Vakavuus luokka:  
  (94/100)

Poista .crab virus (Ilmaiset Ohjeet) - Salauksen Poistoaskeleet Mukana

kirjoittanut Linas Kiguolis - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

.crab virus on vaarallinen kryptovirus surullisen kuuluisasta GandCrab lunnasohjelma perheestä  

.crab lunnasohjelma

.crab virus — lunnasohjelma, joka on lukinnut tiedostoja, pudottaen tämän tiedoston päätteen niiden nimiin ja vaatien $800 lunnaita erityistä avainta vastaan, joka tarvitaan tiedoston salauksen purkamiseen. Tämä lunnasohjelma on yksi useasta versiosta GandCrab perheestä, joiden muita jäseniä ovat:

Tämä haittaohjelmaperhe ilmaantui tämän vuoden Tammikuussa, ja nyt, muutaman kuukauden jälkeen, jo viiden eri version on huomattu hyökkäävän varomattomiin PC käyttäjiin. .crab tiedosto virus pudottaa myös .KRAB tiedoston päätteen salattuihin tiedostoihin, tehden niistä hyödyttömiä. Päästäkseen kohdetietokoneelle, lunnasohjelma käyttää edistyneitä tekniikoita, kuten Rig ExploitKit, Grandsoft RigExpoit, sekä muut. Kuten tapana on, lunnasohjelma käyttää AES sekä RSA salausalgoritmia. Heti sen jälkeen tiedostoista tulee hyödyttömiä.

Nimi crab virus
Tyyppi Lunnasohjelma
Perhe GandCrab
Lunnaiden määrä $800 Bitcoinina, DASH
Pääte .crab tiedoston pääte, .KRAB tiedoston pääte
Lunnnasviesti CRAB-DECRYPT.txt; KRAB-DECRYPT.txt.
Versiot GandCrab; GandCrab 2; GandCrab 3; GandCrab 4
Pää vaarat Tiedostojen salaus voi johtaa uhrin tiedostojen lopulliseen menetykseen
Levitys Useat roskapostikampanjat, joita laukaistaan Rig ExploitKit, Grandsoft RigExpoit, jne. avulla
Poisto Sinun kannattaa käyttää ReimageIntego ohjelmaa viruksen poistoon

Tällä hetkellä on tiedossa, että .KRAB virus käyttää kahta eri lunnasviestiä: CRAB-DECRYPT.txt sekä KRAB-DECRYPT.txt. Nämä dokumentit yleensä talletetaan uhrin PC:n jokaiseen kansioon ja niitä käytetään ilmoittamaan hänelle hyökkäyksestä. Kuten GandCrab lunnasohjelmilla on tapana, tämä antaa erilaisia tietoja, kuten ohjeet yhdistää TOR verkkoon, tietoja Bitcoin valuutan ostamiseen, maksun tekemiseen ja salauksen poiston testaamiseen. Meidän on kuitenkin pakko varoittaa, että salauksen poistoavain, jota viruksen kehittäjät mainostavat, ei ehkä ole olemassa. Ainoa turvallinen tapa palauttaa tiedostot, on varmuuskopiot. Voit yrittää myös tiedostojen palautustapoja, jotka me annamme tämän ohjeen lopussa.

Yleensä .crab virus tai muut sen versiot näyttävät tällaista lunnasviestiä: 

—= GANDCRAB V4 =—
Attention!
All your files, documents, photos, databases and other important files are encrypted and have the extension: .KRAB
The only method of recovering files is to purchase an unique private key. Only we can give you this key and only we can recover your files.
The server with your key is in a closed network TOR. You can get there by the following ways:
____________________________________________________________________
| 0. Download Tor browser – https://www.torproject.org/
| 1. Install Tor browser
| 2. Open Tor Browser
| 3. Open link 
| 4. Follow the instructions on this page

Tämä lunnasohjelma vaatii 800 dollaria, joka pitää maksaa Bitcoin tai DASH valuutalla. Tämän summan pitäisi olla tarpeeksi ostamaan ainutlaatuinen salauksen poistoavain, joka pitää laittaa määrättyyn kenttään lukittujen tiedostojen palauttamiseksi. Me emme kuitenkaan suosittele ottamaan yhteyttä verkkorikollisiin lunnaiden maksamiseksi. Nämä ihmiset ovat huijareita ja rahojen maksaminen voi johtaa lisäongelmiin. 

Haittaohjelman kehittäjien mukaan, tämä on ainoa tapa palauttaa tiedostot, jotka .KRAB laajennus on lukinnut:

You should buy GandCrab Decryptor. This software will help you to decrypt all of your encrypted files and remove GandCrab Ransomware from your PC.
Current price: $800.00. As payment, you need cryptocurrency DASH or Bitcoin

Ehdotetun prosessi sijaan, sinun kannattaa poistaa .crab virus ja palauttaa tietokoneesi aikaisempaan tilaan. Pidä mielessäsi, ettet voi tietää mitä muuta tämä haittaohjelma voi aiheuttaa laitteellesi. Mitä kauemmin tämä uhka on tietokoneellasi, sitä enemmän se voi aiheuttaa vahinkoa. 

