Poista Arrow virus (Poisto-opas) - maalis 2018 päivitys

Arrow viruksen Poisto-ohje

Mikä on Arrow lunnasohjelma?

Arrow virus – uusi lunnasohjelma Dharma perheeltä

Arrow lunnasohjelma viruksen kuva

Arrow lunnasohjelma on yksi Dharma lunnasohjelman versioista, jotka ilmaantuivat Maaliskuussa 2018. Haittaohjelma käyttää AES salausta ja lisää .arrow tiedoston päätteen kohdetiedostoihin, kun se yrittää huijata rahaa käyttäjiltä. Ohjeet maksamiseen toimitetaan lunnasviestissä, joka ladataan heti onnistuneen salauksen jälkeen.

Nimi Arrow lunnasohjelma
Perhe Dharma
Päätteet joilla saastuneet tiedostot merkitään .id-[satunnaiset-merkit].[vauvau@cock.li].arrow, [badfail@qq.com].arrow, .marat20.cock.li].arrow
Sähköpostiosoite vauvau@cock.li
Levitys Roskaposti, saastuneet sähköpostin liitteet, laittomat ohjelmat
Salauksenpoistaja Dharma Decryptor

Arrow virus leviää yleensä vaarallisten roskapostien mukana, joissa on salattu liite. Kun uhri avaa dokumentin, niin haittaohjelman kuorma pudotetaan ja käynnistetään järjestelmässä. Haittaohjelma alkaa heti tekemään muutoksia järjestelmään, kuten:

 • Saa järjestelmänvalvojan oikeudet määrättyihin Windows prosesseihin tai järjestelmä tiedostoihin,
 • Muokkaa tai luo Rekisterimerkintöjä,
 • Poistaa Shadow Volume Copies tiedostot.

Kaikki nämä muutokset antavat Arrow haittaohjelman asettua tietokoneelle ja käynnistyä järjestelmän kanssa samaan aikaan. Suurin ongelma on kuitenkin, että se voi poistaa shadow copies tiedostot, jotka ovat tärkeässä osassa tiedostojen palautuksessa. Joskus lunnasohjelma ei kuitenkaan poista niitä ja tiedostojen palautus voi olla mahdollista kolmansien osapuolien ohjelmalla.

Arrow lunnasohjelma kohdistaa kaikkein suosituimmat tiedostotyypit, kuten dokumentit, kuvat, audio, video ja muut tiedostot. Lunnasohjelma lisää monimutkaisen päätteen kohdetiedostoon, jossa on kontaktia varten sähköposti, uhrin ID-numero ja ainutkertainen tiedoston pääte. Salauksen jälkeen tiedostot merkitään .id-[satunnaiset-merkit].[vauvau@cock.li].arrow, [badfail@qq.com].arrow tai .marat20.cock.li].arrow tiedoston päätteellä.

Uhrien pitäisi ottaa yhteyttä Arrow kirjoittajiin osoitteessa vauvau@cock.li. Turvallisuusasiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele tekemään sitä. Kommunikaatio verkkorikollisten kanssa ja heidän ohjeidensa noudattaminen voi johtaa rahojen menetykseen. Kukaan ei voi taata, että heillä on salauksenpoistaja, tai että he antavat sinun käyttää sitä maksun jälkeen.

Pidä aina mielessäsi, että jotkut Dharma versiot ovat purettavissa. Siksi sinun kannattaa poistaa Arrow lunnasohjelma ja kokeilla tätä salauksenpoistajaa. Se voidaan päivittää koska tahansa, jotta se voi auttaa tiedostojen palauttamisessa. Tämän lisäksi, voit kokeilla kolmansien osapuolien työkaluja, jos tärkeitä tietojasi ei ole varmuuskopioitu.

Ennen tiedostojen palautusta, sinun pitää puhdistaa tietokoneesi. Arrow poistoon tarvitset ammattilaisten haittaohjelman poistajan. Meidän suosituksemme on FortectIntego, mutta voit valita myös jonkin toisen turvatyökalun.

Kuva Arrow lunnasohjelmastaArrow virus on uusi versio Dharma lunnasohjelmasta

Älä kiirehdi avaamaan sähköpostien liitteitä, täten voit välttää lunnasohjelman hyökkäykset

Vaaralliset roskapostin liitteet ovat suurin lunnasohjelmien levitystapa. Lunnasohjelman käynnistystiedosto leviää yleensä salattuna Word, PDF tai ZIP tiedostona, joten helppoa joutua huijatuksi avaamaan saastunut dokumentti.

