Vakavuus luokka:  
  (77/100)

Cry128 lunnasohjelma virus. Kuinka poistaa? (Poisto-ohjeet)

kirjoittanut Gabriel E. Hall - - | Tyyppi: Lunnasohjelma

Cry128 ei enää vaarallinen – uhrit voivat poistaa tiedostojen salauksen ilmaiseksi

Cry128 virus on lunnasohjelma, jonka uskotaan olevan osa CryptON lunnasohjelma ryhmää. Se käyttää muokattua AES-128 algoritmia salatakseen kaikki tiedostot uhrien tietokoneella, paitsi C:\Windows and C:\Program Files kansion, pitääkseen järjestelmän käynnissä. Viruksella on tapana merkitä kaikki salatut tiedostot pitkällä päätteellä, jossa yleensä on uhrin ID ja .onion sivuston osoite, joka vie uhrin henkilökohtaiselle sivulle, jossa on ohjeet lunnaiden maksamiseen ja tiedostojen salauksen poistamiseen. _DECRYPT_MY_FILES.txt on lunnasviesti, jonka virus luo ja tallettaa työpöydälle. Jos löydät sen tietokoneeltasi, niin me uskomme, että tiedostosi on merkitty yhdellä alla olevista päätteistä. Jos tämä on totta, niin sinun kannattaa tarttua toimeen ja aloittaa Cry128 poisto heti.

 • .fgb45ft3pqamyji7.onion.to._
 • .id-_[qg6m5wo7h3id55ym.onion.to].63vc4
 • .id__gebdp3k7bolalnd4.onion._
 • .id__2irbar3mjvbap6gt.onion.to._

Onion sivusto ohjeilla, miten voit maksaa lunnaat Cry128 lunnasohjelman tekijöille

Virus pyytää yleensä 0.388 BTC (joka lunnasviestin mukaan on noin 722 USD, se voi kuitenkin valuuttakurssien takia olla pienempi tai jopa suurempi. Me olemme törmänneet myös versioon, joka pyytää 0.13793 BTC (~$200), me kuitenkin uskomme, että rikolliset alensivat lunnaita, koska Emsisoft tutkijat ovat luoneet Cry 128 salauksen poistaja, joka voi poistaa salauksen kaikista tiedostoista ilmaiseksi. Ennen sen käyttöä sinun kannattaa tietenkin poistaa Cry128 järjestelmästä ohjelmalla, kuten Reimage.

CryptON jatko-osa leviää käyttämällä perinteisiä lunnasohjelmien levitystapoja

Cry128 aloitti hyökkäämään tietokoneen käyttäjiä kohtaan Huhtikuun 22 2017. Se käyttää pääasiassa RDP (Remote Desktop Protocol) hyökkäystä, koettaen käyttää raa´an voiman avainta päästäkseen kohde palvelimille. Suojataksesi itseäsi tällaisilta hyökkäyksiltä, sinun kannattaa käyttää monimutkaista salasanaa ja käyttää eri tiliä Järjestelmänvalvojalle (useimmat ihmiset käyttävät Järjestelmänvalvojan tiliä, joka tekee raa´an voiman prosessi helpommaksi, koska hyökkääjä tietää jo kirjautumisnimen), ja tietenkin kahden vaiheen vahvistusta. On sanomattakin selvää, että järjestelmän suojana tulee olla aktiivinen ja päivitetty turvallisuusohjelma. Kun puhutaan perinteisistä haittaohjelman levitystavoista, niin meidän on pakko mainita roskaposti ja haittamainonta sekä exploit kitit. Tällaisia tekniikoita pidetään edistyneimpinä, siksi niitä käyttävät vain lunnasohjelma ammattilaiset, tässä kohtaa me voimme mainita Cerber tai Locky lunnasohjelman.

Poista Cry128 lunnasohjelma ja poista salaus tiedostoistasi

Älä epäröi ja poista Cry128, jotta voit aloittaa tiedostojen salauksen poistamisen. Tutkijat ovat jo julkistaneet salauksen poistajan tälle lunnasohjelmalle, me haluamme kuitenkin varoittaa ihmisiä ja sanoa, että salauksen poistaja ei voi vielä poistaa jokaisen version salausta. Se toimii useimmissa, siksi sinun kannattaa kokeilla sitä. Ennen kuin aloitat, niin suorita Cry128 poisto alla olevien ohjeiden mukaan. Kun olet poistanut salauksen tiedostoistasi, niin muista luoda varmuuskopiot, jos tietokoneeseesi tulee lunnasohjelma tulevaisuudessa.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Reimage (poistaja) tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions Yhteensopiva OS X käyttöjärjestelmän kanssa Supported versions
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Reimage, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Reimage on suositeltu poistamaan viruksen vahingot. Ilmainen skanneri tarkistaa PC:si tartuntojen varalta. Jos sinun pitää poistaa haittaohjelmia niin sinun pitää ostaa Reimage haittaohjelman poistajan lisensoitu versio.

Manuaalinen Cry128 viruksen Poisto-ohje:

Poista Cry128 käyttäen Safe Mode with Networking

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Safe Mode with Networking listalta Valitse 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Networking, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Askel 2: Poisto Cry128

  Kirjaudu saastuneelle tilillesi ja käynistä selain. Lataa Reimage tai jokin muu haittaohjelman poistaja. Päivitä se ja suorita järjestelmän täysi tarkistus ja poista lunnasohjelmalle kuuluvat tiedostot ja suorita Cry128 poisto loppuun.

Jos lunnasohjelmasi estää Safe Mode with Networking toiminnan niin koeta seuraavaa tapaa.

Poista Cry128 käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Cry128 pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi Reimage ohjelmalla ja varmista, että Cry128 on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Cry128 tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Ole hyvä ja älä edes mieti lunnaiden maksamista, koska tämä virus näyttää olevan huonosti ohjelmoitu. Tämä tarkoittaa sitä, että voit palauttaa tiedostosi ilmaiseksi kohtalaisen hyvällä prosentilla. Siihen löytyy salauksen poistaja, jonka Fabian Wosar on jo luonut, vaikka se ei toimi kaikilla tämän lunnasohjelman versioilla, niin se toimii useimmissa. Tämän lisäksi, tutkijat parantavat tätä työkalua koko ajan, ei ole siis syytä huoleen. 

Jos tiedostosi ovat joutuneet Cry128 salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Cry128 salauksen poistotyökalu

Voit ladata Fabianin tuotteen Emsisoftin sivulta – Cry128 salauksen poistajan lataus. Voit löytää ohjeet sen käyttöön täältä.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Cry128 ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner tai Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Kirjoittajasta

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Intohimoinen virustutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Gabriel E. Hall
Tietoa yrityksestä Esolutions

Lähde: https://www.2-spyware.com/remove-cry128-ransomware-virus.html

Poisto-ohjeet muilla kielillä