatsApp sekä muut epäilyttävät liitteet. Poista nämä merkinnät käytöstä painamalla Disable: Klikkaa jokaista haitallista merkintää hiiren oikella painikkeella ja valitse 'Disable'
 3. Vaihda kotisivusi jos tämä virus on sen muuttanut:
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) selaimen oikessa yläkulmassa ja valitse Internet Options. Pysy General välilehdessä.
 4. Täällä, poista haitallinen URL ja anna haluamasi verkkosivun nimi. Paina Apply tallentaaksesi muutokset. Poista haitallinen URL, anna haluamasi sivuston nimi ja klikkaa 'Apply' tallentaaksesi muutokset
 5. Resetoi Internet Explorer
  Klikkaa Hammaspyörä kuvaketta (valikko) uudelleen ja valitse Internet options. Mene Advanced välilehteen.
 6. Täällä, valitse Reset.
 7. Kun olet uudessa ikkunassa, tarkista Delete personal settings ja valitse Reset uudelleen suorittaaksesi WhatsApp poiston loppuun. Mene 'Advanced' välilehteen ja paina ainiketta. valitse sitten 'Delete personal settings' ja klikkaa 'Reset' painiketta uudelleen.

Poista WhatsApp virus Microsoft Edge selaimesta

Resetoi Microsoft Edge asetukset (Tapa 1):

 1. Käynnistä Microsoft Edge sovellus ja klikkaa More (kolme pistettä näytön oikeassa yläkulmassa).
 2. Klikkaa Settings avataksesi lisää vaihtoehtoja.
 3. Kun Settings ikkuna avautuu niin klikkaa Choose what to clear painiketta Clear browsing data valinnan alla Mene Asetuksiin ja valitse 'Choose what to clear'
 4. Täällä, valitse kaikki mitä haluat poistaa ja klikkaa Clear. Valitse 'Clear' painike
 5. Nyt sinun pitää klikata oikealla Start painiketta (Windows logo). Täällä, valitse Task Manager. Avaa Käynnistä valikko ja valitse 'Task Manager'
 6. Kun olet Processes välilehdessä, etsi Microsoft Edge.
 7. Klikkaa sitä oikealla ja valitse Go to details vaihtoehto. Jos et näe Go to details vaihtoehtoa niin klikkaa More details ja toista aikaisemmat askeleet. Klikkaa 'Microsoft Edge' oikealla ja valitse 'Go to details' Valitse 'More details' jos 'Go to details' vaihtoehto ei ilmaannu
 8. Kun Details välilehti ilmaantuu niin etsi jokainen valinta jossa on Microsoft Edge nimi. Klikkaa niitä oikealla ja valitse End Task poistaaksesi ne. Etsi Microsoft Edge merkinnät ja valitse 'End Task'

Microsoft Edge selaimen resetointi (Tapa 2):

Jos Tapa 1 ei auttanut sinua niin sinun pitää käyttää Edistynyttä Edge poistotapaa.

 1. Huomio: Sinun pitää varmuuskopioida tietosi ennen kuin käytät tätä tapaa.
 2. Etsi tämä kansio tietokoneeltasi C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Valitse jokainen merkintä joka sinne on tallennettu ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse sitten Delete vaihtoehto. Mene Microsoft Edge kansioon tietokoneellasi, klikkaa jokaista merkintää oikealla ja klikkaa 'Delete'
 4. Klikkaa Start painiketta (Windows Logo) ja kirjoita window power, Search my stuff linjalle.
 5. Klikkaa Windows PowerShell merkintää oikealla ja valitse Run as administrator. Etsi Windows PowerShell, klikkaa sitä oikealla ja valitse 'Run as administrator'
 6. Kun olet järjestelmän valvojana: Windows PowerShell ikkuna ilmaantuu, liitä tämä rivi PS C:\WINDOWS\system32> ja paina Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopioi ja liitä vaadittava komento ja paina 'Enter'

Kun nämä askeleet on tehty niin WhatsApp pitää poistaa Microsoft Edge selaimeltasi.