Jos kuitenkin olet tarkkana ja et avaa roskapostia tai muuta epäilyttävää sähköpostia, voit suojella tiedostojasi tartunnalta. Jos pidät sähköpostin sisältöä outona tai epäilyttävänä, seuraa näitä ohjeita:

 • Etsi kirjoitus- ja kielioppivirheitä. Rikolliset jättävät usein tällaisia virheitä jälkeensä ja ne voivat paljastaa heidän ilkeät tavoitteensa.
 • Tarkista lähettäjän tiedot kahdesti. Etsi lisätietoja sähköpostiosoitteesta ja lähettäjästä verkossa, erityisesti jos kirje on pankilta, valtion laitokselta tai vastaavalta yritykseltä.
 • Tarkista tiedot. Verkkourkinta sähköposteissa ei usein ole tietoja, kuten allekirjoitusta tai logoa.

Avirus.hu asiantuntijat muistuttavat olemaan varuillaan ilmaisohjelmien latauksessa, päivitysten asennuksessa ja aggressiivisien pop-uppien kanssa. Niitä voidaan käyttää myös lunnasohjelmien levitykseen. Täyden suojauksen saamiseksi, sinun pitää asentaa myös maineikas antivirus ja luoda varmuuskopiot.

Poista Arrow lunnasohjelma virus turvallisesti

Me haluamme varoittaa, ettei sinun kannata yrittää poistaa Arrow virusta tietokoneelta manuaalisesti. Tiedostoja salaava virus voi lisätä vaarallisen koodin laillisiin järjestelmän prosesseihin ja asentaa useita ylimääräisiä tiedostoja tai sovelluksia, jotka suorittavat vaarallisia aktiviteetteja.

Näiden kaikkien merkintöjen poistaminen ilman turvaohjelmaa on melkein mahdotonta, erityisesti jos et ole kokenut IT-asiantuntija. Tästä syystä sinun pitää valita automaattinen Arrow lunnasohjelman poisto. Poistaaksesi haittaohjelman turvallisesti, voit valita yhdet näistä työkaluista: FortectIntego, Malwarebytes tai SpyHunter 5Combo Cleaner. Jos sinulle tulee esteitä, niin seuraa näitä askeleita.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.

Manuaalinen Arrow viruksen Poisto-ohje

Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Jos Arrow lunnasohjelma estää automaattisen poiston, seuraa näitä askeleita:

Tärkeää! →
Manuaaliset poisto-ohjeet voivat olla liian vaikeita tavallisille tietokoneen käyttäjille. Ne vaativat edistyneitä IT-taitoja, jotta se voidaan suorittaa oikein (jos tärkeitä järjestelmätiedostoja poistetaan tai ne vahingoittuvat, niin koko Windows voi saastua), ja niiden suorittaminen voi kestää myös tuntien ajan. Siksi me todella suosittelemme käyttämään automaattista tapaa yllä mainitun sijaan.

Askel 1. Mene Vikasietotilaan Verkolla

Manuaalinen haittaohjelman poisto voidaan suorittaa helpoiten Vikasietotilassa. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klikkaa Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kun tietokoneesi aktivoituu, aloita painamalla F8 painiketta (jos tämä ei toimi, kokeile F2, F12, Del, jne. – se kaikki riippuu emolevysi mallista) näet Advanced Boot Options ikkunan moneen kertaan.
 3. Valitse Safe Mode with Networking listalta. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Windows 10 / Windows 8

 1. Klikkaa Start hiiren oikealla painikkeella ja valitse Settings.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Selaa alas ja valitse Update & Security.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Ikkunan vasemmalla puolella, valitse Recovery.
 4. Selaa nyt alas ja löydä Advanced Startup section.
 5. Klikkaa Restart now.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Valitse Troubleshoot. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 7. Mene Advanced options. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 8. Valitse Startup Settings. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 9. Paina Restart.
 10. Paina sitten 5 tai klikkaa 5) Salli Vikasietotila Verkolla. Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 2. Sammuta epäilyttävät prosessit

Windows Tehtävien Hallinta on hyödyllinen työkalu, joka näyttää kaikki taustaprosessit. Jos haittaohjelma käyttää prosesseja, niin sinun pitää sammuttaa ne:

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Klikkaa More details.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 3. Selaa alas Background processes osioon ja etsi mitä tahansa epäilyttävää.
 4. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse Open file location.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Mene takaisin prosessiin, klikkaa oikealla ja valitse End Task.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 6. Poista vaarallisen kansion sisältö.