.crab viruksen poisto vaatii ammattilaisten apua, joten käytä haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego. Suorita täysi järjestelmän tarkistus, jotta voit varmistaa työkalun tunnistavan ja poistavan lunnasohjelmaan liittyvät uhat. Me todella suosittelemme käyttämään vain sertifioituja ohjelmia tähän prosessiin, jotta voit varmistaa tietokoneen sulavan toiminnan, kuten ennen tämän haittaohjelman pääsyä koneelle. 

.crab virus.crab virus on verkkouhka, joka vaatii lunnaista salatuista tiedostoista

Lunnasohjelman hyökkäyksen johtuvat käyttäjien varomattomasta käytöksestä

Jos et ole tarpeeksi tarkkana, kun selaat nettiä, niin se voi johtaa useaan PC tartuntaan ja haittaohjelman hyökkäykseen. Kun lunnasohjelma viruksia levitetään useimmin roskaposteilla ja niiden vaarallisilla liitteillä, sinun pitää myös olla varovainen, kun lataat ohjelmia p2p verkoista tai muista epäilyttävistä lähteistä.

Jos satut saamaan epäilyttävää sähköpostia, muista tarkistaa se kahdesti ennen avaamista. Jos huomaat jotain epäilyttävää, poista se heti!

Yleensä tekaistut sähköpostit väittävät jotain tällaista: 

Dear Customer,

Please find the attachment regarding your delivery!
Kind regards

FedEx Support

 Varmistaaksesi sähköpostin turvallisuuden, sinun pitää etsiä näitä komponentteja:

 • sähköpostiosoite. Sen pitää käydä jotenkin järkeen, kun sitä verrataan yritykseen nimeen ja sähköpostin sisältöön;
 • yrityksen nimi. Sinun pitää liittyä yritykseen jotenkin (olla työntekijä, käyttäjä, asiakas, jne.);
 • kielioppi ja kirjoitusvirheet. Tarkista sähköpostin tarkkuus, sen ei pidä sisältää virheitä;
 • tutkijat suosittelevat katsomaan tarkasti ohjelmia, joita tietokoneelle ladataan P2P verkoista. Ole hyvä ja pysy erossa laittomista ohjelmista, peleistä ja vastaavista sovelluksista, sillä ne voivat olla myös täynnä vaarallisia asennustiedostoja.

Lopeta .crab virus niin pian kuin mahdollista 

Poistaaksesi .crab viruksen kokonaan, sinun pitää käyttää haittaohjelmaa, joka auttaa sinua poistamaan haittaohjelman ja sen komponentit ilman ajan hukkaa. Näiden työkalujen viisas valinta takaa viruksen täyden poiston ja järjestelmän suojauksen. Lunnasohjelma on kaikkein vaarallisin verkkouhka, joten me suosittelemme käyttämään ohjelmia, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Siitä huolimatta, .crab viruksen poisto ei palauta lukittuja tiedostojasi. Nämä kaksi prosessia eivät ole sukua toisilleen, joten sinun pitää ensin unohtaa salatut tiedostosi, vaikka se tuntuukin vaikealta. Tiedostojen palautus voidaan suorittaa vain turvallisella järjestelmällä. Jos olet poistanut jo Krab lunnasohjelman, niin mene Tiedostojen Palautus osioomme. 

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Reimage Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Reimage ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen .crab viruksen Poisto-ohje:

Poista .crab käyttäen Safe Mode with Networking

Kun käsitellään lunnasohjelmia, niin sinun pitää estää se ensin. Estä KRAB tiedosto virus käynnistämällä järjestelmäsi Vikasietotilaan Verkolla:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto .crab

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa ReimageIntego tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita .crab poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista .crab käyttäen System Restore

Järjestelmän palautus ominaisuus voi olla myös hyödyksi, kun sinun pitää laukaista antivirus lunnasohjelman poistoon:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen .crab pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi ReimageIntego ohjelmalla ja varmista, että .crab on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan .crab tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet .crab salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Data Recovery Pro on suunniteltu palauttamaan salattuja tiedostoja

Data Recovery Työkalu – erinomainen ohjelma, joka voi auttaa palauttamaan vahingossa poistettuja tiedostoja. Käytä sitä seuraavien askeleiden avulla:

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka .crab lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Windows Previous Versions ominaisuus voi palauttaa kaikkein tärkeimmät tiedostosi

Jos haluat palauttaa yksittäisiä tiedostoja, niin voit käyttää Windows Previous Versions ominaisuutta, muista kuitenkin varmistaa, että Järjestelmän Palautus oli käytössä ennen hyökkäystä:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

ShadowExplorer voi palauttaa .crab viruksen lukitsemat tiedostot

Jos lunnasohjelma jätti Shadow Volume kopiot koskemattomiksi, niin voit palauttaa tiedostosi ShadowExplorer ohjelmalla:

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Salauksen poisto-ohjelmaa .crab virukselle ei ole saatavilla

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi .crab ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Kirjoittajasta
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Linas Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-crab-virus.html
Poisto-ohjeet muilla kielillä

Sinun mielipiteesi aiheesta .crab virus