Poista WhatsApp Mozilla Firefox (FF) selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Mozilla Firefox, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Add-ons Extensions. Klikkaa menu kuvaketta ja valitse 'Add-ons'
 2. Täällä, valitse WhatsApp sekä muut kyseenalaiset liitteet. Paina Remove poistaaksesi nämä merkinnät. Valitse 'Extensions' ja etsi haitalliset merkinnät. Klikkaa 'Remove' poistaaksesi ne kaikki
 3. Resetoi Mozilla Firefox
  Klikkaa Firefox valikkoa vasemmassa yläkulmassa ja paina kysymysmerkki kuvaketta. Täällä, valitse Troubleshooting Information. Klikkaa Menu kuvaketta ja sitten '?'. Valitse 'Troubleshooting Information'
 4. Nyt näet Reset Firefox to its default state viestin ja Reset Firefox painikkeen. Klikkaa tätä painiketta useasti ja suorita WhatsApp poisto loppuun. Klikkaa 'Reset Firefox' painiketta muutaman kerran

Poista WhatsApp Google Chrome selaimelta

 1. Poista haitalliset liitteet
  Avaa Google Chrome, klikkaa valikko kuvaketta (oikea yläkulma) ja valitse Tools Extensions. Klikkaa Menu kuvaketta. Valitse 'Tools' sekä 'Extensions'
 2. Täällä, valitse WhatsApp sekä muut haitalliset liitteet ja paina Roskakori kuvaketta poistaaksesi nämä merkinnät. Etsi haitalliset merkinnät ja poista ne kaikki painamalla Roskakori kuvaketta
 3. Klikkaa Menu kuvaketta uudelleen ja valitse Settings Manage Search engines osion Search alla. Kun olet 'Settings' osiossa, valitse 'Manage search engines...'
 4. Kun olet Search Engines..., poista haitalliset hakusivut. Sinun tulisi jättää vain Google tai haluamasi sivuston nimi. Paina 'X' poistaaksesi haitalliset URLit
 5. Resetoi Google Chrome
  Klikkaa Menu kuvaketta Google Chrome selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitse Settings.
 6. Selaa alas sivun loppuun ja paina Reset browser settings. Kun olet 'Settings' osiossa, selaa alas 'Reset browser settings' painikkeeseen ja klikkaa sitä
 7. Paina Reset vahvistaaksesi tämän toiminnon ja suorittaaksesi WhatsApp poiston loppuun. Klikkaa 'Reset' painiketta suorittaaksesi poiston loppuun

Poista WhatsApp Safari selaimelta

 1. Poista vaaralliset laajennukset
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa. Kun olet tehnyt tämän, valitse Preferences. Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Preferences'
 2. Täällä, valitse Extensions ja etsi WhatsApp tai muita epäilyttäviä merkintöjä. Klikkaa Uninstall painiketta poistaaksesi ne kaikki. Mene 'Extensions' ja poista haitalliset lisäosat
 3. Resetoi Safari
  Avaa Safari nettiselain ja klikkaa Safari valikossa näytön vasemmassa yläkulmassa. Täällä, valitse Reset Safari.... Klikkaa 'Safari' ja valitse 'Reset Safari...'
 4. Nyt näet yksityiskohtaisen keskustelu ikkunan jossa on resetointi valinta. Kaikki nämä vaihtoehdot on yleensä ruksattu valmiiksi mutta voit itse valita mitkä haluat resetoida. Klikkaa Reset painiketta suorittaaksesi WhatsApp poistoprosessin loppuun. Valitse kaikki vaihtoehdot ja klikkaa 'Reset' painiketta
Kirjoittajasta
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Mestari haittaohjelmien poistossa

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Ugnius Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-whatsapp-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta WhatsApp virus