Askel 3. Tarkista ohjelmien Käynnistys

 1. Paina Ctrl + Shift + Esc avataksesi Windows Tehtävien Hallinnan.
 2. Mene Startup välilehteen.
 3. Klikkaa oikealla epäilyttävää ohjelmaa ja valitse Disable.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa

Askel 4. Poista viruksen tiedostot

Haittaohjelman tiedostot voidaan löytää eri paikoista tietokoneeltasi. Tässä ohjeet, jotka voivat auttaa sinua löytämään ne:

 1. Kirjoita Disk Cleanup Windows hakuun ja paina Enter.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 2. Valitse kovalevy, jonka haluat puhdistaa (C: on päälevy ensisijaisesti ja siellä haittatiedostot yleensä ovat).
 3. Etsi Poistettavia Tiedostoja listalta ja valitse seuraava:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Valitse Clean up system files.
  Lunnasohjelma: Manuaalinen lunnasohjelman poisto Vikasietotilassa
 5. Voit etsiä myös muita vaarallisia tiedostoja, jotka piileskelevät seuraavissa kansioissa (kirjoita nämä merkinnät Windows Hakuun ja paina Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Kun olet valmis, käynnistä PC normaalissa tilassa.

Poista Arrow käyttäen System Restore

Tämä tapa voi auttaa ottamaan viruksen pois käytöstä ja käynnistämään turvaohjelman:

 • Askel 1: Käynnistä tietokoneesi uudelleen Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klikkaa Start Shutdown Restart OK.
  2. Kun tietokoneesi aktivoituu niin ala painamaan F8 toistuvasti kunnes näet Advanced Boot Options ikkunan.
  3. Valitse Command Prompt listalta Valitse 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Paina Power painiketta Windows kirjautumisruudussa. Nyt paina ja pidä Shift mikä on näppäimistössäsi ja klikkaa Restart.
  2. Valitse sitten Troubleshoot Advanced options Startup Settings ja paina lopuksi Restart
  3. Kun tietokoneesi aktivoituu, valitse Enable Safe Mode with Command Prompt, Startup Settings ikkunassa. Valitse 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Askel 2: Palauta järjestelmän tiedostot ja asetukset
  1. Kun Command Prompt ikkuna ilmaantuu, kirjoita cd restore ja klikkaa Enter. Kirjoita 'cd restore' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  2. Kirjoita sitten rstrui.exe ja paina Enter uudelleen.. Kirjoita 'rstrui.exe' ilman lainausmerkkejä ja paina 'Enter'
  3. Kun uusi ikkuna avautuu, klikkaa Next ja valitse haluamasi palautuspiste joka on ennen Arrow pääsyä koneelle. Klikkaa sen jälkeen Next. Kun 'System Restore' ikkuna ilmaantuu, valitse 'Next' Valitse palautuspiste ja klikkaa 'Next'
  4. Klikkaa nyt Yes aloittaaksesi järjestelmän palautuksen Klikkaa 'Yes' ja aloita järjestelmän palautus
  Kun olet palauttanut järjestelmäsi aikaisempaan päivämäärään, lataa ja tarkista tietokoneesi FortectIntego ohjelmalla ja varmista, että Arrow on poistettu onnistuneesti

Bonus: Palauta tiedostosi

Ohjeiden jotka ovat yllä, pitäisi auttaa sinua poistamaan Arrow tietokoneeltasi. Salattujen tiedostojen palauttamiseksi, me suosittelemme käyttämään yksityiskohtaisia ohjeita jotka virukset.fi turvallisuusasiantuntijat ovat luoneet

Jos tiedostosi ovat joutuneet Arrow salaamaksi niin voit käyttää useita tapoja niiden palauttamiseksi

Palauta jotkut tiedostot Data Recovery Pro ohjelman avulla

Data Recovery Pro voi auttaa sinua palauttamaan joitain tiedostoja. Se ei ole virallinen salauksenpoistaja, joten et ehkä saa kaikkia tiedostojasi takaisin.

 • Lataa Data Recovery Pro;
 • Seuraa askeleita Data Recovery Asetuksissa ja asenna ohjelma tietokoneellesi
 • Käynnistä se ja tarkista tietokoneesi tiedostojen varalta jotka Arrow lunnasohjelma on salannut
 • Palaute ne

Käytä Windows Previous Versions ominaisuutta saadaksesi kaikkein tärkeimmät tiedostot takaisin

Jos Järjestelmän Palautus oli käynnissä ennen lunnasohjelman hyökkäystä, voit seurata alla olevia askeleita ja palauttaa yksittäisiä tiedostoja, joita eniten tarvitset:

 • Etsi salattu tiedosto joka sinun pitää palauttaa ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella
 • Valitse “Properties” ja mene “Previous versions” välilehteen;
 • Tarkista täällä kaikki tiedostosta saatavilla olevat kopiot kansiossa “Folder versions”. Sinun pitää valita versio jonka haluat palauttaa ja klikata “Restore”.

ShadowExplorer voi olla hyödyllinen, jos haittaohjelma ei poistanut shadow copies tiedostoja

Voit palauttaa Arrow lunnasohjelman salaamat tiedostot ShadowExplorer ohjelmalla, jos se ei poistanut Shadow Volume Copies tiedostoja, jotka tämä ohjelma tarvitsee.

 • Lataa Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Seuraa Shadow Explorer Asennusvelhoa ja asenna sovellus tietokoneellesi;
 • Käynnistä ohjelma ja mene pudotusvalikkoon vasemmassa yläkulmassa jotta voit valita salattujen tietojen kovalevyn. Tarkista mitä kansioita siellä on;
 • Klikkaa niitä kansiota hiiren oikealla jotka haluat palauttaa ja valitse “Export”. Voit myös valita minne ne haluat palautettavan.

Kokeile Dharma Salauksenpoistajaa

Jotkut Dharma lunnasohjelmat ovat purettavissa tällä ilmaisella työkalulla. Ehkä se voi auttaa myös sinua.

Lopuksi, sinun kannattaa aina ajatella suojautumista krypto-lunnasohjelmia vastaan. Voidaksesi suojella tietokonettasi Arrow ja muita lunnasohjelmia vastaan, käytä maineikasta haittaohjelman poistajaa, kuten FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes.

Suositeltavaa sinulle

Älä anna hallituksen vakoilla sinua

Hallituksella on useita ongelmia, mitä tulee käyttäjien tietojen seuraamiseen ja asukkaiden vakoiluun, joten sinun kannattaa ottaa tämä huomioon ja oppia lisää hämärien tietojen keräystavoista. Vältä ei-toivottua hallituksen seurantaa tai vakoilua ja ole täysin nimetön internetissä. 

Voit valita eri sijainnin, kun menet verkkoon ja käyt käsiksi materiaalin, jota haluat ilman sisältörajoituksia. Voit helposti nauttia riskittömästä internetyhteydestä pelkäämättä hakkerointia, kun käytät Private Internet Access VPN palvelua.

Hallitse tietoja joihin hallitus tai muu toivomaton osapuoli voi päästä käsiksi ja selata nettiä ilman vakoilua. Vaikka et ota osaa laittomiin toimiin tai luotat valitsemiisi palveluihin, alustoihin, epäilet omaa turvallisuuttasi ja teet varotoimia käyttämällä VPN palvelua.

Varmuuskopioi tiedot myöhempää käyttöä varten, haittaohjelmahyökkäyksen varalta

Tietokoneen käyttäjät voivat kärsiä useista menetyksistä verkkotartuntojen takia tai omien virheiden takia. Haittaohjelman luomat ohjelmaongelmat tai suorat tietojen menetykset salauksen takia, voi johtaa ongelmiin laitteellasi tai pysyviin vahinkoihin. Kun sinulla on kunnolliset päivitetyt varmuuskopiot, voit helposti palauttaa ne sellaisen tapahtuman jälkeen ja palata töihin.

On tärkeää luoda päivityksiä varmuuskopioistasi, kun laitteeseen tehdään muutoksia, jotta voit päästä takaisin pisteeseen, jossa työskentelit haittaohjelman tehdessä muutoksia tai ongelmat laitteella aiheuttavat tiedostojen tai suorituskyvyn saastumisen. Luota tällaiseen käytökseen ja tee tietojen varmuuskopioinnista päivittäinen tai viikoittainen tapa.

Kun sinulla on aikaisempi versio jokaisesta tärkeästä dokumentista tai projektista, niin voit välttää turhautumisen ja hajoamiset. Se on kätevää, kun haittaohjelma tapahtuu yllättäen. Käytä Data Recovery Pro järjestelmän palautukseen.

Kirjoittajasta
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus tutkija

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Lucia Danes
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä