Poista Onion virus (Poisto-opas) - päivitetty kesä 2016

Onion viruksen Poisto-ohje

Mikä on Onion lunnasohjelma?

Mikä on Onion?

turvallisuusasiantuntijat varoittavat, että CTB Locker ohjelmalla on nyt paranneltu version nimeltä Onion. Se on vakava lunnasohjelma joka voi varastaa rahasi ja jättää sinun ilman henkilökohtaisia tietoja joita olet pitänyt tietokoneellasi jo kauan aikaa. Se leviää roskapostien mukana ZIP liitteenä, joka klikattuna aktivoi Troijalaisen ja siirtää Onion lunnasohjelman kohdetietokoneelle.

Onion viruksella on tapana saastuttaa järjestelmä salaa ja pudottaa käynnistystiedosto Temp kansioon ja käynnistää itsensä järjestelmän käynnistyksessä. Sen pääköhteena on PDF, XLS, PPT, DOCT, TXT, JPEG, JPEG sekä JS tiedostot, jotka yleensä salataan RSA-21024 algorytmillä. Heti onnistuneen salauksen jälkeen, käyttäjä voi löytää lunnasviestin nimeltä MW_ IN FILES.txt or KK_ IN YOUR DOCUMENTS.txt jokaisessa kansiossa ja hän ei voi avata yhtään mainituista tiedostoista. Tämä voi olla olla todella kivulias kokemus jos käyttäjällä ei ole varmuuskopioita ja jos hänellä on tärkeitä tietoja PC järjestelmässä. Huijarit jotka hallitsevat tätä lunnasohjelmaa tarjoavat ratkaisun, mutta se on todella kallis. Käyttäjälle tarjotaan ohjeet ja pyydetään maksamaan 3 Bitcoinia (noin $700) salauksen poistoavaimesta. Kun maksu on suoritettu, käyttäjälle annetaan ainutlaatuinen koodi ja se pitää lähettää Onion lunnasohjelman hallitsijoille, osoitteeseen ttk@ruggedinbox(dot)com. On myös ilmoitettu, että tämän tapahtuman jälkeen käyttäjän pitäisi saada salauksen poistaja, mikä luultavasti tapahtuu. Lunnasohjelman kehittäjät eivät ole ihmisiä joihin kannattaa luottaa, et siis voi koskaan tietää antaako tarjottu avain henkilökohtaiset tietosi takaisin. Vaikka Onion virus tarjoaa uhreilleen määrättyjä tiedostoja ennen maksua todistaakseen, että avain toimii, tämä ei tarkoita mitään. Lunnaiden maksaminen ei ole suositeltavaa missään tapauksessa koska et vain menetä tietojasi lopullisesti, voit myös tukea huijareita, menettää hurjan summan rahaa ja paljastaa arkaluontoisia tietojasi (luottokorttitiedot) vakaville verkkohuijareille. Meidän suosituksemme on tarkistaa tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla tai muulla luotettavalla haittaohjelman poistajalla ja poistaa tämä lunnasohjelma lopullisesti. Tämän jälkeen voit koettaa palauttaa salatut tiedostot palautustyökaluilla, kuten R-Studio tai Photorec.

Onion virus

Kuinka Onion voi kaapata tietokoneeni?

Onion on vakava tietokonetartunta joten on sinisilmäistä ajatella, että se kysyy lupaasi päästä järjestelmään. Aivan kuten mikä tahansa lunnasohjelma, sillä on tapana levitä exploit kittien, roskapostin liitteiden, laittomien sivustojen ja vastaavien mukana. Viimeaikaisten haittaohjelma tutkimusten mukaan, tämän artikkelin kirjoitushetkellä Onion virus leviää naamioituneena ZIP tiedoston liitteenä roskapostissa. Älä tule huijatuksi koska tällaiset sähköpostiviestit tulevat väittämän mukaan eri viranomaisilta ja ne esitellään laskuina, vero maksuina ja muina tärkeinä dokumentteina. Jos et ole odottanut mitään tällaista niin on suositeltavaa lähettää postit roskakoriin avaamatta. Vältä myös laittomia sivustoja, ÄLÄ KOSKAAN klikkaa pop-uppeja jotka tarjoavat päivityksiä ohjelmiin, kuten Java, Flash Player, Media Player tai vastaaviin täysin tyhjästä, älä myöskään sorru järjestelmän tarkistuksiin verkossa koska sellainen ei vain ole mahdollista. Nämä ovat kaikkein yleisimmät tavat joilla verkkorikolliset levittävät viruksia. Jos Onion virus on salannut tiedostosi niin sinun kannattaa palauttaa ne varmuuskopioista tai käyttää ohjelmia jotka on suunniteltu tiedostojen palauttamiseen.

Kuinka poistaa Onion virus?

Lunnasohjelmat ovat itsepäisiä tietokone viruksia jotka on vaikea poistaa manuaalisesti. Jos siis olet jo saanut ilmoituksen, että Onion on salannut tiedostosi, kuvasi, videosi tai muut henkilökohtaiset tiedostosi niin tee täysi järjestelmän tarkistus FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ohjelmalla ja poista se heti.

Voidaksesi palauttaa salatut tiedostosi niin me seuosittelemme ohjelmia, kuten R-Studio tai Photorec. Heti kun olet korjannut tietokoneesi niin ala miettiä kuinka estää tiedostojen menetys tulevaisuudessa. Varmuuskopiot ovat taatusti paras vaihtoehto jonka voit käyttää. Sen tekemiseen me suosittelemme ulkoisia USB kovaleyjä, CD:tä, DVD:tä tai luottamaan online varmuuskopioihin, kuten Google Drive, Dropbox, Flickr, jne.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Onion viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Onion käyttäen System Restore

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Onion pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Onion on poistettu onnistuneesti

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Onion ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Jake Doevan
Jake Doevan - Elämä on liian lyhyt virusten kanssa taisteluun

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Jake Doevan
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä